V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@silvuska47 idem,pekný večer Ti a ozvi sa pak ako to všetko dopadlo🙂 želám vela šťastia aa nech to víde podla Tvojich predstáv🙂 paa
@silvuska47 aj ja cakam do buducej soboty ci pride mrcha, snad nie ☹ aj ked tomu uz neverim, testy zatial ani jeden pozitivny...
Ahojte, pripajam sa ku vam, aj ked som zatiel len sledovala. Bohuzial dnes som "opat" dostala MS, tak pridavam dalsie - 3.kolo. Utechou mi je, ze uz 2 deti mam. Starsi bude mat 10, mladsi ma 4. Mladsi nam dal riadne zabrat- cca 8 mesiacov. Starsi bol na prvy krat. Lenze vtedy bolo telo mladsie. Teraz budem mat 35.
@reiva momentálne na rodičovskej dovolenke, ale inak mi trvá pracovný pomer
Hned sa opytam, ked som tu? Nepoznate niekto ucinky mnišskeho korenia? Ma podporit ovulaciu. Pijem 2 mesiace alchemilku, ale zatial nepomohla. A kedze mam endometriozu a naopak otocenu maternicu, tak neviem, ci vobec pomoze. Len sa cudujem, kde som prisla k tym mojim dvom expertom. Este by to chcelo pomocnicku pri upratovani ich neporiadku.
@reiva
@danuska111
ešte by sa dalo tak spraviť, že sa prihlásiš na ten nový balík a o pár dni na to sa dáš vypísať na PN, vtedy ta PN pôjde s minima, ale po pol roku už budeš mať nárok na to maximum, a to v prípade, že na materskú skôr ako o pol roka nepojdeš. A ak by si bola na PN počas toho vtedy neplatíš mesačne tie odvody 😉
Ahojte, prajem vam krasny zaciatok tyzdna, aaaa nejake nove tehulky, alebo ide dnes niekto testovaaaat? 😉
@kemonka no to je super, len to ma musí vypísať gynekológ, či akákoľvek PN?
@danuska111 ak kvôli rizikovému, tak gynekolog, ale inak môže aj obvodak, s nejakým iným problémom 😉
@kemonka ďakujem a ak by som sa prihlásila na ten nový balík z max. to mi nepomôže?
@danuska111 ono by si ani max. nemusela platiť, lebo spomínaš, že máš ešte aj zamestnanie, čiže materskú dostaneš aj zo zamestnania, tebe stačí doplatiť len ten rozdiel do maxima, až teraz čítam, že máš aj zamestnanie
idem sa vychystať do toho Heliosu 😀 😀 😀 dúfam, že len dobré správy doniesiem 😖
@kemonka áno som v pracovnom pomere,čiže to sa ráta tak, že dosxtanem zo zamestnania 65% a ak chcem max, tak do toho si musím doplatiť nejakú sumu?
@januliatko1985 dobré ráno aj tebe 😀
@danuska111 tak, tak, max. VZ je 1153,50, čiže odrátaš približne od tejto sumy aj "pravdepodobný príjem" ktorý by si mohla mať v práci
@kemonka vyjde mi nejaká suma a z tej 4% tuším sa potom platí na sociálne, dobre rátam
Caute dievcata,
my sme uz 4 dni v horach, odhrnam kopy snehu, staviam snehuliakov a prikladam do kozuba 🙂 Vcera mi skoncil ms a od piatku pijem po vzore @januliatko1985 alchemilku.
baby caute,tak ja uz citim,ze pride mrcha(ved tento mesiac sme sa este koli DNP nesnazili) a dufam,ze uz bude posledna 😉 Máme nejake nove tehulky?
@janulap no snáď ja
@danuska111 gratulujem 😀 ...citam par stran dozadu,ale len tak narychlo,tiez si riesila DNP?
@silvuska47 ja som mala tiez take chvile ze som mojmu aj vynadala ked som dostala mrchu ze neni schopny .... a tiez to nieje jeho vina ale co uz niekde si to musime vybit... ☹
@janulap narýchlo, ja som si platila od apríla 2011, lenže zmeny v zákone, ochotné "paničky" na sociálke a teraz riešim čo bude lepšie
@danuska111 no,ale ak si tehu,tak by si mala byt v ochrannej 8 mesacnej lehote.
@janulap no to mi už baby hovorili, len vieš, chcem tomu viac porozumieť z čoho mi to budú vyrátavať a tak, keď som bola prvý krát tehu, tak tam so si doplácali z minima, lebo sa mi viac neoplatilo a mala som fajn materskú, ale teraz keď mi končí rodičovský v auguste a cca v sptembri by som nastúpila na materskú, zisťujem ako to bude teraz, či aj z platu mi pôjde 65 %, pretože mi trvá pracovný pomer a ešte aj dnp

@wolawka nech to je ako chce počkam...je to vo hviezdach.. 🙂 ja tiež jeden den špinenie tak fakt neviem čo to malo byť...