icon

Tutu sukničky - naša nová mánia

anaxamon
16. jan 2012

Ahojte zakladam diskusiu lebo pri albumoch sa furt rozpisovat nie je moc prakticke. Tak sup sem tie co vas to chytilo resp. chyti🙂 uz sa tesim na vsetky vytvory, napady a inspiracie

katrinka8
1. mar 2012

@majamat - dakujem, idem kuken 😉

katrinka8
1. mar 2012

@anjelicek26 - je nejaky rozdiel medzi tym tylom z USA a z Ciny? 🙂 Lebo rozmyslam, ze objednam aj z Ciny...

anjelicek26
1. mar 2012

@katrinka8 - nie je, su rovnake. Lepsi tyl som mala len tu priamo z UK - ale to za viac ako 2-nasobok ceny.

katrinka8
1. mar 2012

@anjelicek26 - aha, dobre, dakujeeem 😉 A este, nevies, ci sa tie suknicky daju oprat? Lebo mam ich take nafuknute a trochu je to take 😉 "tvrde" mozno by ten tyl trosku zmakol...

anjelicek26
1. mar 2012

@katrinka8 - ja som este neprala a ani neviem, ci budem, neviem si predstavit, co sa s tam v pracke stane... tento tyl je prave velmi mäkky.

katrinka8
1. mar 2012

@anjelicek26 - no, ja som rozmyslala, ze by som to len tak "premyla" rucne, ako keby vyplakala vo vani... ale bojim sa co to urobi... 😀 Mne to tak stoji asi preto, ze striham 5cm pasiky a tak je to take nasusorene a preto sa mi to asi skor "opticky" zda take nepoddajnejsie 😀

anjelicek26
1. mar 2012

@katrinka8 - ja som strihala prve 7,5cm a uz to bolo strasne nahusto, teraz striham len hornu vrstvu na 7,5 cm a dolnu na striedacku aj 15cm/7,5cm... lebo davam dve rolky, to by jej stalo az po prsia 😀

katrinka8
1. mar 2012

@anjelicek26 - veru premyslam, ze zacnem strihat asi na 7,5, lebo ak nechcem, aby to stalo, tak to musim ako cicina stale uhladzat 😀 Ale to potom asi budem na 1 suknu potrebovat 2 rolky, ci to potom netreba tak nahusto viazat?

anjelicek26
1. mar 2012

@katrinka8 - ja neviazem na husto, ale nad seba tri rady, kazde druhe ocko... stacia tie dve roky bohate.

katrinka8
1. mar 2012

@anjelicek26 - oki, skusim teda asi tento novy postup, hoci teraz som viazala tak, ze do 2 radov kazde ocko - stacila mi ale len 1 rolka...

anjelicek26
1. mar 2012

@katrinka8 - tak zavisi isteze aj od dlzky, Saska ma 106cm a tvoja zabka mozno 85 tipujem 😉

katrinka8
1. mar 2012

@anjelicek26 - veru, spravne si tipla 😀

anjelicek26
1. mar 2012

@katrinka8 - ja mam tiez taky 85cm a 20 mesacny exemplar doma 😅 😅 😅 😅

katrinka8
1. mar 2012

@anjelicek26 - 😀 😀 😀 Ten Tvoj "exemplar" je o jeden den mladsi od mojho "exemplara" 😀 😀 😀

anjelicek26
1. mar 2012

@katrinka8 - haha tak to je dobre 😵 😵 😵

katrinka8
1. mar 2012

@anjelicek26 - veru, som sa zasmiala aj ja 😵

ivett1
1. mar 2012

@drake jéj, tá minnie čiapočka je taká chutnučká🙂

ivett1
1. mar 2012

@jamaat a ten kostým púpavy je perfektný 😵 😀 klobúk dolu🙂

jamaat
1. mar 2012

@ivett1 Ďakujem. Inšpirovala som sa Spievankovom (aj keď tam boli púpavy úplne iné) a touto témou 🙂

livka299
2. mar 2012

@jamaat krásne, prekrásne šatočky (zelené), chystám sa na nich dnes. Mám tri metre tylu bude mi to stačiť? Koľko si použila ty??? Ďakujem za odpoveď

digysa
2. mar 2012

Kocky...........som si vsimla tuto temu...vidim tu 74 stran a vela vasich "ukazoch a prac"

Napadla ma otazka.... preco tie sukne robite? Mne sa to zda byt dost piplacka a zhanacka materialu.... Vyjde vas to lacnejsie urobit? Alebo nie ste spokojne s vyberom u vas? Alebo si chcete vyrobit svoje dielo?

Celkom ma to zaujima.... U nas totiz tie sukienky stoja neskutocne malo penazi a je ich od vymyslu sveta....
ja osbne ich kupujem....teda kupila som par...

jamaat
2. mar 2012

@livka299 Nerobila som z tylu, ale z organzy a mala som rolku 40cm x 9 metrov. Strihala som to na trojo, čiže cca 13cm pásy.

ela19
2. mar 2012

@digysa Ahoj, podla seba mozem povedat, ze material z usa aj s nákladmi na postovne, rozratany na 1 suknicku ma vysiet na 3,16 eur. Kupovana original tutu ma stala 11 eur. Takze urcite to vyjde lacnejsie. A ked som to dokazala vytvorit sama, a dcerka sa tomu tesila, citila som satisfakciu. Je to skvely pocit urobit vlastnymi rukami nieco sama pre svoje dieta 😉
A ty si kde kupovala suknicky a kolko ta stali ?

katrinka8
2. mar 2012

Baby, ja som dnes dokoncila satocky, ak sa mi podari cez vikend pofotit, tak pridam fotos 😀 Bola tu kamoska s 5r. dcerkou a tak sa jej zapacila suknicka (nepoznaju este tutu), ze som jej slubila, ze jej vyrobim- tak som dnes objednala tyl, uz sa celkom tesim.
@anjelicek26 - objednala som dnes nanovo tu petti - pre istotu v inom shope, dnes to bol 30-ty den a neprisla ☹ , peniaze su uz na ucte vratene ... Dufam, ze tato uz pride, lebo to tricko "baletne", co si mi poradila, uz dorazilo. Inak, ako to Saske obliekas? Normalne "vojde" do toho cez vrch? No boze, aky opis 😀
Inak, v Tescu maju za 3€ supravu 3 hackovanych celeniek vhodnych na "opasok" 😉
@digysa - no, ono to viazanie ide rychlo, ja taku suknicku urobim cca za 2 hodky, plus minus 😉 A material je za babku, na ebay kupim tyl za cca 3€ a naviazem na "celenku" za cca 1€ 😉 A v podstate mas pravdu - mna tesi, ked vidim vysledok vlastnej prace 😀 A kde byvas, ak sa mozem opytat? Lebo tu som take sukienky, napr. este nevidela v obchode, len na mimibazare, a tam su, podla mna, dost drahe...

langkofel
2. mar 2012

@ela19
@katrinka8
digysa zije v USA ak sa nemylim 😉
Ako ja tiez nezijem na SK, ale tutu tu dostat kupit len v niektorych obchodoch, kde dostat veci na balet...chcu za ne nehorazne prachy a ani nie su take pekne ako tie co si clovek vyrobi sam...a potom to zadostucinenie ako to tu uz padlo, tiez nie je na zahodenie 😉
Aj ked moja krpana az taka nadsena s tej sukienky nebola 🙂 😅

anjelicek26
2. mar 2012

@katrinka8 - ano ano lezie do toho vrchom 😅 😅 😅 Ja takto cakam na pavie pera, som taka nastvata, viem,ze su tu na pobocke posty, lebo predavajuci nezaplatil dostatocne postovne, chyba im tupych 22 centov a ja tam kvoli tomu musim ist!!! No zabite, je to centralny sklad 25 mil daleko, kto mi preplati ten benzin a moj cas??? Mam chut sa na to vykaslat 😖

drake
3. mar 2012

@anjelicek26 ahojcek prosim ta mas niekde nsavod ako sa robi ten salik z tej vlny specialnej????prosim?

anjelicek26
3. mar 2012

@drake - no ono je to na tej vlne napisane - len 10 alebo 14 ociek spojit RO, uplne jednoduche... ta vlna je uz sama o sebe uzasna.

drake
3. mar 2012

@anjelicek26 u nas v galanterke ju predavaju-krasne farby a klbko stoji 3,40 €

anjelicek26
3. mar 2012

@drake - klbko je u teba kolko gramov? Tu su 50 a 100g a to 100g stoji cca. 6 libier.... aj ked som teda teraz objavila take uzsie, ale z toho sal nebude, robim z toho lem babatkovskych ciapok, vcera som dorobila jahodkovu....