icon

Túžba po dcére: Ako sa s tým vyrovnať?

15. dec 2023

Ahojte.
Maminky chlapcov. Poznáte ten pocit? Mám nádherných 2 chlapčekov. Milujem ich sú môj svet… život by dom ha nich dala …ale mám jedno malilinké prázdne miesto v srdci…nedá sa to slovami opísať, chyba mi v našej rodine dievčatko. . Srdce ženy by dokázalo milovať aj xdeti súčasne, je to neskutočne.
Tretie dieťa neplánujeme, povedali sme si 2 a dosť…finančne do budúcna hlavne…..ale ta túžba je strašne silná
Máte to niektoré podobne?

Strana
z2
dusankomoj
15. dec 2023

Milá autorka,hnusne si zareagovala ty! @judit47 iba napísala,že veľakrát matky podvedome dávajú pocítiť dieťaťu,že niesú tým,čo si ona vysnívala. A to je jednoducho fakt.Nikde netvrdila,že to urobíš,iba upozornila na fakt! V tomto prípade by si mohla zvážiť ospravedlnenie, lebo tvoja reakcia bola na úrovni dlaždiča.

janickacrazy
15. dec 2023

Chápem ťa, mám 3 chalanov a chcela som aspoň jedno dievčatko, no štvrté už riskovať nejdem. Suseda má 4 chlapcov a už aj 2 vnukov. My máme teraz v rodine malé dievčatko, tak si ju občas užijem a môžem nakupovať nejaké ružové somariny aspoň. 😁

lalilla
15. dec 2023

Tak ja to ma zas tak ze by som rada mala dieta, po 6 rokoch snazenia by mi bolo jedno ci by to bol chlapec ci dievcatko.
Je sranda ze ludia mozu mat v zivote naozaj vsetko a vzdy sa najde nieco co im “chyba” ku stastiu. Toto myslim v dobrom, treba sa pozriet okolo seba a uzivat plnymi duskami to co mate/mame kazdy doma.
Niektore veci sa ovplyvnit proste nedaju a toto je jedna z nich. Tak ako js neovplyvnim ci bude mamou, tak neovplyvni zena pohlavie, ale svet sa toci dalej a je skoda sa upnut tymto smerom co by bolo keby

bmolko
15. dec 2023

Ja som mala šťastie, chcela som dve dievčatá a mám. Chlapec nepripadal do uvahy, dodnes by ani nemal meno, žiadne sa mi nepáči. Vsetky kamosky, brat maju iba dievcata. Jediny chlapec je synovec a hoci uz ma 20 a za cely jeho zivot som mu povedala len ahoj. Hold malí chlapčekovia not my cup of coffee.

babulkomale
15. dec 2023

Nie, nepoznam. Vzdy som chcela dvoch chlapcov, aj som vedela ze ich budem mat, aj ich mam a milujem ich nadovsetko. Netuzim po dievcatku a nikdy som netuzila. Som rada, nechcela by som zit s nesplnenymi tuzbami.

lenkakamen
15. dec 2023

Aj ja mam dvoch chlapcekov a nikdy som naozaj neriesila ze Boze, aby to bola baba...ja sa doteraz stretavam s komentarmi od ludi do tretice dievcatko, ked sa maly narodil a som dakoho stretla na prechadzke tak normalne som citila zial z daneho cloveka ked mi povedali nevadi ze chlapec , dalsie bude dievca🙄😁 popritom som nijako sa nevyjadrila k mojmu dietatu😁 mozno taketo tuzby vznikaju z takychto priblbych reakcii od ludi... ja nechapem, vsak rovnako sa vychovavaju aj dievcata aj chlapci, rovanko su zlatunke, rovanko papulnate (dovolim si tvrdit ze dievcata viac🤣)ci tam ide o to ze budem si krasne obliekat dcerenku sponecky gumicky? Velakrat casto citam jak mamicky robia dobreze nie ,,kar" ked sa dozvedia ze cakaju chlapca, jak keby to bol daky ,,mor" a nie bozi dar... ludia maju strasne mylne predstavy, chlapcov spajaju ze su ti zli, nepoddajni, tazko ovladatelni, a dievcatka opak,..kazda vieme ze to neni pohlavim...

avocmada2
Autor odpoveď zmazal
autor
15. dec 2023

@lalilla ❤️❤️❤️❤️❤️

tehotna40
15. dec 2023

@domka222 toto iste náš známy, veľmi túžil po synovi, po štvrtej dcére povedal, že už kašle nato 😀

tehotna40
15. dec 2023

@lalilla držím palce, nech sa Vám podarí. Svet je taky nespravodlivý 😞 plne detské domovy detičiek, a žena, ktorá by dieťatku dala prvé aj posledné a všetku lásku sveta nemôže otehotnieť. Vždy ma az pichne pri srdci. Veľa zdravia prajem

maminkadeticiek
15. dec 2023

Rozumiem ti.A co adopcia?
Mam chlapca a dceru.Povazujem to za Bozi dar,ze mi boli dopriati aj dcera,aj syn.

autor
15. dec 2023

@dusankomoj Jaj, tak označiť deti za chúďatká ktoré matka nenávidí je v pohode. Úplne nechutne toto napísať, fuj. Henta zena nevie citat s porozumením. Ja pisem, ze by dom chcela ešte jedno dieťa ktoré už nikdy mat nebudem, a ze po 2 úžasných synoch tuzim po dievčatku. Nie ze lutujem, ze mame 2chlapcov. Preto je pre mna hnusna jej odpoved.

nikiki29
15. dec 2023

Vždy v kútiku srdca bude túžba, či už po dievčatku alebo po chlapčekovi. Skoro každá to tak máme… a je to v poriadku. Nad túžbou by však mal zvíťaziť zdravý rozum a ak na to nemáte, prípadne by si sa pri treťom chlapcovi zrútila, je to dobre tak ako je… možno budeš raz mať vnučky 🍀

autor
15. dec 2023

@la_dolce_vita aj moja krstná má 4 synov a tiež mi hovorí to iste, že túžba pominie 😁 tak budem v to dúfať 😊❤️

lalilla
15. dec 2023

@tehotna40 dakujem velmi pekne ❤️

dusankomoj
15. dec 2023

Autorka to ty nemáš porozumenie a ideš si svoje. Ona napísala:daná žena,nie ty! Si vzťahovačná a urazila si ju neprávom. Ale nechaj tak,zjavne jej nestojíš za reakciu s týmto prístupom.

mamutka
15. dec 2023

Nepoznam to. Mám dvoch synov, som za nich vďačná a len verím, ze budú zdraví a šťastní naveky.

dobromila
15. dec 2023

Poznám. Máme 5 synov. Btw. si moja kamoška? 😄

mclissa
15. dec 2023

Otcov kolega ma 7 chlapcov a 1 dievca. Vtedy povedal, ze dovtedy sa budu snazit o deti, dokedy to nebude dievca.

maaji
16. dec 2023

Aj ja mám takú túžbu po dcérke. Tiež mám dvoch chlapcov a čakám tretieho chlapca 🙂 čo už možno po štvrtý krát sa podarí 😃 ale určite nie teraz až o niejakich 7,8 rokov .

adkoalauri
16. dec 2023

Nemám a nikdy som ten pocit ani nemala.Keďže pracujem v školstve a vidím i počujem tie dnešné -násťročné, ani za svet by som ich nechcela mať. Starší syn však má neskutočne láskavú povahu, dobrák od srdca, zoženštelá povaha, mladší čistý chalan- rôazne športy, sebec od narodenia, denne 40* je pred zrkadlom a češe si vlasy a fúka si ich

nevenka
16. dec 2023

@maryetta u nas take predpubertalne obdobie, syn 10, jemu je vsetko trapne a sprostost, a dcera ma 8, a to obcas taka melodrama...ale ona aj tak pribrala a prsia ma kusok, podla mna u nej uz sa to pomaly chysta, coho sa desim. No a 3 rocny, to je kapitola sama o sebe, tak strasne zle robi malej 11 mesacnej, zo zaciatku ziadne ziarlenie, nic, az ked sa zacala pohybovat v priestore, tak ju strci, rucky jej chyta a ona sa potrebuje este pridrzat, tak spadne, tresne ju dacim po hlave. No velky pozor musim davat. Podla mna, ona bude riasne priebojna a mu to za chvilku vrati vsetko 🤣

stanusenka
20. dec 2023

@maryetta ako my, chlapec, dievča, chlapec, dievča😀😊

stanusenka
20. dec 2023

@tehotna40 môj tato 5 dcér, chlapa sa nedočkal 🫣😂

tehotna40
20. dec 2023

@stanusenka my sme tiež 3 sestry 😀 teraz čakám chlapca, tak sa teší 😀

11bodka11
20. dec 2023

Ja mam prveho chlapca. Druhe som strasne chcela dievca. A podarilo sa. Mame uzasnu krasnu dcerku. Kazdy sa jej vsade prihovara... Som pysna na nu velmi. Drzim palce aby 3 bolo dievca

Strana
z2