Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@monnaa nam ano cudzinec mlady patolog nad ramec pitvi spravil vysetrenia aby sa vedelo na co zomrel moj brat 13r z vecera do rana vykrvacal mame v rukach pritom tyzden predtym bol na kontrole u lekarky s tym ze mu nic nieje.nakoniec mu zistili po pitve loziska na peceni,slezine,pluca mu presiakli krvou a vykrvacal+ porucha krvotvorby a a niaky predrakovinovy syndrom,ale beriem ze si to nevsimla kedze ani mi sme nevideli nic okrem toho ze schudol,narastol ...mne osobne sa stalo ked som bola tehotna v 20tt na antolskej po 5h. cakania na pohotovosti ked boli predomnou 3ludia mala som strasne bolesti klubu vystrelovalo mi to pod koleno cele noci som preplakala a krivala najprv ma na internom zrusili ze co somnou som tehotna to patri na chirurgiu tak ked po 1h dosiel chirurg a zacal mi vysetrovat brucho a ukazovat praktikantovi kde ma gravidna apendix skoro som odpadla neskor ma vysetril cez konecnik a zase apendix to mi nedalo a som mu povedala co ma s apendixom ten nemam uz od 14r a na prednej strane tehotenskej knizky jasne napisane + jazva na bruchu a ten idiot mi vysetroval apendix taky zostal fialoy od hamby a ja od nervou tiez az potom sa ma opytal preco tam vlasne som!tak som mu vysvetlila a on ze to musi ortoped ktory v sobotu samozrejme nebol v nemocnici tak nakoniec ma zase po 2h. vysetril traumatolog stym ze i mam dat paralen on somnou nic nemoze kedze som tehotna a pravdepodobne je to s krizovej oblasti!krasne stravena sobota v petrzalskej pohotovosti ratam ze vsetky 3oddelenia si nauctovali krasne vykonane ukony.bolesti som mala az do 35tt kym sa dcerka nezosunula do lonovych kosti.tiez ma udivoval pristup v nemocnici ked som bola hospitalizovana v ruzinove pre peeklamsiu jeden na prime mi dal jasne najavo ze co tam chcem mam hranicne hodnoty ked sa ani po nasadenej liecbe nezmenili moj gynekolog trval na hospitalizacii s odutou hubou suhlasili, v roku 2005 som bola uspesne liecena na hepatitidu v tehot. knizke som mala jasne napisane + dolozene vysetrenie a potvrdenie ze som riadne vyliecena od hepatologa na kazdej vizite navteve lekara prve co zdoraznovali moju vyliecenu diagnozu a primitývne poznamky ako ak sa to da niekedy vyliecit atd... ani nehovorim k mojej diagnoze preeklamsiu venovali minimalnu pozornost samozrejme vzdy to bolo v pritomnosti inych pacientek!uz som raz vybuchla a jasne zôraznila ze asi hepatlog vie lepsie ci sa dana choroba da vyliecit ako gynekolog a ak ma daky problem nech sa obrati na moju hepatoložku kedze 5r. mi robia zakazdym opakovane testy a som stale negatyvna.čize zdrava.no pripadala som i tam ako odpad neskor samotna porodnica ma prekvapila mlade doktorky mali užasny pristup fakt by som cakala neskusenost atd... lenze u nich to bol uzasny pristup,mile max. spokojnost nie ako ty strary umrmlany doktory ktory sa tvarili ako by ich pacientky doslova obtazovali.ale zase je to o ludoch.co som tiez strasne rada ze konecne neprimaju propagatorou cez ordinacne hodiny v stredu slecinku krasne pani doktorka vyhodila stym ze by platila pokutu nech dojde po ordinancnych hodinach.
@labaga poviem pravdu..a preto som ani nereagovala na príspevky o núdzovom stave...vôbec tomu nerozumiem, čo to vlastne znamená.
Bohužiaľ, my pacienti najprv navštevujeme ambulancie. Ja som bola v nemocke iba 3x. Z toho 1x so slepým črevom...vtedy skoro môj otec prefackal doktora..bol to taký mladý arogantný zasran, čo si o sebe neviem čo myslel...uvediem dôvod. Keď sa mi to črevo zapálilo a brali ma z pohotovosti rovno do nemocnice, naši boli preč. Hneď ako sa vrátili leteli do nemocky. Opýtali sa doktora, čo mi je ako som na tom...jeho odpoveď bola..dočítate sa v lekárskej správe. Na argument mojej mamy, tak nech im ukáže lekársku správu odpovedal a doslovne citujem: tú dostanete až keď bude Vaše dieťa odchádzať. Našťastie tam bola aj mama a otca zachytila včas. Myslím, že takýto prístup je až "trestuhodný".a 2x som bola rodiť. Na Zochovej v BA som mala našťastie super lekára, ale ako som už spomínala, stretla som sa tam aj s p. Kollárom. V Čadci boli všetci super. Zlé a negatívne skúsenosti mám hlavne zo svojou dcérkou. A keď som potrebovala urgentne dajaké vyšetrenie.
@labaga a ešte k tej ambulancii, pre Vás, doktorov to niesu závažné veci. Ale keď ide o moje dieťa, tak aj nádcha je pre mňa, ako pre matku, závažná vec. Na to sa veľmi často zabúda. Pre lekára je to "iba" nádcha pre mňa je to pohľad na moje choručké dieťa, ktorému sama neviem pomôcť a idem k nemu ako k záchrane.
Teraz sa vsetci zaoberaju ziadostou o zvysenim ,a na ostatne ich podmienky sa pozabudlo ,len tie prachy nas teraz zaujimaju 🙂
@labaga No neviem ci sa mylim, ale trenerovi plat vyplaca stat?
@mamabiba - áno, súhlasím, pre vlastné dieťa by som aj robila maximum, aj vyfackala kohokoľvek , keby bolo treba. Pediatria je ale ťažká, detičky nič nepovedia, mamičky chodia vystresované, pediater to musí všetko riešiť, aj vážne aj banálne veci, je kopec nových informácií na nete.....ja by som pediatrom v tejto dobe byť nechcela.
nechápem, prečo je verejnosť taká naštvaná na platy lekárov. Prečo sa nikto nepozastaví nad platom poslancov ? Veď tie sú niekoľkonásobne vyššie , či ??? A kto je viac nahraditeľný v tejto dobe? Veď sa pozrite na to kocúrkovo- emisie, vymenovanie gener prokurátora, euroval....., za toto majú taký vysoký plat???
@monnaa čítala si môj dlhý príspevok o tom ako môj otec skoro prefackal dr? 😀 😀 😀
pediatria je ťažké poslanie, kde sa treba neustále vzdelávať. Preto si myslím, že by to mali robiť hlavne tí doktori, ktorí vedia do čoho idú...tie vystresované mamičky..., mali by byť obrnení trpezlivosťou na nás mamičky a občas aj oteckov.
A ani ja by som pediatrom byť nechcela..veď preto ani niesom 🙂 . Koľko x som bola s prvou dcérkou u našej dr. ešte v bratislave, že spadla, že vydáva zvláštne zvuky a kopec iných blbostí..bola som prvorodička. Nikdy ma neodmietla, nikdy ma nevysmiala, vždy mi všetko krásne vysvetlila a pomohla. možno aj vďaka nej mám teraz iný pohľad na dojčenie, inak pristupujem k druhej dcérke..už nelietam s každou blbosťou...
lekari, casto hovorite, ci vas my dokazeme nahradit a potom tu vytahujete poslancov? tak preco vy nerobite poslancov? ked im to tak zavidite chodte ich nahradit. a nehovorte, ze by ste sli, ale ... to by mohol povedat kazdy aj na profesiu lekara, ze by siel, ale...
poslanci sa tu vytahuju na margo toho, ako sa to ludia rozculuju nad platmi lekarov, ale ine ich nezaujima. urcite si pan poslanec zasluzi za spanie v parlamente taky vysoky plat. 😀
Ako som tu už písala,nájdu sa lekári aj dobrí ale aj takí ktorí by si nezaslúžili nie o 300 eur viac,ale ani o cent.Vlastná skúsenosť,bola som na pohotovosti s dcérkou.Práve bol sviatok a ten lekár/poznám ho už dávno z videnia/istý čas býval nedaleko nás,bol poriadne prepáčte, nadrbaný.Samozrejme sa mu nepáčilo,že ho vyrušujem,tak mi zdôraznil,že možno,že to dieťa som ani nechcela,vraj mám svoje roky...atd.No na vracanie z neho.Pritom ked nevypije je ceľkom dobrý odborník.Lenže málokedy sa to stáva,že je triezvy.Práve naopak,pediatra máme šikovného,zlatého,nemôžem povedať nanho ani krivé slovo.Aj so svojou gynekologičkou som nesmierne spokojná/samá ochota,určite je aj dobrá odborníčka/počas x rokov mi už veľakrát pomohla,hlavne ked som bola tehotná,takže nemôžme každého hádzať do jedného vreca.Takisto aj medzi pacientmi sa nájdu čudní ľudia,ktorí ničím nie sú spokojní,ale ked pacient je normálny,poslušný,tak aj lekár by mal byť taký.Nie arogantný.
@lauritka veru.. ja by som tiez nesla spat do poslaneckeho kresla len za obycajnych 15 tis eur.... no ...cccccc..... 😎 😀 😀 😀 by ste ma za taky mesacny plat ani nevytiahli z postele 😀 😀 😀 (kua svine nenazrane.... ale hlavne ze maju 20 asistentiek a tie asistentky maju dalsich pomocnikov... a vsetci su skevelo plateny..) ta asistentka co je pomocna sila pre jednu z hlavnych asistentiek ma plat 4 tis eur...... minule to davali v telke , lebo sa robili vyberove konania
@lauritka vies, ale to tu viaceri tvrdia, ze lekari tiez chodia len spat na nocnu, a vsetci by ich nahradili... preco lekari tiez nejdu spat do parlamentu? alebo preco tam nesedime my dve a nespime? nevyhovarajme sa stale na niekoho ineho... potom sa ozvu zase pekari, ze oni v noci makaju a lekari v noci spia a aky maju plat... a toto je tu dookola...
a jasne, ze to tu bude dookola, lebo ked su poziadavky take velmi nerealne ako niektori tvrdia, je realne aby mali vladni uradnici a statny aparat taketo platy v krajine, kde je minimalne mzda 330 eur. hmmmm 😕
@effkaa hacik je v tom ze polovica poslancov ma ledva skoncenu maturu (mamin byv spoluziak , prepadol v skole, a mal len ucnak a je vo vysokej politike)... a maju plat mnohonasobne vacsi ako je plat lekara.... a su tam dosadení takí, co maju znamych a dosadili ich tam.... do vysokej politiky sa nedostanes tym ze vystudujes politologiu, alebo sa das na studium europskych narodov a podobne..... tam ta jednoducho musi niekto pretlacit....
a lekara nejdes robit za ucelom mat milione konta vo schweiz , ale za ucelom pomahat ludom za plat k tomu prisluchajucemu...
a dalsia vec... kolko ma taky politik odpracovanych hodin???? 200 ? prehanam.... 150 😀 a kolko lekar? 200 nie to som tiez prehnala... cca 300 😉
ryba smrdi od hlavy. 😉

k tým platom názor jedného lekára : ad 300 eur - v skutočnosti je to len 200+100? v hrubom. Tzn. asi 170 eur, avšak pre 2-atestovaného lekára by to znamenalo, že mu pridajú necelých 170 eur, zároveň zoberú všetky rizikové príplatky a osobné hodnotenie a dostane sa na konečnú sumu nižšiu ako má teraz.
Tak prečo by mali súhlasiť?
k štrajku- avizovaný bol už od apríla 2011, prečo sa nič neudialo doteraz ?