icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

vejinka
4. dec 2011

co sa tyka DNP. Pisala som to hned na zaciatku tejto diskusie ale velmi malo zien mi verilo tam su obrovske peniaze a tym padom pre nich nevyhodne. Zvysia matersku- chaba naplast. Nebudem vsetko vypisovat ale bohuzial dalo sa to cakat.

zmslprmjr
4. dec 2011

aha, zmazal ten moj blby koment adnin. ale som rada. fakt som nemala, uu. ale tak mi treba

zmslprmjr
4. dec 2011

sorry este raz. aj ak som v takejto b u r l i v e j teme takto vtrhla do tohto 'konika' 😕

abbey1
4. dec 2011

@lekarka2011 Človeka lekára ako vy si vážim. Uvedomujem si, že čestní a zodpovední lekári to majú ťažké, a ako som už 100 krát povedala, pridala by som im aj modré z neba. Kiež by túto profesiu vykonávali len ľudia, ktorým záleží na pacientovi, následne by im snáď nik nezávidel zvýšenie platu a lepšie podmienky pri práci i v záujme nás pacientov. Škoda, že celý štrajk skĺzol do roviny platov. ☹

halienka
4. dec 2011

@lekarka2011 ďakujem za krásny a empatický príspevok, presne takto nejako to cítim aj ja, aj keď som len pacient a nie lekár. Som rada, že sú aj takýto lekári ako ty 🙂 Skutočne ďakujem 🙂
Zaujímavé, že takýto príspevok si tu všimne málokto, takmer nikto z permanentne tu "pôsobiacich" báb si ho nevšimol, tie akoby len čakali, kým sa tu objaví niekto s odlišným názorom, nebodaj ešte aj vulgárny alebo s nesprávnym pravopisom a už idúúúú 😝 😖

czechzuzanaba
4. dec 2011

@halienka no ja jsem na to nereagovala na @lekarka20111 proto, ze za 1. to vypada jako sympaticka osoba ale 2. ja nesouhlasim.
Ono to totiiz celkove vyznelo pro me takto: Stavka je nesmyslna, doslo to moc daleko, ale jsem rada, ze nam pridali a ocenili nas. Aspon tak to na me vyznelo.
Takze pro me - kdyby takto premysleli vsichni ti doktori, tak by tu stavku vubec nedotahli tak daleko a stahli by vypovedi uz driv a bylo by.
Jinac jako aby to nebylo zle pochopeno, ja se vubec nedivim, ze nekteri ji stahli a bylo jim to cele neprijemne. Jen proste by to asi nemelo potom takovy vysledek, kdyby nevydrzeli. 🙂

lauritka
4. dec 2011

@halienka presne ako napisala
@czechzuzanaba - nereagujem, len akceptujem jej nazor, bol podany na inteligentnej urovni. Tam nie je co rozoberat. Este raz, ale uz fakt naposledy napisem, treba si precitat vsetko spatne a ako tu vznikli tie nezhody. 🙂

sirinka
4. dec 2011

@halienka podobne ako
@czechzuzanaba co k tomu dodat? ze napisala A, ktore vas potesilo...nenapisala B...ci je vdacna tym, co vypovede nestiahli, ze dosiahli dohodu? alebo nechce zvysit svoj plat...

teada
4. dec 2011

nooooooo, ako to nakoniec dobre dopadlo s lekarmi.sice som sa poriadne nalakala, ked deti na onkologii a nedonosene opustili, ale chvalabohu sa snad nikomu ani o vlasok neuskodilo, no musime uznat jedine stastie, ze tam boli ti nestrajkujuci lekari, ked ich bolo najviac treba...a som rada, ze sa to ujasnilo, urobilo, ze maju tie vyssie platy, to si zasluzili mnohi odbornici a nevadilo by mi keby im to este viac navysili...len nech sa uz nabuduce na nas nevykaslu ako pri tomto strajku 😉

denduska
4. dec 2011

@halienka ja ti rovno poviem - nebola by som toho schopna..akoze este podat vypoved a legalne neprist, ano. Ale prave vtedy sa vyhodit na PN alebo podobne pokial by som fakt nemala dovod - urcite nie. Ja som vzdy bola taka prilis poctivka na 200% vo vsetkom, a veru sa mi to velakrat aj nevyplatilo - nakoniec som z toho vysla ako blbec ja, asponze ma moze tesit ze mam svoje svedomie ciste.
Druha vec je nakoniec z toho profituju vsetci lekari - aj ti, ktori vobec vypoved nepodali, alebo ju podali a stiahli. Ja ich nesudim a vlastne ich aj chapem, lebo to musel byt strasny psychicky tlak a nezvladne ho hocikto (a ja vlastne som priznam sa alibisticky rada ze ma to takto obislo a pozorovala som to zdialky, lebo az taka silna nie som). A aj oni urcite zmluvu kde bude plat vyssi, (ktory,okrem inych veci, vlastne vybojovali ti co ostali do konca a teraz su za najvacsich hajzlov) podpisu 😉

mandragora22
4. dec 2011

@denduska ahoj hviezda, no ved prave a o to ide... podla mna sa ukazalo teraz, kto su ti skutocni lekari (ti, ktori makali aj za druhych) a ktori su ti "akoze lekari" (a to su ti vypocitavci, ktori sa hodili na pn, len preto, ze bolo ich ego bolave...) 😉 aspon je vidiet, ze ty si na spravnom mieste 😉

czechzuzanaba
4. dec 2011

Ja nevim, ale nemuze to byt aj tak, ze nekteri schvalne ty vypovedi nedali, i kdyz tu stavku podporovali?Aby tam nekdo zustal? Ze vlastne vsichni tahli za jeden provaz? Trosku to na me pusobi, ze ta media zvelicila tu situaci naschval, aby prave rozdelila verejnou minkou ty doktory napul......
Ty titulky - kolaps ve zdravotnictvi, opustily deti a pod. Ale znovu rikam. Ano, prevezli par pacientu jinam, odlozili nejake planovane operace...Ale opravdu si myslite, ze kdyby lekari chteli, ze by nenastal chaos a kolaps uplne jinych rozmeru?
@mandragora22
@teada

czechzuzanaba
4. dec 2011

Jinac vcera jsem se dobre zasmala u clanku na sme o prichodu ceskych lekaru, kde psali, ze vcera teda uz prijeli a zacali pomahat. A u toho byl titulek Uhliarik: pomoc ze zahranici prijela prave vcas 😀
Proc neprijeli uz toho 1.12.??? Na co se cekalo?

denduska
4. dec 2011

@mandragora22 heh no vlastne ked tak nad tym rozmyslam, u nas dali vypoved takmer vsetci i a nakoniec ju stiahli, takze pravdepodobne by som urobila to iste, ak by som nechcela byt tam za jedinu ciernu - alebo bielu? - ovcu..teda niie, my sme vacsinou zelene ovce, ak sudim podla oblecenia 😀
Na druhej strane, nasa vrchnost sa k tomu postavila tak, ze asi fakt museli "uzriet a uverit" co sa deje ak tam lekari nie su..lebo mam taky pocit z nich ze do konca neverili tomu co sa moze stat, a je smutne ze to trenovali vlastne na ludoch co za nic nemozu...Pokial viem aj ti co neprisli do prace, boli stale doma na telefone keby daco...konieckoncov cez vikend je tam tiez len jeden lekar na oddeleni a to je bezna prax a nie nudzovy stav. A choroby si nevyberaju ci je vikend ci pracovny den.

Moj nazor je ze vobec nemuselo dojst k tomu aby sa podavali vypovede, nie ze este vyprsala aj vypovedna lehota.. 😨 stacilo by sa tym zaoberat uz skor..no ale je to uz jedno, ja dufam ze aspon nieco pozitivne do buducnosti to prinesie.

trefukka
Odpoveď bola odstránená
lauritka
4. dec 2011

@trefukka v memorande, boli aj ine podmienky, nie len platy. Nepodpisovali len platy. Npriklad dorziavane zakonnika prace, aby neboli vycerpani napriklad...

vanessm
4. dec 2011

@lekarka2011 Presne takých lekárov ako Vy si vážim.

abbey1
4. dec 2011

Ja si vážim lekára, ktorý síce chce zlepšwenie, ale neohrozí pacienta. Je hrozné, že lekári dokázali vedome ohroziť pacienta, nechať napospas zodpovedných kolegov. Ak niekto podporuje stávku, ale vie si zvážiť svoju česť a zodpovednosť a prišiel do práce po výzve, alebo aj sám od seba a teraz je označovaný za "čiernu" ovcu, tak to ma zaráža.
Spôsob akým bol štraj vedený je pre mňa neprijateľný. Ohrozili sa životy mnohých pacientov, ťažko chorých ľudí, už tak v zlom psychickom rozpoložení, prevlekali ako mačatá do iných nemocníc.Nechcem si predstaviť, čo zažívali rodičia detí napr na onko, kde je každá sekunda stracom o život toho najcennejšieho. A rovnako hrozne na tom boli i lekári, ktorí zostali a zachraňovali situáciu.
Bojovať o zlepšeni, to ano. Ale taktika boja bola zvolená veľmi nevhodne- vydieračsky.Každému bolo jasné, že vláda bude musieť ustúpiť a v tom prípade je to len vydieranie, nie vyjednávanie. Smutné, že v tom boli nevinní rukojemníci.

latvia
4. dec 2011

@trefukka trefulka moze drzat hladovku pred parlamentom...ked uz zachadza do takychto absurdit 🙄 a samozrejme trefulka je v obraze ked hovori o vilach s bazenmi....trefulka nech doda pocet lekarov, ktori nie su sukromni a maju taketo vymozenosti, da statistiku kolko ich je, aby mu bolo potom jasne o com toci...lebo momentalne toci o velkych neznamych

odrik
4. dec 2011

@halienka
Ved to bol pekny prispevok 🙂! Ja som vyssie pisala, ze moj mm je v praci uz tri dni a zodpovedne sa o pacientov stara, i ked uz bol nezamestnany, so svojimi kolegami vsak drzi. A niekto zareagoval, niekto to oznacil ako paci sa mi to, niekto nereagoval. Tak je to predsa v poriadku 🙂.

cmulinko
4. dec 2011

@odrik prosim ta...odkaz manzelovi,ze mu dakujem,ze bol jednym z tych normalnejsich lekarov a i napriek nelahkej situacii pomahal dalej chorym ludom i ked mal vypoved....dakujem mu za to.a urcite je viac pacientov,ktori mu dakuju.

odrik
4. dec 2011

@mandragora22
Ale ved oni vedeli co robia 🙂. Uz som to niekde vyssie pisala. Drzali spolu, vedeli jeden o druhom, mozes mi verit 🙂.

odrik
4. dec 2011

@cmulinko
Odkazem 🙂. Dakujem 🙂.

sirinka
4. dec 2011

@abbey1 och, ohrozili sa zivoty mnohych pacientov...silne vyjadrenia, ale skutocnost nic take nepotvrdila... lekarska starosltivost bola zabezbecena
a na onko prave liecba je dlhodoba, o sekundach mozeme hovorit na urazovej chirurgii, RZP a tak...

januska191
4. dec 2011

toto je moj posledny prispevok k tejto teme..
vazim si vsetky povolania, od smetiarov az po vedcov, vazim si lekarov, ktori zostali v praci, lebo ich poslanie je dolezitejsie ako peniaze. OPOVRHUJEM a POHRDAM vetkymi lekarmi, ktori aj napriek nudzovemu rezimu sa vykaslali na pacientov a ohrozili ich zdravie aj zivoty. Dufam a verim, ze nikdy nebudem nutena ist k takemu lekarovi, lebo v jeho ociach su len eurace a cierna diera v oblasti hrudnika. Hanbim sa a je mi smutno z tychto ludi

lauritka
4. dec 2011

@januska191 no neviem, ci sa to dozvies,ku komu si vlastne prisla- urcite si to na dvere nevylepia, kto bol v strajku 😕

cmulinko
4. dec 2011

@lauritka skoda,ze neexistuje zoznam strajkujucich lekarov 🙂 ..tiez by som si kukla tie mena,ale len zo zvedavosti.

lauritka
4. dec 2011

@cmulinko 🙂 otazne je, ci by clovek bol v situacii si vyberat napriklad po autonehode, nemal by cas kontrolovat ci dotycny anteziolog alego chirurg strajkoval. druha vec, urcite medzi nimi bolo aj vela vybornych lekarov. 🙂

mandragora22
4. dec 2011

@denduska nuz, ja sa skor obavam, ze to neprinesie nic pozitivne do buducna. 😒

sirinka
4. dec 2011

@januska191 ich poslanie je dolezitejsie ako peniaze? tak im zrusme platy uplne, nech ziju zo svojho poslania a z toho, co im ludia z vdacnosti nanosia.... 🙄