Útok nožom na gymnáziu v Spišskej Starej Vsi
Útok nožom na gymnáziu v Spišskej Starej Vsi. Neviete k tomu niečo viac?
Kto to urobil? Sú žiaci zranení?
@jozeffezoj tak hlavne nasi politici zo vsetkeho robia politiku. Namiesto rieseni a ukludnenia situacie vzdy vyvolaju len dalsi konflikt v spolocnosti. Vid Danko, ako si moze dovolit nieco take povedat.
Ako nech si myslí kto chce, čo chce o šárii.. ale podľa mňa takýmto útočníkom, ktorí zavraždia len tak nevinné osoby patrí a má náležať trest smrti. Nie doživotie vo väzení alebo na psychiatrii (aby sme na nich platili z daní náklady).
Ktovie, či tento skutok bude klasifikovaný ako terorizmus alebo sa to zametie pod koberec, že bol len "duševne mimo" alebo čo kto zase vymyslí..
je mi strašne ľúto všetkých obetí aj ich rodín. Musí to byť hrozné. Ja som bola z toho celé poobedie v strese, či syn nebol vonku keď sa tam útočník pohyboval.. Kopa rodičov tŕpla, či sa im ich detí ozvú (ak nedvíhali telefón). Toto bude rezonovať Zamagurím ešte hodnú dobu. A politici to je kapitola sama o sebe.. tí si na tom určite prídu urobiť kampaň. Nechápem ani na čo sa tu teraz trepú. Akože chcú podať ruku rodinám obetí? Nech ich nechajú na pokoji. Priživiť sa na nešťastí iných ako hyeny. Rodiny obetí budú mať teraz najbližšie dni iné starosti smútku, nie riešiť politikov a ich šibnuté kampane.
@lenkakravcova Ani si neviem, ani nechcem predstaviť, aký ste museli mat strach o deti 😔
@lenkakravcova vyska QG s tymto nic nema
niekde uz bolo napisane, ze bol obdivovatel hitlerovych ideii...a najhorsie, co moze byt, je fanatizmus - v akejkolvek oblasti
@lenkakravcova ty7 musis do kazdej temy zamontovat svoj islam ?????
@lenkakravcova to je blbost, ze komisionalky kvoli prestupu z inej skoly. Ved uz minuly skolsky rok chodil na tuto skolu.
Neviem kde vyhrabali tu fotku, no má zvláštny pohľad, ako keby bol pod vplyvom nejakej látky.
@nyusika Ako stále toto jediné ti vadí. Áno, je to moja súčasť života takže áno, prelína sa mi to takto a musela som to tak napísať, pretože takto to cítim. Ty by si to napísala inak. Okej. Ty ale nie si ja. Ak si potrebuješ dnes do niekoho kopnúť, nájdi si inú obeť.
@belllinka posielam info - takto to uvádzajú aj oficiálne. Osobne neviem o aké komsionálky šlo (či jeden alebo viac predmetov, alebo niečo podstatné či nepodstatné).
Ja som synovi vysvetľovala základy náboženstva, aJ že jedným z božích prikázaní je Nezabiješ, že sú iné riešenia, a našťastie prešiel školami bez toho, aj že by sa s niekym bil, aj ked mal všeliakych spolužiakov a aj učiteľov, Už doma by sa malo začínať učiť deti k spolunažívaniu, to nie je vec politikov, aj vtedy boli rôzni politici.
@paradajkova lebo je to hlupák. A tých je tam požehnané. Čím je starší tým je arogantnejsi.
Im tam všetkým totálne preskočilo uz
Toto je čistá hrôza. Najväčšia pre rodičov tej spolužiačky. Tým už sa dcéra nevráti nikdy, kvôli nejakému psychopatov z vedľajšej lavice....
Ale, komisionalky kvôli prestupu z jedného gymnázia do druhého? A ešte v takom vychytenom mieste svetového formátu ako Spišská stará Ves? Keď je pri tom chalan úspešný v rôznych súťažiach? Tak raz neviem, či to zaradiť medzi kacice alebo tam smrdí šikana na sto honov...
Mna len zaujima kto preberie zodpovednost,kto da vypoved.U nas tak 19 rocny 20.12. zabil sedemrocne dieta zranil viacero aj ucitelku.Vcera iny stredoskolak doniesol do skoly noz aj ked niektore skole maju sbskarov na dverach a kontroluju batohy.Rodicia sa strasne hnevaju ze su deti zavrete pod zamkom a ze sa s tym nic nevyriesi.U na snikto nedostal vypoved a dokonca ani doktor ktori pustil z psychiatrie toho chlapca.Uz je to zle na celom svete a len sa zhorsuje.V novembri v skole mojej netere si spoluobcania vybavovali svoje ucty a strielali.No nikto nebol zodpovedny.
@lenkakravcova ...a prestupoval zo školy z Kežmarku, z ktorej ho vylučili lebo sa tam ziakom opakovane vyhrazal nasilim. ☹
@tykat toto sa ku mne zatiaľ nedostalo. Ale ak to takto bolo, tak nechápem, že nebol riešený - zavretý niekde na psychiatrii 😐
Tým, čím si mladí museli prejsť cez kovid (zavreté školy, lockdowny) malo určite dopad aj na ich aj duševný vývoj. Nech si každý zodpovie otázku, či mohol vtedy urobiť niečo preto aby k tomu nedošlo. Nevidel som jediný protest, aby tie decká do tej školy mohli chodiť. Čoraz väčšia digitálna integrácia detí ma za následok, že ich základná realita je čoraz syntetickejšia. Potom hlava nechápe to čo robia ruky a je tu prúser.
@lenkakravcova nebol riešený, lebo jeho rodičia to neriešia a školy, aby neprišli o reputáciu, že majú “takýchto žiakov”, radšej zatvárajú oči. Podobne to bolo s tým strelcom v Teplárni. Tiež sa radikalizoval a tiež vravela riaditeľka a učiteľky jeho školy, že bol bezproblémový. No ale nebol, známej dcéra s ním v mladšom veku sedela v ľavici a robil zle komu mohol.
@jurly Bol psychicky chory.Mal este dalsie tri diagnozy.Matka prosila aby ho nepuštali z psychijatrie ale neuspela.Isiel do denneho stacionaru kde ho otec kazdy den odprevadzal ale nejako oklamal otca a usiel.Potom sa vsetci na tu matku pustili ale jednoducho ona robila co mohla,nahlasovala ale zbytocne.Rok predtym ju aj babku zavrel do bytu,zobral im mobily a one ledva vysle na balkon aby volali pomoc.

@bosorkabb konecne rozumna rec.👍