icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

abbey1
4. dec 2011

@bejby29 Peniaze viem vynaložiť i inak účinne a lekári, ktorí i nám mnohokrát pomohli, nikdy nevzali ani cent. Odkázali nás na organizáciu, ktorá pomáha rovnako chorým deťom a tam pomáham. Takých ľudí si vážim. Ver, že im stačí tvoja vďaka a z vďačnosti darovaná maličkosť, či občasné pripomenutie sa pohľadnicou, mailom a podobne.
Ale ak máš ty osobne pocit, že treba dať obálku, je to len tvoja vec. Len si nikto nesmie myslieť, že je to samozrejmosť a čakať ju automaticky.

odrik
4. dec 2011

@larosa
Dakujem moja 🙂! Tiez som to rovnako pochopila 🙂. Ja uz mam skoro 40 rokov, takze sa nad prispevkami tohoto typu pousmejem 🙂. V mojom veku uz naozaj nebudem nikomu dakovat za jeho surovu laskavost 🙂 a urazanie. A Tebe velmi drzim palceky, vidim, ze uz onedlho bude u vas domka veselo 🙂! Tak vela stastia!!!

bejby29
4. dec 2011

@abbey1 nebudem to s tebou rozoberat, mame uplne rozdielny pohlad na svet a ako to funguje, v mnohych pripadoch "bohuzial" ale kruta realita... Ja uz mam pochodene velmi vela, mala som stastie zit v niekolkych statoch a pochodit aj ine kontinenty ako aj Afriku napriklad, co je uplne iny svet, aj ked som od nej byvala len par hodin cize stale v Europe ale za par hodin som bola naspat a mala moznost vidiet uplne ine svety, je to ako cestovat v case... A tiez ked sa pozriem dozadu niekolko rokov s akou naivitou som odchadzala "do sveta" a dnes to uz nie je mozne.. A je v tom zahrnute vela aspektov, ale hlavne zdravie a peniaze...

bejby29
4. dec 2011

@abbey1 je fakt, ze za uplatok dopredu som neni ani ja, ale zatial som v takej situacii este nebola, nemozem posudit.. Ak by nedajboze bol v ohrozeni zivot mojich det alebo niekoho z mojej rodinyi a dotycny doktor by si tiez vypytal obalku, tiez by som to povazovala za nemoralne a neeticke, ver mi! V tomto s tebou uplne suhlasim..

bejby29
4. dec 2011

tiez vypytal obalku dopredu, som chcela napisat...
Ale na to su uz v dnesnej dobe zakony a myslim, ze uz to ani vela doktorov nerobi, lebo maju strach, ze ich nebodaj nahras na svoj telefon a pod 😀

zmslprmjr
4. dec 2011

@lauritka lauri, ak si myslela mna, ze kydam na lekarov, tak ja nie na nich. ja len vseobecne na ludsku nenasytnost vpodstate. v mnohom tu ide aj o velke nedorozumenie. mnohi kecalkovia zo zahranicia kecaju o tom, ako pracuju v Londyne ako anesteziologovia, zarabaju x-krat viac, maju kopu casu a este aj x krat nizsi najom. a nenasytnost v ludskej povahe sa uz nielen o ine aspekty ich zivota tam nezaujima. ona im to aj u v e r i , ze zarabaju 10 krat viac a ze je tam 5x nizsi najom za byt pre celu ich rodinu, ako by bol po preratani cien bytov a platu anesteziologa u nas. o tom fakt skoda reci, ako vie clovek na navsteve rodnej hrudy o takom zivote v cudzine fakt s prepacenim nazvastat. zo zasady ma nikdy taketo reci nezaujimaju, lebo su to donebavolajuce lzi. lenze nasrani a casto prepracovani slovensky lekari tak casto aj urobia: radi si to vypocuju a radi tomu uveria........ tiez by som mohla podat info o zivote v zahranici. a komplexne - podme hovorit o vsetkom. boli by z prvej ruky. ani neviem, ci by mi ich hocikto uveril.... boli by proste z uplne ineho sudka. a to sa vobec nestazujem, nechap ma zle. lenze ja som sa nikdy nestazovala ani na Slovensku. nikdy. zivot v zahranici je v niektorych jednotlivych veciach iny. ale urcite nie je ako celok lepsi. tam sa neoperuje v tekutych peniazoch, to skor u nas. tam sa operuje s kreditom - teda v hypotekach, lizingoch, pozickach a dlhoch. a v tych sa tam teraz vela ludi doslova topi. ak tam pride pracovat bezny a riadne pracovity slovak co zije z ruky do ust, to oni radi uvitaju, lenze musi byt pripraveny na to, ze bude pracovat este dlhsie hodiny ako doma, a extremne efektivne ak chce aj dobre zarobit a to clovek dlho nevydrzi, to sa da par rokov. potom spomali a zrazu zisti, ze preziva od vyplaty k vyplate tak, ako prezival aj doma, pripadne sa este aj zadlzil a tam sa clovek aj zadlzi viac, ako by sa zadlzil doma. /hovorim zadlzil, myslim hypoteka/ ale tomu som sa ja vyhla a vdaka bohu, lebo to su palky, my sme vzdy byvali v podnajme. ten nas stal tretinu platu /v porovnani s polovicou, co nas stoji na Slovensku. skor take su tie rozdiely uz dnes. porovnavaju sa tretiny s polovicami. urcite nie desatnasobky a patnasobky cisel. o tomto je proste aj pisat nie jednoduche, lebo kopa veci tam funguje inak, ako u nas, ani sa necudujem, ze ma czechbaba, alebo ako sa vola, zvozila. tiez: ak sme tam usetrili peniaze a to sme usetrili, nevravim, ze nie, je to aj preto, ze sme tam nemali dieta, teraz s dietatom by sme uz aj tam setrili tempom akym sa setri u nas, pripadne by sme uz asi aj neusetrili nic. tiez: tam sme mali garzonku, na Slovensku prenajimame dvojizbovy. /prenajimame, do hypoteky sa ztale ist bojim, ked vidim, ako sa aj tu pomenili pomery/ proste teraz som na SVK a nie preto, ze by som usla, preto, ze muz musel prist pracovat nazad sem. ale som tu a mozem poskytnut informacie, ak by mal niekto zaujem o tom ako bolo vonku, tak sa hlaste. rada to urobim, lebo chcem, aby ludia vedeli. samozrejme, budu to info o mne, pripadne tam zijucich znamych, ci uz slovakoch, alebo britoch. o anesteziologovi-Slovakovi s 10nasobnym platom ako by mal na Slovensku a patkrat mensim najmom som tam ale nepocula. ludia tu vo vseobecnosti ale nezvyknu hovorit o platoch, ci uz su to slovaci, alebo briti. a uz vobec si tu nikto v statnom zdravotnictve nepreratuva mzdu na hodinu. ale keby som si to ja konkretne zacala na hodinu preratuvat, bola by to mzda mininalna. a to tam vsetci robia minimalne nadcas nacierno a nezdavene, takze sa Ti nadcas vobec nerata do kreditu. mnohi slovaci tam robia nacierno uplne. aj v zdravotnictve. tym padom akoby tam vpodstate neboli a su tam vlastne vyuzivani... pridu odtial po r o k o c h na slovensko, a mnohi vyzeraju akoze roky vobec nepracovali a pritom ich v zahranici slusne zodrali. nerata sa im to ako zapocet rokov k dochodku, penazi tam sice usetrili, to by sa im doma nikdy nepodarilo, ale do dochodku raz nastupia o x rokov neskor ako clovek co bol niekde tych x rokov preukazatelne riade zamestnany. pritom ich tam riadne vyzmykali, tomu ver. ja som sa tomuto nastastie vyhla, 'nacierno' som pracovala iba nadcas, takze vacsina sa mi do zapoctu bude ratat. ale stalo ma to vela nervov, u kazdeho zamestnavatela je tam snaha cim viac nacierno. a k o p a slovakov na toto sadne ako na lep, ved nebudem platit dane, budem mat viac cashu. lenze takto zit roky, to spravi fakt len blazon. /na toto v o b e c nechapem, preco im tam ludia skocia inak, ale fakt je to tak, tam je proste kopa slovakov ochotna pracovat aj uplne nacierno./ ale aj takto to tam proste chodi.
otazky?????
/aj teraz zartujem, ale myslim to aj vazne - kladte : )))))/

zmslprmjr
4. dec 2011

@larosa citaj ,co pisem tu nad. preto som sa registrovala, aby som mohla podat info o blahobyte na zapade . zaujem? ak mas, pytaj sa.
a ano, mas pravdu. zaregistrovala som sa vcera, ba co viac, prave kvoli tejto diskusii.

zmslprmjr
Odpoveď bola odstránená
zmslprmjr
Odpoveď bola odstránená
zmslprmjr
4. dec 2011

/myslim, tych ktori ma lajkli na predch. stranach, nie na tejto konkretne/

inak. mnohym lekarom k zvyseniu blahozelam, mnohi si ho v takejto miere aj zasluzili. ale urcite si ho nezasluzili vsetci - za tym si stale stojim.

ale co. ja im nezavidim, ja urcite nie, v tom ste ma tu niektore uplne zle pochopili a to vedzte.
tym, co si ziadne zvysenie nezasluzili sa takto aspon ich lenive ritky niekde na nejakom dovolenkovom ostrove riadne rozkysnu, pripadne si mozu par euro odlozit aj do svojej trochu rozdrapenej pusy.

ja som sem do tejto diskusie prisla hlavne podporit vsetkych slusnych, tvrdo pracujucich ludi, mnohych z nich aj lekarov a sestry, ale aj vsetkych ostatnych zamestnancov vsetkych moznych odvetvi, co prezivaju zo dna na den, dusu idu vypustit a stale su aj v svojom tone slusni a navyse su aj skromni, nikomu by sa nevyhrazali vypovedou, ktoru by v zapati stiahli, lebo vypovede by oni podavali v duchu "urobil som, co som mohol, nase cesty sa ocividne rozchadzaju, ale vela stastia do buducna" a aj by to dotiahli do konca a odisli riadne zadrhavat niekde do zahranicia... takeho lekara, alebo murara si budu ludia vazit a taki nech kludne kedykolvek podaju vypovede. lebo tak sa vypovede podavaju. ale to, ako ich podali tito lekari bolo pre zvysok obyvatejstva na SVK demoralizujuce a ako som povedala, mnohym lekarom bolo treba z platu ubrat, co sa neudialo, takze za necudujem, ze bude radovy slovak-chudak velmi sklamany. v porovnani s vacsinou pacientov, ktorymi su casto najchudobnejsi stari ludia, su platy niektorych 'lekarov' vyslovene obludnym vysmechom, lebo niektori 'lekari' a ich 'vykony' su sami teda riadny vtip. a je to az pohorsujuce, ze sa dvihalo vsetkym... ale ved hadam nabuduce sa bude z platov aj kresat. a odmenovat podla podaneho vykonu.

zmslprmjr
Odpoveď bola odstránená
denduska
4. dec 2011

jeminku aka logorea na rano 🤐

denduska
4. dec 2011

@zuzkat1 hm, ja len preto ze si pamatam ako si riesila tu na MK jednu otazku, nebudem rozoberat aku, lebo teraz to nie je dolezite...ale pokial ma pamat neklame, pisala si ze si to konzultovala s viacerymi lekarmi a dala si na ich rady a bola si nakoniec so svojim rozhodnutim spokojna. A potom si tu vysypala znosku kritiky..len kritiky...a to bolo urcite uz po porode 😉 Ale nechajme to, ok? Len ako tu uz viacere spominali, o zlych veciach radsej rozpravame aj ich radsej pocuvame, no co uz, asi je to prirodzene 🙂

czechzuzanaba
4. dec 2011

@zmslprmjr no tak ja za moji osobu uz bych k tomu rekla jen to, ze me tvuj zpusob vyjadrovani nevyhovuje.
1. je to hrozne tezke na cteni, musim se fakt soustredit, abych pochopila, co jsi vlastne chtela tim vsim rict a ve finale, kdyz tu snahu vynalozim, zjistim ze to vubec nestalo za to 🙂
2. porad z tech tvojich prispevku citim takovou zvlastni agresi, takze mi to proste neni prijemne cist.
Takze ja se vzdavam debaty s tebou, mozna najdes nekoho jineho 😉

lekarka2011
4. dec 2011

Som lekárkou a aj ja som dala výpoveď. Avšak trend, nastavený našimi odborármi bol nielen pre mňa
neprijateľný.Uvedomila som si nebezpečnosť a neetickosť toho, čo sa mohlo stať.Súbežne som pociťovala
nespravodlivé ohodnotenie našej profesie a svoju prísahu. Po viacerých konzultáciách medzi kolegami som aj
ja stiahla svoju výpoveď. Zdorazňujem že v čase, keď ešte situácia nebola kritickou. Ako v niektorých iných profesiách, aj v našom stave existuje prijímanie úplatkov. Bolo, je a aj bude. Nič na tom nezmení ani spoločné memorandum.A ako v iných profesiách, aj v našom boli, sú a budú dobrí a slušní ale aj menej dobrí a menej slušní kolegovia. Titul pred menom /ani ten doktorský/ nie je zárukou slušnosti vo všeobecnosti. Preto ani memorandum nebude čarovným prútikom, ktorý neduhy odstráni. To by bolo jednoduché riešenie:
vydajme memorandum vo všetkých profesiách, ale najlepšie celonárodne a bude tu krása žiť. To nefunguje. Kto si myslím opak, nie je realista. Teší ma, že aj v našej profesii je vačšina ľudí slušnejších a vnímavých. Veď aj z viac ako 7000 bola v úplne konečnom štádiu menšina tých, na ktorých možu mať pacienti "zlé oko". Na margo včerajšieho príspevku pána/dámy o tom, či sa budeme mocť pozrieť pacientovi do očí len toľko, že mnohí lekári, aj keď si to navonok nepriznajú, tento pociť majú už nejaký čas. Ja som sa svoj podiel viny snažila vykompenzovať tým, že som v posledných dňoch slúžila pacientom skutočne až do vyčerpania. Hoci pri pohľade do detských očí mojich malých pacientov som aj napriek tomu celkom dobrý pocit nemala. A keby som išla teraz na maródku, mohla by som byť na nej bez pocitov, ktorí mali/alebo nemali?/ moji "chorí" kolegovia z posledných dní. A ak by to niekomu z tohoto fóra "pomohlo", dokážem mu aj takto verejne povedať PREPÁČTE. Pretože človek nie je veľkým a doležitým len svojim titulom, ale aj schopnosťou priznať svoju vinu.

katja78
4. dec 2011

@zmslprmjr - k jedinej Tvojej lucídnej poznámke: a koľko primárov dalo výpoveď??? určite nie tí, ktorí majú svoje štúdie (legálne!!!) , čo je legálna robota navyše, legálne ohodnotená, za ktorú treba legálne odviesť dane!
Milá "zmslprmjr" K Tvojmu novoregistrovanému príspevku s veľmi pravdepodobne vymyslenou fotkou len toľkoto: 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😀 😀 😀 😀 😀

trefukka
4. dec 2011

@lekarka2011
Pokiaľ ide o ten štrajk, mohol by sa raz objaviť na internete takýto inzerát:

Zločinci, sudcovia, prokurátori a podvodníci každého druhu pozor! Potrebujete sa z niečoho vyzuť? Na počkanie a za primerané všimné vám vystavíme PN na počkanie.
LOZ Slovenska

PS. Pán Marián Kollár býva v Lamači v luxusnom dome s bazénom. Nezdá sa, že by trpel podvýživou. Neviem ako sú na tom ostatní lekári, ale určite hlboko si vážim setričky.

Ale nechajme to. Človek si racionalizuje svoje počínanie tak ako sa mu to hodí, ale isté je, že v hĺbke duše cíti, keď klame samého seba. Veď sa nejedná o duševne obmedzených ľudí typu Dežo! Karma to vyrieši, len nikdy nie hneď. O tom som hlboko presvedčený. Tak načo sa ešte naďalej o tom baviť? Myslím, že pokiaľ nejde človeku o holý život, mal by sa starať o svoj duchovný vývoj.

martinkatinka
4. dec 2011

Nakoniec je po všetkom. Lekárom pridali a zároveň sa chystajú zrušiť DNP... má to súvis??? Podľa mňa áno... Niekde tie peniaze v rozpočte musia nájsť. Uvidíme, či sa od nového roka zvýšia odvody aj do zdravotných poisťovní...

czechzuzanaba
4. dec 2011

@martinkatinka Podle me to nesouvisi spolu. Ten zakon na zruseni DNP byl prece navrhnuty driv, nez ta stavka zacala...

czechzuzanaba
4. dec 2011

@martinkatinka Nemozes ty doktory zase vinit za vsecko 😀

lauritka
4. dec 2011

@zmslprmjr take it easy my dear. Nebolo to myslene na teba, ja som len kopirovala jeden prispevok z inej diskusie, len ma tu zopar ludi vytocilo s nadavkami, tak snad si to niekto zoberie k srdcu. 😉 V zahranici som zila aj ja, takze ta chapem, co si sa snazila povedat. 🙂 Napriek tomu som stale rada vracala na SK, lebo napriek tomu vsetkemu je to moj domov a vzdy ostane. 😵 Skoda len, ze situacia je taka ako je, taky maly stat by sa mal mat lepsie, co sa tyka zivota obyvatelstva. Zatial utopia, ale snad niekedy... 🤐

neveriaci
4. dec 2011

som z trnavy a myslim si ze najviac z celeho slovenska su skorumpovany lekari prave u nas.Preco sa lekarom nikdo nepozrie na majetky ked su taky chudaci, maju male platy,pozrite na com sa vozia do prace,ake maju statky atd.Myslim si ,ze spustaci mechanizmus ich "vzburi" je nedostatok uplatkov zo strany pacientov,pretoze ludia uz nemaju ani na tie poondiate uplatky!A budeme na tom aste horsie,lebo nemame na kvalitnu stravu a musime jest stale to iste tym padom budeme stale chorlavejsi a tym padom odkazanejsi na tych chorlavych lakarov,dufam ze nam nepomru od hladu chudaci!Navrhoval by som davat im pravidelne polovicu z nasich "obrovskych" vyplat aby nam chudata nepomrely!
Tymto sa vsetkym poctivym lekarom zaroven ospravedlnujem,skoda ze vas je tak malo.

zmslprmjr
Odpoveď bola odstránená
zmslprmjr
4. dec 2011

@lauritka oops, vzapati som aj sorry teraz, toto predchadzajuce tu asi dost odveci odznie, to je len reakcia na to, ako si tam toho uja dochodcu nazvala dumbassom, niekde v strede diskusie a obvinila si ho, ze je plateny agent provokater, ja sa tiez viem nechat uniest, takto utocit som nechcela, no ale verim, ze ani ty asi nie. no... aj sme sa tu riadne pourazali vcera, emocionalny den to bol, sorry. ja uz len ti dochodcovia, aj mi je ich fakt luto, aj chapem, ak sa urazili, preto som sa ho chcela zastat v predch. prispevku

vejinka
4. dec 2011

tu sa ma bavit o strajku a o dosledkoch strajku.

lauritka
4. dec 2011

dakujem. 🙂

lauritka
4. dec 2011

@zmslprmjr to ze bol dochoca tvrdil len on, ja tiez mozem hocico tvrdit ako anonymny uzivatel. a svoj nazor som vyslovila tak ako som vyslovila. a nebolo to myslene len na neho ale vseobecne. mnozne cislo. 😀 este v ramci slusnosti. 😎

vejinka
4. dec 2011

nedam si tu namahu citat vsetko lebo nemam tolko casu ako vy..ale zaraza ma ze niektore nedokazete diskutovat na urcitej urovni. Na hadky osocovanie a nadavanie su ine chaty. Nenechajme pokazit modreho konika a nedovolme aby aj tento "chat" zapadol do kategorie "namotavky"

lauritka
4. dec 2011

..a nehnevaj sa ked sem niekto vtrhne a zacne nazyvat lekarov hyeny a vydieraci, tak uz je to podla mna roznasanie nenavisti. akokeby ich uz nikdy v zivote nepotreboval. je to smutne. ☹

lauritka
4. dec 2011

@vejinka suhlas 🤐 idem radsej mrknut na tvoju temu 😅