icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

sabaka
27. mar 2012

@anina3 ahoj rady ti nejake mozem dat kedze mam zial to iste za sebou... Je mi velmi luto, ze si prisla o svoje fazulky! Dolezite pre teba je pit teraz kazdy den alchemilkovy caj (sypanu alchemilku kupis v kazdej lekarni), resp. ho kombinovat s gynekol. cajom pre zeny. Alchemilka vydatne napomaha k skoremu zregenerovaniu sa maternice. Vela cennych informacii najdes na tejto teme: https://www.modrykonik.sk/forum/o-tom-sa-tazko-rozprava/co-si-vziat-a-ako-sa-pripravit-na-kyretaz/ baby su tam fajn a ochotne ti poradia 🙂
A co sa tyka kontroly po kyrete, treba zajst ku gynekologovi po prvej ms aby sa zistilo, ci sa maternica dobre precistila a ako je na tom sliznica maternice. Hlavu hore, bude aj lepsie!

janulap
27. mar 2012

@lienka1980 dakujem,uz ani asi nepride,dnes som si na teste nasla // 🙂 Dufam,ze o mesiac sa pridas aj ty k nám 🙂

kemonka
27. mar 2012

@catusca
snažilkovať treba, no uvidíš zajtra aká bude teplota, len ten test ma zaujima, musia byť obe čiaročky rovnako silné, žiadný duch

anina3
27. mar 2012

@sabaka ahoj, dakujem ti velmi pekne, uz som vselico citala, je toho az az... alchemilkovy som tiez citala ze by bolo dobre pit, mam kupeny aj sypany aj v sackoch, zatial pijem ten v sackoch, to je jedno nie? ale pijem tak cca 3dcl denne no nezacala som hned ale len po nejakych 7 dnoch od kyretu. Neviem, dam si dvakrat denne? A mam ho pit do prvej menstruacie, ci? Uz aby som ju dostala a keby bolo vsetko ok, taka by som bola stastna... Jasne, menim gynekologa, tak po prvej MS pojdem na kontrolu, dufam, ze mi spravi sono a vsetko co treba. Teraz mam od obvodneho nasadene ATB Medoclav lebo mam problemy s hrdlom, neviem ci aj bacil nie je, zajtra idem na vyter z hrdla a na krv. Myslis, ze tie ATB budu teraz nejak zle vplyvat na moj stav po kyrete?? Mala som ho minuly tyzden v pondelok. Ale potrebujem sa dostat aj z toho bolenia hrdla neustaleho... a ak je bacil, rozmyslala som, ci aj ten nejak nevplyval na nase anjeliky. Ach.... nikdy nato nezabudnem ☹ Dakujem za radu a prajem vsetko dobre kazdej babe

kemonka
27. mar 2012

@janulap jeeej 😵 😵 😵 gratulka

kemonka
27. mar 2012

@vejula no ahojkyyyy, som rada že je všetko ok, pozdravujem ťa 😉

babulka31
27. mar 2012

Ahojte tiez sa pridavam k Vam, od augusta 2011 sa snazime a nic, bola som vcera u lekarky pozriet folikuly, su ok, tak dufam, ze uz to vyjde. Drzim aj Vam palce.

vejula
27. mar 2012

@kemonka a ty ako pokračuješ moja? uživaš niečo na ten cyklus ešte? pomaha?

kemonka
27. mar 2012

@vejula neužívam nič, folikul bol, ale prestal rasť ☹ tak budem čakať na MS

vejula
27. mar 2012

@kemonka hmmmm si chodila na folikulometriu? A vie sa prečo maš take dlhe cykly?

supi
27. mar 2012

ahojte snazilky, neda mi to sem nenakukat aj ked som si chcela dat pauzu...gratulujem tehulkam 🙂
mne mrcha meská tretí den, teplota sa drzi nad 37 ale test negativny...tak ja uz fakt nechapem...

mirellka
27. mar 2012

@henca74 ano,každý druhý cyklus mávam posunutý tak o 3 dni neskôr bo mi len minimálne funguje ľavý vaječník ale pravý je ok.No teraz je to sakra dlho čo mrcha nechodí 😠 už by mohla doraziť a budúci cyklus na 9 mesiacov dať pokoj 😀 😀 😀 o fytosoji som čítala,držim palec aby sa vám pošťastilo 😵 Určite je to menšia záťaž na telo.Ja skúsim ten clostil bo ten vaječník fakt potrebuje povzbudzovák, mám popri tom aj homeo liečbu na odstránenie zhrubnutej kôry na vaječníkoch tak dúfam že čoskoro sa na nás šťastie usmeje 😉 kedy máš mať mrchu ?

henca74
27. mar 2012

@zora256 ahoj, tie kvapky som si kupila tu od jednej kocky...inak stoja okolo 22 eur.uzivam ich 3x denne po 9 kvapiek

supi
27. mar 2012

este sa chcem spýtat...od posledneho snazenia( a teda asi aj ovulky) je to 11 dni, to by uz asi test ukazal, nie?

mirellka
27. mar 2012

@supi aaa možno bude prekvapenie 😨 🙂

mirellka
27. mar 2012

@supi ako u koho,ja som síce bola ten prípad že mi ukázalo až asi po 16dňoch ,meškania.Testovala som 10 den meškania bolo negatívne tak som viac neriešila ale mi to nedalo a asi 16 ty som testla ešte raz a boli tam riadne čiarky no bolo to pred 8 rokmi 🙂

supi
27. mar 2012

@mirellka no ja si skor myslim ze z toho nic nebude 😔 , pri prvom tehu mi test ukazal pred mrchou...

kemonka
27. mar 2012

@vejula hej chodila, no neviem prečo to nedorastie dokonca, ale možno hormony, zajtra ideme konečne pre výsledky HP, uvidím, čo na to doktorka 🙂 cyklu su asi aj kvôli tomu že mám PCO

henca74
27. mar 2012

@mirellka ja som mala poslednu 28.1., takze cakam... ked mi nepride do buduceho stvrtku, tak idem ku dr. na vyvolavacku.ale uz citim, ze by mala dorazit, len nie a nie sa spustit.uz som z toho nervozna 😠 ale na jar je velmi plodne obdobie, takze budeme verit 😵 dr.mi dala 3 mesiace, a ked sa nepodari, tak to zacneme riesit.uvidis, coskoro budes mat pokoj od mrchy a mat jarne babätko je fajn 😉

mirellka
27. mar 2012

@supi ale teplotu máš nad 37 tak nádej je si myslím 😕

henca74
27. mar 2012

@zora256 a inak nieco podobne ako gynex je od firmy diochi a vola sa estrozin a stoji okolo 19eur, skus pozriet na nete

mirellka
27. mar 2012

@henca74 pekne dlho čakáš,už by ma asi šlahlo 😒 čítala som o tom gynexe že harmonizuje dráhy počatia z pohľadu čínskej medicíny no a prichádzajúca jar k tomu tak už len nech mrcha dorazí a držím palce 🙂

catusca
27. mar 2012

@kemonka v sobotu vecer hned jasne dve ciarky. v nedelu rano smajlik (test Clearblue). v nedelu poobede dve ciarky, ale ta druha uz potrebovala takych 10 min aby bola rovnakeho odtiena ako ta kontrolna. vcera vecer uz len jedna ciarka.

vejula
27. mar 2012

@kemonka jaaaj tak, no zajtra budeš asi mudrejšia ked už budeš mať vysledky. Daj potom vedieť 🙂

sabaka
27. mar 2012

@anina3 ano alchimilku si davaj kludne aj 2 krat denne 🙂 urcite neuskodi a kludne ju pi aj pocas nasledujucej prvej ms a potom kazdy cyklus do ovulky. len zriedka sa zisti pricina potratu, treba sa s tym jednoducho zmierit a hladiet pozitivne do buducna, aj ked clovek nikdy nezabudne. Drzim palce

henca74
27. mar 2012

@mirellka normalne sa tesim na mrchu 😀 dufam, ze som si uz vycerpala anovulacny cyklus a pridu uz len pozitivne spravy, roky idu veeelmi rychle a dni cakania sa vlecu ☹

mirellka
27. mar 2012

@henca74verím ti to už aby dorazila jak tebe tak aj mne 😀 ako dlho sa snažite?

henca74
27. mar 2012

@mirellka my sme sa teraz rozhodli, myslela som, ze si zozeniem robotu, ale nedari sa...roky utekaju, uz niesom najmladsia...a chceli by sme aby mal maly surodenca, uz je v pohode, dost samostatny skolkar, tak uz by aj bol cas.

anina3
27. mar 2012

@sabaka to je pravda, ze clovek nikdy nezabudne... ale dakujem Panu Bohu, ze mame nasu dcerku ktora mala dva rocky, ale veeelmi by sme chceli aj druhe babetko a nech je len zdravucke. Prajem vsetko dobre aj ja, dakujem za rady

supi
27. mar 2012

baby 😝 ja mam teraz taku jednu hypochondricku otazku 😀
vcera rano ked som vstavala z postele ma neskutocne pichlo v mieste praveho vajecnika a mala som pocit akoby sa mi tam vyliala vnutri nejaka horuca tekutina...odvtedy ma to tam dost boli, akoby ma niekto z celej sily tam kopol...kazdy jeden pohyb boli...no ale kebyze dojdem s takymto niecim na pohotovst tak ma asi v momente vyrazia...neviete co by to mohl byt?????
dakujeeeeem 🙂 l