icon

To fakt všetkým vadí ohňostroj?

30. dec 2020

My ako deti sme to milovali. Mam krásne spomienky ako ocino púšťal ohňostroj a strašne sa mi to páčilo. Nikto to neriešil.
Teraz? Veľa ľudí to odsudzuje, neuznáva. Ved jasne, ze nie v prírode, ale doma pri baraku, prečo nie?! Veď snáď tu jednu noc všetci vydržia.
Manžel má už kúpený, sam sa z toho teší ako nám ho pustí a ako uvidí radosť aj v očiach našich detí, a keď som to povedala susede, tak sa na mňa pozrela, či nám nešibe🤦‍♀️

simka1454
31. dec 2020

No u nás raz toľko plieskali že už ani hádam nevedeli čo od radosti alebo lepšie od hlúposti robiť ale že bolo to už naozaj neznesiteľné a muž vtedy povedal že dovtedy budú plieskat kým niekomu hlavu neodtrhne. A presne pár sekúnd po polnoci sa tak aj stalo.

bucko555
Autor odpoveď zmazal
mladena
31. dec 2020

Ohnostroj sa mi páči, myslím, že existoval už veľmi dávno a prečo nie. Tie blbé buchnáty, či petardy, či to vlastne je však neznášam. Ono ale závisí veľmi veľa od toho kde žijete. V petržalke som sa aj celú noc nevyspala, telku nebolo počuť od šiestej večera, čo to tak trieskalo. Nadávala som ako pohan. Teraz sme na takej väčšej dedine a pohoda, pekne sa ľudia vybúria medi 12- poj jednej, max jednej, navyše skoro každý tu má pravdaže psa, ba aj viacerých, takže je rešpekt v tomto smere. Fakt dievčatá, je to veľký rozdiel.

zuzanka.zuzu
31. dec 2020

@mandarinka555 "odpálila by som ti petardu pri gebuli, či by sa ti to páčilo...." 😲 WAW ak podľa tohto psíčkari hodnotia "ľudskosť" tak ty jej nemáš ani gram 👎 odpáľ si ju pri gebuli sama, aj tak v nej máš nasr*té 😉

ndrag
31. dec 2020

Mne zatial ohnostroj nevadi ako taky, ale vadia mi dementi, co to pustaju a neupracu si po sebe. Ano, myslim aj tych, co hadzu petardy z balkona, ta petarda sa nevypari ked buchne. Cize vlastne vsetci, aj vy, co tu moralizujete o tom aku radost to robi detom, spravte radsej radost ostatnym a upracte si po sebe na druhy den bordel.

pimpa12
31. dec 2020

Vadí mi to a neskutočne. Hlúposť. Neviem na čo to vôbec je a kto s tým začal. Nikdy som nedala ani euro za tie somariny a ani nedám. S deťmi vítame nový rok oveľa rozumnejšie. Najviac ma zaráža že ľudia co brblu na ceny potravín vklude dajú desiatky eur za tieto somariny. A zdravotníci budú mať tento rok určite iné starosti ako prisivat prsty vyrastkom ktorí sa nevedia zmestiť do kože.

simca06022011
31. dec 2020

A k téme, dnes o pol 1 ráno nás zobudil ohňostroj, od rána sa hľadal "známeho" pes, náš nás "iba" vytočil stekotom nekonečnym a ráno tu bol aj jeden iný tulacik, takže nie len blízkych susedov to otravovalo... Pekne si particka dementov oslavovala. Len asi si pomylili deň...

naobedbuduspagety
31. dec 2020

Predstavte si duševne chorých pacientov, autistov a ľudí s iným psychickým problemom. Mama pracuje v zariadení kde sú takýto ľudia. Počas normálneho večera ich je v zariadení z personálu 5. Počas silvestrovskej noci ich musí byť 11, z toho jeden lekár pretože tito pacienti dostávajú také záchvaty, že je nutné aby na nich dozeral lekár . A to sú tlmení liekmi najviac ako to ide. Ja by som vám dopriala zažiť si silvestrovskú noc v takomto zariadení či už v koži personálu alebo v koži pacienta. Tí ľudia prežívajú skutočné muky len preto,že sa vy chcete tešiť z rachotu.

17alexis
31. dec 2020

Áno, vadí mi to kvôli zvieratám, kôli hluku a aj smradu, ktorý z toho cítim. Rovnako mi vadia lampionové pochody, z ktorých ostane neporiadok, ubližuje to tiež zvieratám, hlavne vtákom asi a ničí to majetok iných ľudí.

fiafia
31. dec 2020

Ohňostroj ano. Jeden o polnoci. Nie všade a všetci. Vadia mi delobuchy, tie by som zakázala hneď. Tiež mám psa ale myslím si,že keby mali všetci rozum v hlave tak tých 15 minút raz za rok sa dá vydržať. Zase sa z tých psíkov nepo....

vamajka
31. dec 2020

@lucka_ke pre psikov je hlavne stresujuce to, ze musia byt v byte

elementissa
31. dec 2020

@fiafia nejde IBA O PSOV... neviem, či ti niečo hovorí pojem zvieratá... Ale zvieratá nie sú iba psy. Je to niekoľko miliónov rôznych živočíšnych druhov po celom svete.

rooberta
31. dec 2020

Ja som sa z ohnostrojov nesla pos*at uz ani ako male decko nikdy mi to nic nehovorilo a teraz ho priam neznasam,hlavne kvoli petardam. Moj priatel je byvaly vojak, kt bol vo vojne kde po nom strielali a kvoli tomu su mu ohnostroj a rozne “vybuchovacky” vyslovene neprijemne. Asi jeden z najkrajsich silvestrov sme zazili ked sme isli presne o polnoci na dialnici, uplne tichucko len v dialke pekne svetielka 😄 O tom ako to plasi divu aj domacu zver, male deti, starych ludi uz ani nejdem pisat.

simka1454
31. dec 2020

Dnes u nás plieskaju od rána už ozaj jak šlahnuti, takže toto nie je o polnoci chvíľka ohňostroja. Zakázala by som to predávať a pre vaše ratolesti si vymyslite zmysluplnši program. A áno aj možno radšej za tie peniaze kúpiť granulky pre zvieratká v útulku. Skúste sa tam s nimi pozrieť v čase keď bude niekto trieskať a možno potom s vami niečo pohne. A tiež trieskať na sídlisku pomedzi paneláky je tiež veľmi "rozumne".

oli18
31. dec 2020

Moja mama dostala na Silvestra mozgovu prihodu, ktoru neprezila. Mala 74 rokov, velmi sa vsetkeho lakala a toto jej pomohlo. Bola sama doma, my sme boli mimo. Dnes som uz aj ja dochodkyna a ideme na Silvestra prec aj s nasim psikom, lebo spratkovia v susedstve maju sice uz 40, ale toto ich drzi stale rovnako, ako pred 20timi rokmi. Nevadia im ani vlastne zvierata, ani vlastne male deti. Vykradnete v hlave maju celozivotne.

thoughtfulweirdo
31. dec 2020

Tak som sa "pobavila", koľko žien si myslí, že jediné zvieratá v meste sú tie v bytoch 🤦😅

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
simka1454
31. dec 2020

@oli18 bohužiaľ toto sú ľudia bez chrbtovej kosti, bez súcitu. Aj teraz počas tohto napísania komentára vkuse niekto trieska a začína mi to ísť ale poriadne na nervy. S naším psíkom je teraz muž ja som niečo pripravila na večer ale absolútne na to nemám náladu lebo viem že budeme stále pri nej. A tu plieskaju taky soploši čo bývajú na druhej strane dediny a sem chodia trieskať. Dnes vzhľadom aj na situáciu aká je by som dala zákaz vychádzania na celý Silvester aj Nový rok. Maminky mi je ľúto, nikto nehľadí na druhého že môže ublížiť.

simka1454
31. dec 2020

@nikolka1986 presne tak absolútny zákaz predaja a dnes vzhľadom k situácii aká je, zákaz vychádzania na celý Silvester aj Nový rok.

renab
31. dec 2020

Mala som kedysi presne takyto nazor. A preto nikoho neodsudzujem. Dnes si myslim, ze ta chvila radosti nestoji za nicenie prirody. A teda radovat sa z niecoho, co druhemu skodi ...🤔

oli18
31. dec 2020

@nikolka1986 demokracia je pre inteligentov a to Slovac nie je. Len strach a represia nastolia poriadok. Lenze tu je od revolucie nevymozitelnost prava a nizke tresty.

marca12
31. dec 2020

Nemam nic proti ohnostroju,keby ho pustili o pol noci. Od zaciatku decembra pocuvam petardy od vcera na striedacku si v ulici pustaju ohnostroje. To nemozu o pol noci? Ja mam zazitok,byvalemu susedovi vybuchol plyn v dome. Pri kazdej rane z petardy chodim od okna k oknu,ci nieco nevybuchlo. Su to uz roky,ale neznasam kvoli tomu petardy,mam z toho traumu.

nykkushka
31. dec 2020

Viete čo, áno lezie mi to na nervy a nenávidím preto silvester. Mame doma psa, pri ktorom dva roky dozadu nejakí "výchovani" parchanti buchli petardu a tak sa zľakol, ze doteraz ma triašku pri ohnostojoch a petardach. Takže ďakujem. A áno bol vtedy vonku, pretože aj na Silvestra sa musia vyvenčiť 🙄.
A dnes trávim Silvestra s týmto nasim havkom a 9mes synom, čiže o polnoci nebudem vedieť pri kom mam byť, keďže pes sa ide zblázniť a malý... Takže áno, je to hnus a zakázala by som to!!

flowerbomb
31. dec 2020

Vadi a neskutocne!!!! Momentalne moja 85 rocna babka ma koronavirus,mam 12 rocneho psa,ktory to neznasa dobre a 10 mesacne babatko!!!Co viac povedat ....To fakt maju ludia v tejto sk.rvenej dobe chut riesit ohnostroje a blbosti okolo? Nieje toho momentalne dost?

lllll_1118
31. dec 2020

Áno vadí, keby to bolo aspoň tak že presne o polnoci ho pustia, dobre ale aby už poobede a na druhy deň sa stále našiel nejaký idiot ktorí to púšťa??? Načo? A toľko zvierat koľko sa bojí, utečie, kľudne nech to zákažu. Ale to nepochopia ti ktorí to zviera doma nemajú. 😉

dismonika
31. dec 2020

@naobedbuduspagety presne tak, tiež mám auti dcérku, tá sa toho našťastie nebojí... no ako vravíte iných autistov to vie riadne rozhodiť a nevedia sa z toho dlho spamätať. Podľa mňa to je tiež primitívna zábava... je z toho iba neporiadok, hluk a smrad. O vystrašených zvieratách ani nevravím.

erickatt
31. dec 2020

Áno..nám vadi

malva123
31. dec 2020

Vadi,vadi.A z coho mam mat radost?Z tej rany ,ktora roztriasla bytovku a frajer sa schoval v byte?To nie je ohnostroj ale rana za ranou..a dym...to sa nevieme dockat coho? Vojny?Skoda ze ti hrdinobvia ani za vojakov nesli.

taskataska
Odpoveď bola odstránená