To fakt všetkým vadí ohňostroj?
My ako deti sme to milovali. Mam krásne spomienky ako ocino púšťal ohňostroj a strašne sa mi to páčilo. Nikto to neriešil.
Teraz? Veľa ľudí to odsudzuje, neuznáva. Ved jasne, ze nie v prírode, ale doma pri baraku, prečo nie?! Veď snáď tu jednu noc všetci vydržia.
Manžel má už kúpený, sam sa z toho teší ako nám ho pustí a ako uvidí radosť aj v očiach našich detí, a keď som to povedala susede, tak sa na mňa pozrela, či nám nešibe🤦♀️
Tiez mi to vadi, vyslovene neznasam ohnostroj a to sa pamatam, ze co som dospela a mam vlastny rozum, tak mi to vzdy vadilo. Uz ked sme ako mladasi isli na silvestrovsku chatovacku a vsetci kamosi pustali ohnostroje a mne to absolutne nic nevravelo, priam mi to liezlo na nervy. Cize poslednych 15 rokov minimalne totalne neznasam silvester
Áno pre deti je to síce zážitok, len keď sa normálny človek zamyslí nad tým,čo to spôsobuje prírode, okoliu, zvieratám... Ja dúfam,že raz vymyslí niekto nejakú laserovú alternatívu,nejakú laserovú show.
@stanulienkat vlani mali v Hongkongu, krásne to bolo
myslim ze sme sa "prehupli" do doby, kedy je mozne spravit modernu svetelnu paradu aj bez odpalovania... a snad v najblizsich rokoch niekto s niecim inovativnym pride....
Ohňostroje a petardy nemajú žiaden význam. Je to len pastva pre oči a zábava pre neuvedomelých jedincov, ktoré nie sú schopní pochopiť škody, ktoré tým spôsobujú. Oveľa krajšie by bolo, ak by ľudia vyšli von si zagratulovať si a utužili tak susedské vzťahy.
@rora ved to,v jednom kuse chcu dobyjat vesmir,ale obycajne bezne zalezitosti zmodernizovat nedokazu 🙂 ...ohnostroje mam rada,hoci u nas v meste su bezne hocikedy,napr niekto oslavuje narodky,svadbu....urcite by som zacala tym,ze petardy a zabavna pyrotechnika by mali byt zakazane...vsetci ti debilkovia,co vystrelia aj na tvoj balkon 😈...mne sa stalo aj to,ze som isla poobede na silvestra este rychlo vyvencit psika,kedze mi bolo jasne,ze kvoli jeho strachu bude potom aj tak do nasledujuceho rana musiet vydrzat necurat...prazdno bolo,len jeden chlapik isiel oproti..a ako nas minul,kkt jeden dementny,hodil za nami petardu,tu silnu..mne samej skoro srdce vyskocilo z hrude...a kedze psi maju citlivejsi sluch,tak ani neviem,co ten moj chudak pocul ☹ ...ano,pre niektorych je stale zviera len vec a oni sa rozhodne obmedzovat nebudu,ale my viac vyvinutejsi dufame v skoru zmenu,pripadne,nech im niekto hodi petardu na ich sproste hlavy......ohnostroj by som zatial nechala /ale urcite len na silvestra/-ved o tom to je-odplasit stary rok a privitat novy...ludia musia mat aj extra zabavu,to je psychologia-mne by podanie ruky so susedmi na silvestra nestacilo,akurat by som dufala,ze sa skoro odstahuju 😀
Nie nevadí - je to raz za rok, psíky ten jeden deň vydržia, netreba teraz cely svet a niekoľko ročnú "tradíciu" zmeniť kvôli zvieratám... Sama mam doma psíka a mam zvieratá veľmi rada ale zase odtiaľ potiaľ 😉
Polnocny ohnostroj na Silvestra by som mozno este prezila, ale neskutocne mi vadia petardy, ktore vybuchuju od polovice decembra do januara. Mali sme niekolko psov a s kazdym jednym som bola na Silvestra zavreta v tmavej miestnosti, lebo sa jednoducho bali. To iste plati aj o mojich detoch, svetielka sa im pacia, ale jeden je citlivy na nadmerny hluk a vzdy je potom problem ho utisit. Mojej kamaratke sa minuly rok stala hrozna vec - nejaky blbec hodil petardu tesne za nou, strasne sa zlakla. Bola vtedy v 25tt, do hodiny zacala krvacat a o babo prisla. Dovtedy vesela mlada baba, co sa tesila na dievcatko, je dnes troska na antidepresivach, s recami, ako coskoro znova uvidi svoju dcerku😥.
@pepek11 presne to iste vravim stale aj ja. Mam doms dve macicky a ten stres co prezivaju ma velmi trapi. Snazim sa vsetky okna zatiahnut, aby to tak v byte neblyskalo, ale ten hluk je proste ozaj velmi silny a pre ne desivy. Darmo pustim nejake telku, hudbu, i tak sa velmi boja a to aj do rana skrcene, oci a usi v strehu, potom nadranom ked je klud, tak konecne zaspia. Takze mrzi ma to kvoli nim, ked vidim, ako velmi sa boja :(
@maca1984 to áno ja mam rada ohňostroj a Silvester všetko okolo toho ale keď niektorí nevydržia a strieľajú aj petardy už dlho pred Silvestrom nie že ma to hnevá ale vždy sa strašne vydesim hlavne keď iba z ničoho nič počuť šupu akoby išla vojna :D inak to mám rada len tie dni dopredu alebo len tak v strede roka niekto strelí tak sa vystrasim :D
Ja nemám problém s ohňostrojom, ale nie že mi to tu trieska pod oknom už pomaly od 24teho a potom cez Silvester od 19tej až do 3tej rána. Nehovoriac o tom, že 90% ľudí si za sebou ten bordel na druhý deň neupracú. A plus som ešte zvedavá ako to prežije náš 1,5 ročný syn. Ono je rozdiel sa tešiť ako dieťa, keď sme mali 10 rokov a je rozdiel teraz trpieť tie hodiny rachotu s malým bábom. A to na tému petardy sa ani nejdem vyjadrovať, lebo to už musí byť fakt padnutý človek na hlavu, ktorý to dokáže hádzať z balkóna dole a nepozerať či to niekomu nehodí na hlavu.
Áno vadí to a neskutočne, lebo neplieskaju len o polnoci ale celý december a ešte aj január. My mame psíka a keby si videla ako sa toho boji tak ver mi že by si názor zmenila. A pre deti by si mohla aj inú zábavu nájsť nie plieskat z ohňostrojom.
@vanilka3 presne to nepomáha vôbec ani televízia zapnutá, veď to trieska že ja sa veľa razy zlaknem a zvieratká majú citlivejší sluch. Niekedy ja mam pocit keď to treskne že nám dom spadne. My mame psíka a celý Silvester nerobím nič iné len sa ju snažím zamestnať hraním ale to plieskanie je fakt neznesiteľné. A to nehovorím ten bordel čo všade zostane.
@elementissa ja som nic take nepovedala tak nerip do mna😊 hlavne pekny silvester a vela ohňostroja 😃😘
@lucia147852 nepúšťa sa to každy den 🥲 už nebuďte niektore rozmaznane
Mne keby povedala suseda ako sa teší na ohňostroj, aj by som na ňu pozrela, či jej nešibe a aj by som jej povedala svoj názor.
Nikdy som to nepovažovala za zábavu, našťastie sme doma nemávali nikdy takéto “tradície” a tak isto budem moje deti vychovávať. Pre mňa je to jednoduchá zábava pre jednoduchých ľudí 🤷🏼♀️
Mne to vadi že mám zajačika ale aj ostatné zvieratá to zle znášajú.Mne to hlavne začalo vadiť lebo vždy na silvestra nám na záhradu susedia hádžu petardy a ohňostroje.Ale podporujem ako pekný zážitok najlepšie je keby sa to robí ďaleko od ľudí na niakej veľkej lúke a tak
@zuzanka.zuzu Nebojí sa prskavky, čo to trepeš za nezmysly... pes počuje ultrazvuk pri 60 000Hz a petarda má 120db...ak vôbec tušíš, o čom píšem, tak to pochopíš, ak nie...škoda slov, lebo ľudská hlúposť je fakt nekonečná.....odpálila by som ti petardu pri gebuli, či by sa ti to páčilo....
Aj keď som bola malá velmi mi to prekážalo lebo to veľmi vybuchovalo a tak vela hluku to robilo
@janinah Pre autorku to má taký zmyslel, že jej decká sa tešia na "svetielka" 😢 Neprajem nikomu nič zlé, ale keby jej raz auto od*ebala nejaká petarda, či by sa znova tešila na "svetielka"
Ano,vadi. Nikdy som v tom nevidela zmysel. Este ked to organizuje mesto,ok,je to pekne a ma to presne stanoveny cas. Ale teraz kdejaky debil nakupi rakety a pusta to na ulici. Zbytocne vyhodene peniaze,ktore keby dal na charitu,alebo socialne slabsim,to by boli ine svetielka,aj na dusi. Toto len zasiera prirodu,vadi mnohym ludom a skoro vsetkym zvieratam. Smrad,bordel a nechcela by si vidiet moje auto minuly rok,dopaleny lak (nastastie sluzobne). Ale aj tak nechapem ludi,ze sa vobec nad tym nezamyslia.
@bucko555 Kompenzuješ si počet rachnutých petárd veľkosťou toho, tam dole ?
@ninusa221 no ak by si mala psíka a bal by sa inak by si rozprávala. Mne zas idú na nervy ľudia čo si myslia že môžu trieskať petardy a ohnostroje celý december aj január, nemyslia na nikoho na ľudí ani na zvieratá. A toto nie je jedna noc a chvíľu o polnoci. Náš psík tieto dni ani vonku nechce byť, lebo beha splašene po dvore čo každú chvíľu niekto trieska. Tie psíky sú členovia rodiny a kto nezažil nepochopí.
Kolik odpalis petard, tolikrat jsi retard. Asi tolko k tebe a tvojej radosti z tej idiotiny. To sa nevies zabavit inac?