icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

aduskatt
1. dec 2011

@czechzuzanaba a nie je vrchol, ked sa lekari vyvysuju nad ostatnych a maju ich za podradných?..................ze len oni si zasluzia?.aspon niektori lekari to tu tak prezentuju............ja som im velmi drzala palce, ked isli kopat aj za pacientov.ale v poslednej dobe to vyzera, ze kopu iba za svoj plat a to sa mi nepaci....

olivova
1. dec 2011

@mataharyy - tvoj pribeh sa mojmu podoba skoro dobodky...Az na to, ze ja to zazivam velmi casto...
@dugyna - nemas pravdu s tym pekarom, totizto nie kazdy dokaze upiect tak kvalitny chlieb ako pekar. Takisto ako je lekar a LEKAR je pekar a PEKAR...S takymi lekarmi , ktori sa len vyvysuju, ze su viac, som si uzila svoje...a pritom len hadaju, co asi moze byt mojmu dietatu..Keby ma len chvilocku pocuvali...Uz som sa stretla aj s vetou - ja som lekar, ja viem, co ma dostat vase dieta (ked tak citam, co tu pises - teda ego mas poriadne. Vsetci su nic a lekar je nadclovek)
No normalne ma tie prispevky vytacaju...medicina najtazsia? Len preto, ze musite vediet na skusku velmi hrubu knihu skoro celu???
A co chudak taky statik. Ten navrhne stavbu - strechu - aj ten je zodpovedny za ludsky zivot, nie? Co ak sa pomyli a stavba padne? Myslis, ze je to menej narocne ako medicina? A ten, ked sa mu nepaci, takisto odide z miesta na ine miesto...A este to ma aj horsie, ked sa nieco stane - VZDY je zodpovedny, kdezto lekar si to moze beztrestne zdovodnit...

Ja len nechapem, preco teda nenechaju tych lekarov odist. Ak nechcu pracovat, pytali si napr. vyssi plat, nech si idu hladat zamestnanie inam (vo vsetkych profesiach to tak funguje, tak nechapem o com tento "hunbug" je).

effkaa
1. dec 2011

@czechzuzanaba a ty si uz uplne od veci. ved ja odpovedam na toto: "ked je pekar prepracovany upeciem si chlieb sama..to je ten rozdiel pekara moze robit hocikto ale lekara nie a nikto si nas nevazi a nezaplati. "

a na toto moja: "pretoze lekar studuje cely zivot". o tom tu tocim 😠

czechzuzanaba
1. dec 2011

@elli333 Aj ja su tesne pred porodem a vis co se mi zda? Ze zatim jen v TV mluvi o nejakem ohrozeni. Realne vsechny porodnice fungujou....Nebo uz jsi slysela o nejake rodicce, kterou poslali domu? Ja jeste ne. 🙂
Drzime si palce 😵

januska191
1. dec 2011

@czechzuzanaba dobre moja...

effkaa
1. dec 2011

takze dugyna tu zacala spominat pekarov, sa stazujte jej

effkaa
1. dec 2011

@czechzuzanaba akoze pockame, kym sa niektorej nieco stane?

floyd
1. dec 2011

@dugyna .Uviedol som to iba ako príklad.Keď nie ukrajinec tak niekto iný,hlavne nech ma operuje!Nemecko
tiež nie je žiaden zázrak pre lekárov.Pochybujem,že by potrebovali všetkých lekárov okolitých štátot a keď bude
v Nemecku kríza a štrajky a vyhodia ho z roboty som zvedavý kam pôjde potom.Nechápem zmýšlanie niektorých
ľudí.Štrajkami a nechodením do práce sa predsa ekonomická situácie nemôže zlepšiť a nemôže byť potom ani na vyššie platy a iné ostatné veci.Keď teda pôjdu slovenský,polský,maďarský,ukrajinský a ešte neviem aký
lekári do Nemecka,tak som zvedavý čo tam s nimi budú robiť.Asi "tapetovať" nemocnice.
Vyjadriť nespokojnosť sa dá aj iným spôsobom,ako nechodením do práce !!!

delideli
1. dec 2011

@zoska : tak co sa tyka lavice,to bohuzial verim,ale z posledneho vyjadrenia fica som pocula, nieco v zmysle, ze on zvysene platy garantovat nebude, lebo na to niet penazi (bodaj by bolo po jeho hospodareni- ale to je uz ina tema...)

mataharyy
1. dec 2011

@aduskatt Každý člověk je pro chod státu více, či méně důležitý, jenže toto si většina lidí neuvědomuje do okamžiku než se ta daná skupina zvedne a řekne ta a já vám na to teď kašlu 😉 Jenže koukni jak je to dlouho co byl problém s učitelama, a jak se k tomu většina postavila, obviňovala je nadávala na ně... A taky udělali jen to na co měli právo.

Je ubohé že velké množství lidí vidí jen sami sebe a ne svět okolo, protože kdyby jsme nebyli tací solo hráči, tak to tu taky možná je o něčem jiném... Ale tady se mlčí a když někdo mlčet přestane, tak ho ostatní mlčící ovečky pomalu lynčují... Koukni kolik lidí tu teď říká co chtějí, však státní kasa je na dně, počkej až se sáhne na rodičáky, přídavky, důchody atp. ty co tu teď říkají že je státní kasa nadně pak budou nadávat že jak je možné že nám chudákům matkám na rodičáku sahají na peníze (pak je nutné si vzpomenout na to jak je státní kasa na dně) 😉

czechzuzanaba
1. dec 2011

@aduskatt Nevim, z ceho prameni tvoje presvedceni, ze se lekari vyvysuji nad ostatni? Prosim te rekni mi to. A zdaji se ti ty jejich naroky na plat moc vysoke? Proc konkretne? Jake navrhy jim zatim vlastne vlada dala, tem chamtivcum chamtivym, napises mi to, kdyz jsi tak v obraze? Diky. 🙂

lauritka
1. dec 2011

@olivova no asi ich nemozu nechat odist ako vidis, lebo proste nie je tolko omielana nahrada za nich.. zrazu su nenahraditelni, teraz ich kazdy chce a potrebuje - je to smutne, kam to az dospelo ☹ proste si priznajme, ze zdravotnictvo je v zufalom stave a dalej sa uz nedalo ist.

vanessm
1. dec 2011

Myslím si, že práca lekára je poslaním, ale nie charitou a preto som im zo začiatku aj držala palce, ale 300 eur k platu sa im zdá málo? To sa môžme všetci porovnávať platy so západom a štrajkovať. A čo zdravotné sestry? Tiež majú zodpovednosť, musia študovať vš a za smiešne peniaze a určite na nočných nespia ako páni dr. A mnoho mnoho iných profesií je nedocenených.

suem
1. dec 2011

@dugyna Hmmmmmm, nic sa nezmenilo. MY lekari, NIKTO si nas nevazi, nikto nas NEZAPLATI 😖
S tou najtazsou skolou a studovanim cely zivot uz tiez prestan. Pravo je lahsia skola ako medina, alebo technika je lahsia? Studovat cely zivot musi kazdy, aj ucitel, aj pravnik, aj ekonom, kazdy jeden, inak toho vela nedosiahne.
O platoch pracovnicok v bankach pri priehradkach mas uplne pomylenu predstavu. Vrduci pobociek to uz maju lepsie, centrala fajn, ale pracovnicke pri okienku vazne nemas co zavidiet, tam je to na zaplakanie 😢

czechzuzanaba
1. dec 2011

@effkaa ne, ze pockame, az se nektere neco stane....Jen rikam, ze ty titulky v novinach typu Kolaps ve zdravotnictve jsou mozna trochu prehnane a hrajou na city lidem, aby s doktorama nedrzeli.

minewka
1. dec 2011

@mataharyy neviem - asi by som postavila tézu na tom - že ak ľudia prestanú prijímať úplatky 😉

minewka
1. dec 2011

@vejinka jasné, tak odpoveď je, kydajme aj my 🙄

oskvarka
1. dec 2011

@dugyna no ved hej ja ti rozumiem ale preco sa teda nemoze radsej poriesit ten mizerny stav v zdravotnictve?... hadam nechces povedat ze zdravotnictvo nema svoje rezervi a system nieje prehnity?... je jasne ze by si lekari zasluzili pridat (napriklad z ich uzasnych suprer platov za vadenie sa v parlamente ako na smetisku) ale zial mi ostatny ludia za to nemozme... mam 3 kamaratky lekarky a aj uznavam ze je to najtazsia skola (aj ked techniku by nejeden doktor nedokoncil pre mna bola lahka lebo mam talent len na matiku... ja by som medicinu nedala ani keby neviem co...), ale teda neviem stale pises o 400 € v cistom ako o plate na plny uvezok neverim ze nejaky lekar ma taky plat aj ked viem ze platy su biedne (okrem jednej kamosky ani jedna nema auto a 2 uz maju dokoncenu atestaciu.. a ta jedna si kupila z manzelom Hunday taky ten najmensi aky existuje... byvanie na hypoteku a stale v praci...) ale porovnavat to s platom upratovacky... a inak tu upratovacku co zarobi 400 € v cistom by som chcela teda vidiet na vlastne oci... ja mam vysoku skolu v odbore v ktorom robim .. som v statnej sprave mam tabulkovy plat a moj nastupny plat bol 11500 sk alebo tak nejak (a bolo to teda nedavno)... platy na slovensku su nizke ale aj systemi statnej a verejnej spravy su prehnite do zakladov a vyciciavane darmozracmi.. tj. ja by som si za nas urad strajkovat nedovolila aj ked si myslim ze robim co je v mojich silach za vela mojich kolegou by som ruku do ohna za ich zasluhy nedala...
...a ak si ma vlada pozicat v tychto kritickych sasoch peniaze na to aby zvysila lekarom plati o 40 percent a pojdeme vseci s celym statom do r.. tak to im teda dakujem pekne za take riesenie...
... ja si vysoko hodnotim svoju pracu a snazim sa ju vykonavat najlepsie ako viem a som rada ze so svojej vyplaty si mozem dovolit zaplatit najom aj jedlo (aj ked teda asi ako vecsina slovakov fungujem na akciach v tescu a inde..) teda na prezitie mi to postacuje a este mi aj cosi ostane aby som mohla skromne pomoct rodicom ked treba... dokonca verim ze pri mojej situacii by som v skromnosti dokazala uzivit aj dieta takze sa z muzom o neho snazime...aj ked samozrejme prirodzene ako vela ludi ked vidim toko tovarov v obchodoch ktore si ani nesnivam ze by som ich dakedy kupovala mam niekedy tie pocity ze zarabam malo a vysiu mzdu by som si zasluzila.. ale zase viem ze je na slovensku dost ludi ktory maju vobec problem najst pracu alebo ak ju maju maju problem z vyplaty skromne vyzit... ... takze ja teda vysku alebo nizku platoveho ohodnotenia lekarov ani inych ludi sudit nedokazem (aj ked verim ze niektore profesie s pomerom na narocnost povolania su urcite platene lepsie zial... to je asi o tom ze kazdy si vyberame povolanie sam... - vid moja mama je ucitelka)... ale rozhodne pochopim kazdeho lekara ktori da vypoved a povie si ze bude radsej robit nieco ine ale nebodaj pojde do zahranicia lebo sa mu to oplati (rovnako ako ine profesie) a sucasnu situaciu povazujem za chybu nemocnicnych zariadeni, ktore si mali pekne situaciu riesit mali na to 3 mesiace a tiez nasho prehniteho vladneho systemu ktory nevie v statnych instituciach urobit poriadok lebo vseobecne ich hospodarenie s peniazmy je cista bieda... z rozpoctu rovno do svojho vrecka (co ale nechapem preco ten nesuhlas s transformaciuou na a.s.)

... a na margo tych vulgarizmov to je zial realita akeho kolvek pracoviska prace s ludmi a nechape to asi len ten co s nimi nerobi.... ine je to ale ked je niekto hystericky - zial u lekara ma casto na to aj pricinu ..alebo dovod ci ako by som to popisala... takze asi nehadze moc dobre svetlo na lekara ak taketo nieco na pacientovi alebo mamicke dietata nevie pochopit (aj ked chapem ze je to pri tak dlhej sichte tazke zial je to sucast prace asi nepolozit psychycky toho pacienta uplne na lopatky...zial tazky udel lekara...)

suem
1. dec 2011

@delideli Mam taky dojem, ze terajsia opozicia je ticho, pripadne splechne, ze zvysneie platov garantovat nebudu, lebo sa boja, ze "privatizacia" zdravotnictva prebehne bez ich ucasti. 🙄 Taky mam z toho dojem, ze sa este aj lekari a pacienti zacnu zrat medzi sebou a tym odputaju pozornost od vstupu "skupin" do zdravotnictva. Zdravie a krasa je najlepsi biznis. 😖

andreah25
1. dec 2011

@floyd O akom nechodení do práce tu hovoríš? Dali predsa výpoveď, ktorá im bola akceptovaná, dodržali výpovednú lehotu, ktorá im skončila, tak snáď majú právo neprísť do práce, kde už nie sú zamestnancami. Alebo sa mýlim? Ty by si snáď nastúpil po skončení výpovednej lehoty k svojmu bývalému zamestnávateľovi?
Ľudia uvedomujete si prosím, čo tu vlastne rozoberáte?
A chceli by ste byť snáď operovaný človekom, ktorý je v práci pod hrozbou trestného stíhania a proti svojej vôli?
Nie ste deti, ste dospelí ľudia, tak prosím začnite konečne rozmýšľať.

mataharyy
1. dec 2011

@czechzuzanaba Tak vždy je to hra na moc, pak na emoce, pak na prachy... Koukni je to tolik let ověřený postup 😉 Jináč myslím že jsi to špatně pochopila, holky to tu nepíšou všeobecně, ale po posledních několika příspěvcích konkrétně pro dugyna, protože ona nějak změnila na útočnou notu a takto to podává ☹

mataharyy
1. dec 2011

@minewka Mohlo by to být zajímavé, ale reálně je větší možnost přestat dávat, protože jen málo kdo nevezme když už se mu nabízí... 😅

minewka
1. dec 2011

@dugyna ale no taaaaaaaaaaaaaak...jeeeežiš....už prestaňte s tými jogurtami.
Kopec ľudí na východe zarába 400ečok - a jeme aj jogurty - nielen zemiaky a kyslú kapustu .dokonca aj mandarinky a banány sem tam kúpime. 🙄 🙄 🙄

Argumentovať jogurtocm a podobne - sorry - ale pod úroveň vzdelaného človeka. 🙄 😖

aduskatt
1. dec 2011

@czechzuzanaba ja som povedala, ze niektori tu sa vyvysuju, neglobalizovala som to na vsetkych, treba pozorne citat🙂))

minewka
1. dec 2011

@mataharyy hehehe..no ja si myslím opak - ak niekto nenaznačí - ak dáš xy budeš mať xy - nebude to nikoho lákať. 😀

effkaa
1. dec 2011

@czechzuzanaba vsak ale aj Kollar sa vyjadril, ze to je horsie ako media hovoria... on to tu vytvara. uhliarik sa snazil vytvorit iluziu "to sa zvlada" a Kollar tvrdil, ze nie.

aduskatt
1. dec 2011

@czechzuzanaba
@czechzuzanaba mne sa nezda, ze najskor hlasaju, ze im ide o dobro pacienta, vobec nie o platy a chcu zastavit transformaciu, potom stiahnu vypovede a ajhla, co sa deje..........transformacia zastavena, a nic sa nedeje, lebo este platy...........

mataharyy
1. dec 2011

@minewka Myslím že je to velmi složité, každopádně jsem za stejný trest pro toho kdo úplatek dává i pro toho kdo ho bere/nabízí a vyžaduje 😎

czechzuzanaba
1. dec 2011

@effkaa no ano, ja myslim prave ze aj doktorum to vyhovuje, ze to vypada tak vselijak ta situace.....Protoze jinak by ta stavka asi nemela cenu, kdyby vsechno vypadalo, ze funguje a nic se nedeje.....Samozrejme taky doufam, ze nikomu se doopravdy nic nestane, i kdyz chapu ze uz ty odlozene operace musi byt na nervy. Ale znovu rikam, podle me je to chyba vlady, ze to nechali dojit tak daleko a ne doktoru.

A sorry za ten prispevek predtim, sem to nejak zle pochopila a nechala jsem se unest. Vcera totiz koloval takovy blby status na FB o vsech tech profesich, tak jak nekdo napise pekar, uz se mi to hned spoji 😀 Tak se nezlob.

delideli
1. dec 2011

@suem : tak to je jasne,ze politikom robi najvacsi problem to,ze ich ulohou je hajit najma financne skupiny,ktore ich maju "podchytene" a ako to teraz sklbit s poziadavkami,ktore su proti ich zaujmom, no nie?