icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

silvuska47
13. mar 2012

@wolawka no tak predsa len dorazila..no to ma mrzí tak hadam sa zadarí..ja sa chystám do CAR-u na konzultáciu tak som zvedava čo tam zase zistia kedže moj doktor nezistil nič okrem toho že som mala dva krát laparku...tak som aj tak trocha v strese že čo to tam zase bude ale verím že my povedia prečo sa nedarí! 😢

mirellka
13. mar 2012

ovu som tento cyklus asi nemala,bo mi dr povedal že vajka sú menšie ako dva dni pred tým ako mi ich pozeral no i tak som min.týždeň robila ovu test a 2 dni bola slabá druhá čiarka pak na 3 deň nič.Teraz v nedelu čakám mrchu @januliatko1985 ovu asi nebola teraz
@magic08 meriam po pazuchou,má štítna žľaza vplyv aj na rast vajíčok ? bo aj som pribrala za posl.čas
@kemonka dnes 23 DC
@mauerka tvoj graf som aj minule chcela pozrieť no krivku mi neukazuje , ovu asi nebola

kemonka
13. mar 2012

@silvuska47 a do ktorého Car ideš? 😉

silvuska47
13. mar 2012

do gyn-fiv v BA tak som zvedava...

kemonka
13. mar 2012

@mirellka meranie BT sa odporuča v pošve , konečníku, alebo pod jazykom 😝

mirellka
13. mar 2012

@kemonka jáj no myslela som že je to jedno a tak teda začnem najskôr pod jazykom a uvidíme 🙂 ďakujem 🙂

kvietok228
13. mar 2012

Ahojte aj ja sa kuvam pridam aj ked sa snazíme uz cez rok 😒

januliatko1985
13. mar 2012

@magic08 ja takto http://www.fertilityfriend.com/home/3ac8b0 🙂 ms bola veeelmi kratka, ale hlavne, ze bola, asi som mala estenizku sliznicu, a zajtra alebo vo stvrtok idem k dr.

januliatko1985
13. mar 2012

@kemonka dnes uz takmer nic, uz len trosku spinim, zajtra ked sa podari tak idem k dr, lebo mi nema kto maleho postrazit, tak ked sa nas...em tak pojdem snim, aspon ma hned vezme : http://www.fertilityfriend.com/home/3ac8b0

magic08
13. mar 2012

@mirellka bazálna teplota sa nemeria pod pazuchou, meria sa buď v ústach, pošve alebo v konečníku. Najpresnejšie je merať v pošve, ráno hneď po prebudení, v tu istú hodiny, predtým ako vstaneš z postele. A áno, storna žľaza ma vplyvná vela veci, na váhu, na menštruáciu a jej nepravidelnosti, aj na schopnosť resp. Neschopnosť otehotniet

nelinocka
13. mar 2012

baby stalo sa vam take nieco......posledna ms bola 2.2 2012 a druha len take zakrvacanie zaspinenie par dni 29.2 je mi hrozne blbo bola som dnes u lekara a on ze velka sliznica no na ms to nevyzera ale na 85 percent gravidita a krv dnes 0,001 myslite ze ked mi je blbo tie bolestive krize stipajuce prsia mdloby bude tehu asi som este len asi 2 tyzden tehotna ze pockat do 2 ms myslite ze mozem byt tehu...dik babulky som s toho smutna uz...sa nedari

magic08
13. mar 2012

@nelinocka kľudne to mohlo byť uhniezdenie vajka to špinenie. Takže len vydržať či dôjde mrcha a skúsila by som test ak by nedošla. Držím palce nech je to tehu

steffi1624
13. mar 2012

@mirellka ahojky...no zatiaľ som si nič také nerobila, lebo cítim presne, že 10 deň začínam ovulovať...ale povedala som si, že už tento mesiac si kupim test a začnem to normalne sledovať...a ty si ako natom?

steffi1624
13. mar 2012

@kemonka ahojky, neviem, doktor povedal, že až po roku skúšania máme za ním prísť, že dovtedy to je normálne...ale neviem, obávam sa, že tak skoro sa toho nedočkáme

steffi1624
13. mar 2012

@kvietok228 ahoj už rok??? už si skúšala asi všetky rady a metódy, čo?

vejula
13. mar 2012

ahojte dievčata. Tie ktore si sledujete krčok maternica. Možte my vysvetliť ako sa to da? Mne to nejde do hlavy ako je ho možne nahmatať 😕 Ved on musi byť dosť daleko. Tak rozmyšlam že ake su moje prsty kratke oproti partnerovmu ehm nastroju, a ked on mi do krčka nenaraža, ako je možne si ho ručne nahmatať. Prosim kočky nesmejte sa mi. Len mi to fakt nejde do hlavy, ako logicky 😅

zelovocka
13. mar 2012

@vejula ahoj, tuto sa mrkni: http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
ja zisťujem len občas 😉 keď sa chceš toho nejak držať a riadiť sa podľa polohy krčka, tak by si mala aspoň dva-tri cykly pravidelne zisťovať, aby si to sama na sebe vedela porovnať 🙂 keď ho nemôžeš dočiahnuť, tak je vysoko a máš plodné obdobie zrejme. ale je to relatívne, hlavne sa porovnávaj len sama so sebou, každá to máme inak a je aj rozdiel, ak si už rodila.

vejula
13. mar 2012

@zelovocka uhm vdaka. 🙂 Ja rozmyšlam že ako to je vlastne daleko, či je možne napr pri aplikacii nejakych čipkov do pošvy pretlačiť cez ten krčok. A čo napr v tehotenstve? Vtedy cez krčok volačo prejde? či je to chranene a uzatvorene hned po oplodneni?

mirellka
13. mar 2012

@magic08 😀 😀 😀 super všetko dodržiavam až na to že som merala tam kde som nemala 😀 😀 😀
zajtra začnem asi pod jazykom 😝 ....po obede som spravila ovu test a tam druhá čiarka,nie tak jasná ako tá prvá ale jasná je 😨 😨 tak tomu už vôbec nerozumiem 😕 🙂

mirellka
13. mar 2012

@steffi1624 určite by som to už riešila na tvojom mieste,môže byť problém aj v partnerovi alebo proste ste sa len netrafili kedže vajko je plodné len pár hodín tak niekedy len pocity nestačia.My sme sa snažili rovnako ako vy cca 9.mesiac ale v Decembri som si povedala dosť a začala som to riešiť cez lekára.Chodím na folikulometriu a taktiež sa ešte len učím meranie teploty 😀 😀 😀 a ovu testíky ,vitamínky papám a sem tam kuknem vždy sa tu nájde dobra rada od skúsenejších 🙂 aký mávaš cyklus?

nelinocka
13. mar 2012

@magic08 dakujem moja

kemonka
13. mar 2012

@mirellka no ak je tam čiarka, je to stále negatívny test, pri ovulačných testoch musí byť ta druhá čiarka rovnako silna alebo ešte silnejšia ako ta kontrolná 🙂 - tam je to tak 😉

kemonka
13. mar 2012

@nelinocka no môže to byť tehotenstvo v podstate, asi sa ti posunula ovulka na neskôr 😉

kemonka
13. mar 2012

@zuszana no ako? 😀 joj ja som už zvedava 😝

nelinocka
13. mar 2012

@kemonka keby to tak bola pravda :-/

magic08
13. mar 2012

@mirellka skus urobit este zajtra test, v tu istu hodinu ako dnes... ak bude ciarka silnejsia ako dnes, ovu este len bude, ak bude slabsia, tak mozes dnesny test povazovat za pozitivny... nemozes odfotit a prilozit, nech sa na to "odbornych" okom kukneme 😀

majusa123
13. mar 2012

ahojte dievčatá...som dnes úplne zúfala, bolia ma prsia, bolo aj špinenie (myslela som si, že je to tehu), ale test negat.,....nevyzera to na tehu, ale dočítala som sa, že rovnaké takéto príznaky sú aj pri nedostatočnosti žltého teliesk ( a keď sa zamyslím, tak sa mi to už stalo už počas viacerých cyklov)...snažíme sa už rok, u dr. sme obaja vyšetrený, vraj v poriadku, ale môj dr. sa mi nejak zvášť nevenuje, ani výsledky mi neukázal, hlavne, že mi vždy pripomenie, že treba zaplatiť 😒
Nemáte, prosím Vás niektoré nejaké skúsenosti s tou insuficienciou žltého telieska??
A nepoznáte dobrého gynekológa v Bratislave?
Ďakujem Vám zatiaľ, som strašne smutná a zúfalá už ☹

zuszana
13. mar 2012

@annie07 hmmm tak to potom asi nie ☹ ale alchemilka a ten femibion sú dobré aj ja ich beriem 🙂

zuszana
13. mar 2012

@majusa123
@kemonka
@janusa
@puhinka tak baby ráno som testovala a test biely ako sneh ☹ a už mi začalo aj špinenie, takže ms sa blíži, bola som sklamaná, ale už je lepšie, nemôžem sa tak trápiť, musíme ísť ďalej, asi by som to tu mala kus obmedziť, lebo mám pocit, že sa strašne na to upínam ☹ vy ste na tom ako???

zuszana
13. mar 2012

@majusa123 myslím, že aj ja mám s tým žltým telieskom problém, no myslím, že duphaston by mal byť aj na to ... tiež som smutná, lebo som mala aj ja príznaky ale už mám pocit, že si to všetko namýšľam, že mi už z toho šibká 🙂