Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@amouramour
Ja viem moja, ale chces mi povedat, ze potom ten vystrajkovany plat a ostatne veci odmietne? Ked sa tak za svojich kolegov hanbi a taha za nich nadcasy? To nech Ti potom porozprava, ako neprijal zvysenie platu a snad zlepsenie podmienok v nemocniciach. Nechcem byt zla, ale kazda minca ma dve strany. Ja mam mm traumatologa, vidim trosku viac do ich prace, tiez taha vsetko, ale takto sa nikdy o svojich kolegoch nevyjadril.
@amouramour ano je tam hacik...su slovaci, vyrastli tu, maju tu rodiny a priatelov...odist do cudziny je krajne riesenie pre mnohych...
je to krasne ako slovaci slovakov z vlastnej krajiny vyhadzuju...co sa inym nepodarilo, sami urobime 😉
@latvia
@janinah
ja to chapem tie diagnozy.... sama som na tom podobne ... som par dni po operacii k tomu mam aj ten vysoky tlak a tak okolo a prosto musim frcat najma s ohladom na moje deti a tiez aj pracovne lebo hypoteka sa sama nezaplati....
neviem si predstavit ze by som svoje deti alebo akekolvek ine deti odo mna zavisle nechala len tak napospas
jasne poviete si ved to ma svoje deti ja som mala maleho na hostovskom pobyte pol roka a nemala som narok pocas toho obdobia na nic ... ani na tie rodinne pridavky 21 EUR a ani na rodicovsku dovolenku na to obdobie ale prosto su veci ktore sa nemeraju peniazmi a nevedela by som spavat s pocitom ze on tam na mna caka v tej postielke a je sam.... ale nasi detsky lekari to zjavne vedia... najma ti v BA
@amouramour skusila si zit dlhsie v zahranici? ak nie, tak si to skus a potom pochopis, ze preco nasi lekari robia vsetko preto, aby mohli zostat tu...
@sirinka tak potom musia ratat aj so specifickymi podmienkami ktore tu su...aj moji kolegovia zarabaju v dansku cez 5000 eur a ja tiez nechcem z SK odist, ale si uvedomujem co realne mozem a co nemozem chciet🙂sa treba prisposobit moznostiam toho statu, kde sa rohodnes zit...
@sirinka tam je iny system platenia odvodov a poistovne im iste sumy preplacaju.... a aj ine platy su tam... neviem ako iny ale ja platim u imunologicky 20 EUR za dieta bez liekov tie zvlast ... inde platim po 10 EUR za objednanie... ine my neostava maly nie je schopny cakat v cakarni viac ako 20 minut...
@amouramour by som rada vedela tvoj plat a plat tvojho manzela, ked si tu taka spokojna 😕 😅 😝
@suem Na toto ti neodpoviem, lebo nechcem pisat hluposti. Bolo to tak povedane v dnesnych rannych TV novinach JOJ, alebo Markiza. Zvysenie o 300€ neznamena, ze tolko dostane kazdy lekar. Vraj sa kludne moze stat, ze absolvent dostane pridane viac, ako starsi lekar
@annalena opakujem este raz neodisla som prave preto, ze viem ake to je tazke...ale dokazem sa prisposobit sucasnym podmienkam...neviem, ako by hocikto z vas reagoval keby mal mmt dieta v nemocnici a kvoli strajkujucim lekarom by sa ohrozoval jeho zdravotny stav...a ziadna z vas skupinky lobby za prava lekarov mi neodpovedala....odkial vziat vsetkym na zvysenie platov o sumu ktoru chcu????a este nieco take studium v zahranici stoji dost penazi, nasi lekari studovali zadara, taktiez v zahranici maju lekari ovela vacsiu mieru aj pravnej zodpovednosti za svoju pracu....
@latvia moj partner pracuje viac ako ktorykolvek lekar, ja makam tiez aby sme sa mali co najlepsie, nie sme na tom super, ale rozhodli sme sa DOBROVOLNE tu ostat aj so vsetkymi nevyhodami a nasledkami🙂
@amouramour v zahranici maju lekari ovela vacsiu mieru aj pravnej zodpovednosti za svoju pracu......toto mas prosim ta odkial??????????
@amouramour 🙂 takze si zijete spokojne, to je dobre, tak dovol aj nam, aby sme sa mali trosku lepsie 😉
@annalena nas lekar spravi pruser a prepecia sa mu to...myslis, ze niekde v USA by sa z toho len tak lahko dostal?🙂
@amouramour ich poziadavky su podla mna uplne realne...
@annalenanie v zlom, len ci si postrehla ze sa riesia len statni zamestnanci, nie sukromni lekari.
@latvia predpokladam ze ty alebo manzel ste lekari🙂
@sirinka este raz, kde vezmeme v statnom rozpocte na zvysenie?🙂
@amouramour som lekar, manzela nemam
@maznacik007 tieto polatky nie su povinne...objednanie na cas je nadstandart a urcite existuje imunolog bez nejakych poplatkov...tiez ich navstevujem 😉
@latvia spokojni budeme hlavne kvoli tomu, ze my neohrozujeme zdravie ani zivot nikoho ineho🙂
@katarinka289 No teoreticky ano, nakolko odvodove a danove tabulky su u nas progresivne. Kazdy ked dostane pridane musi znasat aj toto zatazenie. Jedine zeby sa dojednali v sume na ruku, ako fuskari na stavbe 😲
@amouramour to nerobim ani ja. ale pekne odbocujes od temy aky mate plat. zrejme preto, ze je diametralne odlisny od toho mojho, to verim ze ste spokojni 🙂
@amouramour Ano, ale oni dali výpověď tak třeba chtějí jít jinám, aby se nemuseli přizpůsobvat tomu co je tu... A většina lidí je tu kamenuje, však neudělali nic protiprávního 😉
Mě když se nelíbili podmínky a plat v práci, taky jsem řekla že buď se to změní, nebo půjdu hledat jinám... Změnilo se to... Tak jim jde o to samé o co šlo mě, proč je za to lynčovat? 🤐
@amouramour
Ale ved tu nejde o to, kto kolko pracuje? Ved si zober tu obrovsku zodpovednost lekara! Ked sa po 24 hodinach znova postavi na operacku, ved tam lezi clovek! A ked lekar urobi chybu...... Vies si predstavit, aky je to tlak? A ked sa nieco naozaj stane, bombarduju ho z tisic stran! Pribuzni samozrejme, primar, prednosta, riaditel, Urad pre dohlad, sud...... a to este nikde nie je napisane, ze naozaj urobil chybu!

@annalena presne tak, sú to legálne podané vypovede a nie štrajk...