icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

martina2001
26. nov 2011

@froschka tak ja som zhodou okolností natrafila na pohotovosti na ukrajinca a o počasí by som sa porozprávala, Aj ovládam, ale on nie.

minewka
26. nov 2011

@dusika11 no už som tu bola obvinená z kde čoho..a vypočula si dosť konšpiračných téorií.

Som normálny, slušný pacient. S lekármi, ktorých navštevujem a ktorých som si vybrala som spokojná - a títo neštrajkujú.

Nie som ani závistlivá, ani zlá. Každý nech má adekvátne tomu, ako sa snaží. Pomáham aj tým, ktorí sú na tom zle - ale nie vlastnou vinou. Kto ma pozná, veľmi dobre o tom vie.

Ale som rada - ak sa veci popisujú pravdivo.

A mám rada komenty typu "je zlá, daj sem fotku" - keď už skončili akékoľvek argumenty.

Ty choď kľudne na pohotovosť aj 100km od bydliska. Ja som si vybrala tú, ktorú som mala najbližšie.

minewka
26. nov 2011

@lauritka ale no tak, nejak príliš si sa rozčúlila na jednoduchú otázku, či pracuješ. Až je to absurdné.

stela01
26. nov 2011

@minewka Ale ak si prelistujes xy stran do zadu sme tu rozoberali odvody a lauritka tam pisala ze pracuje v akej oblasti sme nerozoberali ,...ale pracu ma 🙂 nepracuje na cierno odvazda dane plati si poistenie tak neviem o com tu stale hovoris ( pises ) ... nie sme predsa deti si tu budeme dokazovat ...nieco

dusika11
26. nov 2011

@minewka no mne argumenty neskoncili ale----asi si nestojis za nazormi...a to ja nemam rada..nehnevaj sa inkognito nadavat vie kazdy...ja som svoje problemy z lekarom ktory mi velmi ublizil riesila verejne cez lekarsku komoru cestne a nie inkognito po forach ...to neznasam..nehnevaj sa co ma strajk spolocne s tvojim problemom to vazne nechapem tak sa proste zoberiem a idem prec ked so mnou jednaju ako s handrou pohotovost je aj na rastislavke a to nie je sto kilometrov ...proste da sa riesit vec aj inac

delideli
26. nov 2011

@minewka : tak potom sme sa zhodili a nevidim dovod sa rozculovat ohladne protestu lekarov..

dusika11
26. nov 2011

@minewka chcem len podotknut ze tu mas problem uz skoro s kazdym...

aha1
26. nov 2011

Poďme v tejto republike vydierať všetci aj ja chcem toľko zarábať aj ja mám vzdelanie, ale prepáčte nemám rukojemníkov. 🙄 😢 😖

minewka
26. nov 2011

@stela01 Lauritka vie, ako to je, ja viem, ako to je. Dokázať to neviem. Howgh.

minewka
26. nov 2011

@dusika11 "problém" v tejto diskusii mám s tými, ktorí sú za štrajk 😉

A prečo mi to vadí - pretože si stále myslím, viac krát som to tu napísala - že nie ja mám ísť preč, ak sa mi v ŠTÁTNEJ nemocnici nepáči prístup lekára - ale lekár.

A prečo som to neriešila oficiálnou sťažnosťou?

Pretože nie som naivná, vzhľadom na pár zdravotníkov v blízkej rodine viem - že by som nič, nič, nič nedosiahla.

Ale ak si taká erudovaná - prosím, vieš mi povedať, ako som mohla dokázať, čo mi povedala lekárka? Vo vedľajšej miestnosti bola sestra, ja som bola s dr vo vyšetrovni. Tak mi poraď.

Asi budeme chodieť s diktafónmi a nahrávať si lekárov 😀 😉

irriss
26. nov 2011

Casem nastane i u Vas to, co je tady...

cim dal tim mene bude "strajk" povazovan za neco, jako "snaha o neco"..
Strajk se stane obcasnou skutecnosti a realitou, -jedna se o pouhy demokraticky projev nesouhlasu, ale reseni se nenajde a hlavne se strajkovanim nedosahne...nikdo se neuspokoji, jen se nekdo max. "prizivi" 😉
20 let ziiju ve strajkovaci zemi a letos bylo cislo zucatnenych strajku temer nulove...😉
Na strajky doplaci jen poctivy obcan, kdyz stavkuje doprava ...obcan,ktery musi rano odpichnout vcas, a hrozi mu za opozdeny prichod do prace a absenci ztrata pracovniho mista... 😉 ☹

dusika11
26. nov 2011

@minewka no ...ja som mala presne ten isty problem...bolo mi povedane ze sa este nikto nestazoval....tak ti poviem znova znova...toto je problem slovenska ako takeho...ludia nie su zvyknuty riesit veci priamo na mieste ak by si nebola prva kto sa stazuje tak by zacali uvazovat ze tam lekarom nie je nieco v poriadku,,,preto opakujem slovo neznasam stazovatelov po funuse na forach...terba dat staznost oficialnu..a hned lebo neboj sa uz po dvoch troch sa s tym daco robi.....ja som zistila ze na DR matisa medicinskeho centra bolo urobene forum na MK...a kto to oficialen riesil::::nikto---o tom to je-.o zbabelosti a neschopnostiti si stat za slovom...to ja nemam rada takze staznost okamzite podat...ked je vela staznosti---tak sa stym nieco robit bude..mimalne ten fliacik na tom doktorovi bude to si bud ista...

dusika11
26. nov 2011

@irriss ahoj uz som nad tebou rozmyslala ze kde si

irriss
26. nov 2011

@dusika11 ahojky, nekolikrat jsem Te volala a vyzyvala pres nick @dusika11 do jedne soukrome "akce" a nic... 😉

jinak zbabelost je i tady, zrejme pujde o virus..neni jen na slovensku..
detem podavaji studeny obed a testoviny ohrivaji tim zpusobem, ze do hrnce nalihi varici vodu, maso je jedna velka zila...a ucitelky si nosi sve vlastni jidlo z domova a konzumuji ho pred detma, co se na ne smutne koukaj'..a ja jsem jedina, co si stezuje ( i pisemne 😠 ) pry nikdo jiny nevyslovil problem..vyslovil, ale na namesti pred skolou. 😖 .pisemne jsem asi vazne jedina... 😖 😖 😖 😖

dusika11
26. nov 2011

@irriss vazne???? ja iny nick nemam...tak nerozumiem...preco neslo...,,to co pises o tych jedlach je des,,,ano zabbelost je virus...ale atb na to nie su...

minewka
26. nov 2011

@dusika11 áno, to máš pravdu a súhlasím s tebou. Mala som sa oficiálne sťažovať.
Napísala som síce, že som bola príliš vystrašená, čo sa deje a príliš ohúrená správaním - že som sa nezmohla na nič. Ale to ma neospravedlňuje.

Je naozaj pravda, že Slováci sa málo sťažujú. Ale na druhej strane sa nečudujem, vzhľadom na vymožiteľnosť práva.

Je však aj pravda to, čo píšeš - že treba niekde začať.

Na tomto fóre "vykrikujem" pre to - že nesúhlasím so zmenami, ktoré lekári žiadajú - pretože to podľa mňa, môjho subjektívneho názoru - nie sú dobré a pozitívne zmeny. Nesúhlasím stým - aby mal čerstvý absolvent nástupný plat 1250,-EUR - pretože to podľa mňa nie je adekvátny plat niekomu, kto ešte dokopy prakticky nič nevie - len teoreticky a ešte sa musí učiť.

Som za to, aby platy lekárom (a nielen im) stúpali na základe viacerých faktorov - ale nie automaticky všetkým
.

bettypo
26. nov 2011

minewka nehnevaj sa, ale už si to prehnala

dusika11
26. nov 2011

@minewka ok idem varit budeme sa hadat neskor???

lauritka
26. nov 2011

@minewka mna rozculil sposob, akym si to prezentovala ! Myslim, ze tato tema o mne nie je, a ked nesuhlasis s mojim nazorom na strajk lekarov, tak v poriadku, mas iny nazor. a ??? - ale nemusis tu pisat o mojej osobe. Ja tu tiez nerozoberam tvoj zivot.s

imamaria
26. nov 2011

NO podme od zaciatku. Je to o platoch a nie o ludoch a uz vobec nie o pacientoch. Pacient je ten posledny!!!! Ja som tak nahnevana az hroza 😠Toto co robia je neskutocne ,ked sa niekomu nieco stane koli chaosu co sposobili tak potom budu spokojny.Plne suhlasim s premierkou. NETREBA NOVE PRISTROJE DO NEMOCNIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kde zije ten clovek,spoplatnit prevozi sanitkou???? Vymenne listky????akurat sa nabalia na ambulanciach a my si mozme brat dovolenku na to aby sme pochodili lekarov. Ked vyhlasia nudzovy stav a budeme musiet byt v robote este viac ako teraz a nebude platit rozpis sluzieb osobne sa mu pojdem podakovat. Aj tak mu ide len o prachy nech mu daju 300eur dochodok nech plati 40 eur prevoz. Chcela by som ho vidiet ako by to zvladol.

minewka
26. nov 2011

@lauritka nikde som o tebe nepísala - dokiaľ si sa sama neoznačila. Potom som už reagovala priamo na tvoj príspevok a na tvoje obvinenia.

delideli
26. nov 2011

@minewka : zda sa mi,ze si opakovane protirecis..sama si povedala,ze ti nevadi,ze lekari odidu..ale ved oni nestrajkuju,len chcu odist,dali normalne vypovede, tak co stale riesite?

lauritka
26. nov 2011

tvoja poznamka s ironickym podtonom bola zjavna.

dusika11
26. nov 2011

@minewka k tym platom je to problem celkovej ekonomiky...no stat by mal viacej zarabat...zvysit vyvoz nemat danove przadniny pre velke podniky ktore ho potom vydieraju ze odidu..skusit investovat do svojich podnikov....vtedy sa viac odvadza do kasy...na to by mala tlacit verejna mienka....menej kradnut a predrazovat na tendroch ved to ide z nasich.vrecak..dalej potraviny by mali byt nase....no ja neviem ale toto je celkovo zle..potom ma kazdy pocit ze je malo...ja sa hnevam na zahranocne podniky daju male platy...tlacia ludi na kolena...no cely ten kolotoc penazi je zle nastaveny...netusim kde by sa to dalo lepsiie nastavit...ved aj plyn len blbec si preda vlastny plyn spp zahraniciu co nas zdiera........ja sa velakrat chytam za hlavu..

minewka
26. nov 2011

@lauritka nechápem, s akým ironickým podtónom. Nikde som ťa neoznačila. Ty si si vztiahla ten príspevok na seba - aj keď nechápem, keď evidentne nebol o tebe.

minewka
26. nov 2011

@delideli lekári neštrajkujú len normálne dali výpoveď?

To mám vážne na to reagovať?

skeptik
26. nov 2011

Najvacsim problemom lekarov je, ze nevenovali velku pozornost cudzim jazykom, preto su este tam kde su. Vacsinou to bolo tak, ze tieto veci sa dost vylucovali az na vynimky (jazyky sa studovali skor na ekonomii a filozofii). Lenze to uz sa meni. Uz moja generacia je na tom ovela lepsie. Dalsia generacia uz bude suverenne hovorit aspon anglicky a kazdy schopny lekar pojde tam, kde ho primerane ohodnotia. Zostane vam akurat to, co si zasluzite.
Kto si zaplati za sukromnu starostlivost (ktora bude ovela ovela drahsia nez teraz) bude mat to, zaco si zaplati.

1250 eur ako nastupny plat v EU je mizerny aj pre absolventa. Ze si tu nejaka osoba bysli, ze tento clovek "dokopy prakticky nic nevie" vypoveda akurat o jej vlastnom vzdelani.

minewka
26. nov 2011

@dusika11 toto je už politická debata o politickom presvedčení a orientácii. Každý to vidíme zo svojho pohľadu.

lauritka
26. nov 2011

@minewka " Preto nie som veľmi rada, že z mojich peňazí sa platí zdravotná starostlivosť dlhodobo nezamestnanej babe, zdravej ako buk, ktorá sa radšej stará o svoje zvieratá, akoby mala ísť pracovať "

takze si mam naivne mysliet, ze to nebolo myslene na mna ? okrem toho to ze som bola na urade vies, ved sa pozname, ale prd vies aka je moja situacia teraz. tak preco ma uvadzas ako priklad.

ale ok tak to nie som ja.

dusika11
26. nov 2011

@lauritka allllle od kedy poznam viac ludi stale viacej milujem zvierata......... 🙂 aj ja mam zverinec a do toho je nikoho nic