icon

To fakt všetkým vadí ohňostroj?

30. dec 2020

My ako deti sme to milovali. Mam krásne spomienky ako ocino púšťal ohňostroj a strašne sa mi to páčilo. Nikto to neriešil.
Teraz? Veľa ľudí to odsudzuje, neuznáva. Ved jasne, ze nie v prírode, ale doma pri baraku, prečo nie?! Veď snáď tu jednu noc všetci vydržia.
Manžel má už kúpený, sam sa z toho teší ako nám ho pustí a ako uvidí radosť aj v očiach našich detí, a keď som to povedala susede, tak sa na mňa pozrela, či nám nešibe🤦‍♀️

aceris
1. jan 2021

@ela_79 ja som mu dala 1/10tinu davky co som mala a jeho slahlp o zem do dvoch minut...vetacka sa vyjadrila, ze to musela byt alergicka reakcia...ale sak to ako mas vediet ze bude alergik ked uz ti vopred nepovedia ze to mas v mikro davkach skusat vopred🤦

aceris
1. jan 2021

@nela6 ty si daka strasne zatrpknuta voci psom...mas z nich strach? taky bytovy pes sa ma v 85% pripadov (mozno aj viac)1000x lepsie ako daky pri dome😁 v byte si nutena sa psovi venovat....v dome ho zavres na dvor a nemusis o neho ani cely den zakopnut! v byte si nutena ho aspon co to naucit, pretoze chodis von medzi ludi a psov...ked je len na dvore nemusi vediet ani len svoje meno....

cecilia29
1. jan 2021

Neznasam ho - mame gravidne kozy, psa , male deti ....vzdy som ho neznasaala...peniaze vyhodene do luftu - a tolko deti na svete hladuje, tolko prosi o pomoc na ludia ludom. ...a ludia vyhadzuju peniaze di vzduchu 🤦

aceris
1. jan 2021

@ela_79 nam sa neskor osvedcil diazepam pre ludi...to bol fakt skludneny pes....lenze si nepamatam davkovanie a aj tak uz nemam doma ...to ti vetak nepredpise...

maciatkolulu
1. jan 2021

@ivetka_kamo nikdy v živote som si neustála petardy, ani ako 5,7,10 ročná, akurát som si pozrela ohňostroj, ale vrhat s ockom von a za peniaze púšťať debili conrachaju, tak v tom nevidel zmys ani môj otec, dedko a nikto. Aký majú zmysel tie petardy ci akurát výbuchuju? Urobiť hluk, vydesit ľudí? Keď som videla tie priblble ksichty pri tom raz na dovolenke, tak som neverila, že toto je schopný púšťať dospelý človek a par x som to videli na dedine, kde vybehol jeden pán, čo mal hospodárske zvieratá, čo je dosť normálne na dedine a zúfalo vykrikoval, nech prestanú... Zmysel to nemá žiadny.

lintu
1. jan 2021

To je také pekné - ja mám radosť, manžel má radosť, deti majú radosť a naše zvieratá sú s tým, čo sa deje, v pohode.... Uhm, len čo iní? Nejde len o prírodu, chorých, starých, ale aj takých, čo si výbuch nespájajú len s tým príjemným (napr. o výbuchu plynu sa hovorilo už nejedenkrát). Keby táto pyrotechnická zábavka naozaj trvá len okolo silvestrovskej polnoci, predpokladám, že aj mnoho ľudí by ju inak bralo. (Nejaké tie pravidlá sú isto ešte spomenuté v nejednej obecnej vyhláške.) Ale nie. Trieska si kto chce, kedy ho napadne.... Ako keby sa už inak baviť nedalo. Nehovoriac o tých, čo to len naprotiveň iných robia. Negatívna odozva je viac než pochopiteľná. Žiaľ.... Naozaj by sa už bodlo týmto smerom pohnúť dopredu.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
katpox
1. jan 2021

Tak aj mne sa pacia ohnostroje, len skor organizovane, ktore robilo mesto, avsak doma ked si ludia robia mecheche tak to nie a teda nahorsie su pedarty, ked idete po ulici a z balkona hadzu piratov, mam dvoch psov, jeden je v pohode, druhy tak ten ma 40 kg, ma strach, nepomahaju lieky od zverolekara a teda keby vidite ten strach toho zvierata, niektori ludia starsi su z toho zmeteni, pamatam si pripad, ked starucky dochodca na sk usiel do lesa, lebo si myslel, ze ide vojna, tiez aj niektore deti su haklive, mam sestru s dawn.s.ked bola malicka musela byt s maminou pod perinou schovana si zapchavala usi sa jej to nepacilo, ked dospela tak si zvykla a ide pozriet do okna, no asi tolko k tomu, tiez si myslim, ze peniaze sa zidu aj ine veci, tento rok viem, ze dali niektore mesta peniaze na ohnostroj radsej utulkom a infeteoologickym oddeleniam....

xjakubikovak
1. jan 2021

Ja milujem ohňostroj, aj ako mala a aj teraz 🥰🥰 ( petardy nie, to je ozaj nepríjemné..) a nech sa na mňa nikto nehnevá ale je to raz do roka tak by nemuseli všetci robiť z toho taký vedu

aylinn
1. jan 2021

@pepek11 každý normálny človek ktory ma tu možnosť , svoje zviera na Silvestra zabezpečí tak aby netrpelo. My sme bývali v centre mesta v Bratislave pri divadle, mali sme 3 mačky. Na Silvestra každá jedna spala. Zavreli sme ich do kúpeľne. Tiež nechápem ľudí čo sa sťažujú že im ujde pes kvôli ohňostroju. Kto normálny nechá psa na záhrade na Silvestra?

lavender273
1. jan 2021

Mne odobne to vadi, nastastie kde zijem su len dva oficialne ohnostroje, (o 9 vecer a o polnoci) ziadne petardy a vlasne ohnostroje nehrozia. No ten ohnostroj este prezijem, ale petardy z duse nemozem vystat. Ani tie svetlice ci ako sa to vola.

cecilia29
1. jan 2021

@aylinn a kozy su tiez zavriem do kupelne, a gravidne ich nadopujem liekmi? Viete, existuju aj ine zvierata ako psy a macky

felicitab
1. jan 2021

Ja som tiež odporca ohňostroja. Vedela by som pochopiť organizovaný ohňostroj v centre obce alebo mesta pár minút po polnoci. To by sa ľudia vedeli pripraviť a zvieratá si zabezpečiť. Ale ľudia ako sprostí odpaľujú petardy a ohňostroje každú chvíľku už pár dní, to má mať každý zavreté mačky a psy nonstop niekoľko dní len preto, že sa ľudia musia egoisticky zabávať? Tie psy, ktoré sa stratili, ušli ešte pred Silvestrom. Trpia aj hospodárske zvieratá, nielen mačky a psy. Mnoho ľudí si ťahá tieto sprostosti na chaty, ktoré sú často v lese a trpí aj zver. A to nehovorím o znečistení ovzdušia a množstve odpadu, ktoré pri tom vzniká. U nás v meste včera na striedačku odpaľovali ohňostroje od zotmenia až po polnoci, ten neporiadok, čo po nich zostal na detskom ihrisku pri našom paneláku samozrejme po sebe neodpracú. Ale čo sa čudujem, v poslednej dobe si všímam, že sebeckosť medzi ľuďmi prekvitá.

simca06022011
1. jan 2021

@cecilia29 mohli by sa nadopovat tí čo tie petardy a ohňostroje potrebujú. Bol by kľud. Celý zverinec napicham aby si nejaký expert mohol robiť ohňostroje a najlepšie celoročne....🤭

aylinn
1. jan 2021

@cecilia29 ja hovorím o tých čo si davaju statusy že im ušiel pes a o tých čo žijú v bytoch. Tak sem nepleťte kozy a kravy.

lindusss2016
1. jan 2021

@aylinn moj pes chce byt cely silvester nacapeny na mne, v kupelni sa boji. A je pre mna narocne mat cely vecer psa na rukach a popri tom obriadovat dve male deti. Aj tak sa vkuse cely trasie a nema pokoj. Obom kocurom je ohnostroj totalne ukradnuty, takze to u teba nemusi byt tou kupelnou, ale proste tym, ze macky v byte s tym nemaju ziaden problem... ale nas pes je epileptik, urcite mu take stresy nepomahaju

aylinn
1. jan 2021

@lindusss2016 no tak to áno , to beriem , ale psickari a mackari a chovatelia iných zverov nemajú takú moc aby toto zakázali. Namiesto pindania na internete treba žiadať vyššie , peticiami , o zákaz predaja pyrotechniky. Už vidíte ako nejaku partičku mladých 20rocnych opitYch chalanov trápi či sa nejaky pes bude báť keď si odpáli petardu. A takých particiek je v každom meste tak 100 a viac.

bambi23
1. jan 2021

Neuznavam amaterske ohnostroje, zakazala by som celkovo predaj pyrotechniky, vo velkomestach mozno naozaj ako Sydney, Londyn, Vieden, Bratislava, Kosice ale ozaj iba o pol noci vramci mesta. Inak by som to zakazala. Niezelen kopec penazi, strasny ramus, nicenie prirody ale hlavne prestrasene zvierata a malokto si uvedomuje, ze aj postihnuty ludia, citlivy ludia, starsi ludia, rodiny s malymi detmi,chori ludia, ludia v nemocniciach to znasaju velmi zle. Nas syn asperger /autista cely tyzden na sluchatkach na usiach, ustraseny pod dekou, vcera od 22 vecer sa snazil zaspat cely cas v mojom naruci , cely sa triasol, spoteny, zakryvanie usi s vankusmi. Zaspali sme konecne o 1 rano ked bol konecne klud. Sme v panelaku,v meste ohnostroj nebol koli situacii, kopec ohnostrojov v okoli, vsetko sa tu ozyva 10 nasobne a ludia si este vyhadzovali petardy z balkonov. Svedci to o charaktere tych ludi. Zial mame aj takych co si rusko za svet nedaju.Tento rok podla mna bola okrem ineho maximalna neucta a sebeckost od ludi co si robili ohnostroje, petardy..... voci nasmu zdravotnictvu a ludom ktory su potrebny v tejto nelahkej covidovej pandemii. Ak by sa im nieco stalo potom by im zdravotnici boli dobrí. Nehovorim o tych stresoch naozaj pre zvierata a kooooopec ludi. Takze nie neuznavam. Mohli radsej pomoct niekomu naozaj kto to potrebuje za tie vyhodene peniaze a ramus do luftu. A mali sme krasneho cviceneho vlciaka este ako dieta v rodinnom dome, si pamatam nam predral dvere a ukryl sa v obyvacke cely vystraseny.

lubiss
1. jan 2021

ohnostroj len mestsky a o polnoci to mi nevadi aj ten moj pes by to prezil je to 5 minut buchania a nie pramo pri baraku kde byvame.....ale beznym by som to zakazala retardi trieskaju uz o 5, 6 vecer nemozem ani psa vyvencit aby sa mi hrozou netriasol a raz sa mi stalo ze mi skoro skocil rovno pod auto jak sa zlakla keby ju nemam na voditku a netrhnem s nou mam po psovi....mam znameho co furt vyplakava ze nema peniaze a na konci mesiaca si poziciava ale rakety za 80e nakupi sak som mu aj povedala par teplych slov :D ale co uz ked je chabeho myslenia asi sa mu pritom o 2 centimetre zvacsi jaksi tu raketu vystreli lebo inac uz neviem

diusqa761
1. jan 2021

Môj názor je asi taký... Mestské ohňostroje alebo ohňostroje objednané a vykonané profesionálom mám veľmi rada a vďaka nim si "oživujem" spomienky na detstvo s dobrým pocitom že to robí skúsený človek ktorý si pri Tom neublíži , že sa po Tom poupratuje a že máme vďaka tomu krásne divadielko na oblohe ako keď sme boli deti. K tým malým deťom. Mám doma 1 ročnú a 2,5 ročnú. Celú noc prespali ani nevedeli že dáky ohňostroj vonku je a nevedeli to ani minulý rok keď mladšia dcéra mala 1 mesiac a staršia 1,5 roka obe to pokojne prespali minulý rok aj tento 🤷 aj keď chápem že každé dieťa je iné a niektorím to môže prekážať, ja hovorím za nás. (A to dáke decká púšťali hneď nám pod bytovkou a opitý kričali na celú dedinu) ALE čo neznášam je keď podgurážený ľudia/pubertiaci berú čínske pyrotechniky a iba čuť sanitky lietať hore-dole. Ešte kým som robila v nemocnici sme sa na Silvestra pripravovali a triasli... Toľko opileckých bitiek koľkých nám vozili, utrhnuté prsty od pyrotechniky, ľudí ktorí povystrájali hlúposti pod vplyvom alkoholu a končili u nás v nemocnici...Silvester je pre nemocnice prekliaty. Pamätám si jeden rok kedy nám priviezli iba počas 4 hodín 3 chlapov na zašívanie prstov lebo si ich odstrelili pyrotechnikou, niekoľko opilcov po bytke s rozbitými čelami, raz jednoho chlapa ktorému v zápale "srandy" v bare fľašu rozbili na Silvestra o hlavu a skoro prišiel o oko kvôli tomu, inokedy podnapitý pubertiaci vyprovokovali pštrosov na jednej farbe a tý ich napadli.... Takže asi tak... Neodsudzujem a mám rada ohňostroj od profesionálov lebo je to niečo krásne čo ma na pár minút privádza späť do detstva ale je mi ľúto každého kto tým trpí a predovšetkým to nezbesiem u

diusqa761
1. jan 2021

Nezbesiem u ľudí ktorí s tým nevedia zaobchádzať a ohrozujú seba aj všetkých naokolo na zdraví. Za mňa by som to dovolila len mestám a profesionálom na dajme tomu 5 minút v kuse kedy by to každý na chvíľu vydržal nie že sa strieľa od 21:00 až do 2:00 🤷

karmen118
1. jan 2021

Mestsky ohňostroj dopredu ohlásený spravený profesionálmi v pohode, je to pekné, bezpečné, trvá to primeranú dobu. Ale inak by som predaj pyrotechniky zakázala! Hlavne petárd a delobuchov . Včera o polnoci nejaký debil odpaľoval ohňostroj z okna bytovky, čo je pri našej nalepená! Hádzal delobuchy rovno pod naše okná a pred vchod - moja dcérka sa zobudila hrozne zľaknutá a s plačom - majú detskú izbu do dvora. Nevedeli sme ju ukľudniť - do rána spala medzi nami v spálni a schovala si aj hlavu pod perinu, vždy keď nejaký ďalší dement odpálil delobuch, pokým nezaspala. Malý našťastie má ešte taký ten tuhý bábätkovský spánok, ale ak by aj jeho zobudilo, tak by sa išiel urevať - natoľko ho už poznáme. Takí sme boli nahnevaní, keby sme vedeli, ktorý inteligent to bol, tak by mu muž išiel tie delobuchy niekam napchať 😠

simka1454
Autor odpoveď zmazal
simka1454
1. jan 2021

Jednoznačne treba zákon ktorý zakáže toto nezmyselné trieskanie. Pretože ľudia sú sebecki a takto vedú aj svoje deti. Nemajú účtu k ľuďom, zvieratám, prírode. Som zvedavá či ste dnes zdvihli zadky a išli si po sebe upratať. Ale to čo vyšlo do ovzdušia to už aj tak neupracete. Potom sa nečudujte že tu budeme mat prírodné katastrofy, epidémie.

simka1454
1. jan 2021

@aylinn všetky zvieratá sa boja aj tie kozy. Sestra ma morča a dnes som s ňou volala a predstav si aj to morča sa bálo.

renab
1. jan 2021

@ivetka_kamo ja ked som bola dieta, radost mi robili prskavky. Svojim detom som vsak zabavnu pyrotechniku kupovala. Do casu, kym som dama neprisla na to, ze ta chvilka ich radosti nestoji za skody, ktore sa tym napachaju. Vysvetlila som im to a skoncili sme.
Preto, ze som to sama robila, sa nerozculujem na tom, ze to robia druhi. Ale potesilo by ma, keby toho bolo coraz menej. Nie kvoli mne, kvoli prirode.

simca06022011
1. jan 2021

@renab prskavky mame do dnes, ale tento rok som na ne aj zabudla 🤭

simca06022011
1. jan 2021

A inak už roky existujú tiché ohňostroje...

elizabet173
1. jan 2021

@aylinn rozmyslam, ako zabezpecit na Silvestra volne zijuce zvierata, este som na to neprisla. Inak nas pes bol oblbnuty liekmi, v obyvacke s rukou niektoreho z nas na jeho chrbate a triasol sa cely cas. A kde dat psychiatrickych pacientov - starych ludi s demenciou alebo autisticke deti neporadis?

aylinn
1. jan 2021

No toto je komédia zrazu ste všetky ochrankyne divej zvery ale to Vám nevadí že lesy a luky (ich domov)sú plne bordelu rozkladatelneho stovky rokov ktorý tam nechávajú možno aj vaši známi , rodina a možno aj vy sami. Ale to tu už nikto nenapíše 🤣