Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
😉 😉 😉 prave sa tym vyjadrili, ze keby napriklad vsetci odisli, vsetci by nasli miesto, zalozia si tam rodiny a stat o nich pride.. to vravim, ze nam hrozi, ze naozaj dobri lekari odidu...
@dusika11 : bude a este ako..to si bohuzial ludia nevedia ani predstavit,lebo nemaju potuchy ake prachy sa v zdravotnictve tocia,co vlastne zdravotna starostlivost stoji..bohuzial az to zistia bude neskoro.. ☹
a to bude este penta za hrdinu,ked za symbolicky poplatok "zachrani" odkupenim zubozene a po usi zadlzene nemocnice...krasny plan, ze som nanho neprisla sama 🙂 🙂
😀
ja im držím palce- teda lekárom, síce v januári rodím, ale naše platy na SK sú na smiech 😠
veď taká sestrička má mať nástupný plat- aj hneď po škole?!- vyšší ako Dr. s vysokou školou alebo ako učiteľ?
@dusika11 vidiš že priehladne len pre niektorých. aj tu na MK su názory typu : ved to povedali v správach. s tými 300 eurami je to jednoducho tak. nikto tristo eur neuvidí a všetci to vedia. tak sa to robilo aj s učiteľmi pri zvyšovaní platov. fuk dole všetké variabilne položky a boli tam kde su a pri takej spokojnosti asi aj dlho budu
@delideli ked slovac je nic v zlom hlupa....vsetko co stalo za nieco bolo geneticky vybite...stale sme museli niekoho posluchat kto nepocuval toho kedysi zabili...preto na tomto uzemi je taka mentalita len byt ticho nic nepovedat ...bat sa...nie sme rebeli ako cesi...nevieme sa zastat jeden durheho,,,vieme po tichu najlepsie inkognito nadavat...ja drzim palce ludom co maju vlastny nazor na vec,,vazim si priebojnost paci sa mi piesen hymna rebelov alias pocta majakovskemu.....nikto nechape ze ti ludia myslim lekarov sa vzdavaju prace co maju radi radsej ako byt dalej zotrocovany...verim ze museli byt velmi zahnani do kuta ked sa vzdavaju prace co maju radi svojich predstav,..ved kde je napisane ze svoje dosiahnu..
@pepsyna : nie je to o tom, kto sa ako narobi..ved aj robotnik na stavbe sa nadrie..a takisto larosa spomenula plat sestry po ukonceni SŠ (viem je to zdr. asistentka)..neberiem im pravo na slusnu mzdu,tiez si ju urcite zasluzia o tom niet pochyb..
ale ako to uz ktosi spomenul- od lekara by si sa asi bez problemov nechala previazat, odobrat krv, pichnut injekciu ci podat infuzku..ale nechala by si sa odoperovat sestrickou?
@dusika11 inač tu pesničku som dnes 1x v radiu pocula. náhoda 🙂 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=x9VCygSo8v4@delideli ale nic z tychto vykonov lekar nerobi.....je malo lekarov co vedia tak brat krv ako sestricka...predsa len sestricka v tomto ma lepsiu prax...a o infuzkach ani nehovorim...dokonca transfuziu by mal robit len lekar...no skor sa stalo,ze prisiel sa kuknut lekar na krizovu skusku a zavelil..sestricka mozete ist na to.....no v tej operacii mas pravdu...na to ma skolu len lekar,ale tiez nie je to jedno aky lekar...gynekolog ti nespravy srdcovy by-pass.
@labaga presne tak, moja mama učiteľka - zdvihli jej akože plat, zobrali jej osobné príplatky, takže po zdanení dostáva o 8 EUR viac, môj muž lekár - chirurg po 25 rokoch a 2 atestáciach má v hrubom na zmluve 750 EUR plus nejaké slabé prípatky, tiež si myslíme, že tých 300 eur nikdy neuvidím, kedže na to opať nebudú prostriedky. Prihodia mu 300 EUR do zmluvy a zoberú ostatné príplatky, to je úplne jasné.
@cmulinko : to je jasne..mala som na mysli skor zastupitelnost..mna osobne paradoxne aj ked v tom mam menej praxe, volali sestricky na odber ci pichnutie infuzky u pacientov, u ktorych im to neslo..(esteze, som mala stastie a podarilo sa mi to 🙂,lebo jasne,ze su v tom zrucnejsie..) a takisto sa mi cas od casu stane,ze ostanem na ambulancii sama a robim si vtedy aj sestru..obratene to zatial nefunguje..
@delideli ano mas pravdu..lekar sa vola ku takzvanym neviditelnym zilam 😀 ,ktore tak isto nevidi ani lekar,ale vie ich anatomicky vypatrat,ze tam to asi musi byt a tam idem pichat 😀 ....ja davam klobuk pred lekarmi,ktori su vynimocni nie len v odbornosti,ale aj v charaktere...a ktory sa neboji pomoct zdravotnej sestre v nocnej smene,ked ostala sama na 40 pacientov....aj takych poznam co prebaloval pan doktor spolu zo sestrickou,lebo nikto iny na pomoc nebol a pan dokror s tym nemal problem...tomu sa vravi ludsky pristup k medicine...ale aj k pacientovi.to ale teraz neber tak,ze to ma kazdy lekar robit ako samozrejmost...su aj ine formy ludskosti...napr s usmevom na tvari si sama sebe robit sestricku 🙂 ako to robis ty niekedy.
@delideli len najhoršie je, že ľudia si myslia ako super lekári zarábajú a ešte aj 300 EUR je im málo, ktoré aj tak nikdy neuvidia ☹ A nie je normálne, že začínajúci lekár má plat 550 EUR s titulom MUDr. a sestra s titulom Bc plat 650 EUR. To už je výsmech ohodnotenia tejto profesie v našom štáne. No ale nejdem sa rozčuľovať 🙂
@lucia2905 presne to som mala na mysli, ja učiteľka s desaťročnou praxou mám nižší plat- brrutto, ako sestrička nástupný?!
@pepsyna ale u sestričky nie je nutná VŠ- možno to niekde podmieňujú, aby ich nevyhodili atď...ale mala som na mysli, že ako potichu to prebehlo a ja súhlasím, že sestra tiež potrebuje zvýšiť plat- tak ako všetky sú na zaplakanie a súhlasím aj s tým, že pre pacienta je potrebnejšia...ja idem rodiť do nemocnice, kde mi je jedno kto ma odrodí- ten čo má službu, ale viem, že sú tam skvelé sestričky- skoro všetky 🙂))
a s doktormi súhlasím preto, že sme tu takí úbohí a nikoho nevieme oceniť, sme taký chvost EU a každému lenivcovi sa skladáme na jeho dlhy
@lucia2905 no...ved to by sa malo vsetko otvorene diskutovat...v telke lebo v spravach sa pustia iba ucelove informacie....ako najviac huckat narod proti lekarom....je to rovnako ucelove ako mna stve kedze sme boli motorkari tak sa vzdy hovori o tom ked mtoorkar urobi chybu...ale v spravach nikdy neodvysielaju kolko presne zrazia motoristi motorkarov....neodvysiela sa kolko je nedani prednosti v jazde...proste motorkar je zly...zgeneralizuje sa to a basta automaticky je to zalarnik podvratny zivel..ja som za 20 kilometrov jazdy nedostala 15 prednosti v jazde keby sme sa na motorke nevyhli kolizii dnes tu proste nie som...ale co vidis v spravach??? zleho motorkara....a basta vec poriesena...ozvali sa lekari??? tak dobre chcu vyplatu este lepsie obujeme sa do nich osladime im zivot........
@dusika11 to mi ani nespomínaj, ako vraví brat: keby som bol beztrestný, tak vyriešim L IX za jeden deň 🙂 no a ja keď vidím "premiérku" ako sa trápne chechoce a nasratá je, že Dr. nechcú jej poslednú ponuku (aj prvú 😝 )a potom je už chudera totálne nervná, keď jej oponujú, tiež by som ju poriešila...
@delideli ta ale lekár kerý operuje veru infúziu pichnut vie a aj zobrať krv, myslím že operatéri to sú asi lekári ktorí si zaslúžia najviac.
Ja mám napr. zle skúsenosti z nemocnice konkrétne z kožného. Tam ked som ležala so svojou kožnou chorobou, tak tam naozaj platí že najviac čo tam práce urobí je zdravotná sestra!!!!! Majú lepšie skúsenosti čo pomáha ludom s chorobami na tu kožu, ked dosiel druh maste ktora mi najviac vyhovovala, tak to isla oznamit lekárke, bo som sa nemala čím premastovať a prichádzal víkend išla to oznamiť lekárke že je potrebné aby prehodnotila čo iné mi može sestrička dať na moju kožu a bola som pri tom, doktorka nevedela pýtala sa mna že s cím mám skusenosti a nakoniec jej sestrička podala návrh, ktorý doktorka len schválila dobre. Bo lekárka ani nemala paru, bo sestrička je ta ktorá je v neustalom kontakte s pacientom, ktorá vidí, na pacientoch ktorému čo a ako a na čo pomáha
Najlepšie bolo, ked mi predpísali počas hospitalizacie PUVU - to je kupanie v takom roztoku a potom ozaravanie UVA lučmi. Mne slnko a opalovanie na kozu velmi pomáha a ten roztok je vlastne urýchlovač. absolvovala som to 5x a prisiel vikend počas neho sa mi výrazne zhošil moj zdravotný stav. Lekarka usudila že to pobolo PUVou ale nebolo to tak. Aj sestričky na odeleni PUVi povedali že ty lekári nič nevedia. a mala pravdu!
Bolo to tým, že som dostala herpes (v tedy sa mi moj ekzem výrazne ale výrazne zhorsí), mávam ho velmi casto, takže velmi dobre viem kedy prichádza, tak som to oznamili lekárke a ta zatrepala že počkáme kým vyjde, som skoro odpadla (ked mi už herpes vyjde hojí sa mi aj pol roka), tak som ju slusne poslala do p.... a isla som si do lekarne kupit sama herpesin a dva dni natierala a chvala bohu nic nevyslo, užasný prístup lekárov.

@delideli no ja tiez si o TA3 myslim svoje....este ako tak stv 1 ...ale aj tak---je to kupene cielavedome...a ked aj daco ine sa povie aj tak sa odvysiela len to o platoch....a preco??? elbo je to psychologicka manipulacia masirovanie mozgov vid tuna prispevky niektore..platy platy platy...ale ked sa nemocnice posunu pente...potom sa len bude platit...