icon

To fakt všetkým vadí ohňostroj?

30. dec 2020

My ako deti sme to milovali. Mam krásne spomienky ako ocino púšťal ohňostroj a strašne sa mi to páčilo. Nikto to neriešil.
Teraz? Veľa ľudí to odsudzuje, neuznáva. Ved jasne, ze nie v prírode, ale doma pri baraku, prečo nie?! Veď snáď tu jednu noc všetci vydržia.
Manžel má už kúpený, sam sa z toho teší ako nám ho pustí a ako uvidí radosť aj v očiach našich detí, a keď som to povedala susede, tak sa na mňa pozrela, či nám nešibe🤦‍♀️

simka1454
31. dec 2020

@taskataska u nás primitivi trieskaju stale ak je 5 minút kľud trocha. Vyzerá to tu fakt jak na fronte. Už hovorím ze za každé tresknutie a ohňostroj nech sa každý pos,,, e.

malva123
31. dec 2020

@vamajka ak si toto myslela vazne,tak mi je ta luto

ela_79
31. dec 2020

Na Silvestra okolo polnoci ok, ale čučať od 4 popoludní s trasucin sa psom v náručí -žiadna sláva. Posledné roky používame oblbovaky a je to lepšie, ale to náhodne búchanie skoro od Vianoc ( lebo treba vopred vyskúšať či fungujú) až do troch kráľov ( treba všetko nakúpené vystrieľat) som naozaj nepochopila.

ela_79
31. dec 2020

@naobedbuduspagety pred pár rokmi sa stala tragédia v okolí Bratislavy, stratil sa starší pán ktorý si ohňostroje nejako spojil s vojnou, ktorú prežil. Viac detailov si nepamätám, chcela som len poukázať na to že nielen deťom a psom to prekáža...

fokuska
31. dec 2020

Aj ja som ako dieta milovala ohnostroj - lebo vtedy bol jeden velky, ktory robilo mesto a mozno 2-3 mensie, ktore boli tiez oficialne organizovane v ramci tych najhonosnejsich silvestrovksych plesov.
Pustili ich presne o polnoci, trvali par minut a potom (aj predtym) bolo ticho. Nikto iny nerobil ziadny bordel ani hluk a cakat na polnocny ohnostroj bolo nieco vynimocne.

Teraz si hocikto kupi plno roznych veci, co svetielkuju, buchaju a trieskaju s tym uz niekolko dni a dnes u nas uz asi od 4tej poobede. Kazdych par minut nejake rimske sviece, ohnostroj, petardy - nekontrolovatelne, hadzu to z balkonov, hadzu to do kontajnerov, na strechu zaparkovanych aut a nechaju po sebe bordel. Jeden zacne o 7mej, lebo deti mu potom idu spat a chcu vidiet ohnostroj, dalsi o pol osmej, dalsi o osmej, dalsi si robi radost o 9tej... Takze ano, toto mi vadi. Pes nema problem vydrzat na zahrade 10 minutovy ohnostroj o polnoci, ale ma problem pocuvat trieskanie nejakych 12 hodin takmer vkuse.

maciatkolulu
31. dec 2020

Vadí mi to, veľmi, aj kvôli malým deťom, čo sa boja, vadí mi to kvôli starým ľuďom a vadí mi to kvôli zvieratám. Naš pes je už teraz po troch strela h vystresovaný, dýchací, trasie sa. Ja zase nerozumiem ako dospelá inteligentná bytosť sa môže tešiť z niečoho co zapáli a to buchne... Mne tie výbuchy evekuju vojnu, nemôžem si pomôcť.

lady15
31. dec 2020

Vadí mi to. 3 roky dozadu som bola na silvestra v meste a uprimne bala som sa ist po hlavnej ulici aby mi niekto opitý ,,náhodou" hodil petardu pod nohy. Za ďalšie s manželom kupujeme iba prskavky.

ela_79
31. dec 2020

@maciatkolulu psa sa dá na silvestrovskú noc pripraviť pomocou nejakých bylinkovych preparátov alebo pasty Sileo, tu máme vyskúšanu - riadny oblbovak ale mensie zlo. Oveľa väčší problém sú tie nečakane delobuchy dva týždne pred a týždeň po ...

leeo
31. dec 2020

Mne to vadi tiez, kvoli malym detom (babatku) ktore ma aj tak krehky spanok. Musim si k nemu lahnut a tulit ho a hladkat tie vyplasene oci ked ten kraval zacne.

aceris
31. dec 2020

@ela_79 zalezi pes od psa...mojho psa ta pasta skoro zabila...a vies o tom, ze ta pasta, len vypne psa a nemoze sa hybat ale vsetok ten stres preziva cely cas, akurat ma paralyzovane telo?

a bylinky u nas nikdy nezabrali..aj ked sme zacali mesiac pred....

ela_79
31. dec 2020

@aceris to naozaj? To mi je fakt luto. Daj viac detailov. Naša sa normálne prechádzala ale je taká vysmiata akokeby nahulena. Pred inými má vet varovala že to nie - presne v
To copíšeš že paralyzuje ale pes všetko pocuje.

maciatkolulu
31. dec 2020

@ela_79 no, pri yorkshirovi sme dávali niečo nanukludnenie, keďže ostal potom ako sfetivany, viac sme to neurobili a teraz pri tomto našom ani nechcem skúsiť. Takže výsledok teraz je, že dieťa vystresovaný, uplakane a udychcany, ustekany pes... Ja to proste neznášam v obytných štvrtiach, rovnako v prírode, za mňa najlepšie nikde... Naozaj je vo mne doslova des, že niekde je reálna vojna a deti, ľudia toto počúvajú... Len to pritom vraždí...

jana_eyre_2
31. dec 2020

Mám o pár rokov 40 a vždy som nenávidela ohňostroj.. takže pochybujem že to NIKTO neriešil..

ela_79
31. dec 2020

@maciatkolulu ja nemusím ohňostroje a odkedy máme psa tak ich neznášam ale tu polhodku po polnoci by som tolerovala , lenže u nás fakt od zotmenia nonstop ... a od vianoc po troch kráľov pozvoľna nečakane 😞

kate_cs
31. dec 2020

Je pol hodina po polnoci a ja ležím pri svojom 2 ročnom synovi. Delobuchy ho zobudili a on sa tak zľakol, až plakal a ešte teraz sa trasie. Muž je zatiaľ v obývačke so psom a novorodencom.
Dúfam, že ste si tie vaše ohňostroje užili, doprdele!

simka1454
31. dec 2020

No bola hádam aj tretia svetová, cely čas so psíkom aj tak sa nevedela upokojiť a je momentálne 35 minút po polnoci a petardy trieskaju stale. Ale každý plače že nemá peniaze a na takéto blbosti čo vyhodia do vzduchu majú.

simka1454
31. dec 2020

@kate_cs však oni si to užili nehľadia že iní nemôžu ani len pokojne v obývačke sedieť lebo sedíme pri psikoch čo sa boja a to tiež nehovoriac o malých deťoch čo ich to zobudí. 45 minút po polnoci a pokoj stále nie je a zajtra to bude pokračovať.

nela6
31. dec 2020

@ninusa221 a hlavne odpad po ich psoch po vonku im nevadi, idu potom porovnavat pohodene cigaretove ohorky s infekcnymi hovnami... ja by som totalne na sidliskach zakazala psi

ivetka_kamo
31. dec 2020

Aj u nás sa taká kampaň rozbehla, všetci vypisujú na net ako to je bezohľadne a neviem co, že majú malé deti.... Ruku na srdce, keď boli všetci ti, co sú zrazu strašne proti, nepúšťali si ohňostroje, petardy so svojimi otcami, starými otcami? Určite áno, keď ste mali 5,10,15 rokov, určite ste nebrali tiež ohľad na suseda, či má doma psa, mačku, škrečka, alebo babo. Jeden deň v mesiaci to k tomu proste patrí 🙂 a tie ohňostroje sú krásne a deťom, ktoré už neležía nehybne v perinke sa to dokonca aj paci a tešia sa z toho 🙂

renab
1. jan 2021

@ivetka_kamo ano, bola som taka. Ale rokmi prides na to, ze je to iba marnivost, ktora sice potesi oko, ale skodi prirode. A preto mi pride divne tesit sa z niecoho, co inemu skodi. A tesi ma, ze je coraz viac ludi, co ma rovnaky nazor. A dufam, ze ostatni na to pridu casom tiez.

simka1454
1. jan 2021

@ivetka_kamo nie my sme tieto blbosti nikdy nekupovali a netreskali sme. Ani keď som bola dieťa ja a ani so svojimi deťmi. Aj dnes mi syn povedal že by poslal tých ľudí sa pozrieť do útulku ako sa tie psíky tam musia báť, doma našu utešujeme ale čo tam si musia chúďatka vytrpieť.

simka1454
1. jan 2021

Na viacerých stránkach sú už prosby o pomoc, čo sa stratili psíky ktoré sa zľakli petard a ohňostrojov takže ľudia bez chrbtovej kosti ste už asi spokojní že môžete ubližovať. A neohradzajte sa deťmi, treba im to vysvetliť že čo to spôsobuje. Ale vôbec sa nečudujem aká generácia deti vyrastá, vidieť to na každom kroku. Robia presne to čo vidia od rodičov.

nela6
1. jan 2021

@simka1454 kazda minca ma dve strany, staci sa pozriet na obsrate sidliska a do utulkov... asi taki psickari su na slovensku... je mi luto tych psov, co musia byt v bytoch, ze su obeťami samych mnozitelov, a plno ich je takych, co ledva maju peniaze pre seba, zoberú si psa a ked dojde na veterinarnu starostlivost tak pa pa

elementissa
1. jan 2021

@ivetka_kamo treba vyjsť zo stredoveku a pozerať na dopady našej činnosti, nielen, že niečo sa mi páči a podla niektorých to patrí k Silvestru, lebo síce ľudstvo tu je 4500 rokov, ohňostroje posledných 100, ale je to najväčšia tradícia a tak ako sa to robí 100 rokov, tak v tom treba pokračovať... Jednoducho, ľudstvo sa postupne zobudza zo svojho egoistickeho sna a začína si uvedomovať, ako skodime takýmito rôznymi chujovinami, úplne zbytočne, celej prírode okolo nás,hlavne že strašná sranda na par minút a kopa peňazí vo vzduchu. Na sracky nie je ľuďom ľúto vyhadzovať peniaze, hlavne ze plačú, ako majú málo. A nie, u nás sa tento barbarsky zvyk nikdy nepestoval, ani v rodine môjho manžela. Dnes nám tatino púšťal super videjko z Francúzska, ako spravili v jednej ulici perfektnú svetelnú show namiesto ohňostrojov. Áno, svetielka sú pekné, no mame rok 2020 a oveľa inteligentnejsie spôsoby, ako sa k nim dostať. Netreba okolo toho robiť hluk, dym, bordel, do ovzdušia púšťať hromadu ťažkých kovov, zvieratá pripravovať o sluch, amatérskych pyrotechnikov o končatiny a starých ľudí, deti a psychiatrických pacientov o kľud. Kvôli vašej primitivnej zábave musí byť na Silvestra kopa živých tvorov na ukludnujucich liekoch, zdrogovani, aby to nejako prespali. To ti príde ok? Lebo svetielka? Fakt treba otvoriť oči a pozrieť sa, že nielen ja a moje primitívne radosti sú na tomto svete, ale aj kopa ostatných, ktorým to spôsobuje ujmu na zdraví a psychickú traumu, nehovoriac o dopade na životné prostredie a tej strašný bordel, ktorý nikomu nepatrí. Malo by sa to uuuplne zakázať. Nech sa spraví jeden profi, ideálne nejaká nehlucna laserova show alebo iný druh svetelnej dekorácie, do toho môže mesto pustiť nejakú hudbu, 10 minút to bude blikať, nikto nebude chytať paniku, že ide vojna a tí, ktorí majú radi svetielka, budú mať svoju potrebu svetielok naplnenú. Len naozaj sa ukazuje, že ľudia sú čoraz vnimavejsi k svojmu okoliu a prichadzaju na to, že to spraví minimálny úžitok, no obrovskú škodu, tak sa takéhoto typu zabavy dobrovoľne zrieknu a absolútne nepodporuju ostatných v tom, aby to robili. Ale to je asi jedna z veci, na ktorú musí človek duševne dospieť a dorast. A pochopiť veci trosku z nadhľadu, nielen ja ako človek a moja zábava

nela6
1. jan 2021

@elementissa aj ja som proti tomu, ale nespajat si to len so. psami, samozrejme, ze ide aj o odpad, na zemi, vo vzduchu... aj moje deti sa boja toho zvuku, pacia sa im iba tie svetielka

simka1454
1. jan 2021

@nela6 tak problém s množitelmi treba riešiť ale to je rozdiel o čom je táto debata. Množitel nemá vzťah k samotnému psíkovi nechova ho ako člena rodiny má ho len a len pre zisk a áno množiarne treba zakázať.

simka1454
1. jan 2021

@nela6 ešte by som doplnila že niektoré plemena sú určené len dnu do bytu, domu a nemôžu byť stále iba vonku pretože napríklad v zime by to neprežili. A upratovať po psikoch je tiež potrebné tiež to neschvaľujem keď sa to nerobí.

ela_79
1. jan 2021

@aceris ešte mi napadlo nepomýlil a aj si Sileo pastu s pastou Sedalin? Lebo to čo popisujes sa hodí skôr na Sedalin. Sileo by nemala paralyzovat. Ja som bežala skontrolovať aj psa aj leták a Sileo by toto robiť nemala. A pes sa normálne prechadza len je taká veselsia. Vet nam pred pár rokmi odporúčala len Sileo alebo bylinné, že ostatné nie lebo paralyzuju a že to Sileo je iné.

ivetka_kamo
1. jan 2021

@renab ale ved áno, ale v takom veku keď to tebe robilo radosť sú aj terajšie deti, či sú iné?

ivetka_kamo
1. jan 2021

@elementissa dúfam, že si už kľudná a dobre si sa vyspala. Urážať ma nebudeš, vďaka. No na Silvestra je to viac okate, ale ľudia škodia planéte celý rok, len nie takto okato a hromadné. Jazdíš autom? Prosím, predaj jo, neskod planéte a naštartuj bicykel.