icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

00matula
7. mar 2012

@iskrickaa aha, nejake pichanie som mala v pravom vajecniku tusim, ale taky ten hlien co spominas som mala zrovna asi na 12.den od menzesu, nie od spinenia...ale zatial sa menzes nedostavil, ani len naznak..skor ma pali dole v brusku, ako ked som bola s malou tehotna..no dost priznakov si vie clovek vsugerovat vnamyslanim..

mauerka
7. mar 2012

Vajicko na sone mohlo byt krasne, ale ono muselo to aj puknut a vajo sa uvolnit. Az toto je skutocna ovulacia. Mnohym zenam vaja rastu, ale jednoducho neprasknu a tym padom nedojde k ovulacii. Ovu test bude pozitivny len v pripade, ze sa to vajicko aj uvolnilo. Takze si si mohla spravit aj dnes este jeden, ci nahodou...a posnazit sa este aj dnes /celkom ta chapem, ze robit to "na povel" je dost stiesnujuce, hlavne teda pre chlapa/. @misel1

zora256
7. mar 2012

@pralinkaaa Ahoj!
Spravili sa mi z folikulov cystičky a tak mám polycystické vaječníky a nedá sa to podľa môjho lekára liečiť a v mamaaja časopise o tomto syndróme písali nedá sa to fakt liečiť ani operovať cysty sa operiujú od 3cm a to by mi mohli potom rovno oba vaječníky vybrať,a v jednom teleráne vraveli o cystách a že je dobrá na ne zelenina,že sa vstrebú,nuž tak hádam,možno zmyznú,ja neviem,uvidíme časom aká bude situácia či to zmyzne,alebo bude nebodaj horšie z financiami a možno už ďalšie ani nebudeme chcieť,ja sa neviem ani rozhodnúť,teraz čo by som chcela,chcela som veľmi,ale mm mi berie nadšenie,keďže v poslednom čase je ťažko z financiami,tak na nejaký čas to asi odložíme,i keď ešte aj tá pôžička nám sťažuje to celé,a malý nám má ešte len 7 mesiacov.

bambi2
7. mar 2012

@zora256 liecit sa da vsetko.. ale podla lekarov je vela chorob neliecitelnych, ano chemiou ano... ale stravou napr. sa da vsetko vyliecit.. existuju aj homeopatika, aj bylinky na cysty. najlepsie by bolo keby si zacala googlit a hladala info... na lekarov by si sa nemala spoliehat vobec a vobec im neverit v tomto pripade. lebo zvycajne sa zvyknu vstrebat. homeopatika ich tusim nejako vysusia ci co som to citala... takze skus nieco prirodne, zmenit stravovanie alebo homeo a budes prekvapena... 😉 to co lekari pokladaju za nemozne, mozne je v sile prirody... drzim palce!!!!

iskrickaa
7. mar 2012

@00matula Znie to slubne🙂 Mas pravdu, mysel cloveka je silna.

@mauerka Ovu test je pozitivny vtedy, ked sa telo pripravuje na ovulaciu (hladina luteinizacneho hormonu je vysoka), nie je indikaciou prebiehajucej ovulacie. Ci ovulacia prebehla, to dokaze prave zvysena bazalna teplota po ovulacii. Ovulacia prebehne 12-48 hodin po prvom pozitivnom teste. Niekedy, aj ked malokedy, sa moze stat, ze k ovulacii nedojde, hoci je test pozitivny.

vejula
7. mar 2012

@magic08 ahojky ako ty? dorazila mrchana?

silvuska47
7. mar 2012

@wolawka fuu tak šup k doktorovi nech saa pozrie na to 😠 ja by som to nevydržalaaaaaaaa...

mauerka
7. mar 2012

@iskrickaa Ahoj, zaujal ma tvoj prispevok, preto by som ta chcela poprosit o zdroj, odkial mas info o takejto variante cyklu, kde pri dostatocnom vzostupe LH /comu samozrejme predchadzala cela "masineria" do seba zapadajucich hormonalnych posunov - hladiny ESTROGENU a PROGESTERONU klesnute, predtým potlacene FSH a LH na vzostupe, GnRH uvolnene, signál HYPOFYZE k tvorbe FSH ... / Teda dostatocne vytvotene vajko sa podla teba ani pri DOSTATOCNEJ hladine LH nemusi uvolnit? Je uplne jasne, ze ovu testy nezachytia PREBEHNUTU ovulaciu, prave v tom vidim ich vyhodu oproti BT, ale ked uz su pozitivne, tak k tej ovu dojst "musi", ty tvrdis opak a tak sa teda este raz - SO ZAUJMOM- pytam - odkial mas take info...

magic08
7. mar 2012

@vejula ahoj, ano dorazila vcera 😝 ty ako, uz zdrava

pralinkaaa
7. mar 2012

@zora256 ja sa do toho teda nevyznám ale myslím že príroda vie všeličo aj sama zariadiť 🙂 ako ti na to vôbec došli? mala si z toho nejaké problémy? veľa ráz som počula že žena má cysty a vstrebú sa...tak držím palce! No s tou situáciou finančnou je to ťažko človek si to musí premyslieť že čo a ako....tiež môj muž by aj bol rád keby idem do práce...predsa, dva platy je viac ako jeden 🙂 uvidíme.
a to máš malé dieťaťko ešte, to ťa aj obdivujem že by si už aj chcela druhé 🙂

iskrickaa
7. mar 2012

@mauerka Ja som myslela, ze to je znamy fakt. Nie, k ovulacii dojst nemusi. Hold, telo je zlozity stroj a keby ovu testy stacili k detekovaniu ovulacie, gyndoskovia by nerobili folikulometriu alebo krvne testy, ci dochadza k ovulacii. A kde som sa o tom docitala? Vsade. Nie je to moj nazor, nie som lekarka. Ak rozumies anglicky, precitaj si napriklad tieto clanky. Zeny so syndromom polycystickych ovarii mozu mat tiez pozitivny test, no vajicko ostalo vo vajecniku.
OPK znamena ovulacny test (ovulation predictor kit):
http://www.justmommies.com/getting-pregnant/fer...
http://www.babyhopes.com/articles/can-i-have-a-...

Can I get a positive OPK and then not ovulate? Yup! It is possible for your body to "gear up" to ovulate, leading to an LH surge-- and then, for some reason (such as stress, illness, travel, or random fluke), your body fails to release an egg. When this happens, your LH surge will dissipate and your cevical mucus (a signal of fertility) will dry up. Once the stress is resolved, your body will try again. This can happen more than once per cycle. Therefore, there is no way to be sure you ovulated, even if you had a positive OPK. OPK's are most accurate when used in conjunction with fertility charting (NFP or FAM.) That way, a positive OPK can be cross-checked with an increase in basal body temperature and/or cervical mucus dry-up.

mauerka
7. mar 2012

@iskrickaa Dakujem, precitane, uverene 🙂 Ja som mala zato, ze ked uz z hormonalneho hladiska vsetko prebehne tak ako ma, tak by uz vo faze uvolnenia potrebneho LH nemalo dojst k prekazke... Este raz dik - zese som sa nieco naucila.

iskrickaa
7. mar 2012

@mauerka Nemas za co. Ja si velmi rada citam kadejake clanky o zdravi, aj odborne lekarske, je to moj konicek🙂

wolawka
7. mar 2012

@silvuska47
misel1
zora256 ..ahojte baby,ak nepríde mrcha tento týžden,tak v pondelok idem k doktorovi,to mám v práci poobednú.. teraz mám rannu a nedá sa mi ..no ale neviem čo sa to so mnou zrazu porobilo..či ten stres v práci to tak ovplyvnil alebo čo...vrr...uvidíme,každopádne sa ozvem pak ako som dopadla🙂

majusa123
7. mar 2012

@mirellka 😒 to mi je luto...ale su aj take ovulky, ze proste niektory mesiac nie je jeden folikul dominantny, a potom sa to zase upravi...och tie nase hormooony 🙂 🙂 🙂 drzim palce, nech to dobre dopadne!

annie07
7. mar 2012

@zora256 Zorka aj mojej kamaratke diagnostikovali polycysticke vajecniky, chodi s tym do MT do Heliosu, lebo uz 3 roky sa snazia o mimi a stale nic, ale naposledy mi spominala, ze jej povedali, ze sa to da liecit.

misel1
7. mar 2012

@mauerka no moja moj chlap o nicom nevie ze to musi byt napovel on je ako aj vzdy....no mna dnes boli podbrusko citim lavu stranu vajecnik....asi sa uz uvolnilo to vajicko lenze vcera bol posledny krat sex tak uvidime ci to staci dufam ze moj muz ma super spermie a preziju az do riadnej ovulacie 😵 😵 😵

butterfly22
7. mar 2012

@zora256 určite sa s tým dá niečo robiť 🙂 ja sa dosť zaujímam o zdravú výživu...a o stravu v chorobe, alebo ako prevenciu a bla bla bla...tak ja ti to skusim pokukať v mojich múdrych knihách...nesľubujem, že ti napíšem hneď zajtra, čo by trebalo robiť...ale posnažím sa...a potom sa už rohodnete, či teraz, alebo počkať 😉 ....všetko vieš zvrátiť, ja nepoznám slovo nemožné 🙂))))

butterfly22
7. mar 2012

@bambi2 presne, moja reč....chémiu ani do seba pchať netreba...ja som volakedy brala vela druhov tabletiek, lebo som nič iné nepoznala...a zaujímavé...odkedy sa zaujímam o prírodnú liečbu a zdravú výživu, nedala som si okrem antikoncepcie žiadnu tabletku... a čuduj sa svete, som zdravá :D vo všetkom mi pomôže príroda...aj z chrípky som von za 2-3 dni 🙂))))) takže baby, zisťujte, čítajte...a obmedzte chemiu 🙂

janusa_
7. mar 2012

Ahojte zienky, nejak ticho je tu? 😕

@kemonka @puhinka @januliatko1985 @zuszana co nove zienky? 🙂

wolawka
7. mar 2012

@janusa_ ticho ako pred burkou 🙂

puhinka
7. mar 2012

@janusa_ Ajoj,tak ja som momentálne 20 DC ,beriem ten duphík do 25 DC a pak by som mala do troch dní dostať MS,ak nedostanem,som v tom 🙂
inak pociťujem jemné pichanie v maternici a troška zcitlivené bradavky,ale neviem,či to nie je tým progesterónom obsiahnutým v tom duphastone,tak sa predčasne neteším,i keď dúfam 🙂
a čo ty? snažilkujete znova?

severankaa2
7. mar 2012

ahojky chcem sa opýtať keď som bola minulý týždeň na kontrole u gyn. povedala mi že vo vaječníkoch sú vajíčka a keď som bola teraz 6.3 tak mi povedala že tam nič nevidí je možne aby sa vajíčka stratili a ešte mala som také pichanie v ľavom vaječníku asi tri dni a potom dosť tak teraz neviem čo z toho ale aj tak sme sa snažili a aj sa budeme ďalej

zuszana
7. mar 2012

@janusa_ ahojky no ja som 21DC, tiež beriem duphík, ale nejak necítim nič, akurát predvčerom ma ako keby pálilo v podbrušku, ale už to prešlo a to by bolo asi aj skoro, aby sa niečo dialo 🙂 a tiež len tíško dúfam, čo iné nám zostáva, však? 🙂
@puhinka

janusa_
7. mar 2012

@severankaa2 alebo praskli a prebehla ovu.. nemoze to byt tak,

janusa_
7. mar 2012

@wolawka kiez by to bola burka pozit. tehu testov 😉

puhinka
7. mar 2012

@janusa_ ,a mám biely výtok a Ms mám dostať až na budúci piatok,výtok mám už asi tri dni,možno viac,neviem

janusa_
7. mar 2012

@puhinka cize uz len tyzden a mozno sa budes tesit drzim palce 🙂 ja vytoky nemavam nikdy ani pocas ovu ani v tehu som nemala cize neviem ti povedat ☹ ja som vcera mala veelky folikul ,pichnuty pregnyl ale nemam doma draheho cize nic z toho 🙄

puhinka
7. mar 2012

@zuszana ,presne,len dúfať 🙂

janusa_
7. mar 2012

@zuszana presne tak to jedine nam ostava cakat a dufaaat 🙂) a a dufat z eto skonci s pozit. vysledkom 😉