icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

canama
13. nov 2011

@pici mne nepride ako problem, ked mam vazny problem nasadnut v noci do auta a odviezt sa 35 km. je to pol hodina cesty. ked by som aj nemala auto tak je okolo mna vela susedov/kamaratov ktori maju a urcite ma radi odvezu. a ked ani to nepripada do uvahy tak urcite dam aj na taxik, ved predsa nie som simulant, mam akutny problem, ktory nepocka do rana. nechodim na pohotovost kazdy mesiac, bola som tam v zivote par krat a len raz to neskoncilo hospitalizaciou.

latvia
13. nov 2011

@janka196 mam spoluziakov ktori si uz vybavuju robotu v anglicku...nevravim ze vsetci do zahranicia pojdu, to je jasne ze nie.zapadni maju vyhodu blizkost ceskych hranic...

pici
13. nov 2011

@maggie2 spolurozhodovanie , nie rozhodovanie kedy je cas spravit utz nie? spolurozhodovanie v pripade nastrihu, podania oxi atd... ina tema... tak ok.. ale urcite nie spolurozhodovanie v zmysle ze ja nadiktujem lekarovi co ma kedy urobit

labaga
autor
13. nov 2011

@janka196 vies co sa buderobit? mesiac doma, sviatky non-stop s rodinou..... januar- uvidi sa ako sa čo vyvinie

janka196
13. nov 2011

@lauritka veru ale my slovaci sme uz raz taki. radsej sklopime usi a budeme dalej zivorit. hlavne ze politici si idu zvysovat platy sak preco by si nezvysovali ked nato maju zakony no nie. a volby??? dalsie miliony odtecenych penazi ktore mohli vyuzit uplne inak ☹

maggie2
13. nov 2011

@bobocka pozri sa. Ja sa stretávam neustále s cudzincami. Slováci sú u nich povestní svojimi namosúrenými tvárami. Ľudia v zahraničí to nechápu, že prečo na ulici, v úradoch, všade sa tak ľudia kyslo tvária. Nevedia na SK čo je to profesionálny úsmev.

Mnoho navrátilcov na SK, ktorí žili v zahraničí má s tým rovnako problém. Považujú ich v zamestnaní zrazu za podozrivých (ej ten ma chce ogabať) a falošných (ej taká zákernosť), alebo neserióznych (asi je sprostý keď sa furt usmieva). Lebo navrátilci zo zahraničia si zvykli sa usmievať.

Na SK sa úsmev nenosí, je znakom nerozvážnosti, ľahkomyseľnosti, slabosti... Je to vyložene niečo podozrivé. A ak taký usmievajúci sa lekár ešte podá ruku, no to slovenského pacienta úplne vykoľají a zneistie. Povie si, je to vôbec profesionál? Je to odborník? 😀 😀 😀

Len kto sa patrične vážne tvári, úsečne trúsi strohé vety, požíva u pacientov vážnosť...Je to tak smiešne...že si tak necháme s prepáčením serkať na hlavu a ešte sme za to vďační. Služobníctvo a lokajstvo. 😝

bobocka
13. nov 2011

@janka196 kam by sli? v takom hufe nebude stahovanie narodov,neboj nic.ak pride ozaj k tomu,ze v decembri do prace nepridu,tak budu dva tri mesiace doma cucat a nechaju nasich vladarov sa potit a vymyslat krizove plany(bohuzial pacient bude na ten cas v piiip 😢 ) a potom po volbach sa zas vsetci zacnu o svoje miesta uchadzat.inak to nevidim.co ine by chceli robit? v takom hufe pre nich v zahranici miest niet,drviva vacsina ani neplanuje odist zo slovenska,tak co by mohli? mozno sukromne praxe pootvaraju,no to je tiez nerealne.kazdemu jednemu sa iste neujde .je to bububu na par mesiacov.ale tych par mesiacov bude pre pacientov sakra tazkych ☹

pici
13. nov 2011

@canama pri stipnuti osou do hrdla by ti auto, prijemny ochotni susedia boli na dve veci.. ver mi... to je len priklad

maggie2
13. nov 2011

@lauritka no nech si to vyskúšajú 😉

janka196
13. nov 2011

@labaga len zas nato doplatia pacienti ☹ a ti hore ktori o tom rozhoduju im je to totalne u prdele. za tie platy a uliate peniazky sa pojdu dat do poriadku do rakuska banda jedna zlodejska 😠

labaga
autor
13. nov 2011

@pici @maggie2 ono by to malo byt tak ................ mamička si praje SC, lebo ozvy klesaju... ono že: chcem rodit prirodzene... dobre malý podpis... šup je tam... dobre takže ste odmietli SC je to na vas... možno sa ozvy pojdu hore, ja u vas končím. dieta udusene umiera ale matka spokojna že spolurozhodovala pri tak akutnom stave

pici
13. nov 2011

@labaga je to extremny priklad.. ale ano... alebo naopak v anglicku povie. nie je cas na utz? a doktorko spokojne povie, ano pani... mate pravdu teraz je ten cas...

canama
13. nov 2011

@latvia ja nehovorim, ze by tam nemala ta pohotovost byt, ale ze ked ju zrusili aj napriek tomu ze je tam objektivne potreba, tak predsa dopyt by mal nejako stimulovat ponuku. neviem, kolko by som si pytala, ale ako pacient by som bola ochotna dat urcite dost, ked by som riskovala stratu zraku. a co sa tyka posudenia zdravotneho stavu...ved najskor predsa tomu lekarovi volam, poviem mu aky mam problem....tak isto ked zavolas na 112ku tak predpokladam, ze neposlu sanitku kazdemu ale sa najskor snazia zistit ci je nutne ju posielat...ci naozaj sa vyhadzuju peniaze uplne do vzduchu? 😠

miracko
13. nov 2011

Ťažká otázka,
nečítala som predošlé príspevky ale je to dvojsečná zbraň
Na jednej strane sú lekári podľa mňa naozaj slabo ohodnotení vzhľadom na dlžku a náročnosť ich štúdia, na ich zodpovednosť a pracovné podmienky, ktoré majú niekedy naozaj strašné a potom sa deje to čo sa deje, lekárske špičky alebo mladí lekári odchádzajú do zahraničia lebo tam sú zaplatení
Druhá vec je kto na ten ich štrajk doplatí ? Obyčajný pacient a nie tí od ktorých je zmena požadovaná
Je to strašné aké to môže mať následky ak naozaj splnia to čo sľubujú ale potom by sa aj mali zamyslieť nad Hipokratovou prísahou, ktorú skladali pretože takto zbytočne ohrozia životy ľudí
V piatok v noci sa mi dusil syn, dostal silnú laryngitídu ani si neviem a nechem predstaviť že by sme dobehli do nemocnice a tam by nám nemal kto pomôcť a on by sa udusil
Je to fakt ťažké a dúfam že ak sa rozhodnú splniť svoje hrozby nikto nato nedopaltí životom

latvia
13. nov 2011

@canama samozrejme , chapem. poviem dr. ze moje 2 rocne dieta place krvave slzy....nevidim do oka, dieta jaci, krv tecie. prisla by si? ona nie je jasnovidka aby cez telefon videla, odkial tecie krv a ci je poskodene oko alebo nie. proste tak to je, diagnostika cez telefon je nemozna.

labaga
autor
13. nov 2011

@labaga samo že chyba v texte že nepraje SC

lauritka
13. nov 2011

no ved o to ide.

nieco sa uz muselo stat, tato tyrania nemoze trvat donekonecna! tu ma clovek len povinnosti a pomaly ziadne prava !!

na chudobneho aj tehla spadne, cize najlepsie je nahodit vysoke dph a podme tahat z ludi co to da 😠

a to ze to zacali lekari, no niekto musel. ludia su ticho a zivoria v hroznych podmienkach. to je nedostojne a neludske. krach krajiny by malo vyhlasit Sk a nie Grecko.

Lenze sa manipuluju statistiky, naoko sa vsetci maju dobre, tak co . 🙄

chcem vidiet, greka, nemca, svajciara ako by zil zo 400 eur na mesiac, ved by zburali parlament.!!!

maggie2
13. nov 2011

@labaga škoda, že si vieš robiť len srandu a chytáš za slovíčka a preháňaš. Strašne sa nadraďuješ, a nemáš za čo. Mne lekár navrhoval už v 37 týždni že mi dohodne sekciu, nebola žiadna indikácia (aspoň žiadna ktorú by som si uvedomovala) , iba to, že som už bola staršia, ja som odmietla, že počkáme. Praskla plodová voda o druhej ráno, (do niekoĺko hodín po tom v nemocke komplet odtiekla) manžel ma odviezol do pôrodnice 45 km. V pohode. Pozorovali ako sa neotváram dva dni. Navrhovali epi, odmietla som, kardiotokograf samozrejme v prevádzke. Potom prišiel tím lekárov štyria navrhovali ešte počkať, jeden či dvaja navrhovali CR. Medzi sebou predo mnou debatili a o rozhodnutie čo majú robiť požiadali mňa. Ja som sa rozhodla pre CR. A vyhovoval mi takýto postup, že rozhodnutie bolo vždy na mne.

maggie2
13. nov 2011

@lauritka by si sa čudovala koľko Nemcov žije zo 400 eur mesačne 😝

lauritka
13. nov 2011

@maggie2 no tak to si neviem predstavit , ked minimalny plat je 1600 eur ? 😕 alebo tak nejak. neviem presne.

latvia
13. nov 2011

@maggie2 😀 prepac, musim si rypnut, 6 lekarov debatilo o tvojom stave, tu je krasne ukazane ako sme na tom my a ako rakusania. kym u nas 3 gyndosi operuju, 1 ma ambulanciu a 1 cele oddelenie, 6 rakusanov debatuje o 1 pacientke 😉 tomu sa hovori komfort 🙂

maggie2
13. nov 2011

@lauritka prepáč ale fakt nemôžem debatovať s niekým kto hádže sumy od buka do buka a ani nevie čo hovorí. Ale áno, zvýšme platy lekárom, a Tebe špeciálne za to ešte väčšie dańové zaťaženie, veď tie peniaze sa odniekaĺ musia do rozpočtu zobrať....prosím so mnou už nediskutuj

labaga
autor
13. nov 2011

@maggie2 ono ak rozumný lekar dava na výber je to o tom že je skutočne na výber. casto nieje... otazka je ako si to npr.buduca matka vyloží..... nedal mi na výber... zlý doktor... a ani len netuší ako bybolo v prípade zlej volby

maggie2
13. nov 2011

@latvia vieš milá latvia, to bola vizita 😅 takže prečo prekrúcaš keď nevieš

pici
13. nov 2011

@maggie2 jeden zasadny rozdiel ... pri neotvarani sa. po odteceni vody by si na SVK porodila cs bez debaty. lebo nikoho nezaujima v tomto stadiu tvoje zelanie, ide o dieta nie o tom, co si ty myslis..

bobocka
13. nov 2011

@maggie2 nesuhlasim.pracovny profesionalny usmev je fake.mne osobne to tam vadilo.ano v obchodoch to bolo prijemne ked boli predavacky mile a pre zakaznika a nevykadali popri blokovani jedna druhej co na veceru varili a ako uz chcu ist domov.ale odkial pokial.mne ta ich profesionalna milota sla na nervy.aby sa mna sestra pytala how r u love??? kde sme? aka som jej ja love 😠 proste mi odmietli bezne tehu vysetrenia,ktore sa u nas robia automaticky a keby som pocas tehu nesla domov a nedala sa prezriet svk doktorom ,tak mohlo moje tehu kadejak skoncit.ja osobne som bola ovela radsej tu na svk,kde lekar pozorne prestudoval celu moju uk tehu knizku a ked sa mu sebemensia vec nezdala,tak ma hned napisal na vysetrenie,ako tam,kde sa na mna usmievali ako mesiacik na hnoji a starostlivost o mna a moje dieta bola veskera zadna.a na mna sa svk lekar usmial aj pri porode aj po nom.bol sakra mily aj ked ja ako rodicka v bolestiach som veru najprijemnejsia nebola.cely cas sa max snazil aby sme ja aj moj syn boli v poriadku.nedavno som bola so synom na pohotovosti a lekar sa neusmial ani raz,no to hned neznamenalo,ze je nevrly a hlusny.kludne mi vsetko vysvetlil,syna poriadne prezrel.mne na usmeve nezalezi.potrebujem lekara co vie co robi a vie sa slusne spravat.to mne bohate staci.

latvia
13. nov 2011

@maggie2 😉

lauritka
13. nov 2011

@maggie2 ja som zila v Nemecku 8 rokov, takze mi nehovor blbosti 😠 este ked boli stare dobre marky.

ved aj podpora od statu je viac

neuvedomujes si kde zijes, my sme stale v tyranii, ti isti komunisti sedia vo vlade..len sa tvaria demokraticky.

maggie2
13. nov 2011

@labaga @pici oni stále dúfali že sa otvorím. A dieťatko bolo sledované.

canama
13. nov 2011

@pici nuz ale to chces potom povedat ze musi byt na kazdych 10 km stvorcovych jedna 24 hodinova pohotovost....a ked uz hovoris o zivot ohrozujucich stavoch tak evidentne nie len pohotovost ale aj nemocnica a plnym poctom oddeleni. lebo inak uz neviem ako to myslis. a urcite by sa aj tak nasli pripady, kedy by ani to nepomohlo. akoze jasne ze by sa mi to ako pacientovi pacilo, neprotesotvala by som ibaze viem ze je to totalna utopia. ved v senci nie je ani poriadny pediater alebo vseobecny lekar...