Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
u nas je sukromna nemocnica, vykazuje zisk, lekar sa na plat nestazuje, ani nikto vypoved nepodal, preco asi, lebo kolar protestoval proti akciovkam ale podla mna mali byt, to by ste videli ako by sa setrilo tak kde sa setrit ma, neupratovali by sa nemocnice za statisice a podobne, ale nie zo statneho to neboli
viete co, ked uz mate co chce chceli tak len dufam, ze teraz to zdravotnictvo bude super, na urovni a hlvane s ustretovými doktormi...
ja im tie peniaze nezavidim, nech si maju, ale zase za mne zvysia dane a budem tych doktorov platit z mojho platu, o to tu ide, a ak to niekto doteraz nepochopil tak to je jeho problem
@denduska píšeš toto:
"Ale kedze chcem aby moje deti mali spokojne, usmiate a kvalitne ucitelky a vybavenie na skolach, triedach, nehovoriac o tom ze mam v rodine ucitelov, nemusim o tom ani diskutovat aby som ich podporila "
ako vidíš, čítam poriadne 🙂..je pekné , že by si učiteľov podporila (aj ja).
jasne, jasne
@katti77 len ty na to nemyslis, ze v sukromnych nemockach sa aj priplaca, a to nie kazdy clovek v pohode spravi.
my sme tiez akciovka, a plat mam dla mna nizky (500-530 eur).v sukromnom centre sa maju lekari dobre, plateni su pekne, pacient tiez za hospitalizaciu plati, su tam peniazky na "rozdavanie". chces mat sukromne nemocnice? nech sa paci, potom ked budes doplacat na vykony sa ta spytam este raz
piacere nemusis byt takto povysenecka. Len pre tvoju informaciu, moj otec je ucitel. Sice ,,len" na zakladnej umeleckej skole, ale stale je to len ucitel. Ma 58 rokov a jeho plat je presne taky ubohy. Na rozdiel od teba vsak on s lekarmi suhlasi a o uciteloch (aj ked je jednym z nich) tvrdi len to, ze si za tu svoju hlupost asi nic nezasluzia, kedze si nevedia vydobit to, co im vsetci len slubuju uz tooolko rokov. Lekarom prisla trpezlivost a vyhodu maju len v tom, ze tu ide o zivoty, takze ich proste uz museli ,,vypocut" a splnit to, ze cele roky slubovali.
Kazdy z nas ma nejake zamestnanie a je ohodnotene tak ako je... hrozne. A to nevravim o ludoch (ako napr. ja), ktori vykonavaju odbornu praacu v sukr. firme 12 rokov a maju za to ,,prd" i ked fyzicky firme zarabaju velke peniazky. Pedagogom by som tiez rada odkazala, ze pracovat v sukromnom sektore (kde vam nikto nic nemoze garantovat - a uz vobec nie vlada) tiez nie je ruzove. Moj otec je ferovy clovek a prizna aspon to, ze v tomto state vsetci co sa snazia maju velke prd, ale ze on ako ucitel aspon nenesie hmotnu zodpovednost, co im vlada priklepne, to maju - je to sice prd, ale aspon aka taka istota. Tak prosim vas nehovorme tu o tom, kto je ako dolezity a kto je aky chudak. Ucitelia uz davno mali drzat spolu. By ma zaujimalo, aky kolaps by nastal, keby proste ucitelia nenastupili do prace.... kam by sme vsetci dali deti???? Ale ako moj otec vravi, kto po sebe necha skakat a nevadi mu to, zrejme mu nie je az tak zle...
@lauritka ano nehorazne vela, a dane zvysia tak ci tak len ak zacnu vsetci statny zamestnanci strajkovat (tj. policia, poziarnici,ucitelia, uradnici) tak potom si neviem predstavit to percento, alebo tu sumu akou nas vlada zadlzi na dalsie desatrocia...treba volit fica, to sa budeme mat dobre, aj lekari sa vtedy mali dobre, neprotestovali, zazila som ako sa sestricky tesili, ze vyhral v r. 2006 volby fico, oslavovali v banskej bystrici v roosveltke dobre ze nie na chodbe, tak vtedy nam bolo dobre aj po krize 2008 sestrickam a lekarom bolo dobre, ale zrazu vsetko je zle a treba pritvrdit..... v case najvacsej krizi, ked europa kolapsuje, vsetci idu setrit, my by sme sa mali modlit aby sme sa nevratili ku korune, leba ak ma teraz niekto nasetrene len "trapnych" 200-300 € tak po prepocte mu zostane 3000-4500 Sk , mas pravdu, mala by som byt na strane lekarov a dalsich co budu chciet zvysenie platu....
@minewka šaca je tam kde je pre US steel od ktorých ma super iniekcie. Odd. popalenín tam maj aj preto tradíciu. A práve na doliečovakoch sa nič závratné nerobí, ale može sa kde čo vykázať 🙂. Jisku maju ako každa nemocnica. šacu za uspešnu nemocnicu môže prezentovat len niekto neznalý detailov
skutočne neukazujme na šacu ako uspešnu nemocnicu - lebo neviete kde a ako peniaze teču 🙂
mozem sa opytat v ktorej platovej kategorii su lekari?

@denduska jasne, tak ked sa nieco stane v pondelok - havarka alebo hocico, tak ti povedia, ze sorry dnes sa neoperuje?