icon

To fakt všetkým vadí ohňostroj?

30. dec 2020

My ako deti sme to milovali. Mam krásne spomienky ako ocino púšťal ohňostroj a strašne sa mi to páčilo. Nikto to neriešil.
Teraz? Veľa ľudí to odsudzuje, neuznáva. Ved jasne, ze nie v prírode, ale doma pri baraku, prečo nie?! Veď snáď tu jednu noc všetci vydržia.
Manžel má už kúpený, sam sa z toho teší ako nám ho pustí a ako uvidí radosť aj v očiach našich detí, a keď som to povedala susede, tak sa na mňa pozrela, či nám nešibe🤦‍♀️

karpina
1. jan 2021

@aylinn Vadí nám znečistená príroda človekom, ale teraz riešime ohňostroje a delobuchy, ak ti to uniklo.

aylinn
1. jan 2021

@karpina mne nič neuniklo ale ak ja riešim psov a mačky v bytovkách a niekto mi dotoho začne skákať s kozami tak ja tu budem riešiť čo chcem , ak dovolíš

elizabet173
1. jan 2021

@aylinn ako vies, ze nam to nevadi? Ako vies kolko krat sme ktora boli cistit les, okolie rieky od bordelu a pod. ?

aylinn
1. jan 2021

@elizabet173 no to práve nemôžem vedieť , tak isto ako to či nerobíte bordel v lesoch 😃mne je to v podstate šumafuk. Len mi príde smiesne to rozhorčenie na sociálnych sieťach keď si ajtak nič nepomôžete iba tlak si dvíhate. Môjho otca teta pred 3 dňami zomrela kvôli petardam ktorý púšťal niekto iný , TOTO je vážne

simka1454
1. jan 2021

@diusqa761 a u nás pár rokov dozadu jedného starého somara zabilo, tomu by už hlavu ťažko zašili a ďalší traja boli zranení, dáke zašivania končatín a strata sluchu. A dnes je 1 január ale trieska sa ďalej.

simka1454
1. jan 2021

@aylinn nie nenechávame v prírode žiadne odpadky všetko donesieme do smetného koša. Chodíme často do lesa na prechádzky aj na túry aj môj syn už prešiel toho veľmi veľa nielen na Slovensku ale aj v zahraničí nikde nenechá žiaden odpad.

pepek11
1. jan 2021

@aylinn Milá Aylinn, my našťastie v centre mesta nebývame, a chvalabohu v Bratislave tiež nie. Áno, aj my sme si psíka a mačičku zabezpečili. Celý Silvester sme boli spolu v obývačke v panelákovom byte, dostali ukľudňujúce maškrty na prírodnej báze, a predsa sa báli. Určite svoje zvieratká nebudeme zatvárať do kúpeľne alebo do nejakých uzavretých priestorov, kde by boli sami. Na to srdce nemáme. A keďže mám vyštudovanú psychológiu a venujem sa záchrane zvierat, tak niečo snáď o tom viem...

nistika
1. jan 2021

ano dnes vadi všetko všetkým. tí čo maju iný názor, proste kupia petardy a odpalia si. preto bola plna obloha vcera svetielok, ale tu to nikto neprizná. zase ak by som sa mala domáhať povolenia od tohto národa na všetko, asi by ma piclo.

simka1454
1. jan 2021

@nistika a preto to tu tak aj vyzerá. Nerešpektovať nikoho a nič.

nistika
1. jan 2021

@simka1454 ano ale kazdy vidi len tu svoju stranu....ked sa uz bavime vseobecne a nie o ohnostroji.

elizabet173
1. jan 2021

@aylinn myslim si, ze si ludia nijako nepomozu, ked budu mlcat. Tu mozu prejavit svoj nazor, ci? A mozu vyvijat a aj vyvijaju aktivitu aj niekde inde a myslim si, ze to svoje ovocie prinasa. Pomaly ale ide to. Nic ine to nechce len byt trochu menej sebeckym a trochu viac ohladuplnym.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
laurabiagotti
1. jan 2021

Nam sa to paci.dcerka spava vzdy tvrdo tak neni problem.tento rok bol krasny ohnostroj spraveny..kratky ale krasny

nistika
1. jan 2021

@elizabet173 nemam zvlastny nazor na ohnostroj. nebavi ma to, ale nas pes bol ok cize ber ma ako nestranneho pozorovatela. faktom je, ze ak na socialnej sieti nejakej skupine ludi ponadavaju do vsebeckych nezodpovednych kadejakych urazok, asi to moc nepohne....mozno by som prave just nakupila viac....mozno by to chcelo len ludi vyzvat a poprosit....cize s ovocim v tomto pripade nepocitaj.

aylinn
1. jan 2021

@pepek11 milý pepek, kúpeľňu sme mali veľkú ako izbu , takze je úplne jedno či by boli v obývačke alebo v hosťovskej, v kúpeľni boli preto pretože bola jediná orientovaná tak, že je tam najmenej hluku. A dokonca sme ich ani nedopovali ničím ako vy 🙂 “na prírodnej baze” to by som zase ja nevedela , sfetovať si mačku kvôli ohnostroju. Myslím si že každý kto si kupuje domáce zviera musí rátať s tým že sa ten Silvester oslavuje a bohužiaľ bude aj ten ohňostroj tak ako na celom svete.
Žijem v Španielsku, ale momentálne na sk , tam mi za bieleho dňa hádzali malé soplave deti petardy pod nohy a to som bola tehotná. Deje sa to všade. Nieje to problém iba velavazeneho Slovenska.
Sama mám zvieratá, chápem to , ale príde mi úplne odveci žiadať pochopenie a empatiu od niekoho kto možno vôbec nemá cit pre zvieratá , to je tak ako psičkari nechápu ako môže nepsičkarovi vadiť že pri dome slapne 3 krát do psieho hovna. Takze asi toľko k tomu. A verím že už len kvôli tomuto že si majitelia psov po sebe neodpratavaju, tí ľudia nikdy nebudú empatickí. Majú to v paži.

maciatkolulu
1. jan 2021

Došlo aj k ťažkému úrazu - 25-ročný muž z obvodu Simmering prišiel pri manipulácii so zábavnou pyrotechnikou o časť pravej ruky.

Nuž aj pre toto je to podľa mňa celé na hlavu... A každý rok sa to opakuje, tu rúčka, tam, nozka, ocko, strata sluchu, ale však ok...

nistika
1. jan 2021

@maciatkolulu to sa zial deje kazdy rok. kazdy rok 1.jan su v spravach pripady urazov z pyrotechniky. ked som bola na zs, jeden chlapec od nas zo skoly -nie priamo z triedy zomrel. mal 10 alebo 11rokov. jeho kamarati hovorili, ze hrali sialenu hru, kto dlhsie udrzi zapaleneho megaca. a jemu to buchlo ked sa akurat zahnal a chcel to hodit. mal to nejak pri hlave tesne. dodnes neviem co presne sa stalo, ale kazdy rok si na nho spomeniem.
ale ak by sme zakazali vsetko co je nebezpecne, nemali by sme tu nic. a zili by sme v strachu. co zial uz podaktori robia tiez. ja tak vsak dopadnut nechcem.

lindusss2016
1. jan 2021

Dnes na detskych ihriskach vsade bordel a hnus z tej debilnej pyrotechniky, porozbijane flase a pod. Tak ked uz niekomu nevadi, ze trpia zvierata, aspon by mohli pochopit, ze sa to nema robit v priestoroch urcenych pre deti...

nelca84
1. jan 2021

Dnesny prispevok, mozno niekomu pomoze pochopit...

pepek11
1. jan 2021

@aylinn Ľudská krutosť nemá hraníc. My máme zvieratká zachránené, nie kupované. Trošku sa treba vyznať aj v prírodných produktoch... My zvieratká nedopujeme. Zvažujte slová! Prepáčte, zjavne nerozlišujete medzi prírodnými a chemickými produktmi. Okrem toho sa staráme aj o túlavé mačičky na ulici. Vonku sme boli o druhej ráno, aby sme im dali papať. Jedna bola tak vystrašenâ, že jeden z ďalších záchranárov ju musel vziať na veterinu. Bola v takom šoku, že si ju tam nechali. A po dnešnej návšteve tam zostane ešte pár dní. Naše zvieratká sú rovnocennými členmi našej rodiny, a tak ich zatvárať nebudeme. Ani do obrovskej kúpeľne, ani nikde inde. Prajem vám všetko dobré, a na vaše invektívy už nebudem reagovať. Nemá to význam.

simka1454
1. jan 2021

@nelca84 bohužiaľ ľudia sú neskutočne sebecki. Je to strašne čo si tie zvieratká vytrpia kvôli ľudskej hlúposti. A po niektoré tu komentujú e si pôjdu stále svoje, žiadna empatia proste nič. Komu nie je zvrchu dáno lievikom rozum nenaleješ. Bohužiaľ na to doplácajú bezbranni ktorí sa nevedia brániť. Naozaj tu pomôže iba poriadny zákon ktorý to zakáže.

nelca84
1. jan 2021
danielinaa
1. jan 2021

Poniektore ste zabudli ze netrpia len psy sle aj ine zvierata, ako napr. srnky....

nelca84
1. jan 2021

@danielinaa myslis? Citala si tych 8 stran?

danielinaa
1. jan 2021

@nelca84 nechcelo sa mi, ale napisala som to lebo sa mi nepaci ako zhadzovali psy a pritom zabudli ze okrem tych psov ked uz ich nemusia, trpia aj dalsie zvierata a aspon tych by im malo byt luto ked im neni luto psov

elizabet173
1. jan 2021

@nistika ved som to tak myslela, ze tu mozu len vyjadrit svoj nazor, nic viac. Ja ani viac od tejto temy neocakavam, ale som rada, ze vyse pat rokov plati zakon, ze obce a mesta mozu na svojom uzemi pouzivanie zabavnej pyrotechniky zakazat a aj to mnohe vyuzivaju.

danielinaa
1. jan 2021

@elizabet173 ja by som pyrotechniku uplne zakazala a hotovo. Dovolene by ju mali len profici na velkych akciach a hotovo. Normalne by si sa k nej nedostal. A konecne by bol klud.

simka1454
1. jan 2021

@nelca84 a ukázala by som tým ich detičkami tie zranené a mŕtve zvieratá.

jana_eyre_2
1. jan 2021

@aylinn ja som.psickar a teda dosť mi vadí ak slapnem.do 💩 to.naozaj môže niekomu nevadit? 🤔