icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

minewka
5. dec 2011

@sirinka ok - ďalej sa tvárime, že sa akože nechápeme?

Dobre, dobre..to doteraz vždy bola rovnaká situácia, vždy bol štrajk, vždy odišlo toľko lekárov, vždy ostalo toľko lekárov na PNke...to je úplne rovnaká situácia.. 😎

A ďakujem za tvoje upozornenie, že RZPčka do 1 minúty nepríde, skutočne som to doteraz nevedela.... 🙄

latvia
5. dec 2011

@minewka za nehoraznu platbu to nepovazujem, pisala som to niekde? mala som tym na mysli ze 6 eur nepride kazdemu cloveku ako v pohode poplatok ked sa tu uz ohaname ludmi co zarabaju 300 e mesacne.

latvia
5. dec 2011

@katti77 nemaju pravo? kazdy ma pravo slobodnej volby.podat vypoved bola slobodna volba, ci to povazujes za protipravne? vydieranie by to bolo kebyze lekari daju hodinovu vypoved.
a to si mozme podat ruky, ked zacnem sluzit tak budem tiez ako keby som mala 3 prace 😉 a makat budem od vidim do nevidim tiez, pan boh nikdy nespi, nezabudaj 😀

sirinka
5. dec 2011

@minewka co nechapes? ze zakladna zdravotnicka starostlivost zabezpecena bola? a ze lekari na telefone su pre pripad necakanych situacii? prave ten tvoj oblubeny vyraz mohlo by sa stat ci ako to pises...

minewka
5. dec 2011

@latvia ale vytváraš tu dojem hnusných zlých kapitalistických súkromných nemocníc - kde pýtajú 100vky eur.

A 6eur poplatok platia ľudia všade inde, aj v štátnej nemocnici - len to neplatia cash, ale sa to vyúčtuje v nejakom nevykonanom, poprípade nezmyselnom výkone.

Ani štátna zdravotná starostlivosť nie je zadarmo.Len sa neplatí cash.

A garantujem ti, že ak by si toto ľudia uvedomili, radi zaplatia 6eur.

lauritka
5. dec 2011

takze zaujimavo to popisal este dr. Valansky. :
"Takzvané reformy boli skôr kozmetickými úpravami. Nemocnice dostávali od zdravotných poisťovní prostriedky, ktoré ako tak pokryli náklady na diagnostiku a liečbu, ale absolútna väčšina nemocníc vo vlastníctve štátu mala každý rok výraznú stratu. V mnohých prípadoch vznikali nadmerné dlhy aj neuváženými, často predraženými nákupmi techniky manažérmi nemocníc, čo podobne ako aj teraz štát riešil dodatočným splácaním dlhov. "

minewka
5. dec 2011

@sirinka ok -ujasnime si pojmy - čo je pre teba základná zdravotná starostlivosť? Myslíš akútnu?

latvia
5. dec 2011

@minewka aaaale, neprehanaj, nic tu nevytvaram 🙄

katti77
5. dec 2011

@latvia prostim ta, slobodna volba, o com to trepes, odborari vam nakazali a vy ste slepo posluchli, lebo vsak eura su eura... viem o pripadoch kedy lekar chcel stiahnut vypoved ale nemohol lebo sa mu odborari vyhrazali, rodinny znami...tak tu nehorov o slobodnej volbe, jasne dake percento sa rozhodlo slobodne ale vacsina sa urcite rozhodla pod tlakom... a druha vec co ma hneva je, ze vlada nemala pristupit na to, ze bud sa vratia vsetci alebo nikto, ked sa vam tak nepaci tak preco ste bojovali za to aby ste sa mohli vratit vsetci? bojite sa, ze vas vyhodia, strajkovali ste a konecne sa vam prilepsi a oni vas nezoberu naspat, to je tragedia, ale ze cloveka co cakal na operaciu aj rok vyhodili z pred dveri to uz vas nesere,co? tu ide o ludi a vy nemate pravo ich ohrozovat

teada
5. dec 2011

@sirinka tak trochu agresivne a to si mozme kazdy povedat svoj nazor v tejto diskusiii...v zivote som sa stretla s mnohymi ludmi, ktori zdravotne boli na tom naozaj zle, pohybovala som sa medzi nimi a vzdy som si cenila pracu lekarov, zdravotnych sestier, vychovavatelov postihnutych deti,tych, ktori sa dobrovolne bez akeholvokek naroku na mzdu podujali na tuto pracu, ci pracu s bezdomovcami a podobne...velmi som obdivovala ich silu zvladat aj emocie, ktore je niekedy tazke udrzat na uzde, ked vidime naozaj trpiaceho cloveka...jednoducho ludia, ktori nezistne pomahali ludom, tym nezistne nemam na mysli ze nedostanu vyplatu, zadara a podobne, ale to, ze sa venuju svojim bytim, srdcom druhemu cloveku, chrania a liecia zdravie a to najcennejsie-zivot...vsetci lekari a tito pracovnici boli pre mna velkym prinosom a fandila som im, ako aj pri tomto strajku...no nepaci sa mi, ze prekrocili hranicu prisahu, ktoru dali nam ludom, pacientom, prehnali to , ked ohrozili zdravie, ved v "hre"sme boli my ludia a nie ani tak my, ako ti, ktori lezali v tych nemocniciach a potrebovali....preto si vazim viac lekarov, ktori zostali verni svojmu povolaniu, byt LEKAROM aj ked oni sami mali tiez nizke platy...keby sa vsetci lekari zachovali tak nezodpovedne, ako by to dopadlo??

lauritka
5. dec 2011

@minewka este jedna konspiracna teoria 😀

"Myslíte si, že zdravotníctvo na Slovensku už nemá rezervy?

„Vidím to denne na svojom pracovisku. Všetko sa začalo rapídne zhoršovať, keď vstúpila do poisťovacieho systému Penta. Poisťovňa Dôvera začala postupne znižovať platby za ukončené hospitalizácie vrátane mimoriadne náročných operácií, postupne sa k nej pridala aj Všeobecná zdravotná poisťovňa. Neviem zodpovedne posúdiť, či iba z dôvodu nedostatku prítoku financií, ale v prípade Penty úlohu zohrala aj snaha zvyšovať zisk, ako to sama proklamuje. V systéme začalo chýbať ešte viac peňazí. V nemocniciach sa predlžovali čakacie termíny na zákroky, chýbali základné zdravotnícke materiály. Netreba sa teda čudovať lekárom, ktorým v týchto podmienkach platy nerástli, ale v mnohých prípadoch klesli, že si povedali – dosť. Nemocnice však potrebujú odborníkov, ktorí musia bez ohľadu na čas, rodiny, peniaze odvádzať neustále špičkový výkon. Bez nich je starostlivosť o pacienta nemysliteľná. O tom to celé je. A klinickí lekári, ktorí chcú vedecky pracovať a odovzdávať svoje skúsenosti študentom medicíny, sú na tom najhoršie.“

katti77
5. dec 2011

@lauritka tak preco lekari neprotestuju v ten svojej nemocnici proti svojmu riaditelovi a nenavrhnu ho odvolat, preco odbory nepovedia ujovi kolarovi aky je ten a ten riaditel zly a nezosadia ho za to, ze kupuje predrazene veci atd.... preco protestuju len ked chcu zvysit platy?

denduska
5. dec 2011

@zuzkat1 ja viem..svokra doobedu uci na strednej a poobede od 13.00 do 19.00 je v specialnej internatnej skole..a preto vravim ze hadam oni by nestrajkovali nie preto ze by mali vyssi plat lebo asi by nemala dve roboty ak by vastacila..ale preto lebo tie deti skutocne nemaju kam ist ☹ ...a ona, je celou dusou tam s nimi, vo volnom case ich berie do mesta, do cukrarne, do divadla aj moju starsiu dceru vezme spolu s nimi..takze by som jej dala aj 3000 eurovy plat keby som mohla 😉

lauritka
5. dec 2011

takze , co ak to bude mat podobny scenar, ak budu a.s , nebude im do toho moct kafrat vlada ??
ved ani na poistovne nema paku.

latvia
5. dec 2011

@katti77 no musim sa len pousmiat, jake mafianske praktiky tu teraz ozrejmujes 😅 pod natlakom? vyhrazali sa im cim? smrtou? zastrelenim rodiny? akoze uz fakt neviem co na to povedat....slobodna volba tu bola a je, kto sa citi byt dotlaceny do niecoho, nech poda trestne oznamenie, akoze taketo kecy ze ho niekto donutil dat vypoved neberiem, sorry, nie.

katti77
5. dec 2011

a je mi to jasne, penta je ta zla, a za pentov je daka strana a ta strana je tiez zla, jaj platy a politika o to tu ide

lauritka
5. dec 2011

@katti77 na to ti da odpoved dalsi moj prispevok vyssie, neprotestovali len kvoli platom, ale aj za dorziavanie zakonnika prace. Urcite by sa s tym v jednej nemocnic nikto nezapodieval, na to trebalo velku akciu.

kaja73
5. dec 2011

@latvia Ved sa im vyhražali-ked nedaju vypoved,tak ju dostanu 😎 -tak ako ju teraz dostanu ti, co vypoved nedali ,alebo ju stiahli.

teada
5. dec 2011

@latvia katti dobre pisala, napokon v ich slobodnej volbe bolo ohrozit nase zivoty a ako pisala katti aj vydierat vladu nami, ludmi, nasimi zivotami..v tomto filme sme boli naozaj rukojemnici a ked si spominala slobodnu volbu, tak veru z ich slobodnej volby sme sa tak stali...tiez si to myslim, tak mi neda nereagovat

latvia
5. dec 2011

@kaja73 zvlastne, kde konkretne? preco sa to nedostalo az k nam? 😀 taketo vydieranie by som prijala 😀

sirinka
5. dec 2011

@teada agresivne otazky ti kladiem, ked chcem aby si dolozila, co tvrdis ako fakt? a to je nebezpecne pre siroku verejnost?

latvia
5. dec 2011

@teada ok, upustme od rukojemnikov. nema lekar pravo dat vypoved? ma. len preto, ze vlada si myslela ze zartuju, len preto sme teraz za nenazrane svine porusujuce prisahu? 😕 len preto ze vlada sa neobtazovala najst lekarov alebo riesenie, tak vypovede lekarov boli brane za neeticke neludske a protipravne? ok, uz nemam potrebu dalej diskutovat

katti77
5. dec 2011

@latvia o mafianskych praktikach nebola rec, ale o odborarskych a nie je to vymyslene, je to fakt, mam to z prvej ruky...tak nevrav, ze nic take sa nedialo...a nikto nehovoril o zastreleni rodiny, ale odbory maju tiez svoje moznosti ako ti zneprijemnit zivot... a nemusis na to povedat nic, jednoducho to tak bolo...jaj a zase to trestne oznamenie, tak hadam nebude podavat oznamenia, ked mu laskavo dovolili sa vratit do prace o ktoru nechcel prist...brat to nemusis ale to je realita, samozrejme, ze sa to nedialo vsade a kadzemu, ale aj take pripady boli a su...zato ze ty si o nich nepocula tak to neexistuje ci co?

teada
5. dec 2011

@sirinka joj bozemoj drahy....stale tocis o tom istom🙂no ale fakty?ked teda stale to iste a ked ti to neda, precitaj si nase reakcie cele a doloz mi fakty teda, kolki lekari strajkujuci sedeli na telefonoch, kedy a kde...cakam

sunnysummer
5. dec 2011

@lauritka
@latvia
@sirinka baby, toto je stata casu. kto nechce pochopit, ten nepochopi... alebo nevidi si dalej od konca nosa... uz som tu pisala aj o tych 3 dalsich poziadavkach ale to uz nekomentoval nikto. vsetky vidia iba €. a, ze si zasluzi kazdy, s tym dajme tomu, ze suhlasim. ale co je lekarov do toho? vy ste ich podporovali?? preco by oni mali podporit vas? kazdy si stara sam o seba. co mali lekari strajkovat za vyssie platy kucharov?? ach come one...
zaujimave je este, ze vyssie platy poslancov, sudcov (a to vsetci vieme ake su sudy skorumpovane!!!) vas netrapia. ale par € pre lekarov vam neda spavat... 😖

evita266
5. dec 2011

http://trencin.sme.sk/c/6152940/platy-su-len-je...

Gynekológ Milan Krkoška má za sebou desať rokov praxe a najvyššie možné vzdelanie. Mesačne odrobí tristo hodín, sedemkrát do mesiaca trávi noc v nemocnici v službe, na rodinu mu zostávajú zo štyroch len dva voľné víkendy, ostatné dva je v práci. Jeho hodinová mzda je 6,2 eura. Mzda jeho začínajúcej kolegyne vyšla na 3,9 eura na hodinu. Ak sa situácia vyhrotí, gynekológ je rozhodnutý odísť na čas zo zdravotníctva.

„Bol by som nerád, keby to nastalo, lebo svoju prácu robím rád. Ak by však predsa, odídem s rodinou do Anglicka, zamestnám sa u kamaráta v stavebnej firme a budem zatĺkať klince. Svojim zamestnancom dáva za to tritisíc eur. Aspoň si na pár mesiacov oddýchnem,“ povedal.

Čítajte viac: http://trencin.sme.sk/c/6152940/platy-su-len-je...

najviac ma pobavilo huraaaaaaaaaaaaaaaaa do Anglicka oddychnut si za 3000€ pri zatlkani klincov a hlavne nezabudol pripovenut,ze si pri tom oddychne 😀 😀 😀 😀 ,naivita ten clovek nebol nikde pracovne dalej ako v TN

vsak sukromna ambulancia dobre vynasa
http://www.gyneka.sk/index.php?pg=1
😀 😀 😀 😀 😀

katti77
5. dec 2011

@lauritka boze nikde sa nedodrziava zakonnik prace a uz vobec nie u sukromnika, ale ak ja podam na neho oznamenie tak pridem aj o tych smiesnych par eur a som na ulici, ja musim drzat hubu, lebo nemam v rukach vase zivoty...tak to uz konecne pochopte, takto rozpravat moze len clovek pracujuci v statnej sprave...chodte makat k sukromnikovi a pochopite o com je zivot...

latvia
5. dec 2011

@katti77 aj by som nieco napisala, ale to by som hlboko zabrdla, a to nechcem. nech sa ti do cesty dostavaju len uzasni lekari, aby si bola spokojna.

sunnysummer
5. dec 2011

@katti77 a ty si co nesla studovat medinu, ked si myslis, ze to je take bohovske? a to s tym zakonnikom prace nemyslis vazne! sakra je to raz zakon a ma sa dodrziavat! posli na svojho zamestnavatela inspekciu ked sa ti nepaci!

katti77
5. dec 2011

@latvia ani ja, lebo lekar ktory je schopny vyhrazat sa neposkytnutim pomoci cloveku, a brat ho ako rukojemnika na ani nemam o com bavit....len skoda, ze neviem ktory lekar dal vypoved a ktory nie, lebo k takemu by som najradsej ani nesla, lebo ako ma osetri, ked mu na mne nezalezi, ked ma berie len za prostriedok ako sa dostat k lepsiemu platu, ale sucit stratil uz v prvom roku zamestnania....