V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
ahojte babulienky, prajem krásneho Valentína plného romantiky 😉
gratulujem zo srdca všetkým novým tehulkám a držím palce ostatným pri testovaní 🙂
a hneď mám aj otázočku: zubár mi odporučil extrakciu osmičky, lebo je uložená v ďasne úplne naležato a keby začala rásť, narobila by riadnu šarapatu 😒 termín vraj dostanem po vyšetrení u chirurga o 3 - 4 mesiace. asi by sme mali dovtedy počkať so snažením, však? ☹ nechcem to odkladať na dobu po pôrode, asi taký zákrok nemá dobrý vplyv na dojčenie 😒 máte s tým niektorá skúsenosti?
@zelovocka tak to je dobra nahoda, lebo mna zaujima to iste 🙂 akurat moja 8 nie je nalezato, ale rastie a nema miesto a boli to ako fras...dala som si do googlu trhanie zubov v tehotenstve a vysiel mi jeden odkaz, ze v tehu sa to moze...ale ja teda neviem..tie injekcie na znecitlivenie....aby nenarobili nejaku sarapatu ☹
@barushkaaam fíha, to je náhoda 🙂 no moja, ale som rada, že ťa tu vidím 🙂
tak ja ti neviem, osobne by som sa o mimčo asi dosť bála, bude to pre mňa hrozný stres, nikdy mi nič také nerobili 😅 a hlavne v prvom trimestri... to je všetko také na vlásku... ☹ asi radej počkáme. len keby nejaká žienka napísala, že jej to robili a všetko bolo OK, možno by ma to trochu presvedčilo.
držím ti palce, nech to dobre dopadne a tá hnusoba (8) už nebolí 😉
@zelovocka no ona ma vzdy zacne boliet na par dni a potom je zase na chvilu klud. Mojmu drahemu to moje knucanie uz lezie na nervy a tiez hovori, ze nech sa objednam na stomatochirurgiu. Mne uz jednu 8 trhali...u nas v BA na Racianskom myte a bola som spokojna 🙂 vobec nebolelo, bola to otazka asi 10 minut (myslim samotne vybratie zubu) a bola som opuchnuta len pol dna....ale nie nejako etra, len trosku 🙂 ja som sa praveze bala, aky to bude horor a praveze som kukala, ze to uuuuuuz koniec? a doki bol zlaty, ze ked sa Vam to nezda mozem trhat dalej 😀 😀 😀
@barushkaaam no super, že ti to tak rýchlo vybrali 🙂 asi je fakt lepšie najprv sa zbaviť problémového zuba a potom riešiť tehu, aj keď podľa toho pána doktora v tej poradni, čo si dala linku, aj v tehu sa môžu vykonávať zákroky na zuboch aj s lokálkou 😉 ja pôjdem na Heydukovu, tam je stomatochirurgia na Onko ústave sv. Alžbety. achjajaj, ale sa určite spotím od strachu 😀
@zelovocka skus sa este spytat svojho gyndosa a zubara, ku ktoremu chodis...iba pre istotu... 🙂 no vsak je tiez toto riesim, ze sa tam objednam a teraz otehu....tuto temu riesili aj na najmame a tam jedna hovorila, ze si to dala robit bez tej znecitlivejucej injekcie...sice to musim boliet uplne ze brutus, ale vezmi si, ze to bude boliet chvilku a pokoj uz svaty pokoj a klud do konca zivota 🙂 mne trhali vpravo dole, teraz mi rastie vlavo dole....a vazne sa nastvem, ked si dam vytrhnut aj tu druhu dolnu a zacnu mi rast hore, grrrr...to by bolo uz fakt na infarkt 😀 😀 😀
@zelovocka jaaaj a este som zabudla, ze hovorim sa, ze to trhanie zalezi aj od toho, ako moc sa ten zub prerezal...ja som mala prerezany len jeden koren, ostatne este pod dasnom a hovorim doktor dvakrat zatlacil a bolo 😀
@barushkaaam vďaka za radu, určite sa ešte popýtam 🙂 veď to, že strach je iracionálny, bolí to chvíľu a hlavne máš potom pokoj do smrti 😉 tak hádam tie tvoje horné budu stále spať. mne už komplet vyrástli bez problémov, len dolná ľavá je úplne "pochovaná", čo som videla na rtg snímke, tak ju budú musieť dolovať 😅
veď otehotnieme, keď budú telo aj psychika pripravené, ale hlavne by som potrebovala mať chlapa doma 😀 lebo stále pracovne cestuje.
potvrdene od lekárky 🙂
@zelovocka hej hej, viem...citala som teraz na tvojom profile...moj idem tiez na 8 dni prec...a to mam mat akurat ovu ☹ tak teraz poctivo papam citrony, aby som si mrchu posunula a tym padom aj ovu.
@januliatko1985 ciii, to fakt zázrak, a vlastne grafik aký maš teraz? a testovala si ovu testy, dosiahla si silnu čiarku, či to si v tom čase už prestala testovať? 😀
@barushkaaam no, to poznám, polovica ovu za rok je bez chlapa doma 😠 a teraz som s ním bola na služobke, a čo z toho, keď sa mi vďaka časovému posunu plodné dni tiež nejako divne posunuli a ovu bola cestou domov v lietadle 😀 to sa fakt nedalo využiť 😀 😝
@kemonka ahojkyyy 🙂 no ako sa máš? 😉 ja si vás tu čítam, ale veľmi som neprispievala, lebo som mala dosť veľa roboty v práci 😒 a tiež z vyššie popísaného dôvodu - skrátka niet o čom 😀
@januliatko1985 gratulujémm...
@katty27 takže sa zadarilo..super...
no ked už som tu tak ja sa dnes cítim nejako divno ..zostalo my nejako zle ..bolia ma kríže a celý spodok a to som asi 16DC takže neviem čo to má znamenať..cítim akoby mala prísť mrcha ale nič...mala som aj nejaký biely výtok čo som doteraz nemávala...tak neviem.. ☹
@maryjou ahoj - citala som par Tvojich prispevkov a asi mame "nieco" spolocne 🙂. Nemas vobec priznaky ako pred MS? A ktory den cyklu si? Ja dnes 26 DC a s nadejou som si robila test (zase dalsi, fakt na mne vela zarobili uz doteraz tie firmy, ktore ich vyrabaju :D). Ovulku som mala na 16 DC, juuj taka som zvedava. Vobec som sa doteraz necitila, ze mi ma prist MS, az od vcera ma celkom dost citlive prsia, ale podbrusko ma vobec neboli ako inokedy pred MS. Ach, no nech uz je stvrtok :D, som zvedava ci MS pride... Dnes sa mi zdalo doobeda, ze mi je divne od zaludka - nieco podobne ako zaha, ale neviem ci si to uz psychicky neprivolavam :D
A taka Valentinska pikoška dnes drahý prisiel za mnou do roboty, podal mi akysi papierik a ze citaj, a ja citam a ten blazon rezervoval datum na svadbu, blaazon! skoda ze to nemozme spolu oslavit ☹

@anjelik007 presne toto isté riešime aj my s manželom...malý má práve dnes dva rôčky a druhé by sme chceli kým nebude mať tri..aby nebol veľký vekový rozdiel....tak sa asi tiež k vám pridám 😀