icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

suem
30. nov 2011

@katarinka289 ? Ako moze byt z garantovanych 300E 30? Beriem dan(prekrocena nezdan. cast) + odvody a dalej kam sa podel zvysok?

teodorka
30. nov 2011

@suem ale to neznamena ze ti ostatni su menej ...

latvia
30. nov 2011

@suem ustipacna? 🙂 nevadi.cez net sa neda vsetko odhadnut spravne

mataharyy
30. nov 2011

@dedian Nesouhlasit je tvé právo a já ti ho brát nebudu, ale nesouhlasím s tebou, to je zas mé právo.
No já nevím když jsem si otevřela hubu tak většinou mi to platné bylo... 😉 Asi jsem klikař...

suem
30. nov 2011
latvia
30. nov 2011

@maznacik007 a zase pises ze LEN o platoch....preco to robis? ved dobre vies ze LEN o platoch to nie je.to, ze to stroskotalo na tejto jednej veci neznamena ze sa o nicom inom nerokovalo

suem
30. nov 2011

@latvia Ustipacna? Preco? Ci podla teba maju vsetci lekari zarabat rovnako? 😲

latvia
30. nov 2011

@amouramour vzhladom k tomu ze annalena pracuje v zahranici tak vie akych kolegov tam prijimaju nemocnice a ze v dnesnej dobe vobec nemusis vediet po nemecky, oni si tam lekarov vyskolia na kurzoch 😝 zazila si uz greka alebo ukrajinca lekara? ja ano, viacerych. a polovicka z nich bola na figu.akoze dopriala by som ti teda lekara, ktory ti povie, modlite sa pani, bude dobre 🙄

janinah
30. nov 2011

@dedian si presný príklad človeka,ktorý vie len to čo media hlásia- 300 eur..300 eur...a neunúva sa dozvedieť čo lekári žiadajú 😒

latvia
30. nov 2011

@suem nie, koziari mozu kludne menej 😀

lenka_da
30. nov 2011

@latvia 😀 😀 😀

skeptik
30. nov 2011

@suem To prosim ta odkial mas, ze "absolvent nevie ani to co sestra"? Mas vobec nejaku predstavu o tom, co sa uci na medicine a co sa uci na osetrovatelstve? Evidentne ziadnu.

Si velmi lahko ovplyvnitelna bulvarom. Snazim sa tu uz stokrat vysvetlit, ze je uplne jedno "ci sa tym lekarom mali" a "aky je stav ekonomiky", ale ide jednoducho o to, kto im zaplati viac a tym, ze sa jedna o tak obrovske rozdiely a dopyt v zahranici, tak je skor udivujuce, ze tam este nejakych mate.
Co im chces zatvorit hranice, aby nemohli emigrovat?

Je na vlade, aby riadila rezort zdravotnictva a system poistenia tak, aby za 10 rokov bol funkcny, pokial lekarov nezaplati, funkcny nebude, uplne jednoduche.

janinah
30. nov 2011

@latvia čo ti poviem 😉 nám dnes šef kázal,/presnú funkciu si domysli/že najbližšie dva dni sa máme modliť 🙂 nech to všetko nekrachne 😉 on,čo naposledy sa modlil možno 3ročný Anjeličku 🙂

maznacik007
30. nov 2011

@latvia ako co robim ja si pisem co si myslim a nechapem preco sa mam tebe spovedat z toho ake su moje dovody robenia cohokolvek....

a ano je to z mojho pohladu len a len o platoch a tak ako ja to vidi dost ludi... skus si prejst nejake najnovsie prieskumy k tejto teme...

ludia tu ziju s prepacenim z ruky do huby ked mas nedajboze chore dieta tak si priprav hned peknu sumu ci uz doplacas na lieky ci zaplatit poplatok za objednanie ci vsimne atd... a tu prosto niekto takto zacne vydierat... ci ako si fakt myslis ze zrazu je tolko panov lekarov PN?

odrik
30. nov 2011

@amouramour
No, len ich posielajme prec. Co uz, potom sa nam o tie nase deturence, starych ludi a o nas vsetkych budu starat lekari z Ukrajiny, Bieloruska, Madarska a tak. Ja verim, ze su to odbornici, ale toto chceme? Nazvat nasich lekarov hajzlami a vychvalovat lekarov z cudziny?

sirinka
30. nov 2011

@amouramour vies co...nech len idu ti lekari kade lahsie...nic im nedame...nedajme...su nezodpovedni a tak nech idu liecit do zahranicia, ked su taki nenazrani...
a my slovaci? budeme tiez chodit do zahranicia za lekarmi, kedze u nas nebudu a budeme ich poctivo a laskyplne platit, lebo ti budu nadseni, ze maju tu cest nas osetrovat 😉

amouramour
30. nov 2011

@latvia ja som na sk zazila lekarov, ktori sa na mojho ocka vykaslali, mohli mu pomoct ale kedze sa im hned do vrecka nedalo zobudil sa po porazke na pol tela ochrnuty...zaujimave bolo zlepsenie starostlivosti po vsimnom🙂a nepausalizovala by som, ze ukrajinci su len zli lekari, aj my mame kopec zlych lekarov...ja sa len pytam, ked su taki ziadani, preco neodisli uz davnejsie?zeby tam bol predsa len nejaky hacik?🙂

suem
30. nov 2011

@latvia Ci koziari to sa uz dohodnite vy, ale neviem ci je normalne aby zarabal rovnako ten, ktory reze a uspava, aj niekto kto spravi vizitu a suchce sa po oddeleni, sorry ale niekdy to tak vyzera a este trieska dvermi - naco vobec montuju v nemocniciach klucky, stacia lietacie dvere 😀

latvia
30. nov 2011

@maznacik007 nemyslim, akurat dnes som sa na tom zasmiala, ze ja by som kludne mohla byt tiez hned PN, kedze uz tyzden chodim do prace so zapalom dutin, kedze je nas malo a nemali by pacienti anesteziologa na operacie , ktore by sa posunuli 😝 takze urcite percento dotycnych su urcite zreli na PN 😉 😉

janinah
30. nov 2011

@maznacik007 mnou predpokladané dg lekárov- bolesti chrbtice,bolesti nôh,vyčerpanie aj psychické,vysoký tlak,tachykardie,nedoliečené chronické veci,preventívne prehliadky,na ktoré nikdy nebol čas...je niečo z toho veľmi nepravdepodobné ? / a to už mi veľmi nemyslí,je veľa hodín 😉

amouramour
30. nov 2011

@odrik a teraz sa lekari o nase deti staraju?🙂mne to posledne dni tak nepripada....a k nejakym ovplyvneniam bulvarom, mam znameho velmi dobreho lekara, ktory mi sam napisal, ze sa za svojich kolegov hanbi a nedalo mu to vykaslat sa na svojich pacientov a taha nadcasy....ja tiez nezarabam zdaleka ako moji zahranicni kolegovia, ale do prace chodim itak🙂

suem
30. nov 2011

@skeptik Nie ja si myslim , ze kto chcel odist uz davno odisiel 😉

latvia
30. nov 2011

@suem to mas vsade tak, nikdy nemas ohodnotenych vsetkych podla zasluh. to sa ani neda, nikto nie je tak spravodlivy aby vedel rozdelit peniaze tak ako by sa patrilo

miruska320
30. nov 2011

v štrajku chápem jednu aj druhú stranu-teda snažím sa pochopiť,len tu ide o zdravie ľudí.....a bude veeeeeľmi smutné až nato doplatí niekto nevinní.Modlím sa ,aby teraz nikto z mojej rodiny ani blízkych nepotreboval lekársku pomoc... ☹ Bojím sa ,že by sme do nemocnice prišli zbytočne...už nech sa dohodnú...pretože nás všetkých tým deprimujú 😒

sirinka
30. nov 2011

@maznacik007 peknu sumu? sestra vo FR este len vosla do ambulancie a uz bola -50 eur....u nas tolko iste nezaplatis u pediatra za bezne vysetrenie...a to je riadne zdrav. poistena...a v tom este nie su zaratne ziadne lieky
to co som si ja platila sukromenho gynekologa, bolo malo co ona platila plus k tomu, co jej uhradila poistovna...

malo mame a aj to co mame si nevazime....

annalena
30. nov 2011

@amouramour tak napriklad nemecko berie aj lekarov bez znalosti jazyka, zaplatia ti vsetky jazykove kurzy, vybavia papiere, mas niekolko mesiacov cas na zaskolenie a zdokonalenie sa v reci. Nemecko ma akutny nedostatok lekarov, hlavne nemocnice mimo velkych univerzitnych miest. v Rakusku je to otazka casu, kedy k tomu dojde...uz teraz maju problem obsadit vsetky miesta pre neatestovanych lekarov.
ty si naozaj myslis, ze taky turek, grek, rus, madar nevie spocitat 2 a 2 dohromady a pojde robit na Slovensko za 600 eur? ked zahranicie mu ponuka 4x a ovela lepsie podmienky???
tak naco ludia preboha davate tie bokovky? co si neotvorite usta.....ked sa vam nepaci pristup v obchode, tak idete do druheho, ked vam kadernicka posere vlasy, viac k nej nejdete...je slobodna volba lekara a su tu institucie, co kontroluju uplatkarstvo...a davanie uplatku je rovnaky zlocin ako jeho branie, cize vlastne ste rovnaki gauneri ako lekari 😉
ale je jednoduchsie postavit sa do ulohy trpitela, nech ma vsetci lutuju, ved aj ja zijem z mala a prezijem, ako sa postavit a snazit sa nieco zmenit.
vydierat mozu vsetci (hoci lekari dali len normalne vypoved, tak neviem, preco sa tu slova ako vydieranie a strajk vobec omielaju)...a aj kvalitne....elektrari, vodari, ucitelia....vsetci....a ver mi, vtedy by sa veci velmi rychlo pohli, kebyze sa to aj bytostne dotkne nasich najvyssich....teraz im to je jedno, aj vsetky tie deti, co tu spominate su im ukradnute....lebo oni totiz maju nato platy, aby sa liecili v zahranici.

amouramour
30. nov 2011

@sirinka tak dajme, ale dajme aj hasicom, ucitelom, policajtom...a hmmm,je tu problem?z coho im chces adekvatne ich poziadavkam zvysit plat?🙂ja nie som proti zvyseniu platov pre lekarov, ale tiez si musia uvedomit co je a co nie je realne....

amouramour
30. nov 2011

@annalena a preco tam nasi lekari uz davno nesli ked to je tak jednoduche?🙂

latvia
30. nov 2011

@amouramour aj na moju tetu sa vykaslali, a to som dr. nepisala som ze vsetci ukrajinci su zli, na to si davam pozor, precitaj si to este raz 😉 a hacik? ako mi raz povedala jedna perfektna doktorka.... : aj na slovensku ziju ludia, ktorych treba liecit a zasluzia si to...." zeby tento hacik?

suem
30. nov 2011

@janinah Hm, teraz uz nepojde o to kolko bude, ale ci nieco bude. Lebo ked sa zatvoria oddelenia, tak rychlo ich neotvoria a neviem ci vsetci lekari z nich su schopni ist pracovat inam, stahovat sa, zacinat nanovo 😒