icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

cmulinko
25. nov 2011

@denduska taketo pripady su na dennom poriadku,len akurat o nich nevieme.

mamabiba
25. nov 2011

@delideli do tohoto vôbec nevidím. Vieš mi poistenci skôr pozeráme na výhody, ktoré nám daná poisťovňa ponúka a zabúdame si pozrieť a popýtať sa na základné veci tipu: Aká je dostupná staroslivosť s mojou budúcou poisťovňou v mojom regióne? Je môj obľúbený doktor zmluvným doktorom poisťovne nad ktorou rozmýšľam? Majú oddelenia v nemocnici, ktorú navštevujem zmluvu s poisťovňou? a ktoré sú to? Veľmi dôležité otázky, ale o tieto sa iba málokto zaujíma. To, čo je medzi poisťovňou a nemocnicami/lekármi nás nezaujíma. Na to by sa mala, podľa mňa, zmeniť celá legislatíva platenia poisťovní. Viacej by sme sa mali zaujímať o to , čo sa deje s našimi peniazmi. Viacej by sme sa mali aj zaujímať o to, aké zákroky poisťovňa prepláca lekárom, ktorých navštevujem. Bohužiaľ, už sa stalo aj veľa prípadov, že lekár si napísal zákrok na poistenca, ktorý vôbec nevykonal. A zase naopak, poisťovňa odmietla vyplatiť zákrok, ktorý bol riadne spravený. Dúfam, že je to zrozumitelné 😖

denduska
25. nov 2011

@mamabiba moja mamina bezne robi zubne nahrady ktore kedze su strasne drahe, niekedy vykazuje aj o 3-4 mesiace lebo ma taky limit ze "1 proteza na mesiac" (pritom ma strasne vela pacientov)...a uz sa jej stalo ze kym mohla vykazat protezu, tak pacient umrel 😅 😒 a kto to potom zaplati...ona to nejak vytelefonovala s poistovnou, mala stastie ale neviem ci sa jej to podari ak by sa nieco take stalo opakovane...

pemimigo
25. nov 2011

@tereza79 ved to tooo ....... mozem len cakat a duuuufat ze moj porod nebude v sanitke pri prevoze do nejakej vzdialenej nemocnice.....

tereza79
25. nov 2011

netreba nad takým ani rozmýšľať,dovtedy sa to nejak utrasie uvidíš,neboj,to si nemôžu dovoliť

mamabiba
25. nov 2011

@denduska pokiaľ, reaguješ na to čo som hore napísala o vykazovaní zákrokov, tak ja som vôbec nemyslela takých doktorov, čo ten zákrok spravia a vykážu ho až potom (lebo musia 😉 ), ale bohužiaľ sa nájdu aj takí, ktorí vykazujú zákroky, ktoré nespravili na pacientov, ktorí o tom nemajú ani poňatia.

denduska
25. nov 2011

@mamabiba viem, len som to uviedla ako priklad co sa moze stat 😉

canama
25. nov 2011

@mamabiba to je tiez dobra nehoraznost. kazdy v poistovni by mal mat svoj ucet do ktoreho moze nahliadnut, resp. mu chodia vypisy, takze vie skontrolovat ake vykony si zdravotnicke zariadenie ziada preplatit od poistovne a zaroven aj vie kolko take vykony stoja. aspon by ubudli z fora komentare typu: "preboha kolko som uz odviedla do poistovne a aku otrasnu uroven zdravotnictva mame, to si rovno mozem vykony hradit sama." a v pripade ze si lekar nauctuje co nevykonal, je to pokus o podvod, teda trestny cin.

labaga
autor
25. nov 2011

kopirujem: Poisťovňa Dôvera nariadila svojim zmluvným všeobecným lekárom vybaviť ambulanciu náležitým chladiacim boxom a primäla ich nakúpiť a zhromaždiť predpísaný počet očkovacích látok. Lekári už nebudú predpisovať recepty na očkovacie látky pre lekárne, budú ich musieť mať v ambulancii. Dodávateľom vakcín bude samozrejme Penta-Dr.Max. Lekárne, ktoré nepatria do siete Dr.Max budú musieť svoje zásoby vakcín náležite zlikvidovať. Ešte stále si myslíte, že v kauze lekári versus vláda ide o pacienta? Nie priatelia, ide o megabiznis storočia, ide o to, aby PENTA získala kontrolu nad najväčším biznisom po drogách a zbraniach, ide o biznis so zdravím, IDE O NÁS! A je nás 99%.
Treba nový November 1989. Lebo oni chceli iba naše dobro a aj nám ho zobrali!

cmulinko
25. nov 2011

@pemimigo pochybujem,ze ked dojdes do nejakej nemocnice,tak ta sanitkou kvoli porodu budu odvazat do vzdialenejsej nemocnice...toho by som sa naozaj nebala a nevidim to ani ako realny pripad...a ani by som nad tym takto nerozmyslala zbytocne dopredu....do tvojho dna porodu este par dni chyba a moze sa este vselico stat i nestat...mysli pozitivnejsie.

renab
25. nov 2011

@delideli plne súhlasím s tvojim príspevkom o 12,35 a hlavne s jeho poslednou vetou.

dusika11
25. nov 2011

@minewka isteze...som mudra dakujem ...viem to...a o tych lekarov sa tam neopieraj....mozes siahat na inych ale na nich nie netusis za akych podmienok tam robili a kvalitne a dobre....nemas odvahu len tu inkognito vypisovat daj svoje udaje potom sa s tebou vobec budem bavit,,,,vies akurat tu ukryta nadavat,,,ako vecsinou skovakov chod na ambulancou vyjdi z ukrytu a rozpravaj sa s lekarmi,...a nie pismenkuj a spleichaj jedovate sliny

skeptik
25. nov 2011

@minewka O com ma tu presviedcas? Ja nehovorim o hlupych, arogantnych alebo prosto len jednoduchych ludoch ale o mudrych, arogantnych a komplikovanych. Nerozpravala som o ziadnej urovni ani hodnote cloveka, ale snazila som sa vysvetlit nedostatky v spolocenskom spravani ludi, ktori su schopni robit 36h v kuse rozhodnitia u ktorych ide o zivot a smrt. Tu nejde o ziadnej potrebe spravat sa arogantne. Pre toho cloveka je to obranny mechanizmus a prirodzena reakcia. Nakolko je vytazeny dolezitymi vecami, nema cas sa zapodievat hlupostami. Takito spickovi pracovnici nie su oblubeni ani medzi kolegami, ku ktorym sa spravaju podobne (alebo este horsie), ale mozu si to jednoducho dovolit. Ja by som tiez radsej na oddeleni mala spickoveho arogantneho chirurga nez takeho, na ktoreho su same chvaly ohladom pristupu k pacientom, ale je neschopny alebo len priemerny.

delideli
25. nov 2011

@labaga : ja sa osobne obavam,ze cele to uz zaslo pridaleko a sominana financna skupina (aky pekny nazov pre modernu mafiu) ma uz dostatocnu moc a kontrolu nad systemom,a to, aby to dotiahla do uspesneho konca..bohuzial uspesneho iba pre nich..na druhej strane, aj my jej v tom pomahame - dr. max ani dovera by nefungovali tak ako funguju bez vydatneho dotovania obcanmi..(tym nevinim obcanov, ale system..chapem,ze dochoca,ktory rata kazdy centik pojde samozrejme do lekarne,kde su najlacnejsi..ale kto im moze konkurovat,ked vlastnia poistovnu aj distribucnu spolocnost teda si sami urcia,kto a kolko dostane zaplatene..a ked dovera urobi nabor za par eur,no kto by si ich nevzal..)

dusika11
25. nov 2011

@lauritka vies ten poslanec ktory ma stlacit tlacitko by tam aj mal byt..zaujimave je ze kolki ani pri tom tlacitku nie su...staci pozriet zaznamy z rokovani.....

lauritka
25. nov 2011

dobry nazov, moderna mafia 😀

janet1
25. nov 2011

ja len k tým úplatkom ... kto ich to naučil? my pacienti ... aké úplatky? veď za svoju robotu dostávajú
zaplatené ... malil by sme sa zamyslieť aj do budúcnosti ... prečo by som mala dať lekárovi
úplatok za to, že mi bude meniť kĺb alebo čo? je to jeho práca

dusika11
25. nov 2011

@labaga pridavam sa k tvojmu prispevku..mojho znameho ortopeda vyhodili lebo..sa kupil pristroj na meranie vapnika v kostiach on bol prinuteny zabezpecit 40 pacientov na toto platene meranie.mesacne..vzburil sa apovedal preco by som mal zdravym ludom klamat a nutit si platit toto vysetrenie lebo penta???? a vyhodili ho uz tam nepracuje ...ten druhy sa zlakol a tak ludi tam presviedca..co je toto za spolocnost ze takto sa snazi urobit zo zdravotnictva firmu???

andreah25
25. nov 2011

@dusika11 nie sú, pretože sedia na piatich stoličkách, ktoré počas dňa aspoň na hodku denne ohrejú každú a keď aj sú v rokovacej sále a stlačia tlačítko, tak ak sa ich po hlasovaní opýtať o čom hlasovali, tak chudáčik ani nevie...

labaga
autor
25. nov 2011

@dusika11 no a teraz vsetci možu pochopiť prečo malé sukromné nemocnice su tak užasne ziskové. funguje to tak ako si napísala, to isté s krvou, rehabilitaciami, so všetkým preplatitelným

dusika11
25. nov 2011

@delideli konecne dakujem normalna rec povec mi preco neide niekto do telky toto vysvetlit??? su novinari kupeni pentou???preco sa nerozprava o podstate ale v kazdych spravach sa ceilavedome a zavadzajuco spomenie len plat:::?? ja neviem ale zda sa mi to ..myslim cele spravy neslobodne kupene a zavadzajuce...

andreah25
25. nov 2011

@delideli tá spomínaná finančná skupina vlastní v tomto štáte už takmer každú oblasť - od priemyslu, cez banky, školy a pod. až po spomínané zdravotníctvo. Bohužiaľ ju však nikto nezastaví, pretože tí, čo by ju mali zastaviť tak neurobia kvôli svojim bezodným vreckám...

cmulinko
25. nov 2011

@skeptik jedneho takeho pana doktora poznam...ucil nas dobrovolne na praxi a vysvetloval nam ako funguje v tele inzulin 😀 😀 3 moje spoluziacky po jeho vysvetleni neprisli cely tyzden do skoly 😀 😀 tvrdil,ze pacient s diabetickou nohou neciti bolest,tak nam to ukazal 😀 ...pacient krical od bolesti a on mu povedal len tolko,ze nesimulujte...diabeticka noha neboli 😀 😀 😀

dusika11
25. nov 2011

@labaga ano aj s jednym vysetrenim na..toho bacila v zaludku sakra neviem si spomenut,,,aha helicobakter alebo co...da sa vysetrit s krvy neplatene a v medicinskom centre v kosiciach je velkaaa propaganda ze s dychu platene ake super vysetrenie...no hlupaka oklamu ale clovek co ma 8 lekarov v rodine primare aatd ten sa zasmeje

denduska
25. nov 2011

@dusika11 tak to je fakt sila toto s tym ortopedom... 😕

alenka600
25. nov 2011

@janet1 No ale to by si ten lekar nesmel za tu svoju pracu pytat uplatok.....netvarme sa, ze to tak nie je. Kazdy sa boji priznat, je aj pochopitelne preco.
Mne sa stalo minimalne 3 x ze si lekar opytal.

delideli
25. nov 2011

@dusika11 : samozrejme, trafila si to..jasne, ze tzv. financne skupiny maju podchytene aj tzv. mienkotvorne media..napr. TA3jku ale iste aj mnohe dalsie..ved je to niekedy az prehnane okate ako haja ich zaujmy...

lauritka
25. nov 2011

TA3 momentalne : V Europe chybaju lekari...

dusika11
25. nov 2011

@denduska to je jeden z pripadov mnohych...

delideli
25. nov 2011

@lauritka : 😀 😀 😀 to je mi novinka ! hm..hm..hm.. to museli teda riadne zapracovat ,investigativci,aby to zistili,co? 😀 😀 😀 chvalabohu,ze u nas ich je dost, resp. ako sa s oblubou vyjadruju poistovne aj vela..🙂