Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
Lekári sú jednoducho nenahraditelný, alebo len velmi ťažko nahraditelný. To nie je ako s inými pracovnými pozíciami. Ja sa hrozne teším, že sa dohodli a dúfam, že dostali, to čo požadovali. Som rada, že neustúpili.
vraj sa uz dohodli pocula som v radiu ale tak kazde tretie slovo lebo mi tu blacia deti
@skeptik Etický Kodex zdravotníckeho pracovníka je ako taký záväzný lebo je zakotvený v Zz. starostlivosti 578/ 2004 v znení neskorších predpisov príloha č 4. Pokiaľ viem prísahu žiadny náš zákon neobsahuje iba kodex. A potom je tuZz. Starostlivosti 576/ 2004 v znení neskoršich predpisov § 11 písmeno A a I Pravo pacienta na etický a humánny prístup.
no a co to ma s krizovou situaciou spolocne ? 😕 treba ho nahlasit snad mi nechcete tvrdit, ze zachranovali vsetci tieto tri dni za uplatok, alebo dobre nechapem pointu.
riadili sa urcite heslom: NEUSTUPUJ NEVZAVEJ SE. A vyplatilo sa.
mozte to nahlasit uradu na dohlad nad zdravotnou starostlivostou, ak mate pocit, ze uplatok zobral len kvoli strajku.
boze uplatky ..zasa tie uplatky? Ok nech ho nahlasi clovek co mu dal ten uplatok a obaja sa maju po vtakoch. Nieje blby aby sam seba udaval a tretia osoba zasa nevie preco dal uplatok ale faktom zostava ze uplatok bol prebraty lekarom a malo by sa to potrestat
.... no ved prave. ako fakt nechapem pointu.
uplatky, uplatky - ľudia boli ste už v nemocnici a v takej situácii, že si Vás nevšímali? Ja som ležala v bolestiach a mm bol niekoľkokrát poprosiť aby mi dali niečo od bolesti. A vysvetlenie sestričky, ktorá sa objavila asi po 2 hodinách bolo že zabudla. Ale zabudla aj na ďalšie lieky .... Hovorí Vám niečo slovo všimné? Úplne chápem adal. Môj názor na celú tú situáciu je že sa išlo do krajnosti. Je veľmi zaujímavé, že sa tieto veci neudiali za predchádzajúcej vlády. Prečo asi
ano je, prepac 😅 ale naco si zacinala, ked potom nevies podat adekvatne vyjadrenie. Ja som reagovala na ranajsi prispevok toho" dobraka". Takze neviem, preco sme sa dostali az k uplatkom.
@bettypo
Tim chces rict, ze si mam pripravit SOS tasku s bonbonierama, kavickou a s obalkama jako prevenci, kdyz bych nahodou musela volat sanitku..???
Jen mi prosim rekni, kde mam zacit rozdavat, jestli uz v sanitce nebo staci pri nastupu na oddeleni...
"Vsimne" je prezitek..ale zrejme zakodovany uz od narozeni nasich babicek..a prenasi se jako DNA 😒
nebo jako VIRUS????
dik predem za odpoved 😠
Nechápem,prečo by som mala niekomu niečo dávať za to,že robí svoju prácu 😕 😕 😕 😕 za to má výplatu,nie? 😠 😠 😠 😠 ..na to sú iné mechanizmy,človek má právo sa sťažovať i obrátiť sa na médiá...už sa konečne naučme,že my sme klienti a oni nám poskytujú službu 😠
nie nedam, zmenim lekara. situacia moze byt aj ina, ked si ty v ohrozeni zivota, neohanaj sa dietatom, ja som bola v ohrozeni, ked mi poranili maternicu a hrozilo mi vykrvacanie vnutorne. nedala som ani cent !!!
@lauritka
Mne nutili...ale nedonutili.... 😉
Pri porodu mych dvojcat, pan primar byl zvyknuty, ze rodi pouze za uplatek a pozadoval ho ode mne DRZE po radu nekolika tydnu hospitalizace na Jipce s dvojcaty...
Nebyla jsem sice jeho domluvenou pacientkou, mimojine pouze narychlo prevezena pacientka- ale diky memu zahranicnimu prijmeni, se mohl pretrhat, aby byl u porodu...zrejme mu "vonelo" zahranicni prijmeni....smula- protoze mne "SMRDEL" on.. 😉

@erzebet2 nemyslím z pozície zdravotníka, ale z pozície rodiča 😒