icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

marecek1
3. jan 2012

@zuzulik160 tiež som si tieto sviatky dopriala viac, ako inokedy - aj sa to odrazilo na váhe, takže asi by nebolo od veci niečo s tým urobiť 🙂 no dúfam, že koniec sveta tento rok nebude, ak by sa nám pošťastilo, tak by som sa rada z bábätka potešila dlhšie 🙂

@kemonka kávu nepijem vôbec, ale pokiaľ viem, tak v tehotenstve sa v malom množstve môže - aspoň teda kamošky, ktoré kávičkárky sú, si občas keď boli tehu kávičku dali, že im ju lekár schválil - samozrejme, že nie "smrťáka".

lucianak
3. jan 2012

Neviem, ale asi ste počuli, že tento rok má byť plodný, hlavne prvá polovica. Tak si držme palce, aby to tak aj bolo 😉

marecek1
3. jan 2012

@lucianak o tom som počula, už len aby to bola aj pravda 🙂 veľmi by som chcela, aby bol tento rok konečne úspešný, čo sa tehotenstva - ale aj pôrodu zdravého bábätka týka.

lucianak
3. jan 2012

@marecek1 Aj ja si to želám najvoac. Moje predsavzatie do nového roka bolo a je,. že budeme ešte tohto roku rodičia zdravého bábatka 🙂 Takže hor sa na to, ale až sa zbavím všetkého toho zlého, čo sa na mňa lepí ☹

marecek1
3. jan 2012

@lucianak máš krásne predsavzatie, zdieľam 😉 tiež dúfam, že tento rok ma všetko zlé obíde niekoľkomíľovým krokom, a už bude len dobre. alebo najlepšie 😉 po MS v januári by som chcela skočiť k lekárovi na prehliadku, či je všetko ok, a potom sa už len snažiť a dúfať, že sa čím skôr zadarí.

lucianak
3. jan 2012

@marecek1 Aj ja by som mala ísť na preventívku. A nevieš ako by som sa zbavila zrejme mykózy? Vyčítala som na nete nejaký mycomax, že do 2 dní by to malo ustúpiť a ak nie, tak zájsť k dr.

havana21
3. jan 2012

@zelovocka no veru - aj tak na to myslím 😀 ach!!!!!!

baby ja mám teraz takú ovulku, že dovi dopo 😀 😀 😀 😀 furt sa chodím prezliekať.... no hotofo.... 😀 😀 😀

havana21
3. jan 2012

Aj ja sa chystám na preventívku, hlavne nech mi zoberie krv a urobí všetky možné testy.... 🙂

dori2
3. jan 2012

caute 🙂 aj ja sa pridavam, my zaciname snazilkovanie v aprili 🙂 a to cakanie mi uz teraz udiera na mozog 😀

ajka81
3. jan 2012

dobre rano 🙂 všetko dobre do noveho roku prajem a hlavne každej tie vytužene // a krasne bezproblemove tehotenstvo 🙂
ja som včera bola na kontrole po prvej ms od kyretu, vďakabohu je všetko ok, len mi nejako nemohol najsť pravy vaječnik na uzv, mam ho trošku vyššie než ľavy 😒 trošku sme sa aj zasmiali, že či mi vraj utiekol, keď ho nevidi 😀
@havana21 aj mne teraz začina ovu, júúúúúúúj, tak rada by som to už skusila, ale dr. mi včera povedal, že tri pravidelne cykly, takže si ešte počkame 😒 a rozhodla som sa, že si idem dať spraviť hematologicke vyšetrania, tak dufam, že všetko bude ok

marecek1
3. jan 2012

@lucianak neviem, mykózu som - zatiaľ - chvalabohu nemala, takže som nemusela riešiť takýto problém.

@havana21 ahojky 🙂 super, že si tu zavítala aj v Novom roku 🙂 tak to musíš riadne využiť túto ovulku, keď je taká poriadna 😀 😀

mauerka
3. jan 2012

Ja mam este nejake vysledky mat v druhom januar. tyzdni /cytologia, biopsia/ ale take tie bezne odbery a sono...mam uz za sebou - vsetko ok. v septembri som si dala spravit aj test na hladinu hormonov a HPV - negat. Takze TEORETICKY som pripravena 🙂 Tak uvidime. Na prve tehotenstvo som sa nepripravovala vobec - ked to porovnam ...
Vsetky ste uz v praci?

zelovocka
3. jan 2012

@dori2 ahojky, vitaj 🙂 my tiež asi až vo februári, no mňa to už od septembra tak mocne držííí, že sa neviem dočkať 😵

zelovocka
3. jan 2012

@mauerka ahoj, ty si vzorná, mňa to čaká o týždeň, všelijaké vyšetrenia, normálne sa na to teším, keď viem, že to je zase krok k bábatku 😉
a som v práci, taaak sa mi nechce 😀

keenfan
3. jan 2012

ahoj baby,
ja sa tiez pridam, skusali sme uz min.rok ale nevyslo tak sa presuvam do tohto roka...snad sa v tomto podari 🙂 aj vam vsetkym samozrejmeee 😉 pekny dnik

kristina1818
3. jan 2012

Ahojte snažilky... aj ja sa k vám pridávam...pred rokom som potratila a teraz sa opäť snažíme, no všetko je v Božích rukách 🙂

kristina1818
3. jan 2012

@mauerka ani ja som sa nepripravovala si clovek mysli ze to pojde hladko nie? a potom sa spamata ked sa daco stane...mozno nam to ma ukazat ze to nie je take jednoduche a niekedy si babatko clovek musi doslova vymodlit a potom si ho ovela ovela viac vazi....mna len hneva ze niektore dievcata sa po diskotekach prespia raz dva a my co slusne zijeme v manzelstve sa musime snazit o stosest

kristina1818
3. jan 2012

@ajka81 my sme cakali rok... kym som urobila vsetky vysetrenia.. kym som si ich vsetky od doktorov vydobila.. lebo nechceli mi nic urobit vraj som este mlada a deti bude kopec.. tak som vymenila obvodneho aj gynekologa a teraz na svojho gynekologa nedam dopustit.. a teraz sa zaciname snazit po roku od potratu hlavne kvoli mojej psychike to nebolo skorr... hmmm

crapula
autor
3. jan 2012

@kristina1818 ahoj kika, drzim palce nech vam bude dopriate zdrave babo. mozem sa ta spytat, ty si potratila a pricinu nezistili a neriesili tak si to zobrala do vlastnych ruk? a zistila si nieco?

martina020202
3. jan 2012

Ahojte snažilky aj my sa snažíme už niečo cez rok a stále nič kiež by ste mali pravdu že tento rok bude plodný už ma unavujú tie pozitívne testy pri prvom babätku som otehotnela do troch mesiacov a teraz nie a nie bola som aj na laparke a povedali že všetko je ok u manžela to isté tak nerozumiem prečo to tak trvá na druhej strane sa utešujem že si to dlhšie vychutnám 🙂

marecek1
3. jan 2012

@kristina1818 ahoj 🙂 máš pravdu, nie je to jednoduché... tiež sa občas zamýšľam nad tým, že prečo sa práve nám nedarí, poprípade aj iným párom, kde by bábätko malo všetko - a nielen po materiálnej stránke, ale hlavne po tej citovej... neviem, prečo je to tak, že niekto "rodí ako slivka" každý rok pomaly, poprípade si len povie: chcem byť tehotná a hup - je to, a niekto si musí preto odtrpieť veľa-veľa....

a ako ti dopadli tie vyšetrenia u lekára? zistila sa príčina? čo sa týka tých vyšetrení, tak väčšina lekárov (aspoň čo čítam tu na MK) po prvom potrate ženy na špeciálne vyšetrenia neposiela, až po druhom, alebo ďalšom - a pritom sa už pri tom prvom môže zistiť príčina, prečo sa tak stalo - nechápem ten postup. mňa nezaujíma, čo hovoria štatistiky, že potraty sú pomaly "normálne", "bežné", mňa zaujíma dôvod, prečo sa tak deje.

havana21
3. jan 2012

@ajka81 budem držať palce 😉 no niekedy je lepšie asi vydržať.... nezažila som to - kyret ☹ , muselo to byť strašné.... ale tak treba veriť 😉
@marecek1 ja by som to rada využila, ale asi by z toho zase nič nebolo, lebo akurát prekonávam brušnú chrípku, 😠

kristina1818
3. jan 2012

@crapula moja obvodna mi predpisala antidepresiva ked som sa dozadovala vysetreni a kaslala na mna a gynekolog mi povedal ze mi ziadne vysetrenia netreba ze som este mlada... tak som sa nastvala a vymenila ich oboch a nelutujem lebo moj terajsi gynekolog my poslal na vsetko mozne... a samozrejme mi zistili... na imunologiu oslabenu imunitu, na endokrinologii inzulinovurezistenciu a problem s progesteronom a prolaktinom a gynekolog mi nasiel na krcku ureoplazmu a na krcnom som mala nalez v krku a kazde jedno z toho moze sposobit potrat....

marecek1
3. jan 2012

@havana21 no tak to nič moc, keď si chorá, to by som ani ja neriskovala...
aj nám sa už stalo, že som mala v pláne náramné snažilkovanie, ovulka, plodné dni, všetko super, a buď som ochorela ja, alebo manžel, tak som bola nahnevaná ani neviem na koho vlastne, že STOP kvôli chorobe na chvíľu... no ale zasa bála by som sa, keby som mala teplotu, virózy... kyret som si zažila tiež, príčina sa nezistila, a lekár hovoril, že aj malé zvýšenie teploty, viróza, chrípka... môžu poškodiť plod.

kristina1818
3. jan 2012

@marecek1 vsak toto.. kludne sa moze stat ze mas nejaky problem napriklad so zrazanlivostou krvi a kludne mozes potratit aj 5krat a potom to budu riesit??? potom ked uz je clovek zrely na psychiatriu jedine?

marecek1
3. jan 2012

@kristina1818 presne toto je aj môj názor. ja som za to, že si treba "vydupať" tieto vyšetrenia. prísť o miminko, absolvovať kyretáž - nápor na psychiku - des, ale aj po zdravotnej stránke si myslím, že kyretom sa môže oslabiť maternica - predsa len násilné roztváranie krčka,... a ďalšie riziká...

marecek1
3. jan 2012

@kristina1818 a odkedy sa začnete snažiť? už teraz od januára?

keenfan
3. jan 2012

@marecek1 suhlasim, kiezby mali vsetci taketo zmyslanie a principy, myslim si ze by sa nemuselo vela takychto nemilych veci riesit..ale bohuzial ten pristup je casto taky, ze "ste mlada, nic vam neni" a pod. Ako keby mladost zarucovala automaticky zdravie a ze vsetko, vratane snazilkovania pojde ako po masle...a pritom to ide dnes ovela tazsie ako kedysi, tak mozno si staci otvorit oci a vidiet veci tak ako su..

zuzananina
3. jan 2012

@kristina1818 presne tak vsetko v bozich rukach a treba len verit ja som už dva krat potratila a pri druhom tehotenstve ani kyselina a ani duphaston nezabral..... a pritom prve dve tehulkovania mam uspesne za sebou sice je to už par rokov dozadu

tiumen
3. jan 2012

my sme sa s drahým začali už v decembri ale dnes som robila test a bola tam len / 🙄