icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

maryjou
20. feb 2012

@magic08 pardón , som si nevšimla detaily....ale bude aj tehu neboj sa...sa až smejem... 😉

kacena85
20. feb 2012

Babulky co ste tu tehulky ak niektora pijete alebo by ste chceli pit calibrum babyplan na planovane a prvy trimester mam skoro cele balenie, 26ks, poslem to uplne zadara, je mi to luto vyhodit, spotrebovat treba do 30.9.2012 keby nieco piste IP 😉

karinka2105
20. feb 2012

takk nevydrzala som,test negativny,takze cakat len na mrchu mrchatu

majusa123
20. feb 2012

ahojte kočky🙂 tak aj ja sa tu ku vám pridám...my sa s manželom snažíme už rok a nedarí sa nám, dokonca sme si povedali pred mesiacom, že prestaneme a ja som mala odísť na 3 mesiace do zahraničia na služ. cestu, ale taaak ho strašne chceme, že som služobku aj zrušila a zase sa ideme snažiť 🙂
Tak hádam sa to už podarííí 😉
Máte niekto dobré skúsenosti s nejakými vitamínmi alebo čajíkmi? ja zatiaľ užívam len kys. listovú...poraďte, dík 🙂

supi
20. feb 2012

@karinka2105 a ktory DC si dnes?

karinka2105
20. feb 2012

@supi mrchu mam dostat 26,naposledy sme sexovali 30.1 🙂 den pred mrskou,necakala som zeby predsa,ale tak v kutiku dufala 🙂

emichalka
20. feb 2012

Ahojte dievcence, nemate vedomost o tom mnišskom korení? Chcem si ho v bylinkarni kupit, ale trochu ma vystrasilo v clanku, ze sa tym da "preovulovat". Neviete ako na to? Mam pocit, ze po atikoncepcii nemam ovu, lebo teplota mi stupla len z 36,8 na 37, o5. To bola akoze ovu. Do Ms som mala najviac 37.2. A to som si bola ista, ze som tehu. A v nedelu do porazky rano prekvapko. Pijem alchemilku, ale tu som precitala, ze to nepijete cez MS? Preco? Je sinejsia vtedy?

januliatko1985
20. feb 2012

@magic08 noo, mrska nechodii, idem na kontrolu ku gyn 5.3.povedal,ze dovtedy pockame, ci sa nespusti sam,e, ked nie tak da vyvolavacku asi. ked nemas ovu testiky tak si meraj bt zajtra, ci ty merias?

januliatko1985
20. feb 2012

@majusa123 vitaaj, tak je dobre pit alchemilkovy cajik, od prveho dna cyklu az po ovulku, potom uz nie, a vitamin e, ze je dobry na plonost aa este, ze traba pit grepovy dzusik pred ovulkou. 😉

magic08
20. feb 2012

@januliatko1985 jasne ze aj meriam, som zvedava na teplotky dalsie a vecer sup na manzela 😀

danuska111
20. feb 2012

ahojte, vo štvrtok si idem dúfam, pre dobrú správu k dokymu, robila som si 3x test a vyšiel pozitívne, tak hádam vyšlo
a baby zostali mi aj ovu testy asi 2, jedno balenie je ešte nerozbalené, tých 20 a 2 z rozbaleného balenia, ak by ste mali záujem, dajte mi vedieť, určite sa na cene dohodneme

danuska111
20. feb 2012

@janulap
@kemonka no a tá sociálka, čistý prípad, ale dopátrala som sa k jednej známej pani, tak tá mi všetko prezistí a zajtra budem múdrejšia, ale malo by to byť tak, že od zamestnávateľa tých 65% a rozdiel max. VZ a hrubý príjem z toho si platiť do toho max. tak by som bola na tom ok, tratila by som z max, iba niekoľko pár eur a to by sa dalo, ale úplne "múdra " budem zajtra, keď mi známa dá všetky odpovede

ja.nu.la
20. feb 2012

Tak vymením olej ;) a ideme na to. :D

vera3000
20. feb 2012

@supi ahoj najlepsie pockat ale to cakanie je hrozne tak sa testni 😉 ja musim cakat este 10 dni 😒

kemonka
20. feb 2012

@danuska111 4,4% 😉

kemonka
20. feb 2012

@danuska111 no ono sa ti to zráta to čo máš z platu, a to čo máš z DNP a z toho celého ide 65% ale maximálne len z tej sumuy 1153...... čiže napr. uplne len príklad, mala by si v práci príjem 500€ a tak z DNPO ti stačí VZ 653€

kemonka
20. feb 2012

@mauerka ahoj, jeeej peknú dovolenku na horách, dokedy si tam? 😉 To odpratávanie poznám, my sme tu mali minulý týždeň skoro 2 metrové záveje, tak len vkuse sme odpratávali, ako krtkovia v tých kopách 😀 😀 😀

kemonka
20. feb 2012

@maryjou najlepšie je robiť test, ak mešká, skôr sa to neoplatí lebo nemusí ukázať čiarky a potom len stres, ale ak ti meškajú, tak podla mňa si zajtra môžeš urobiť znovu, možno si vtedy ešte skoro testovala, a napr. tu spomínala aj @zora256 že jej až po mesiaci ukázal test čiarky - takže všetko je možné 🙂

kemonka
20. feb 2012

@januliatko1985 fiha, to aj také vie grafik? 😀 😀 😀 ale tak možno hej, keď nevyznačíš, že si tehu, tak ono to asi sam posklada, no každopádne dobre vedieť 🙂

danuska111
20. feb 2012

@kemonka no tak nejako som to myslela a teda napr. pri tých 653 je 28,73 mesačná platba, dobre hovorím?
a ak áno, takmne to potom vychádza takmer na to maximum, tak by som asi bola na tom v pohode

kemonka
20. feb 2012

@magic08 no podla mňa je to pozitivny test, takže ovulka bude do 24-36 hodín 🙂 držkám palce

kemonka
20. feb 2012

@zelovocka heeej? 😒 To ma mrzí, tak že ideš do ďalšieho kola...

kemonka
20. feb 2012

@danuska111 ano presne tolko to vychádza 😉

zelovocka
20. feb 2012

@kemonka no jasné, len najprv musí prísť mrcha. tuším sme tu také viaceré, že na teste len / a mrcha nikde. ja som mala dnes dostať, tak čakám, že čo bude 😅 večer si uvarím vínko asi 😝 a ty čo moja, ako si pochodila?

kemonka
20. feb 2012

@zelovocka
@januliatko1985

ďakujem baby, že ste na mňa mysleli 😀 No konečne sme mali čas sa trochu aj porozprávať, hovorila som dr, že si meriam aj BT a robím ovu testy, a že vyzerá to na anovulačné cykli, tak ma pozrela ultrazvukom, a o slezine mi tam niečo hovorila, (ja sa v tom nevyznám 😀 ) ale že je 9 mm, maternica v predu, a vyzerá to tak, že sa blíži MS, to sa zdalo aj mne, lebo ma zase bolia prsia, tak cítim, že hádam príde
lieky mi nechcela predpísať, navrhla mi zobrať HP, tak mi zobrali krv, juuuuj konečne mi to niekto spravil, som sama zvedava, a ona bude podla toho aj mudrejšia, že čo sa deje, a ešte mám prísť znovu na HP v 3DC a potom ešte zase v 15 DC, a uvidí čo sa deje včase ovulácie a potom nam všetko vysvetlí, ale ak by mi meškala MS, nemám čakať dlhšie ako mesiac a mám chodiť na injekciu, že nebude do mňa pchať Duphaston....a ešte aj partnerov spermiogram chce vidieť, tak som ho hneď objednala na spermiogram 😀 😀 😀 tak som mu telefonovala, prekvapila som ho 😀 😀 😀 ale tak musí to kvôli mne spraviť 😀 😀 😀

takže už len pozbierať všetky výsledky, a máme prísť obaja za nou 😝

kemonka
20. feb 2012

@zelovocka a ešte videla žlté teliesko, nie ty si náhodou to spomínala minule ? O čo to ide? To je dobré alebo zle?

kemonka
20. feb 2012

@zelovocka hihi, vidíš, aj ja si dnes dám vinko, keď ani tehu, ani ovulka, ani MS, tak si pripijeme aspoň takto nadialku 😀 😀 😀

zelovocka
20. feb 2012

@kemonka júj tak paráda, veci sa pohli riadne dopredu. ty budeš mať kompletný HP a tvoj drahúšik SPG 😀 tak z toho už len dáte nejako rozum dokopy, že čo treba robiť, aby sa ovulka rozbehla 😉 sliznica maternice 9 mm neviem, či je vysoká/nízka, ale videla som čo tu baby písali aj oveľa nižšie čísla. a na to je dobré práve alchemilku piť, aby narástla a vajko sa malo kde uchytiť po oplodnení 😉 tak sa teším, že ste zase o krôčik bližšie k bábatku 🙂 a čo partner protestoval, či poslušne pôjde? 😀

kemonka
20. feb 2012

@zelovocka no najprv sa zatváril, ale vie že musí aj on niečo pre bábo spraviť 😀 ale čo naozaj cíti, to on nepovie, lebo on radšej o tom nebude hovoriť 😒
no pijem alchemilku už od oktobra 😀 😀 😀 a teraz striedam s tým čajom obdeň fytogyn 😀

zelovocka
20. feb 2012

@kemonka žlté teliesko vlastne vznikne z neoplodneného vajíčka 🙂 takže to je normálna vec u zdravej netehotnej ženy v určitej fáze cyklu, konkrétne v luteálnej fáze 😉 odchádza spolu s MS z tela.
keď ostaneš tehu, tak žlté teliesko z toho daného cyklu, v ktorom otehotnieš, bude vyživovať bábatko prvé tri mesiace, potom túto úlohu prevezme placenta. to je asi tak v skratke 😀
tak vidíš, aspoň čosi dobré, že to vínko si môžeme dať 😉