icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

lauritka
4. dec 2011

@mandragora22 pokial tie body, na ktorych sa dohodli zakomponuju aj do zakonov, tak su mozno v buducnosti lepsie vyhliadky... bude vacsia kontrola toku financii,lekari nebudu robit tolko nadcasov... verim, ze sa z toho viaceri poucili, kam az to moze zajst..

mandragora22
4. dec 2011

@lauritka ja som skepticka. v nasej republike sa kradlo, kradne a bude kradnut a neverim tomu, ze teraz nejake "body" vsetko vyhladia. blbost. ano, prilepsila si ista vrstva obyvatelstva - lekari a tym to hasne. a cakam na dalsie strajky, ktore ja osobne tentokrat budem podporovat, pretoze si myslim, ze ostatny narod nie je "od macochy", aby sme my vsetci rovnako makali (no pardon, teraz som na materskej, ale odmakala som si uz v zivote svoje), a aby sme zarabali ako sive mysicky.. myslim si, ze este sucasna, ako aj buduca vlada bude mat co robit, aby toto utiahla a ze dopadneme ako stat velmi velmi zle. ☹ ☹

vejinka
4. dec 2011

kto raz nechce pochopit preco zvolili formu takehoto strajku tak sa tu mozeme rozliat na kolomaz a aj tak to nepochopia!

abbey1
4. dec 2011

@sirinka Vidím, že vieš o čom hovoríš. Bola si niekedy na onko? My sme tam strávili 13 mesiacov a viem, čo sme my i iní zažívali. Nepíš, ak o tom nemáš osobnú skúsenosť.

mandragora22
4. dec 2011

@abbey1 tiez si myslim, ze kto osobne nezazil skusenost so zakernou chorobou a co taka choroba dokaze narobit, nemal by hodnotit ☹

sirinka
4. dec 2011

@abbey1 bola som tam zamestnana.

latvia
4. dec 2011

@abbey1 ja mam aktualnu skusenost s onko.... a viem co tym myslis...ale je pravda to, co vravi sirinka, zial. mojej sestre tiez presuvaju chemoterapiu z roznych debilnych dovodov 🙄 🙄 🙄 a nezmozem s tym nic. a to bolo este pred strajkom...

abbey1
4. dec 2011

@latvia
@sirinka Tam však nejde len o podávanie chemoterapie. Denno denne sa tam riešia komplikácie pri liečbe, a tam ma nikto nepresvedčí, že často ide o minúty a hlvane nikto z rodičov netuší, ako zareaguje jeho dieťa o sekundu či hodinu. V tom ma nepresvedčíte. ☹

sirinka
4. dec 2011

@abbey1
@mandragora22 ako prepac...strach o svoje dieta pri takejto chorobe prezivas ci je na odd. sest lekarov, alebo dvaja...tvoj strach neovplyvnuje pocet lekarov v sluzbe, ale samotna diagnoza.
co sa tyka liecby onkologickych ochoreni, je to skutocne velmi zdlhavy proces, na ktorom sa podiela cely zdrav. tim a nie iba sluzbukonajuci lekar...

latvia
4. dec 2011

@abbey1 o tom ta nikto presviedcat nechce. povedz mi ale pripad, kedy akutnu liecbu odlozili. chcem konkretny priklad. lebo ja zase neverim ze akutnu liecbu takto lekari odmietli.tomu neverim.takze popis konkretnu situaciu, potom sa vyjadrim. kedy bola aka komplikacia? kde kto co zanedbal? konkretny priklad chcem

sirinka
4. dec 2011

@abbey1 kolko lekarov tam byva v noci a cez vikendy?

vejinka
4. dec 2011

teraz citam toto je to otvoreny list zaujimave ...citajte ak mate chut 😉

Vážená predsedníčka vlády SR,

Váš otvorený list, ktorým ste poďakovali za prácu lekárom, čo zostali v nemocniciach, sa ma osobne dotkol, nakoľko ste zrejme zabudli, že svoju prácu vykonávali tisícky lekárov v neštátnych aj štátnych ambulanciách. Ďakujem teda, že ste mi (ako ambulantnému lekárovi) nepoďakovali! Hoci za Vašej vlády mi tak evidentne klesli platby zdravotných poisťovní, že zvažujem – ak medzičasom nevyhlásite napr. vojnový stav – opustiť túto loď.

Keď som už pri tých “prachoch”, rád by som sa dozvedel Váš názor na skutočnosť, že za núdzového stavu plat predsedu predstavenstva štátnej (“Vašej”) zdravotnej poisťovne – Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a.s. – činí mesačne 20.246 euro (!).

Za jeden jediný deň zarobí Vám podriadený šéf štátnej zdravotnej poisťovne 675 €, cca 20.349 Sk!

To je núdzový stav?! Toľko nezarobím mesačne, čo zarobí Marián Faktor za jeden deň! Za čo si zaslúžil takúto odmenu? Za prepad ratingu Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a.s. z AA+ (ako ju prevzal od Zuzany Zvolenskej) na dnešné jediné “A”? Za zdržiavanie platieb poskytovateľom zdravotnej starostlivosti?

Mimochodom – kresťanský demokrat Marián Faktor zarobí viac, ako predseda Európskeho parlamentu a o niečo viac, ako je vôbec najvyšší plat v rámci EÚ – viac, ako predseda Európskeho súdneho dvora pre ľudské práva!

Handrkovali ste sa o nejakých pár smiešnych eur pre lekárov. Keby tak Marián Faktor plus ďalší dvaja členovia predstavenstva VšZP odovzdali zo svojich extra ordinárnych platov rozdiel medzi priemerným zárobkov v zdravotníctve a “ICH” odmenou, keby to robili mesačne a keby to urobili aj nimi dosadení riaditelia na všetkých stupňoch riadenia kartelovej VšZP a iní zbytoční ofukovači papierov na regáloch nič neznamenajúcich listín a formulárov, azda by sa tých 300 euro našlo.
Tento otvorený list dávam k dispozícii médiám, ako aj každému, kto je rovnako – ako ja, zvedavý na názor “unavenej dámy z nekonečných rokovaní o peniazoch s lekármi, ktorým išlo len a len o peniaze”, na “prachy Mariána Faktora” – generálneho riaditeľa štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a.s. – v riadiacej pôsobnosti vlády SR (vedenej “unavenou dámou z nočných rokovaní”).

S prianím rýchleho načerpania síl do rozdávania extra ordinárnych odmien “rovnejším” a zároveň vyhlasovania núdzových stavov “rovným”.

MUDr. Vladimír Hacek, Krupina, 3. december 2011,
ambulantný lekár, ktorý pracoval, no nestojí o žiadne otvorené ďakovačky politikov a chce iba názor, či skôr vysvetlenie na jednoduchú otázku.

sirinka
4. dec 2011

@vejinka az sa mi tazsie zacalo dychat... 😅

latvia
4. dec 2011

@vejinka paradny list 😀

mandragora22
4. dec 2011

@vejinka nuz, toto je naozaj zaujimave, ale ako som uz pisala. tu sa kradlo, kradne a bude kradnut. a pod tymto pojmom mam na mysli aj vysoke, nekrestanske platy takychto ludi, pricom v inych sferach ludia krkaju od vyplaty do vyplaty. ved o tom to cele je!
mna na tom vsetkom stve najviac to, ze kazdy pracujuci obcan tejto republiky si vzhladom na dnesne pomery, ceny, naklady atd. zasluzi omnoho vyssi plat, ako ma (teraz mam na mysli vrstvy ludi, ktori zarabaju od 300 do 500), lebo takych je sialene vela. a namiesto toho, aby sa fakt robili opatrenia a setrilo, kde sa da, tak takito ludia, ako su riaditelia poistovni, a ich poskokovia, ako aj dalsi a dalsi v dalsich oblastiach, zarabaju nehorazne prachy. mne je z toho fakt zle. ako som uz velakrat uvadzala, kto ma vela, bude chciet este viac a bude nenazrany... tato doba uz nie je o ludoch, ale o peniazoch ☹ ☹

cmulinko
4. dec 2011

@lauritka ja by som nic nekontrolovala a nepatrala by som.

vejinka
4. dec 2011

verim tomu ze toto vedel malokto ...ja som vedela ze sa tam zaraba viac ako je bezne ale s takou sumou som neratala ani vo sne

vejinka
4. dec 2011

a potom verte premierke...kurnik a to som ju volila! ohana sa tym ze niesu peniaze a pritom to nieje pravda ...raday som vedela za co ten pan dostava taku vyplatu....za okradanie ludi??? tak toto je fakt silna kava 🙄

latvia
4. dec 2011

@vejinka nenadavaj si, aj ja som ju volila 😝 som myslela ze je mensie zlo, tak ale uz u mna skoncila davno... ako furt prednasala tie dojimave reci ako jej zalezi na vsetkych pacientoch.....mi z nej bolo zle...

vejinka
4. dec 2011

@mandragora22 svata pravda ..tusim v biblii bol urivok: kto ma vela bude chciet viac a viac ale do neba sa nedostane bude tam kde sa skripe zo zubami a kto ma malo a dostane menej bdue odmeneny v nebi...alebo tak nejak lenze cakat kym zomreme sa mi zda troska nefer a ty smradi tam hore cely zivot ziju ako prasa v zite ...co ma clovek z toho ze sa dostane do pekla...ved peklo sa da prezit aj na zemi nie? 😉 teda chudobni vedia o com pisem..pretoze tru biedu a zivoria rataju centiky od vyplaty k vyplate ...ale ti hore to nikdy nepoznali su to ludia prerobeny peniazmi a sliapu po ludksej dostojnosti a vysmievaju sa pracujucim ludom..fuj!

vejinka
4. dec 2011

@latvia mam pocit ze tazila z toho ze je zena..ale vidim ze aj zena moze byt zla. lenze ona by ani nebola zla ale za sebou ma ludi ktory nou manipuluju a ona je len babka v ich rukach ..boze ako som mohla byt taka slepaaaaa 😠

mandragora22
4. dec 2011

@vejinka no ved..........o tom to je 😖 😠

vejinka
4. dec 2011

asi uz nenavidim vsetky existujuce predvolebne kampane lebo to je len masirovanie mozgov ako hovorieva moj muz...co ma z toho clovek ze daju gulas a parky ked o par mesacov ked sa dostanu k moci ten gulas a parky vezmu 10x. v podobe zvysovania cien tomu hovorim svinstvo

lauritka
4. dec 2011

MANDRAGORA chapem co myslis, ale snad sa nieco poriesi a daju to aj do zakona, a v konecnom efekte z toho bude prosperovat konecny a najdolezitejsi clanok - pacient.

andreah25
4. dec 2011

@vejinka Ja by som Radičovú neodsudzovala, ona isto vo svojej podstate nie je zlý človek, isto išla aj do politiky s dobrými úmyslami, lenže sama hlavou múr neprerazí. A taktiež si myslím, že bola dosadená na čelo kandidátky a tiež ako premiérka práve preto, aby sa ulahodilo ľuďom, no osobne verím tomu, že všetko stále riadi Dzurinda, ktorý však nie je blbý, a vedel, že jeho majú ľudia plné zuby a tak by vo voľbách nezískali toľko, čo mali. Takže ja aj túto 1,5 ročnú vládu nazývam stále ako Dzurindova vláda. Radičová je totiž jeden z mála politikov, ktorí sú cca čitateľní a preto si myslím, že ona nie je zlá, len v politike sú isté pravidlá hry, ktoré ona sama nezmení, a buď sa im prispôsobí, alebo môže ísť.
A inak, to že navýšili nakoniec lekárom platy, tak sa to tým možno ešte neskončilo. Štát má dnes za sebou už druhú neúspešnú emisiu dlhopisov a tak je dosť možné, že čoskoro nebude na platy vo verejnom sektore ako takom . . .

nessi01
4. dec 2011

@monnaa 100 ludi, 100 nazorov, pokial ide o sme suhlas, ze to ide dolu vodou, ale inak verim tomu, ze na kazdom sprochu pravdy trochu...a pokial ide o metafory s oveckami a osami, myslim, ze su velmi vystizne. To je nieco, co na Slovensku zufalo chyba - kvalitna kontrola lekarov a nemocnic, vyzadovanie kvality zo strany pacientov a kriticky pristup. Tu jednoducho pacienti nie su klienti, ktorym nemala cast vyplaty odchadza na zdravotne poistenie, ale obycajne s prepacenim onuce...

odrik
4. dec 2011

@vejinka
Noooo, dalsi zaujimavy pohlad cloveka, lekara. Dakujeme. Tato diskusia je prave o tomto, aby sme videli viac pohladov a mohli si svoj nazor udrzat, mozno ho niekam posunut, upravit, zmenit......

katja78
4. dec 2011

väčšinou už vo verejných témach neprispievam, ale nepamätám si, že by niekedy nejaká téma, vo svojej podstate nesúvisiaca s bežnými maminkovskými a tehuľkovskými problémami, vygenerovala lavínu toľkých novo-registrovaných užívateľov, ktorí majú silnú potrebu vyjadriť svoj názor práve na fóre pre "mamičky a budúce mamičky", na MK 😨 😕 to sa administrátori, vlastne prevádzkovatelia stránky, musia veľmi tešiť 🙄 dúfam, že naozaj sa im podarí zistiť záškodníkov 😝

katja78
4. dec 2011

@vejinka - fakt extra-ordinárny príspevok 😲 😲 😲 😲 😲

odrik
4. dec 2011

@katja78
Mas pravdu. Moj 11 rocny syn mi obcas pozera cez rameno, ked si tu s vami pisem a velmi chcel reagovat na niektore prispevky. Nuz moja reakcia bola jednoznacna: "Nie si mamicka, a ani buduca mamicka" 🙂, tak zahlasil, ze je buduci otecko 🙂. Viem, ze takto si to nemyslela 🙂 🙂 🙂