icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

teodorka
28. nov 2011

@monnaa a Ty vies ake cisla?

katja78
28. nov 2011

@odrik - jo, malinovského list som už lepila, ale hlavatého informácie sú veľmi zaujímavé 😨

minewka
28. nov 2011

@monnaa hehe, díky 🙂

No to mi je jasné - ale keď odbory tvrdia, že na SR chýba 1800-2000 lekárov - ako zabezpečia, aby neslúžili toľko?
To sa zvýšením platu akoby zázrakom tých 2000 dr objaví?

minewka
28. nov 2011

@bobocka a keď án dr povie - daj zálohu, zvyšok po vykonanej práci? Keď si to dohodnú predom?
A majstrovi si koľko dala? Len si zaokrúhlila?

A prečo by jeden a ten istý úkon som nemohla prirovnať k inej situácii?? Ale no taaaaaaaaaak...pri dr je to OK, pri stavebnej firme hlúposť?

Keď už raz niekomu za niečo zaplatíš - je prinajmenšom čudné - a tu sa poopravím - dávať - nazvime to tringelt, vyšší, ako 10%...a keď už dr tringelt dáme - z akej sumy? Zo sumy jeho platu?

odrik
28. nov 2011

@bobocka
Uvidime. Ja som nastastie rodila spontanne, a ani mi nebolo ponuknute rodit inak 🙂.

mama.wolfka
28. nov 2011

h.jzli 😠 😠 😠
a moje dieťa má teraz trpieť bolesťami, lebo netuším kedy ho objednajú na vyšetrenie a kvôli čomu ???
špin. nevďačné !!!

p.s. ospravedlňujem sa za slovník, ale musela som to dať von, lebo ma ide roztrhnúť od jedu a bezmocnosti ... 😢

minewka
28. nov 2011

@teodorka jasné - ale do určitej výšky...ako som písala hore - čosi ako tringelt.

Aj teba sa opýtam - ak si teda dohodnú platbu vopred - a rozdelia si ju? Potom je to čo?

monnaa
28. nov 2011

@minewka už som to tu písala, teraz sa to nebude hned dať, treba zabezpečiť, aby lekári ostávali na oddelenich a nešli do súkromnej sféry, možno prídu aj Ukrajinci. Ale aktuálne je tu ten problém, že v nemocniciach nechcú lekári ostať / vela služieb, nízky pat /

monnaa
28. nov 2011

@teodorka - píšem ss

bobocka
28. nov 2011

@minewka to je uplatok.vsak citaj co pisem.hovorim,ze uplatok je len pred vykonanou pracou.teda zaloha je samozrejme cast uplatku.podakovne je ine. a neviem ako inac ti to uz mam vysvetlit .myslimz,e dost jednoducho a priamo som to napisala uz aj v predoslom prispevku. a majtrovi som cenu nezaokruhlovala.dala som mu naviac,nie vela,ale dala.

katja78
28. nov 2011

@bobocka - vyvolávačky sa robia aj tak, že nastávajúca maminka si želá mať pri sebe svojho doktora, anesteziológa, dohodne sa s nimi, zazmluvní/uplatí/urobia to pre ňu ako protislužbu - čiže mal by byť pracovný deň a najlepšie nejaký magický dátum 🙄

bobocka
28. nov 2011

@odrik no podla mna neuvidime 😅 .toto uz asi nik v mediach rozoberat nebude.len som to spomenula ,lebo to bolo v spravach a tykalo sa to momentalneho stavu.lenze v podstate sa tomu ani nejak blizsie venovat nemozme,kedze s tym prisiel uhliarik a ziadneho konkretneho lekara na zaklade toho nekonfrontoval,teda sa stale da hovorit,ze je to len pribeh pre media 😅

bobocka
28. nov 2011

@katja78 no tych vyvolavackovych pribehov by bolo-bohuzial 🙄

minewka
28. nov 2011

@bobocka ok - malá suma po úplatok nie je. Deal.

Aj keď som teda ešte v živote nedostala "poďakovné" finančné - 1x kvet.

Mala som študovať medinu 😝

majas1
28. nov 2011

Neviem prečo by mali mať lekári pridané na plate,nestačí im to čo majú? Tie dovolenky,domy-to majú z čoho? 300eur im je málo? Že sa nehanbia!!!!Veď niekto nemá na živobytie ani toľkoto! A tá starostlivosť nie je na 100%,mohli by si to priznať,mala som tú česť pocítiť ochotu niektorých lekárov,je to všetko obyčajné vydieranie!Ja tiež pracujem a keby mi pridali aspoň tých 300eur tak som spokojná,môj príjem zďaleka nie je taký ako lekársky,tiež mám zodpovednosť a čo mám robiť,ísť štrajkovať?Keby to urobili všetci tak čo potom?Rozmýšľajte!!!!!

odrik
28. nov 2011

@bobocka
🙂. Videla som to tiez, nuz ak chce podat trestne oznamenie..... Povedal, ze to presetri, ze si poprosi z novin Sme meno pacientky. Myslim si vsak, ze pacientka si nezela, aby bol niekto trestne stihany, a mozno ano.

steggy
28. nov 2011

@majas1 A v čom máte takú zodpovednosť, ktorá je hodná viac ako zdravie?

katja78
28. nov 2011

@majas1 - toto je paradigma už 🙄 😔

lauritka
28. nov 2011

............................

czechzuzanaba
28. nov 2011

@majas1 Ok, tak znova se ptam 🙂 Odkud mas tech 300 EUR?

bobocka
28. nov 2011

@odrik no uvidime ci to niekto rozpitvavat bude.ale ak je to skutocny pribeh,tak to je ako voda na mlyn pre uhliarika,lebo sa tak moze obut do lekarov .

monnaa
28. nov 2011

@majas1 - prosím preštudovať pár stránok dozadu a podrobne si naštudovať problém , hlavne tých "300"Eur ( zar rok ) tu bolo už 100 x vysvetľovaných !

minewka
28. nov 2011

@katja78 doteraz štátna nemocnica objednanie na presný dátum a čas neposkytovala.

Ak by túto službu začala poskytovať - napríklad 3 hodiny ordinačného času by bola určená na objednávky - zvyšok klasicky - zoznam, zápis - pacient by si mohol vybrať, či zaplatí a nebude čakať, alebo príde na blint.

Nemocnica by vytvorila službu - a zarobené peniaze by mohla vhodne investovať do postupnej rekonštrukcie budovy (napríklad wc, čakárne, atď) a tak tieto peniaze by opäť priniesli vyšší komfort pacientovi.

Nemocnica by mala byť AKTÍVNA - a sama tiež vymýšľať, ako a kde získa financie. A nielen čakať na spasenie od štátu.

katja78
28. nov 2011

Snažila som sa počúvať ministra oboma ušami, ale deti mi skákali po chrbte 😅 neformuloval tú vetu, kedy oznamoval počet stiahnutých výpovedí tak, že sa to dalo pochopiť, že počet stiahnutých výpovedí od začiatku podávania výpovedí? 😕 to by sedelo na tých cca 400. Asi mrknem ešte raz v archíve.
A nemôžem sa zbaviť pocitu, vždy, keď s kamennou tvárou reční, že jemu tento hroziaci stav vyhovuje, hrá mu do karát, veď by sa pente ušetrila polovica roboty, keď už ted treba silou-mocou racionalizovať 🙄

odrik
28. nov 2011

@majas1
Diskusia je o lekaroch pracujucich len a len v nemocnici. My teda nemame ani dom, ani luxusne dovolenky 🙂! Neviem preco?

majas1
28. nov 2011

@steggy Tiež pracujem s ľuďmi a mám nad nimi zodpovednosť,vy asi máte veľmi dobré skúsenosti s lekármi!A keď už-tá starostlivosť sa zlepší tými peniazmi?Ide o zdravie alebo o peniaze?Do lekárne nechodíte?Tam je všetko "zadarmo"!!!!

katja78
28. nov 2011

@minewka - nepíšeš stále o podstate problému, ktorý sa snažím popísať (aj keď možno komplikovane). Takéto poplatky (v skutočnosti sú nereálne, lebo zdravotná starostlivosť v nemocnici je nepredvídateľná, zvlášť na chirurgických odboroch) by možno stačili na hajzlák, nie na drahé operácie...ako inak už to mám napísať 😖
Nemocnice sú aktívne napr. pri rekonštrukcii oddelení z eurofondov - u nás reálna vec. Ale to stále nie je zdravotná starostlivosť, "len" materiálno-technické podmienky.

minewka
28. nov 2011

Ja osobne byť na mieste štrajkujúcich, by som tieto listy tu nedávala - pretože lekári a zdravotníci vedia, kde si to môžu prečítať - ale bežných ľudí poburujú (vrátane mňa - lebo je to arogancia na ntu) a ešte viac proti vám (vám ako štrajkujúcim) štvú. 🙂

A ten Dr. Malinovský...hm hmmm...z toho jeho záveru mi vychádza, že on sa ako lekár už asi narodil...a vedel operovať od narodenia...

Alebo...že by sa to predsa len tiež naučil? Neviem, čo raz o 100 rokov bude, keď dr. Malinovského už nebude...Lebo tuším len on jediný sa to zvládol naučiť... 😀 😝 😉

monnaa
28. nov 2011

@bobocka - no celé som to pozerala, premiérku tam skoro porazilo, aj zabiehali ohľadne počtu stiahnutých výpovedí. takže máme núdzový stav , to len bude v zahraničí o čom písať : nútené práce pre lekárov na Slovensku