Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@nimbus No jo, jenže z úplatků nebudou mít nic, když se konečně lidé probudí a přestanou je dávat i lékaři je po čase přestanou žádat a péči budou muset poskytnout tak jak tak... 🙂 Ale ono raději zaplatíme aby jsme nečekali déle než chuák někdo kdo na to nemá a ten úplatek prostě dát nemůže... 😖 No dle hesla blbej ko dává, blbější kdo nebere... 😎
Je to trošku mimo tému, ale na odľahčenie dobré 😀 :
Na rannej prechádzke sa Dzurinda náhle potkol a spadol.
Ukázalo sa, že to bola porážka. A pretože podľa hesla
"Zdravie je biznis", nemala blízka nemocnica dostatok
personálu, tak zomrel.
Onedlho stál pred nebeskou bránou a Svätý Peter ho privítal:
- "Vítaj na Nebesiach, ale skôr, než sa tu usadíš, tak sa zdá,
že tu máme malý problém. Málokedy tu máme slušných demokratov
a tak si nie sme tak úplne istí, čo s nimi."
- "To nie je žiadny problém, jednoducho ma pustite ďalej, som
dobrý kresťan, som veriaci."
- "Rád by som ťa pustil ďalej, ale mám pokyny priamo od Boha.
Hovorí, že pre zavedenie novej politiky demokratického ŠTÁTU musíš
stráviť jeden deň v Pekle a jeden deň v Nebi. A potom si sám
vyberieš, kde chceš stráviť Večnosť.
- "Ale ja už som rozhodnutý. Chcem do Neba!"
Svätý Peter odviedol Dzurindu k výťahu a zišli dolu do pekla.
Brána Pekla sa otvorila a Miki se ocitol na krásnej zelenej lúke.
Pripadal si tam ako v Raji. Zelená tráva, slnko svieti, ale nie
je príliš teplo. Vanie mierny vlahý vetrík. Všade sú malé krčmy
s pivom, párkami a údenými kolenami, tienené šumiacimi stromami.
Všade postávajú slávni demokrati, sám Tony Blair ho
víta. Pod gaštanom diskutuje Sulík, Havel s Angelou Merkelovou. Všetci
sa voľne prechádzajú, hrajú kolky a futbal. Na obed si dávajú
bifteky, grilované prasiatka, šampanské a plzeň. Sám diabol
priniesol Dzurindovi pohár oroseného piva a rezeň.
- "Daj si jedno, Miki!"
"Nie, sľúbil som, že už nebudem piť a budem štíhly", odmieta Dzurinda
- "Toto je peklo, synak. Tu môžeš jesť a piť čo chceš a neuškodí
ti to, skôr prospeje."
Miki si teda dá a zistí, že sa mu diabol páči, že je to fajn
chlapík, ktorý vie rozprávať korenené vtipy a vyvádzať ostatným
kanadské žartíky. Jednoducho presne to, čo majú demokrati radi.
Všetci si skvelo užívajú a skôr než si to Dzuri uvedomí, deň sa
skončí. Všetci sa s ním búrlivo lúčia a mávajú mu, keď nastupuje
do výťahu. Keď se dvere výťahu znovu otvoria, je zase pri bráne
Raja a svätý Peter naňho čaká.
- "Tak a teraz je čas na návštevu Raja", a otvára mu bránu.
A ďalších 24 hodín je Miki donútený tráviť čas s partiou
čestných, vychovaných ľudí, ktorí majú radi spoločnosť, ale
hovoria o iných veciach než o jedle, o peniazoch, a chovajú sa
k sebe slušne a úctivo. Žiadne hrubé vtipy alebo kanadské žartíky.
Nie sú tam ani žiadne krčmičky a aj keď je jedlo dobré, biftek
a údené kolienko to nie sú. A všetci sú chudí. Niet tam nikoho,
koho by poznal. A naviac sa k nemu nikto nechová ako k dôležitej
osobe.
- "No toto, na niečo takéto ma Figeľ so Sulíkom nepripravili.
Ani Bugár s Miklošom sa o tomto nezmienili," hovorí si Miki.
Deň sa skončil a svätý Peter sa vrátil.
- "Tak, strávil si deň v Pekle a deň v Nebi. Teraz si vyber, kde
stráviš Večnosť."
Ale Miki dlho nepremýšľa a rozhodne sa hneď:
- "Nikdy som si nemyslel, že toto poviem - vieš Nebo bolo krásne,
a tak... ale ja si naozaj myslím, že patrím k priateľom do Pekla."
Tak ho Peter odvedie k výťahu a ten schádza stále dolu až do Pekla.
Dvere výťahu sa otvárajú a ocitne sa uprostred pustatiny pokrytej
odpadkami a toxickým odpadom. Vyzerá ako púšť, ale je to ešte
horšie. Asi ako bane v okolí Prievidze. Je vydesený, keď vidí
svojich priateľov, oblečených v zdrapoch, ako prikovaní k reťaziam
zbierajú do plastových vriec odpadky pri ceste. Stenajú a vzdychajú
od bolesti, tváre a ruky majú čierne od špiny. Diabol pristúpi
k Dzurindovi, objíme ho okolo ramien. Ten se otrasie a hovorí:
- "Tomuto nerozumiem, bol som tu včera, všade slniečko, trávička
zelená, pivo tieklo prúdom. Stále sme sa flákali a bolo to skvelé.
A teraz je tu pustatina, všade iba neporiadok a všetci vyzerajú
biedne."
Diabol sa na neho pozrie, prefíkane sa usmeje a povie:
- "No, zlatý môj, včera to bola volebná kampaň, dnes si si nás už zvolil!"
@suem Ja som neni ani drza a ani sa za to co som napisala nehanbim za ziadnych okolnosti a peniaze si zasluzim!
Vsetci co tu kritizujete lekarov tomu velke hovno rozumiete! Ani jeden z vas by tu pracu za tie peniaze robit nesiel!
A ty si myslis citujem: max 10r. a vyhlasenie davas ako skuseny odbornik. - ze clovek s 10rocnou praxou /cize minimalne 1.az 2. atestaciami/ si zasluzi dostavat plat 500 eur?
Slovenský pacienti su rozmaznaní! Na tom trvam a stojim si za tým- pretoze znezuzivaju system a sanitky a celezdravotnictvo- prezeru sa na sviatky salatom kolacmi a kadecim boli och brucho a zavlaju si sanitku / nie aby sa sami dopravili na osetrenie/, idu na dovolenku a mju doma stareho bezvladneho cloveka tak mu nakazu narozpravat kadeco dr-. zavolaju sanitku a stareho cloveka nechaju na internom /kdezto lekar vie ze pacientovi nic nie je a chcu aby si pre neho rodina prisla-ale rodina nedviha telefon-lebo dovolenkuje a svojho rodinneho prislusnika strcili na spitala ako do nejakeho hotela!
mozem pokracovat: ako dojde pacient na CPO v piatok vecer ze ho boli clenok uz od pondelka....preco to ide rieist na CPO /co je pre urgentne stavy/ a neriesi to cez tyzden u svojho obvodneho lekara?
alebo su taky co si s takouto bolavou nohou zavaloju sanitku....a nakoniec si prejde este aj po schodoch dole..tak strane je chori.....sak sanitku mu zaplatime z dani..tak co by isiel autom alebo taxikom na osetrenie? sak?!
v zahranici toto neexistuje! takemuto pacientovi by dosiel domov pekne tucny sek a nebuduce by si s tou nohou zasiel k obvodakovi a nevolal sanitku!
Preto su nasi pacienti rozmaznani! cest vinimkam!
@delideli 🙂 Teba som prave uviedla ako Lekarku s velkym "L" aj ked mame odlisny nazor, tvoje vyjadrovanie, argumentacia, stanovisko k udalostiam, ktore uviedla @simonkazga (ci uz su do bodky pravdive, alebo nejaka odchylka tam je), ze si sa bezhranicne nezastavala lekarov ale pripustila aj nejake mozne nezrovnalosti ukazuju tvoju inteligenciu. 🙂
Co sa o @dugyna neda povedat 😠 Lekari su 100%, len slovenski pacienti su rozmaznani. To isto a dochodcovia este viac, vsak. 😲
01.12.11
Hladam slusneho lekara co by bol ochotny liecit zlomeninu bedroveho klbu v nemocnici na Kramaroch v bratislave. Pacient uz treti den je prijaty a neni mozne najst lekara co by to riesil. Odmena: vdacnost
inzerat stihanuty zo stranky loz
inak je jasne ze za loz a panom kolarom stoji smer za jeho vlady sa pan kolar dostal k eurofondom, robert fico sa k celej situacii nevyjadruje resp. ostava v tichosti ako vos pod chrastou.... lebo vie ze sa to celel vymklo lekari sa dali oblbnut a najlepsie je ze davali vypovede aj lekarky na RD a teraz ked ich nechcu spat nemocnice /chcu vypoved stiahnut tak sa cuduju lebo sa samozrejme pripravili o miesto a aj o narok na materske keby znovu otehotneli..
@labaga áno - ale najprv by obvodný lekár musel vedieť - keď mi vzal krv na vyšetrenie TSH a FT4 - že ide o pomer týchto hodnôt a nie o to, či je výsledná hodnota v referenčných medziach.
A nie, že sám podľa toho povedal, že moja štítka je ok - a ja som ostala bez liečby, ktorú som potrebovala.
Až po zrušení výmenných lístkov som si sama vybavila dobrého endokrinológa - a šup, lieky mám, pulz konečne normálny, zväčšená štítka a nepríjemný pocit tlaku v krku zmizol. 🙂
Lauritka ja viem,ale treba mať aj nejakú zodpovednosť a vtedy by sa nemalo odísť zo žiadnaj pozície z jedného
dňa na druhý a nechať všetko tak a obzvlášť v takejto profesii.Museli byť preto prinútení pracovať na určitú dobu
kým sa situácia nedorieši.Počas tejto doby sa môže hľadať riešenie.Nespokojní lekári sa napr. môžu súdiť a
hľadať si lepšieho zamestnávateľa a naše zdravotníctvo zase náhradný personál,aby nás mal kto liečiť.Radšej sa dám napr. operovať ukrajincom,ako zostať bez operácie,lebo slovenský lekár štrajkuje alebo je na PN-ke !!
Chod štátu musí byť zabezpečený poskytovaním nevyhnutných služieb pre občanov a pokľadám zdravotníctvo za jednu z nich!Vláda ponúkla lekárom momentálne toľko,koľko bola schopná.Ochotná by bola dať aj viac ak
by to bolo možné!Keď to niekto nedokáže pochopiť určite by som sa mu nedoprosoval a nestrácal s ním čas!
@minewka No asi se jich ze skříně nevyloupne 2000, ale je rozhodně reálnější že lékař zváží zda za lepší plat a v lepším fungování půjde pracovat do slovenské nemocnice (kde je dejme tomu doma), nebo bude zkoušet štěstí v cizině... A funkční systém směn, fungující vybavení a (minimálně) dobré platové podmínky už je velmi kloudá argumentace 😉 Nebo se pletu? 😕
@dugyna Ty utekaj niekam do zahranicia, napis kam poslem ti jednosmernu letenku - gratis! 😉
Ako tak pozeram mas 1,5 rocne dieta a si zasa tehu tak asi toho vela nenaosetrujes 😎 Super vypichujes nasu slavnu "mensinu" a to je podla teba typicky pacient. Ty musis s takou radostou chodit do prace a tak profesionalne sa spravat, ze si urcite najoblubenejsia v celom kraji. Mala by si zmenit zamestnanie, lebo ty nemas rada ludi! No mas to tazke ty genius s nami debilmi. Chudatko 😝
@suem Daj adresu nech viem kam ti to poslat fakturu za letenky pre moju rodinu 🙂 potesia sa , posleme ti potom pozdrav ze ako super sa mame.
Ja vobec nespominam zaidnu mensinu! Spominam bielych obcanov ktori toto robia! a je ich viacej ako tej mensiny!
Ano si to vystihla chodim s radostou do prace a som naozaj najoblubenejsia lekarka v kraji. A zamestnanie sa nechystam zmenit.
@dugyna Som jedna z tých, čo držia lekárom palce, aby dosiahli čo chcú. Ty si však práve to zlé % lekárov, pre ktorých ľudia reagujú na štrajk tak negatívne ako reagujú. Ako Ty posudzuješ všetkých pacientov, že sú rozmaznaní, tak pacienti posudzujú lekárov, že sú arogantní. Povieš síce, česť výnimkám, tak ako pacienti povedia česť výnimkám pri dobrom lekárovi.
Bohužiaľ, to čo nazývaš výnimkami, sú väčšina, tak na jednej i druhej strane, ale ľudia bohužiaľ neposudzujú celok podľa dobrého ale podľa zlého a týmto Tvojím postojom tomu len pomáhaš.
A mimochodom, prečo ide človek na pohotovosť s členkom až v piatok večer a nie hneď v pondelok keď nastal problém??? Pretože pracuje, pracuje často za 350 eur hrubého a nemôže si dovoliť dovolenku, nebodaj ešte maródku - takže prepáč, odsúdiť takéhoto človeka, že je rozmaznaní - moja, je to práve naopak.
Iba s jednou vecou s Tebou súhlasím, že zneužívanie sanitiek alebo nemocnice by malo byť zneužívajúcim pacientom hradené.
Inak s Tebou nesúhlasím ani v jednom bode. A ak chceš niečo zmeniť, zmeň svoj prístup k ostatným ľuďom...
Uplne jednoduche s tymi sanitkami - za kazdy vyjazd priplatok priamo od pacienta 10 EUR nezavisle od dovodu a vybavene.
@suem nie ale necakaj ked ti niekto nadava a vulgarne sa vyjadruje tak budes mat usmev na tvari. ako sa chova pacient tak sa chova aj lekar. a necuduj sa ze sa nejaky lekar neusmeje ppo 36h na nohach a nespatia...a ty ockavas aby bol este aj mily a usmiaty....chcela by som teba vidiet ako by si sa usmievala keby si 36 nespala ...a jednou nohou by si bola vlastne vo vazeni...
ale upratovacka nikdy nebude mat taku zodpovednost ze by bola takym tlakom
@dugyna
Nerozumiem, vbláda vyhlásila štrajk? Jej členovia dali výpovede lekárom a vypísali ich na PN?
Ja som zástancom toho, že lekár by mal byť adekvátne finančne ohodnotený. Ako aj celé zdravotníctvo by potrebovalo viac peňazí. Ale nepáči sa mi forma, akou o to lekári "bojujú". Viem, je to krajné riešenie, ale nesúhlasím s ním.
...skoda, ze niektori lekari sa popri tazkom studiu zabudli naucit pravopis........to len tak mimochodom

@suem rozmaznaní uričite sú, lebo v zahraničí si s takými prkotinami k lekárovi nikto nedovolí íst. Presne o tom boli výmenné lístky a dufam že čoskoro znova budú.