icon

Týždeň zo života mamičiek na Modrom koníku a na Facebooku

traktor
22. jún 2013

: Diskusiu zakladám hlavne po včerajšom búrlivom písaní na modrokoníkovskej FB stránke, ktorá podľa mňa, zašla až za hranice slušnosti... Je to OK, ak si užívateľ napíše správu do svojho fotoblogu tu na stránke a potom si to nájde na stránke na FB? Bez jeho/jej súhlasu, bez všetkého.. mnohé užívateľky na FB ani nechodia a v podstate ani netušia, že ich príbeh je tam uverejnený, že si ho môže pozrieť kto chce a kedy chce, ktokoľvek tam môže reagovať, ale dotyčný/dotyčná sa môže len ťažko ubrániť. Keďže tam nechodia, je len prirodzené, že na komentáre nereagujú, alebo zareagujú až po tom, čo ich na to spätne niekto upozorní. Je toto OK? Dochádza k urážkam autora, jeho/jej rodiny a jediné, čo sa udeje je, že admin čo-to pomaže (väčšinou opäť až na naliehanie tretej osoby), no ten konkrétny problém naďalej ostáva.. takto to určite nemá byť.. a preto aj táto téma a ja verím, že sa zapojí aj admin a spolu to vyriešime. Veď predsa chceme, aby sme sa tu cítili dobre a nie aby sa tu baby zatvárali do súkromia, mazali svoje myšlienky, príspevky, albumy, správy, články a báli sa uverejniť aj celkom obyčajné, bežné veci každodenného života.
PS. prosím admina, neviem či som zadala dobrú kategoriu ,ak som diskusiu zaradila zle , aby mi ju nezmazal, ale presunul do voľnej diskusie, ďakujem

anuss
23. jún 2013

ja nie som na FB, kvoli tomu, že si strážim súkromie...ani tu na MK nemám toho veľa vo fotoblogu...preto, lebo sa to dá ľahko zneužiť, použiť ...

majmachci
23. jún 2013

@traktor neviem ci som to spravne pochopila, ale to akoze hocico , hocijaky moj status ktory tu uverejnim moze byt zverejneny na MK na FB? Akym sposobom? automaticky? ci ? sak som z toho blazon

karolinka24
23. jún 2013

Môj názor nie nepáči sa mi to že je to uverejňované na FB a ak s tým daná maminka nesúhlasí a tobôž sa jej na to nikto nepýta či to môže byť niekde uverejnené je to nefér!!!

traktor
autor
23. jún 2013

@majmachci tak ako tu na MK vyberu hociktory status hociktorej uzivatelky a uverejnia ho v *Týždeň zo života mamičiek na Modrom koníku* tak tak isto to môzu urobit aj na FB..tu mi to pride ok, kedze tu prispievame, ale nepaci sa mi , ze sa to zverejnuje na FB ,bez suhlasu autora prispevku..pricom niektore baby nie su vôbec na FB registrovane..

danka483
23. jún 2013

mne sa to tiež nepáči, som na koníku už dlho a vždy som tu našla odpoveď a milé baby ale v poslednej dobe je to tu veľmi ale že veľmi divné, maminky čo som si obľúbila a stotožňujem sa s ich názormi a vo veľa veciach ma inšpirovali majú všetko bloknuté, a je mi z toho smutno po toľkých rokoch 😔

renataolcakova
23. jún 2013

MK je veľmi vydarená stránka ale ako všetko má svoje nedostatky. myslím si že nieje správne uverejňovať statusy na FB bez oho aby boli minimálne autorky upozornené že na FB uverejnené budú ale aj ja sama som tam mala párkrát uverejnený status a neriešila som. Zrejme to nebudeme riešiť do času kým sa nám nestane niečo podobné a to sa nás dotkne. Tadotami som mala veľmi rada a je mi ľúto čo sa jej stalo. No nič to nezmení na tom že to bolo na Fb milionkrát predtým od iných mamičiek. Pokiaľ sa k tomu nevyjadrime všetky priamo adminovi s názorom či sa nám to páči alebo nie , tak sa to v dohľadnej dobe ani nezmení ☹ Hauk dohovorila som . PS: Taký je život a s pozornosťou okolia treba počítať pri takej obľúbenosti akú mala Tadotami 😉 Nič v zlom iba môj skromný názor

alga
23. jún 2013

Osobne sa mi to nepáči,že sa to dava na FB bez toho aby o tom prispievatelka vedela. Píše to na MK,tak by to tu malo aj zostať.

nanaj
23. jún 2013

som proti FB

pajinka23
23. jún 2013

Mne sa osobne ta MK facebook stránka nepáči vôbec som sa tam nikdy neprihlasovala,ani nedala pači sa mi na stránku a aj tak som si tam našla moje statusy,teraz nemyslím kadejaké trapácke veršíky stiahnuté s netu,myslím moje statusy,moje svová,vety čo píšem so srdca..Už asi prestanem aj písať statusy,lebo ako vidím tak to ide dole vodou...

traktor
autor
23. jún 2013

@renataolcakova ani ja som neriesila, hoc som tam mala prispevky, v tomto som dost imunna, aj keby sa tam na mna zvalila kritika..ale po tom poslednom co sa na fb udialo a aj trosku predtym, ked sme sa o tom bavili, ci je to uverejnovanie ok, alebo nie je ok mi to nedalo a zalozila som temu..a ako vidim, mnohe baby doteraz ani netusili, ze vôbec je modrokonikovska stranka na FB , alebo ze sa tam uverejnuju prispevky uzivateliek..preto si myslim, ze taka jednoducha vec, akou je jedna obycajna automaticka sprava o tom, ci autor suhlasi, by nemala byt problem..a kludne , nech sa status uverejni..len o tom musi autor spravy vediet a musi s tym suhlasit..tu na MK je automaticke uverejnovanie sprav v *Týždeň zo života mamičiek na Modrom koníku *ok..na FB to podla mna ok uz nie je..

renataolcakova
23. jún 2013

@traktor tak v tomt s tebou súhlasím autorka by mala o tomto vedieť a dať tam svoj súhlas na uverejnenie.Konieckoncov je to narušenie súkromia ☹

gulko
23. jún 2013

ani mne sa to nepaci, to co je na MK ma zostat na MK a nie bez suhlasu davat na FB, moj skromny nazor je ten,ze takto straca stranka MK svoju jedinecnost a jedine co tu budem vyuzivat bude len bazar, co mi je velmi luto, ale radsej nebudem pisat uz ziadne prispevky do fotoblogu, nakolko nemam zaujem aby sa jedneho dna zverejnili na FB, takze idem radsej pomazat tie starsie a z tejto stranky uz len bazar, otazka pre @martinjasen da sa s tym nieco robit, rsp bude sa vobec niekto tym zaoberat?

traktor
autor
23. jún 2013

@gulko nic nemaz, vyberaju sa zväcsa novopridane prispevky v tom tyzdni..bola by skoda mazat nieco, co môzes mat ako spomienku na ten ktory den, co ste prezili a tak.. 😉 ..ja verim, ze aj Martin sa k tomu vyjadri, zrejme az v pondelok, kedze je vikend.. 😉

mmimmka
23. jún 2013

mne by sa to tiez nepacilo :( potom take vselijake komentare, ze koniec...

bartokami
23. jún 2013

@traktor Tiež sa mi to nepači/čitala som to na FB/ a nesuhlasim,aby prispevky z MK,boli zverejňovane bez suhlasu uživateliek ,bez upozornenia si capnuť na nastenku ..predsa len MK je o niečom inom.ako Fb.. 😉.

tina1982
23. jún 2013

Tiež nesúhlasím stým aby sa naše vybraté príspevky uvádzalai bez našich súhlasov na fb.Vela krát som si všimla že tam ludia vôbec nepozerajú na pointu príbehu ale akoby závideli a potom sa snažili buť kritizovať,prípadne urážať alebo nejako to proste pokaziť

luy
23. jún 2013

nepáči sa mi to, ak dám status len pre registrovanú užívateĺku tak to má zostať len tu na MK.

traktor
autor
23. jún 2013

.....a chcem sa podakovat vsetkym, co tu zatial napisali svoj nazor, ze to tu bolo podane slusne,bez nadavok, bez zbytocnych emocii a verim, ze to tak aj zostane 😉 🙂

bambulka248
23. jún 2013

co sa vlastne stalo? kde na fb to je uverejnovane?

traktor
autor
23. jún 2013

@bambulka248 skus si to precitat tu v teme, nie je toho vela.. + je tu aj niekde link na fb stranku 🙂

alca85
23. jún 2013

podľa mňa, by si mal admin určite vypýtať súhlas na uverejnenie

janie80
23. jún 2013

Tiez suhlasim s @traktor, ze bez vypytania suhlasu autorky vlastne straca vyznam moznost "len pre registrovanych," kedze na FB su urcite aj ludia, ktory na MK nie su registrovani... Ak to ma autorka statusu nastavene pre vsetkych, tak musi ratat s tym, ze si to moze precitat hocikto... Ale ak si nastavila nejaku ochranu sukromia, teda len pre MK registrovanych, urcite by bolo slusne, vyziadat si suhlas na zverejnenie na MK na FB... Ako tu citam, kopec dievcat bud na FB nie je vobec, alebo nevedeli, ze MK je aj na FB...
A tie priblble komentare, ktore sa tam na mamicku zniesli radsej ani nekomentujem... Ak by vedela, ze to tam bude uverejnene a dala na to suhlas, ide do toho s tym rizikom, ze sa taketo nieco moze udiat... Ale takto... 😔

1talizmanik1
23. jún 2013

Ja chcem @tadotami naspat,kto mi bude vylepsovat den? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

solinkarka
23. jún 2013

Mne by sa to tiez nepacilo keby som si bez mojho vedomia nasla prispevok na FB,,,,ziadne sukromie neexistuje? 😠 a ked uz chcu aby tak bolo..bolo by vhodne aby admin sa zo slusnosti aspon opytal...takze @traktor suhlasim s tebou a admin by sa uz mohol konecne vyjadrit a nejako to zacat riesit

sandricka2011
23. jún 2013

Ja sa vobec divim , ze admin ma tu drzost nieco take urobit bez vedomia autorky prispevku. Tu sa dobreze nepoondia s dodrziavanim niekedy smiesnych pravidiel a sami ich potom takto drzo porusuju.

lucinka2ho
23. jún 2013

Nesuhlasim,nechodim na fb a nepaci sa mi predstava,ze niekto sa vyjadruje k mojim prispevkom a ja sa nemozem ani branit....

inffinity
23. jún 2013

Ahojte necetla jsem vse co jste tu napsali ani nejsem na fb strance..ale uvedomte si vsichni jednu vec : cokoliv date na internet bude to tam uz navzdy a pokud je to fotka, video nebo nejaky ftipny ci poucny status siri se to internetem rychlosti blesku..takze snad ponauceni pro vsechny? Davejte si na internet jen to co chcete aby tam bylo 😉

mirage
23. jún 2013

Raz ked sem napisem nejaky status alebo nazor, stojim si za tym. Pride mi infantilne to potom naraz vsetko mazat.

A suhlasim s tym, ze admini maju dvojaky meter - raz baziruju na dodrziavani smiesnych pravidiel a potom ich sami porusuju.

mikella
23. jún 2013

ja som proti zverejnovaniu na fb

henriett19
23. jún 2013

Ja som tiež proti tomu, aby sa uverejňovali statusy na FB...fakt niekto tam ani nechodí a jeho status sa tam len tak ocitne a už to slepice rozoberajú...Veď keď to raz dali na MK tak by to tu aj malo zostať!