Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
zaujimavy clanok.
preco sa u nas neda urobit napriklad nieco taketo 😒 :"Prísnejšie kritériá majú nemocnice aj na príjem peňazí od štátu. Ten monitoruje čas ošetrenia, komplikácie či opätovné hospitálizácie. „Ak to nespĺňa na 90 percent, nedostane peniaze.“ mozno preto, ze u nas to ide z poistovni hmmm ??? 😔
Pacienti sú v Anglicku inak vedení, sú ako osy, zapisujú si každé vaše slovo, sú dobre informovaní.Anglickí pacienti sa sťažujú na špeciálnych oddeleniach a hodnotia činnosť lekárov cez dotazníky.
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/domace/dnes-po... 🙄 A vraj to nie je vydieranie 😲
@ebbi zubar nie je v ramci prevencie bezplatny?? Ked som bola este davno v Nemecku, navstivila som sukromneho zubara, mala som poistenie cez AOK, vtedy mi urobil bezplatne rtg, pichol automaticky inekciu, bez toho ani nezacal a vymenil mi vtedy asi 3-4 amalganove naplne za biele.opravil jeden kaz a nestalo ma to ani marku. / vtedy boli este stare dobre deutsche mark / 😀
@martuska75 perfektny clanok.... konecne niekto potvrdil moj usudok o velkom "vodcovi"
asi by sa mali lekari zamysliet, ze na zlepsenie zdravotnictva treba viac len ako zvysit platy. A zacat by sa malo uplne z inej strany....
@januska191 otazkou je, ako prinutis aby sa vobec zacalo.... 😒
@suem to vydieranie je jasne uz par tyzdnov.... len lekari si stale myslia, ze nie....
ved im ide o nase dobro 😕 😕 😕
@lauritka no urcite nie strajkovanim a vydieranim....
No len doteraz nic ine nezaberalo. takze ja sa necudujem, ze siahli po takomto rieseni. Stale to nenazyvam vydieranim, lebo to by sme mohli tvrdit o kazdom kto kedysi strajkoval, ze vydiera vladu, obcanov atd.
Ludia maju urcite poziadavky za ktore sa postavili. Na to maju v demokratickom state plne pravo.Je ulohou "mocnych" aby vedeli tento stav vyriesit k spokojnosti oboch stran a hlavne v tomto pripade, tretej - pacientov.
takisto by som netvrdila, ze napriklad autobusari vydieraju cestujucich, ked nebudu jazdit. Hnev obratim tam, kde to cele vzniklo, tam kde dopustili, ze doslo k vyhrotenej situacii. Lekari mali pravo podat vypovede, bolo povinnostou vlady to vyriesit.
@januska191 : nemyslim to ako invektivu, ale rada by som pocula navrh ako dosiahnut riesenie situacie v zdravotnictve..uprimne..aka cesta by bola spravna a vhodna?
@steggy ja to neporovnávam, ale tiež hovorím, že aj taký obyčajný robotník ma svoju zodpovednosť a aj jeho pochybenie má ťažké dôsledky, niekedy aj viac katastrofálne ako lekárov, nakoľko je v hre aj viac ľudských životov.. ja si cenním prácu lekárov a vôbec ju nebadatelizujem, predsa len sa stretávajú každý deň s bojom o život, ale povedzme si narovinu, že zasa nie každý lekár!!! Chirurgovia áno, stačí malé pochybenie.. ale koľko je takých lekárov, že by ku svojej práci mohli pristupovať zodpovednejšie, a dobre vieme, že takých je dosť veľa!!!
@delideli zdravotníctvo je verejný sektor a bohužiaľ vždy bude stratový, preto je verejný, kde si vyžaduje financovanie zastrešovanie štátu.. keby bolo všetko také ružové ako si každý myslí.. !!!! Bohužiaľ! Nie je to tak! Už sa ľudia zobuďte nežijete vo vyspelých západných krajinách, nikto z nás! Tak také možnosti tú nikdy nebudú a ak až o niekoľko desiatkov rokov a to oni zasa budú len a len popredu.. nedá sa porovnávať neporovnateľné.. to sa jednoducho nedá... 😒 😒 😒 😒 ☹ ☹
@delideli ako prve by som vymenila p. Kollara, pretoze ak tento clovek zastupuje vsetkych lekarov, tak nech sa nikto nedivi, ze im vsetci nadavaju a ze sa uz vsetkym hnusia.
@zuzka38 Odprac. hodiny 184, to je klasicky prac. mesiac, nevidim tie neumerne nadcasy..... Takze pravda bude niekde uprostred ako vzdy. Nie je to s platmi a dodrziavanim ZP az take zle ako LOZ prezentuje, ale netvrdim ze je to OK, len to Kollar prepiskol a teraz ani za nic neprizna ze klamal a ucelovo zavadzal.
@mianc tak musia hodit na FB pásku s najnizsou vyplatou.... 😅
@januska191 : toho by som pravdupovediac vymenila aj ja, ale to bohuzial problem lekarov a zdravotnictva nevyriesi..
@januska191 otázne je či táto výplatná páska je aj skutočná.. takúto si vie každý vyhotoviť sám a doma... 🙂
@mianc : bohuzial tomu verim..a paradoxne ,co mnohych asi prekvapi, narp. slavne akciovky maju platy casto este nizsie, znamy sa kvoli priatelke prestahoval do ineho mesta a nastupny plat (ma tusim 3 ci 4 rocnu prax, atestaciu este nie) mu klesol z 580 na 460 hrubeho..poviem ti padla mi sanka a sama som tomu neverila, kym som nevidela..
@delideli áno ale tento plat má len dočasný, to vo verejnom sektore je všade, či v školstve, zdravotníctve... atď. až po skušobnej dobe majú príplatok k tomu a upravený plat a časom im rastie..
ale ja som za to, nech im pridajú ale nech nerobia z obyčajných ľudí rukojemníkov, nech sa skúsia dohodnúť inak!

@ajkaag ja som ale nenapisala, ze mam nejaky problem s poistovnami v DE, len skratka dostanes take sluzby ake si zaplatis 🙂 Tu nemam az take bohate skusenosti ako na SK, nie sme tu tak dlho, ale uz som si stihla vsimnut rozdiel. Mam tiez choru dcerku a na take pravidelne kontroly ako u nas tu narok nemame, i ked platime vyssiu poistku 😉 Zubara som radsej neskusala 😅
Ale urcite je dostojnejsie platit si zdravotne poistenie cez poistovnu ako strkat do vreciek. 😒