icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

minewka
5. dec 2011

@labaga jasné, jasné... 😀 😀 😀 budujem ďalej obraz nekvalitných a otrasných súkromných nemocníc, kde len hlupák môže byť spokojný 😀 No fakt..všetky súkromné nemocnice sú jedna hrôôôôôza.

Keď už - napíš presne v čom je Šaca tak zlá a nekvalitná nemocnica - z pozície mňa, pacienta.

minewka
5. dec 2011

@latvia ešte raz - v doterajšom "sedení na telefóne" - bol vždy štrajk? Ostalo vždy tak málo lekárov v nemocnici? Ak to bolo úplne v pohodičke, prečo niektoré nemocnice verejne deklarovali, že nie sú schopné fungovať a presúvali pacientov inde?

janicka
5. dec 2011

viete, co ma napadlo, baby? Tí najpovolanejsi, ktori naozaj vedia o co ide su skutocne lekari! Je to ich piesocek, ich obor, oni vidia tu spinu, ktoru mi nepozname. Ako by sa pacilo pedagogom, keby sme o nich zalozili formum a kritizovali to ich ,,zakulisie", o ktorom vieme len z pocutia a z medii....? Svojhlavo tu vacsina z vas odsudzuje lekarov a nemyslim si, ze sme ti najpovolanejsi odbornici.....

stut
5. dec 2011

@latvia samozrejme s tebou súhlasííím je zabezpečená akútna dokonca aj dnes som bol po lekároch síce ľudí veľa aj v nemocnici ale všade etický a humánny prístup či to bolo šťastie alebo realita to nemôžem potvrdiť. Lebo to je moja skúsenosť. Ale lekári u ktorých som bol ja boli super. opakujem super suprovitý. Pokiaĺ ste čítali moje príspevky tu dolnú hranica platu 1000 euro a potom hore.No a zase dnes romovia vytáčali sestru a lekárku a neustále vykrikovali na celú chodbu že musia ísť dopredu lebo idú na výškrab. To vykrikovali doslovne tak som ich prepustil aby som od nich oslobodil ostatných a zachránil nervy sestričke. Nakoniec všetci potom s tím súhlasili lebo už chceli mať pokoj. Toto je iba pre teba Latvija PS: chýbaš.

katti77
5. dec 2011

@latvia ty si takto svoj zivot neprestavujes, a myslis si, ze ostatny ludia co zarabaju menej ako ty si tak svoj zivot predstavuju, a su happy, ze sa maju tak ako sa maju? a co maju robit oni? oni nemaju cim vydierat svojho zamestnavatela, lebo kym nepojde o zivot tak sa nic nezmeni.... a o zivot ide iba pri lekaroch, tak strajkujte aj o rok nach vam zase zvysia o 300-400 €
a este stale sa bavime o zakladnom plate, este k tomu treba priratat aj priplatky...
ale ano ste vy najmudrejsi, a treba vam najviac, dufam, ze uz natrafim, len na lekara co ma aj srdce

janicka
5. dec 2011

a este jedna vec: Osobne si myslim, ze zalovat za verejne ohrozenie by sme mali ministra zdravotnictva. 4 mesiace sa toto tu riesi...a vidite.... nakoniec sa to dalo vyriesit.... Ale on sa spoliehal na to, ze lekari to proste neurobia.... to podla vas nie je ohrozenie?

zuzkat1
5. dec 2011

@denduska ja pracujem v ZS pre autistov a nemysli si ze zarabam viac.. a nasi su tiez ucitelia a je vysmech ze ucitelia s 30 rocnou praxou maju 500eur... a kazda skola je ina - nie platovo,ale dovolenkovo pocas roka... niekde riaditel da a poriesi sa to a inde ta ani k dr nepustia... ked s abude strajkovat tak ja pevne verim ze budu strajkovat aj specialne skoly, kedze plat je rovnako ubohy... a to len bude zabava - lebo tie deti nemozu byt ani minutu same...

sirinka
5. dec 2011

@teada preco by som nemohla pytat fakty? ja som nepisala, aka skupina lekarov sedi na telefone, prave pre to, ze tie info nemam...to ty si pisala a tak sa pytam, odkial mas tie informacie... 😉 na man nekric cus, ked nemas ako odpovedat...

latvia
5. dec 2011

@minewka a zase sa tocime dokola 🙄 pacientov BEZ ohrozenia na zivote presuvali na ine pracoviska. tam nema co robit doktor na telefone, ci ano? doktor na telefone je na AKUTNE veci. prekladali nejakeho AKUTNEHO pacienta inde????ktoreho????neprisiel lekar k AKUTNEMU stavu? ZAKUTNEL nejaky normalny pacient a nebola mu poskytnuta starostlivost? sedel nejaky lekar na telefone na riti ked ho zavolali na nieco akutne????? uz si pripadam jak debil, akoze sorry

katti77
5. dec 2011

@latvia ale mna nezaujma sukromne centrum, tam lekari neprotestovali, viem co su sukromne centra, do jedneho som chodila a minula som tam nehorazne peniaze, ale to bola moja volba....
nema vyznam si s vami pisat, vy mate svoj nazor ja svoj, ja len viem, ze tym co ste teraz spravili ste vlastne pomohli len a len sebe, pacientovi tak ako ste to prezentovali ste nepomohli vobec...nic sa nezmeni pre pacienta len vam sa polepsi...tak sa tu nehrajte na hrdinov...

minewka
5. dec 2011

@latvia poplatok 6eur/deň? za čo presne bol ten poplatok? Resp. čo v ňom bolo?

anusik2
5. dec 2011

aky je moj nazor na lekarov??? hanba im vsetkym, ze budu vydierat na ukor detskych oddeleni / detska onkologia, intezivka a o ostatnych oddelaniach nehovoriac../ to co ma byt? kam sme sa to dopracovali? všetkych by som ich poslala, tam kde chdu ist.. priznavaju len oficialne platy, ale kolko zarabaju mimo to nikto nepovie.. som zhrozena z celej situacie, verim ze nie som jedina co bola na operacii a musela si ,,lekara zaplatit,,

labaga
autor
5. dec 2011

@minewka čitaj pozorne vobec som nepísal že je šaca nekvalitna nemocnica, je to fakt super nemocnica - lenže z iných tebe asi neznámych dovodov.

lauritka
5. dec 2011

odpoveda prednosta Urologickej kliniky Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach Ladislav Valanský (64).

-Ste zrejme jediným prednostom kliniky a profesorom na Slovensku, ktorý sa rozhodol formou výpovede protestovať proti dlhodobo zanedbávaným pracovným a mzdovým podmienkam lekárov. Čo vás k tomu viedlo?-

„Hromadnú výpoveď lekárov som navrhoval už v roku 1995 na Sneme lekárskej komory v Rajeckých Tepliciach. Dôvod bol rovnaký vtedy i teraz. Videl som, ako vtedajšia vládnuca garnitúra rozkráda krajinu, že zdravotníctvo je na absolútne slepej koľaji, predvídal som, že keď nepodnikneme razantné kroky, situácia sa bude len zhoršovať a postupne spieť k totálnemu krachu. Kolegovia sa na mňa vtedy pozerali ako na nepríčetného. Hoci som nikdy nebol v komunistickej strane a patrím medzi stabilných voličov pravice, nemohol som teraz výpoveď nepodať.“

takze nebolo to, ze sa zobudili len teraz, krizu v zdravotnicte videli uz dlho, ale gradovalo to...

sirinka
5. dec 2011

@minewka pokial ten lekar nebyva hned vedla nemocnice, tak do minuty to nestihne...rovnako ako do minuty k tebe nepride ani ziadna RZP, pokial prave nie je za rohom...
rovnako ako to funguje aj pri normalnych prisluzbach...lekar je povinny zdrziavat sa v dostupnej vzdialenosti, ale nemusi cakat pred branou nemocnice...
a takato prax zatial funguje a nie len na sk...tak preco zrazu vytahujes minutu a doteraz vam to nevadilo? co keby si sa ocitla v situacii, ze by ta trebalo akutne operovat v noci a prisluzbukonajuci lekar pride "az" o 15 minut....?
ako by sa to dalo riesit?

latvia
5. dec 2011

@katti77 najmudrejsia nie som, poznam aj mudrejsich 😝 ti ktori sa maju este horsie, mozu nieco robit pre to, aby sa mali lepsie - presne tak ako bolo povedane mne - prestahuj sa , oni sa tiez mozu prestahovat . vzbur sa - tak ako to robili lekari. ja mam to jedine stastie, ze za mna mal kto strajkovat. tak nech sa najde medzi ludmi viacej takych, ktori budu strajkovat aj za tych, ktori si to nemozu dovolit, tak ako ja. akoze sorry, vsetko nezmenim, ale nevidim dovod, preco by som sa nemohla snazit zmenit svoj zivot len preto ze je niekto na tom horsie nez ja...ty by si nebojovala za lepsie podmienky pre seba keby si mohla?? 😕 len preto ze niekto sa ma horsie nez ty?

teada
5. dec 2011

@sirinka pozri sa, nie sme deti na pieskovisku"na mna nekric cus, nemas ako odpovedat"je to trochu trapne......vies, opakujem to iste co aj vtedy, reagovala si na moju reakciu, ktora uz bola reakciou...co znamena, ze tvoja kolegynka, na ktoru som reagovala, tvrdila ako strajkujuci lekari boli na telefonoch...takze ak chces ty kricat, tak si najprv precitaj vsetky reakcie az si v obraze, ked uz tak podrazdene reagujes...chapem ze si za strajkujucich lekarov, lebo reagujes rovnako nebezpecne 😉

lauritka
5. dec 2011

@minewka ano suhlasim ak by to bolo ako tam, lenze teraz vela poistovni skrtalo limity, co ak sktrlo aj v tychto sukromnych a za urcite inak bezne vykony sa plati ?? Ja som tam bola v roku 2009, platzila som len nadstandart, inac laparka nestala nic. Len neviem ako je to pri inych vykonoch.

irriss
5. dec 2011

@lauritka
ale zaroven kdysi to nedotahl s vypovedi az do konce.. 😉
ted jo, protoze uz je v duchodovem veku (64) a slo mu skoro o "prd"..takze nasel "silu" a dela hrdinu 😒

minewka
5. dec 2011

@latvia použijem argument tuto ta milovaných penta konšpiračných teórií - myslíš si, že by s tým lekári vyšli oficiálne, že sa niečo také stalo?že nejaký akútny prípad nemal dostatočnú starostlivosť? 😝

A ešte raz - ja pracujem s tým - ako si ludia myslia, naivne, že "mohlo sa stať" je nejaký neurčitý pojem, z rozprávok.
Ale mohlo sa stať je reálny pojem a málokto to tak berie a ešte menej ľudí sa voči tomu zabezpečí - z akejkoľvek strany. čiže rovnako ani u lekárov si nemyslím, že by "mohlo sa stať" bolo dobre ošetrené.

posledný vec je - že dotyčný pacient - rukojemník to tiež nevedel a mohol len dúfať , že všetko je organizačne tak zabezpečené, že nikomu sa nič nestane...

Ale predpokladám, že napíšeš, tradične "nadľudsky" - že všetko bolo na 100% zabezpečené. 😝

sirinka
5. dec 2011

@teada ako nebezpecne reagujem?

latvia
5. dec 2011

@minewka presne ti nepoviem, a nebolo to 6 eur na den, ale 6 eur za celu hospitalizaciu. ked budem mat doklad o plateni pri sebe, poviem ti presnejsie, nebudem kecat do vetra. mna to tiez zarazilo

lauritka
5. dec 2011

@irriss 😀 no jemu uz tak o plat nejde, to fe fakt. Ale preto nepodal vtedy vypoved, lebo jednotlivec by nedosiahol nic.

minewka
5. dec 2011

@lauritka podstatný rozdiel medzi súkromným a štátnym je v snahe získavania financií. štátna nemocnica natŕča ruku a pýta, súkromná natrčiť môže, ale málo kedy dostane.

tie limity sú skutočne len zlomok z dôvodov, prečo sú nemocnice v takej strate.

latvia
5. dec 2011

@minewka verim tomu ze ludia by takyto ohrozeny alebo zle zabezpeceny pripad urcite rozniesli na kopytach 😉 lekari by neututlali nic

minewka
5. dec 2011

@latvia ok - pokiaľ niekto považuje 6 eur poplatok za celú hospitalizáciu v súkromnej nemocnici za nehoráznu platbu, tak nemám k tomu viac čo dodať.

irriss
5. dec 2011

@lauritka
no ono je to tezke s tema jedincema, nekdy si myslime, ze jsme jedinec...protoze pohled na ostatni je klamny-sice nadavaji, ale "radeji" jedou ve starych kolejich, protoze si i oni mysli, ze jsou jedinci 😉

latvia
5. dec 2011

@katti77 ty tu furt operujes so slovami ako hrdina a panboh , nie ja 😖

katti77
5. dec 2011

@latvia LEKARI NEMAli A NEMAJU PRAVO VYDIERAT TUTO VLADU NASIMI ZIVOTMI. nech si najdu iny sposob ako sa dobracovat k tomu co chcu, ale najjednoduchcie je zobrat rukojemnika a vyhrazat sa... jednoducho hamba
ja nemam v rukach taku moc ako lekar (ludsky zivot), ze by som teraz strajkovala za moj lepsi zivot, ja mam jedinu vec a to je pravo volit ale aj to ma prevalcuje 45% tupych ludi tochto statu a bude volit nagora, tak nemam na vyber, len mat 3 zamestnania a makat od rana do vecera aby som sa mala lepsie