Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@fidka79
mas pravdu v tom, ze se tu zilo nadpomery..ale kdy? zacalo to a skoncilo to v 80.tych letech...😉
Ja nikdy nad pomery nezila, jen platim a doplacim za ty, co tak zili...Vlada rozkradla vsechno...ne obycejni lide..a kdo ted plati? obycejni lide...
takze jsem proti, kdyz se souka vsechno do jednoho pytle... 😉
Co sa tyka uplatku, tak predovsetkym ludi, co daju nepochopim, v prvej rade by som sla za vedenim nemocnice, keby ma niekto o nieco takeho poziada, ako pardon, kde sme? Lekar ma svoj plat (ktory sa hadam zvysi) a bodka, dalsie peniaze pomimo pytat je trestny cin a treba to OBE strany naucit. Ja mam pocit, ze ludia automaticky beru obalku, ked idu do porodnice, ako keby to bola povinna vybava 😝 Mozno mlady lekar aj 30x odmietne - po 31x vezme - pokusenie je privelke. Toto sa musi zacat riesit v nasich hlavach.
@irriss toz to mi teda neuvarili, ale tak to uz bych chtela moc......... 😀
@czechzuzanaba
ale kdepak, opacne..jestli jsi uplatila kafickem 😀 😀 😀 😀
Neviem ako môžete posudzovať a odsudzovať ľudí, ktorí dali alebo ešte aj dajú úplatok. Neboli ste v situácii konktrétnej pacientky, ktorú situácia dohnala dať úplatok. Človek keď sa cíti v ohrození zdravia alebo života tak peniaze sú preňho bezpredmetné. Vtedy sa pozeráme na dr. ako na spásu, jediný, ktorý nám môže pomôcť.
.....................................
@irriss toz to me ani nenapadlo.... 😀 Asi su divna 🙂
Ale to neznamená, že to uznávam, že to tak má byť. Skôr chápem aj tú druhú stranu.
@vanessm - tiez mam ten pocit, ze je chyba prave v zmyslani pacientov. Dohnat lekarov k tomu, aby sa o pribuzneho starali viac staci tym, ze otvorim usta a apelujem na neho, stazujem sa, kde sa len da - ale NIE tym, ze otvorim penazenku! To je proste nespravna cesta! Dat uplatok ti tu lepsiu starostlivost nezaruci, bohuzel, len to skludni tvoje svedomie, ze si urobila, co si mohla.
@vanessm mozna je to nekdy tak, ze clovek ma pocit, ze mu ten uplatek neco pomuze, ze se to proste "ma davat", tak ho da, a az je po vsem, tak si stezuje, ze ho musel dat......Nevim. Urcite by ho doktori nemeli brat, to je jiste pravda, ale tak jak se rika....blby kdo dava, blbejsi kdo nebere?
@adal
@vanessm
Ja nechapu, jaky nadstandart cekate od lekare , kdyz date uplatek....
Myslite si, ze vam da lepsi postel, na ktere se neumira? nebo ze vybere misto krve "zivou vodu"?
Ne, vy si neduverujete a mate strach z toho, ze nedostanete usmev, tak si koupite jeho usmev, jeho podani ruky, jeho vlidne slovo..protoze NIC VIC nez ostatnim Vam dat nemuze... 😉 a taky proto, protoze vic, nez da ostatnim neumi..
@czechzuzanaba asi áno
@lauritka ten obrazek je krasny, ale at uz je jaro!!!! 😵
@irriss nenechajú ťa umrieť.... ale nechajú sedieť človeka pol dňa vonku na chodbe na studených schodoch... človeka, ktorý odpadáva od bolesti.... a môže si ktokoľvek tvrdiť a biť sa do pŕs, že "nemožné".... zažila som, videla som, nikdy viac....
je to až smiešne, ako niekto za svet neprijme fakt, že aj takáto situácia je možná a že sa do nej môže človek dostať ani nevie kedy a ako....
Áno, niekto by ani v takej situácii nedal fľašu.... ale každý sme iný, každý má prah znášanlivosti určitej situácie nastavený inde.... nie každý v takej situácii myslí na to, že sa pôjde sťažovať na vrchnosť... vtedy len pozeráš na utrpenie blízkeho a prosíš, aby to skončilo... a je ti jedno ako a za akých podmienok....
fakt smiešne toto NIKDY....
pekný deň
@adal
pri uraze mi umiralo me dite v naruci...zaroven odchazelo me treti dvojce z briska...
je to jen jeden priklad...
oba dva nedokazali zachranit. lekar pochybil, ale ani kdybych mu dala penize, dite by mi nezachrranil..odeslo, zemrelo..ale neni to uplatkem, je to lidskym nedopatrenim-selhal clovek -selhal lidsky faktor- v roli nejvyssi - primare (pro nekoho nadprirozena bytost, pro mne satan) 😠 😠 😠

@irriss bez komentára, končím, nemyslela som to zle, každý máme svoj názor a ten vyplýva z toho, čo človek prežije a Vám @irriss @lauritka @czechzuzanaba prajem len aby ste to nemuseli prežiť 😔