icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

lauritka
25. nov 2011

len tak na margo, naco su tu budu ludom butiky, ked kupna sila obyvatelstva sa rovna pomaly nule. 😝 neviem ci ich zachrani tych hornych 10 000... budeme ako deti za sklom, ktore sa pozeraju na lizatka a nemaju na to peniaze.

lauritka
25. nov 2011

@dusika11 no mam taky pocit, ze je to tam este stale na boku 😉 ale nebola som tam este mrknut, tak schvalne sa pozrem, len znami mi to spominali... 🙂

lauritka
25. nov 2011

osobne som tym tiez nebola nadsena, obchodne strediska su napriklad aj v Nemecku v priemyselnych oblastiach mimo centra. Tam do architektury takto nasilne nezasahuju. Na SK- kto da viac, je pan. 😝

chelonka
25. nov 2011

najviac sa mi páči ked v našich nemocniach liečia dôsledky a nie príčinu, nasadili mi hnusný Prednison, ked som sa pýtala na nežiaduce učinky a kontrindikácie lekárky, tak sa ani nevedela poriadne vykoktať, tak som si zhánala info po internete. Ešte že som to spravila, bo je tam dost vela veci ktoré su potrebne dodržiavať pri podavaní týchto liekov!!!
teda sama som si musela pozistovať že nesmiem jest sladke, bo je tam velmi velke riziko vzniku cukrovky, nesmiem mliečne veci jest, a kopu iných veci ale nevadí, dokonca mi pri podavani toho lieku prestali podavať injekcie proti svrbeniu, aj napriek tomu, že sa pravaže odporuča bo liek sposobuje výrazne svrbenie pri mojej diagnoze - tak som im to povedala, bo som celu noc nemohla spať bo som sa nevedela doskrabať tak mi ich znovu nasadili.
Proste jak u debilov. Tak som sa z tade pýtala čo najskor domov.

A po opustení nemocnice a vysadení prednisonu som pokracovala v PUVe a nemala som z nej žiadnu nežiaducu reakciu len a len krásnu jemnu hnedu kožu.

monnaa
25. nov 2011

Teda,, baby , vy ste toho popísali čo som tu chvíľu nebola 😀 , mám taký pocit, že o 15.00 hod sa malo skončiť rokovanie, možno bude núdzový stav

niečo k núdzovému stavu : http://hnonline.sk/slovensko/c1-53817360-engel-...

lauritka
25. nov 2011

mne staci tato veta : .."že bez lekárov nikto nevymyslí, ako zabezpečiť zdravotnú starostlivosť". 😉

monnaa
25. nov 2011

čítam tu o aplikáci injekcií sestrou / lekárom- v nemecku si lekári sami odoberajú krv aj robia všetky intravenózne výkony ( aspoň na klinike kde som to sama zažila ) Ale pozor ! : na jedného lekára je max. 4-5 pacientov na lôžkovom oddelení , u nás kľudne aj 12 - 20 . Hovorím o interných odboroch. Ako by to taký lekár všetko stihol u nás ?

ani3012
25. nov 2011

mňa tak napadlo....čo ak za dva roky sa im bude zase máliť ? zopakuje sa zase táto situácia ?
alebo učitelia si povedia: tak keď sa to podarilo lekárom,tak sa to podarí aj nám....a prestanú učiť ? Potrebujeme učiteľov ? jasné! Tak isto ako lekárov......

monnaa
25. nov 2011

@ani3012 - učitelia by sa mali poučiť a ísť do štrajku tiežm, už teraz im držím palce 😉

ani3012
25. nov 2011

@monnaa a potom ?

janinah
25. nov 2011

@ani3012 už som to niekde písala-hlúpy žiť môže,ťažko chorý nie 😒

lauritka
25. nov 2011

🙂

janinah
25. nov 2011

@monnaa aj ja im držím prsty a nemali sa teraz naposledy tak ľahko vzdať 😉 minimálne deti by sa tešili zo štrajkových prázdnin 😉
portugalsko štrajkuje celé a čo...

ani3012
25. nov 2011

@janinah jasné! nie je nad hlúpeho lekára

dusika11
25. nov 2011

@lauritka tiez si myslim ze by to bolo lepsie tam kde je optima...ja som bola dnu.. a tie garaze su dake klaustrofobicke,,som sa zle citila a potom sme sete skoro rozbili auti na tych pamiatkovach vycnelkoch,,,neviem za kazdu cenu v meste ved kto uz do mesta chodi.,,,

pemimigo
25. nov 2011

@cmulinko ved jasnacka 🙂

lauritka
25. nov 2011

prave oni dobre kalkulovali s tym, ze nie kazdemu sa chce trepat na opacny koniec mesta az dozadu do Optimy, v meste je stale dost ludi, prave to bol velmi presny obchodny zamer 😉 Akurat sa stale obavam, ze ludia budu zachvilku radi, teda uz vacsina je, ze maju vobec co do ust po vyplateni sekov.

tereza79
25. nov 2011
lauritka
25. nov 2011

ako mutenie vody je to skvele, podpisal sa ten clovek ? 😝

kubuliatko
25. nov 2011

na ich mieste by som zobrala 300 € a bola ticho. 3 x som bola hospitalizovana v nemocnici. a 3 x som im musela napchat peniaze do vrecka ze by si ma vobec vsimli

lauritka
25. nov 2011

@kubuliatko ja som tiez bola hospitalizovana 3 krat a nemozem sa stazovat na pristup lekara ani sestriciek. Nedavala som ani jeden cukrik a ani cappucino 🙂 jedine slovko dakujem stacilo.

monnaa
25. nov 2011

@kubuliatko - vieš o tom, že dávanie úplatku je tiež trestným činom? O 300 Eurách tu bolo už písané a vysvetľované dosť, že prečo odmietajú,

kubuliatko
25. nov 2011

tak ti si mala fakt stastie

ani3012
25. nov 2011

@monnaa 30 € z 300 € je 10 % ,takže by lekári mali mať 3000 € ak rátame navýšenie o 10 %
čiže ja z 300 € by som mala pridané 30 €
@tereza79 ja by som brala 🙂

kubuliatko
25. nov 2011

viem ze je totrestny cin. ale ked ti ide o zdravie tvojho dietata tak ti to je jedno. urobis maximum pre zabezpecenie max. starostlivosti.

lauritka
25. nov 2011

no a prave to je chyba, ze ludia niektorich lekarov takto naucili.. 😒 to mozem dat rovno uplatok predavacke, ze bola taka laskava a nablokovala mi tovar.

mamabiba
25. nov 2011

@janinah len sa trošku zabúda na to, že keby nebolo učiteľov, nebolo by ani lekárov. Začarovaný kruh...tak komu teraz pridať?

ani3012
25. nov 2011

@monnaa si si upravovala príspevok ?

ingrid16
25. nov 2011

každý lekár by mal podávať maximálnu starostlivosť . ináč by lekárom ani nemal byť. a za to, čo robí, dostáva plat, tak načo ešte úplatky? A keď počúvam, koľko ľudí ten úplatok dáva, tak sa až čudujem, prečo chcú lekári vyššie platy.