icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

magic08
29. máj 2012

@vejula pretoze mam oslabeny krcok, moj doki mi to povedal, ked som este tehu nebola, ze sa budem pri dalsom tehu otvarat... takze sa pripravujem, hlavne psychicky na to.... 😝 praveze sa snazim mysliet pozitivne a nepripustat si to.... no musim ratat aj s tym... ak by mato zaskocilo nepripravenu, znasala by som to veeeelmi tazko...

sandraaaaa
30. máj 2012

AHOJTE, chcem sa opýtať môžeme sa snažiť ked mám angínu bez teplôt a lieky neberiem žiadne??? Ja si myslím že áno nie? 😕 Len ma bolí dosť hrdlo a kašlem.

anait
30. máj 2012

Baby máte tu niektorá taký problém, že nemávate ovu? Ja to teda skúmam iba dva posledné cykly, ale podľa všetkého som anovulačný typ a som z toho nesmierne deprimovaná ☹

henca74
30. máj 2012

@anait ahoj, aj ja mam anovulaky...ake mas dlhe cykly?meras si bazalnu teplotku? robili ti na gynde hormonalny profil?a nemas nejaky problem so stitnou zlazou? mne nerobili ziadne vysetrenie, ale mi gynekologicka dala na upravu cyklu duphaston a na ovulaciu sa potom dava clostylbegyt. skus si aj pozriet temu https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/sojove-isoflanovoidy-ako-nahrada-clostilbegytu/

anait
30. máj 2012

@henca74 ahoj...ja som s tým nebola u lekára ešte, iba posledné dva cykly si robím ovu testy, tento cyklus každý deň, minulý tak obdeň...počkam ešte jeden a ak nič, tak to pôjdem riešiť...so štítnou mám hypofunkciu, beriem euthyrox zopár rokov, endokrinológ vraví, že z jeho strany no problem...
A ty sa koľko snažíš už? ako to vyzerá?

anait
30. máj 2012

@henca74 jáj a cykly mám 25-26 dní, kedysi som mávala okolo 30, ale posledné asi dva roky mám takéto krátke...teplotu som nikdy nemerala

henca74
30. máj 2012

@anait len podla BT vies zistit ci mas ovulaciu... 😉

sandraaaaa
31. máj 2012

Dakujem za ignoraciu 🙄

anait
31. máj 2012

@henca74 a tie testy sú potom na čo??

andyb25
31. máj 2012

@sandraaaaa možno ti nevie nik poradiť, ale myslím, že ak neberieš lieky tak by to nemusel byť problém 😉

andyb25
31. máj 2012

@anait aby si vedela kedy bude (od pozitívneho testu do12-48 hodín) a teplota ti potvrdí či aj prebehla.... 😉

henca74
31. máj 2012

@sandraaaaa ja ti neviem poradit, neskusala si zavolat dr na gyndu?

henca74
31. máj 2012

@anait tak ako ti napisala andyb25...este sa opytam, neber to nic v zlom, ale ako a kedy testujes?pisala si, ze testujes cely mesiac a nic..

anait
31. máj 2012

@henca74 no veď chápem, že aj meranie má svoj zmysel, ale pozitívny test predsa jednoducho musí byť, keď ovulácia je, nie?? Neberiem v zlom, testujem každý deň cca o 14tej, ciknem do pohárika, dám tam test na 10 sekúnd a čakám 🙂 A začala som asi 6DC a dnes som 21DC (zase nič) ... ale začala som trochu aj skúmať krčok maternice a včera poobede bol tvrdý a veľký a večer bol mäkší a o polovicu menší, dnes je stále taký ... neviem celkom presne, čo by to mohlo znamenať...hlien nemám žiadny ☹

sandraaaaa
31. máj 2012

@andyb25
@henca74 na gyndu mi je volať blbe, ale dočítala som sa že by to malo byť v pohode... Nechce sa mi čakať mesiac aby sme sa mohli opäť snažiť. 🙂

lailaveve
31. máj 2012

Snazilkam, ktorym sa nedari otehotniet, ktore uz podstupili vsetko mozne i nemozne, cez operaciu, hormon.liecbu, umele oplodnenie a stale nic,by som rada doporučila vyskusat AKUPUNKTURU..mozno sa budete stavat k tomu skepticky, ale ja co mam zname a kamaratky, ktore mali problemy otehotniet a podstupili uz naozaj vsetko co je dostupne a neuspesne..nakoniec pomohla akupunktura 🙂 ..tak drzim palce k tehot.pokusom a verim ze vam tento prirodny a setrny sposob prinesie PLODNE OVOCIE 🙂))))) ..moc moc vam to vsetkym zelam 🙂 ...ak to vyskusate a vysledok bude pozitivny, bud moc rada a tiez ma potesi,ked sa so svojimi skusenostami s touto alternativnou medicinou podelite aj s ostatnymi🙂)))

henca74
31. máj 2012

@anait ked je pozitivny test, tak to znamena, ze do 12-48 hodin BY MALA BYT ovulacia, ale aj nemusi byt, lebo ked ti nepraskne folik, tak sa ti neuvolni vajicko=nedojde k ovulacii... a nepijes 2 hodiny pred testom?to je velmi dolezite...preto ti mozu vychadzat negativne testy 😉 takze najlepsie je testovat + merat teplotku...testom zistis, ze asi bude ovu a teplotou si potvrdis, ze naozaj bola 😉 a mas aj nejake bolesti pri ovu alebo hlien?

henca74
31. máj 2012

@sandraaaaa ved to je normalne, ze sa opytas dr, ked sa snazite...je to lepsie, nez mat potom nejake komplikacie 😝 tak drzim palce pri snazilkovani 😉

anait
31. máj 2012

@henca74 no ja neviem, čo mávam pri ovu, keďže neviem, či ju mávam 🙂 nikdy, nikdy predtým som to nijako neskúmala, považovala som to tak nejak za samozrejmé, že ju mávam a v podstate mi bolo jedno, že kedy...od ďalšieho cyklu začnem aj merať...

zora256
31. máj 2012

@sandraaaaa Ahoj!
Podľa mňa sa môžeš snažiť aj keď si chorá,len je možné,že vtedy sa nepodarí otehotnieť,lebo vtedy je organizmus vyčerpaný a sústredí sa skôr na angínu ako na ovulku 😉 ,ale je možné,že vám sa aj podarí,nikdy nehovor nikdy,držím palce a skoré uzdravenie🙂Veď sa aj vraví treba sa vypotiť na cudzom tele 😀

henca74
31. máj 2012

@anait a ked si testovala, tak si nepila predtym aspon 2 hodiny?zapisovat si mozes na fertilityfriend.com,zaregistrujes sa, je to bezplatne a je tu tema grafy BT, tam su velmi zlate kocky, ktore ti urcite poradia....a aj merania maju nejake svoje pravidla, meras kazde rano v tu istu hodinu este skor ako vstanes z postele...mera sa bud v konecniku, posve alebo pod jazykom...najpresnejsie je v posve...no a potom znacis teplotky a robi sa ti graf, ktory ti podla bt vyznaci aj ovu...drzim palce, nech sa dariiii ;o)

anait
31. máj 2012

@henca74 snažím sa nepiť a necikať 2 hodiny predtým, teda aspoň výrazne obmedziť tekutiny...ďakujem za rady

henca74
31. máj 2012

@anait co viem pomozem ;o)

dada7701
1. jún 2012

ahojte všetky snažilky : ked spozorujete plodný hlien, ako dlho ho máte ?

henca74
1. jún 2012

@dada7701 ahoj, 2-3 dni....a niekedy nemusi byt vobec viditelny, teda nemusis ho zaregistrovat na toal.papieri

silvuskaa
1. jún 2012

ahojte, cize pokial ja som mala ovu test pozitivny 27, 28 a 29 uz negativny tak sme sa mali snazit este aj toho 29? To som nevedela, a prepasla som dalsi den navyse?

andyb25
1. jún 2012

@silvuskaa a toho 27,28 prípadne neskôr ste sa snažili? totiž ovulícia nastane ak nastane do 12-48 hodín od pozitívneho testu

silvuskaa
1. jún 2012

@andyb25 27 28 sme sa snazili, ale 29 uz nie, a pozitivny test som mala len toho 27 a 28, 29 uz negat.

babulka31
1. jún 2012

Po 10 mesiacoch snazenia sme sa aj mi konecne dockali // ciarok. o:}}}}

silvuskaa
1. jún 2012

@babulka31 gratulujeeem 🙂