icon

Tlačová beseda Gröhlinga - povinné očkovanie pedagógov

5. aug 2021

Prosím vás, pozerali ste to niekto? Dostalo sa mi do uší, že bude podporovať povinné očkovanie pedagógov. Novinárka sa ho pýtala, že či nezaockovani dostanú výpoveď a rada by som vedela, čo odpovedal. Nemám možnosť pozrieť si to teraz. A otázka do pléna. Vám ako rodičom by prekážalo, keby vaše dieťa učila nezaockovana učiteľka? Ďakujem.

alja20
5. aug 2021

@viestta no nie som si taka ista ani v za ani proti ale kazdopadne tak ako radovy zamestnanec vo firmach tak aj ucitelia maju pravo rozhodnut o svojom zdravi ci sa dat alebo nedat a urcite ich odsudzovat nemienim ci urobili tak alebo opacne

derdia
5. aug 2021

Staci sa len poobzerat naokolo, KTO NA SLOVENSKU sa nechce dat ockovat...a viac ani netreba riesit. Ja sa ani necudujem. Ved toto je krajina plna primitivov.

zooeynka
5. aug 2021

Nevadi mi nezaockovany pedagog. Aspon vidim ze premysla a vazi si svoje zdravie.

abbey1
5. aug 2021

@derdia A že je tých, podľa teba, "primitívov" požehnane vo všetkých krajinách. ;)

daneso
5. aug 2021

@derdia fakt tak vitaj na planéte primitivov už ti zostava iba letenka na Mars 🙂))

chrumka120
5. aug 2021

Ja robiť ako učiteľka a ešte mi niekto povie že sa mám ísť povinne ockovat, sama sa na celé učiteľstvo vykašlem, pochybujem že toto môže prejsť

mirka438
5. aug 2021

@derdia takze ja som primitiv len preto, ze sa nechcem dat zaockovat?

rika1968
5. aug 2021

Mne osobne by nevadilo, že učiteľky nie sú zaočkované.. Ja som už aj na to pripravená, že moje dieťa sa bude doma učiť. Určite ten covid chrípka existuje, ale s očkovaním táto situácia sa neskončí. Prachatí ktorí chcú manipulovať s celým svetom , majú s nami iný cieľ.

viestta
Odpoveď bola odstránená
chrumka120
5. aug 2021

@derdia áno, všetci sú primitívi, len ty si lietadlo

alja20
5. aug 2021

@viestta ano dala som si tu robotu,takze podla toho mi vychadza ze len nezaockovany pedagog musi dodrziavat epi opatrenia zaockovany uz nemusi 🤔tak som to pochopila z prveho komentara,chapem spravne?

palicka
5. aug 2021

Úprimne? Nie, nevadilo. Ale rátam s tým, že pokial aa situácia zhorší, budú pravidelne testovaní tak učitelia ako aj žiaci. Týka sa Maťo aj profesne, nielen ako rodica. U nás sme zaockovani všetci. Od najstarších po najmladších. Ešte v tej maceovo/aprílovej dávke. A dohodli sme sa, dobrovolne medzi sebou, že keďže desiatujeme pri sebe, stretneme sa pri obede… že napriek ockovaniu sa aspoň raz v týždni otestujeme. Nikomu to nerobilo problém (maj, jun po nástupe), aj rodičia boli spokojnejší a istejsi. Potom väčšina z nich nechala otestovat nielen seba, ale kloktacimi testami aj deti. Ako tak sme sa mohli bezpečne cítiť všetci. Podotýkam, nikto nikoho do ničoho nenútil.

adkoalauri
5. aug 2021

@basska_b alebo príbehy ľudí,ktorí sa dajú zaočkovať,lebo stratili svojho najbližšieho,ktorí sa bezhlavo testovali miesto toho,aby sa už očkovalo a mohli tu byť dodnes medzi nimi

tayla
Odpoveď bola odstránená
marfikchov
5. aug 2021

Ja som sa ako pedagóg zaockovala a ak bude treba, pôjdem aj na tretiu dávku alebo hoc aj každého polroka. Postoj každého mi neprináleží hodnotiť, nech každý urobí ako uzná za vhodné. Len nech potom nečítam, ako rodičia učia deti namiesto učiteľov a podobné žvásty. Robila som, robím a budem robiť všetko preto, aby som chránila seba, svoju rodinu a blízkych, kolegov a mohla som chodiť do práce. Mimochodom, doma som bola len dva týždne aj to z dôvodu karantény. Inak bola naša škola otvorená, aspoň pre kritickú infraštruktúru

marfikchov
5. aug 2021

@zooeynka čiže keď som zaočkovaná, svoje zdravie si nevážim? 🤦

daneso
5. aug 2021

@marfikchov Jaj no to písať môžem že suplujeme učiteľov a to sa netýka iba pandemie 🙂

zooeynka
5. aug 2021

@marfikchov no ..zariskovala si kvalitne. O vakcine a jej dosledkoch sa vela nevie kedze sa stale testuje.

lylyjana
5. aug 2021

Ano, prekazalo, pokial na to nema relevantny zdravotny dovod.

betaxa
5. aug 2021

Nevadilo by mi to ani trochu

loginexistuje
5. aug 2021

@marfikchov vies kolko ludi z okolia ma skusenost ze detom dala pani ucitelka ulohy v pondelok cez EDU page a mali odo zdat do piatku a inak nic zakladna skola 4-5 rocnik
alebo kolega jeho deti denne max dve hodiny cez pc 1 stupen

babalenka
5. aug 2021

Nie nevadilo by mi keby moje deti učia nezaockovane učiteľky.Mne ide hlavne o to aby naučili to čo majú.Mne je to jedno kto je a kto nie je zaočkovany.Nepytam sa nikoho ani na povinné očkovania nie to na nepovinné.

viestta
Odpoveď bola odstránená
marfikchov
5. aug 2021

@zooeynka lebo vy máte doktorát z virologie. Všetci sa všetkému rozumieme: lekárom chceme radiť, učiteľov kritizovať, ženy za prepaškou na pošte okrikovat, predavačky z cien obviňovať.... To, že mega riskujete môžem písať aj ja vám, ešte nevieme, čo to od septembra nastane. Ja aspoň môžem povedať, že som robila všetko, aby som vírus nedostala a nešírila.

katkatonkova
5. aug 2021

Mne to rozhodne nebude prekážať....a rozhodne mi nebude prekážať ani ked žiaci a aj učiteľky nebudu mať náhubky v triede....

marfikchov
5. aug 2021

@daneso tak zmeňte školu, keď nie ste spokojná s vyukou. Ja môžem prehlásiť, že za mňa nikto neučil a to, že som sa viac učila s vlastnými deťmi (prvák a druhák) beriem ako benefit a nie záťaž

terezka1947
5. aug 2021

Mne sa najviac páčia komenty žien,kto.su proti všetkému,chcú,aby všetko fungovalo,covid je chrípka.
Ale tieto ženy sú buď na materskej alebo na HO.
Čiže necítia žiadne ohrozenie.
Ja očko som. Keby som učila,očkovať sa dám.
Ale nevadí mi,keď niekto očkovany nie je. Rešpektujem to.
No je drzosť nechciet si aspoň rusko,či respik nasadit-lebo medveď.
Toto mi už príde úplne hlúpe.

marfikchov
5. aug 2021

@loginexistuje Max dve hodiny prvý stupeň bolo odporúčanie od ministerstva, môj druhák postupne šiel na tri, a to mali ešte aj písomnú úlohu. Čo sa týka mňa a mojich detí, nám lockdown nijako situáciu neskomplikovali. Keďže som musela byť v práci, boli taktiež v škole, učili sa koľko sa dalo, ja im ešte pridala, školský rok sme zvládli bez problémov. Treba ísť za vedením, keď ste nespokojní. U nás rodičia druhého stupňa sa tiež sťažovali, že sa im zdá málo a vyhovelo sa im, a niektorým bolo veľa aj to predtým. Mnohí rodičia nie sú naučení tráviť čas s vlastnými deťmi a učiť sa s nimi.

annamivo
5. aug 2021

Nie nevadilo, nemienili sme sa s manželom zaočkovať, ale nedali nám na výber. A naozaj nemienim zisťovať, kto je alebo nieje zaočkovany, však by som nerobila nič iné. Ja som si prešla covidom, ale to čo sa so mnou robilo po ocko bolo oveľa horšie. Takže verím ľuďom že sa boja nežiadúcich účinkov. Skor by mi vadilo učiteľ, ktorý ako bolo už spomenuté si z celej situácie robí dobrý deň.

loginexistuje
5. aug 2021

@marfikchov ale povkaj ti rodicia tiez pracovali na homeoffice a teda nie dve hodiny denne ale min 8,5 hodiny tak ako sa mali venovat detom a nahradzat skolu druzinu a varenie ????
a si zober ze taky rodic ma 25 dni dovolenky rocne a este musel sam ucit svoje deti co potom robili ti ostatni uciteloa napr vychov ked nerobili ani cez vzdialeny pristup ???
za mna sa aspon ukazalo aku uroven vyucby maju nase deti a casto krat ich rodic nauvi doma viac sam