icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

effkaa
5. dec 2011

@denduska jasne, tak ked sa nieco stane v pondelok - havarka alebo hocico, tak ti povedia, ze sorry dnes sa neoperuje?

lauritka
5. dec 2011

@katti77 nehorazne vela ??? 🙄 dane zvysia tak ci tak, aj elektriku, aj potraviny a ver mi, nie kvoli strajku lekarov. 🙄
ale kvoli vykradnutemu statu a nenazranosti politikov.

latvia
5. dec 2011

@effkaa havarka a dokaliceni ludia su AKUTNA vec, preco mas dojem ze by povedali ze sa neoperuje? 😠 ja neviem ci vam vsetkym nedochadza ten rozdiel medzi akutnym a planovanym alebo to robite naschval 🙄

denduska
5. dec 2011

@effkaa preboha ved to je ale akutna starostlivost..havarka si den nevyberie ale operacia s mimotelovym obehom sa planuje "par dni" dopredu.

katti77
5. dec 2011

u nas je sukromna nemocnica, vykazuje zisk, lekar sa na plat nestazuje, ani nikto vypoved nepodal, preco asi, lebo kolar protestoval proti akciovkam ale podla mna mali byt, to by ste videli ako by sa setrilo tak kde sa setrit ma, neupratovali by sa nemocnice za statisice a podobne, ale nie zo statneho to neboli
viete co, ked uz mate co chce chceli tak len dufam, ze teraz to zdravotnictvo bude super, na urovni a hlvane s ustretovými doktormi...
ja im tie peniaze nezavidim, nech si maju, ale zase za mne zvysia dane a budem tych doktorov platit z mojho platu, o to tu ide, a ak to niekto doteraz nepochopil tak to je jeho problem

minewka
5. dec 2011

@denduska píšeš toto:

"Ale kedze chcem aby moje deti mali spokojne, usmiate a kvalitne ucitelky a vybavenie na skolach, triedach, nehovoriac o tom ze mam v rodine ucitelov, nemusim o tom ani diskutovat aby som ich podporila "

ako vidíš, čítam poriadne 🙂..je pekné , že by si učiteľov podporila (aj ja).

latvia
5. dec 2011

@minewka a nemohlo je tak vesmirny pojem, ze sa u mna ani nepocita. moze sa stat cokolvek aj pri normalnom rezime, to "mohlo" mali lekari zabezpecene, aby nevzniklo. len tomu verejnost nechce uverit.

denduska
5. dec 2011

@minewka ale ved to uz zalezi od nich co si daju do cielov - ak by si tam dali len jeden bod a to platy aj tak ich podporim ved zarabaju otrasne.

effkaa
5. dec 2011

jasne, jasne

katti77
5. dec 2011

@latvia chces mi povedat, ze teraz sa ma tvoje dieta zle a hladuje? tak potom co by si robila keby si zarabala 300€?

labaga
autor
5. dec 2011

@katti77 vieš ako funguju tie sukromne nemocnice??? zisk vykazuju preto lebo točia pacientov, lahucke diagnozy, odbery, rehabilitacie atd. ked je problém šup do štátnej - na vyššie odborne pracovisko. To je príčina prečo su tie akože sukromne nemocnice tak uspešne

minewka
5. dec 2011

@lauritka ale štát sa vykráda aj cez netransparentné a predražené nemocničné tendre, napríklad... A lekári stopli zmenu, ktorá toto vykrádanie mohla aspoň skorigovať.

minewka
5. dec 2011

@labaga tak prečo je v Šaci oddelenie dlhodobo chorých a JISka - napr? A je súkromná? Poprípade centrum popálením - kam posielajú všetkých popálených z blízkeho aj ďalekého okolia? A funguje Šaca dobre...a dokonca tam je starostlivosť "zdarma"?

lauritka
5. dec 2011

@katti77 o zvyseni dani sa rozpravalo uz pred strajkom lekarov. a ked si sledovala besedy a vyjadrenia politikov tak chcu zaviet prisnejsie kontroly toku finannci v zdrav. cize peniaze na platy by sa urcite nasli tam.

latvia
5. dec 2011

@katti77 len ty na to nemyslis, ze v sukromnych nemockach sa aj priplaca, a to nie kazdy clovek v pohode spravi.
my sme tiez akciovka, a plat mam dla mna nizky (500-530 eur).v sukromnom centre sa maju lekari dobre, plateni su pekne, pacient tiez za hospitalizaciu plati, su tam peniazky na "rozdavanie". chces mat sukromne nemocnice? nech sa paci, potom ked budes doplacat na vykony sa ta spytam este raz

latvia
5. dec 2011

@minewka saca nie je zdarma, priplaca sa za hospitalizaciu

janicka
5. dec 2011

piacere nemusis byt takto povysenecka. Len pre tvoju informaciu, moj otec je ucitel. Sice ,,len" na zakladnej umeleckej skole, ale stale je to len ucitel. Ma 58 rokov a jeho plat je presne taky ubohy. Na rozdiel od teba vsak on s lekarmi suhlasi a o uciteloch (aj ked je jednym z nich) tvrdi len to, ze si za tu svoju hlupost asi nic nezasluzia, kedze si nevedia vydobit to, co im vsetci len slubuju uz tooolko rokov. Lekarom prisla trpezlivost a vyhodu maju len v tom, ze tu ide o zivoty, takze ich proste uz museli ,,vypocut" a splnit to, ze cele roky slubovali.
Kazdy z nas ma nejake zamestnanie a je ohodnotene tak ako je... hrozne. A to nevravim o ludoch (ako napr. ja), ktori vykonavaju odbornu praacu v sukr. firme 12 rokov a maju za to ,,prd" i ked fyzicky firme zarabaju velke peniazky. Pedagogom by som tiez rada odkazala, ze pracovat v sukromnom sektore (kde vam nikto nic nemoze garantovat - a uz vobec nie vlada) tiez nie je ruzove. Moj otec je ferovy clovek a prizna aspon to, ze v tomto state vsetci co sa snazia maju velke prd, ale ze on ako ucitel aspon nenesie hmotnu zodpovednost, co im vlada priklepne, to maju - je to sice prd, ale aspon aka taka istota. Tak prosim vas nehovorme tu o tom, kto je ako dolezity a kto je aky chudak. Ucitelia uz davno mali drzat spolu. By ma zaujimalo, aky kolaps by nastal, keby proste ucitelia nenastupili do prace.... kam by sme vsetci dali deti???? Ale ako moj otec vravi, kto po sebe necha skakat a nevadi mu to, zrejme mu nie je az tak zle...

minewka
5. dec 2011

@latvia ako mali lekári to "mohlo" zabezpečené? Pre teba je zabezpečenie, že sedí doma na telefóne?

minewka
5. dec 2011

@latvia ohooooooooo....zase ma niekto bude presviedčať, že sa v šaci platí 🙄 🙄 🙄 🙄 Bola si v šaci hospitalizovaná, že to tak presne vieš?

Neklam. Ja som bola 2x - 1x normálny štandard - neplatila som nič.

Druhý krát som si zaplatila nadštandardnú izbu - už som platila.

latvia
5. dec 2011

@katti77 nehladuje, za 2 roky som si stihla nasetrit dost penazi aby sme netreli biedu. a nebyt mojich rodicov, kde sa tlacime vsetci v 2 izbaku, tak nemam kde byvat. takto si svoj zivot nepredstavujem, prepac. ked mam chodit na skolenia za ktore si musim platit, tak chcem viac.

katti77
5. dec 2011

@lauritka ano nehorazne vela, a dane zvysia tak ci tak len ak zacnu vsetci statny zamestnanci strajkovat (tj. policia, poziarnici,ucitelia, uradnici) tak potom si neviem predstavit to percento, alebo tu sumu akou nas vlada zadlzi na dalsie desatrocia...treba volit fica, to sa budeme mat dobre, aj lekari sa vtedy mali dobre, neprotestovali, zazila som ako sa sestricky tesili, ze vyhral v r. 2006 volby fico, oslavovali v banskej bystrici v roosveltke dobre ze nie na chodbe, tak vtedy nam bolo dobre aj po krize 2008 sestrickam a lekarom bolo dobre, ale zrazu vsetko je zle a treba pritvrdit..... v case najvacsej krizi, ked europa kolapsuje, vsetci idu setrit, my by sme sa mali modlit aby sme sa nevratili ku korune, leba ak ma teraz niekto nasetrene len "trapnych" 200-300 € tak po prepocte mu zostane 3000-4500 Sk , mas pravdu, mala by som byt na strane lekarov a dalsich co budu chciet zvysenie platu....

labaga
autor
5. dec 2011

@minewka šaca je tam kde je pre US steel od ktorých ma super iniekcie. Odd. popalenín tam maj aj preto tradíciu. A práve na doliečovakoch sa nič závratné nerobí, ale može sa kde čo vykázať 🙂. Jisku maju ako každa nemocnica. šacu za uspešnu nemocnicu môže prezentovat len niekto neznalý detailov

latvia
5. dec 2011

@minewka minuly tyzden tam hospitalizovali moju tetu na operaciu. poplatok 6 eur.ziaden nadstandard

piacere
5. dec 2011

@latvia rodila som v šaci... keby som nechcela muža pri pôrode a nadštandardnú izbu, tak neplatím nič 😉

labaga
autor
5. dec 2011

@minewka a povedzme si budova o veľkosti internatu - velka nemocnica nie je.

katti77
5. dec 2011

@latvia ja si v nemocnici neplatim nic aj ked je akciovka a sukromna, tak tu nezavadzajte ludi

latvia
5. dec 2011

@minewka sedi doma na telefone? pre teba nie? lebo takto sa to robi uz desatrocia 🙄 ak ti to doteraz nevadilo, cudujem sa preco odrazu ano.

labaga
autor
5. dec 2011

skutočne neukazujme na šacu ako uspešnu nemocnicu - lebo neviete kde a ako peniaze teču 🙂

cmulinko
5. dec 2011

mozem sa opytat v ktorej platovej kategorii su lekari?

latvia
5. dec 2011

@katti77 vygooglim ti sukromne centra???????????? a poplatky za vykony?????? 😠