icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

katti77
5. dec 2011

ja by som chcela vediet, ze ked ide lekar na vysetrenie ci sa s nim zaobchadza ako s lekarom alebo ako s pacientom, vy lekari to nikdy nepocitite ako sa k nam spravate, lebo vy ked idete k lekarovi, alebo vas rodinny prislusnik tak mu urcite vopred volate, alebo vas pozna a ta strarostlivost je uplne o inom, tak neviem ci vy viete posudit ako sa citi clovek ked ho osetruje lekar ktory sa nesprava ako lekar....

teada
5. dec 2011

@sirinka to je vsetko co mi k tomu povies???aj ujst je riesenie...ako nasi lekari🙂mam ti napisat, ze ano zienky, mate pravdu, ze pri tych telefonoch sedeli strajkujuci PNkari?zial ale o tom stale pochybujem, nepresvedcila si ma...a to iste, ze pochybujem o tom poviem aj nabuduce ak mi niekto napise, ze tam sedele strajkovnici...myslim ze zavadzanie je na opacnej strane🙂ale ok, neberiem tvoj nazor

lauritka
5. dec 2011

@katti77 minule bolo v tv, ze najvacia zivotna uroven je prave v Norsku. 🙂 🙂 tak naco vobec strajkovali, ze. nech su radi ze su. Ved nemaju minimalnu mzdu 317eur, zli, zli Nori 😠 😠 😠 😀

latvia
5. dec 2011

@teada vzhladom na to, co produkovali media, by som zrejme reagovala asi rovnako ako vy, ak by som nemala informacie z inych zdrojov. ale kedze viem ze media nikdy neinformuju uplne pravdivo, pytala by som sa zucastnenych. ja som v tomto strajku nebola zaangazovana, pytala som sa na situaciu kolegov a znamych doktorov co mam, tak som si nejaky ten obraz o tom vsetkom utvorila.

katti77
5. dec 2011

@lauritka tak ak pre mna pan kolar vymohol len to, ze ma bude operovat vyspaty lekar, tak mu pekne dakujem, to pre mna urobil vela,
a tiez nehovorme o tom, ze lekar ktory sluzil 36 hodin tak ani oka nezazmuril a na oddeleni pracoval sa, nikoho nemal na telefone a tak podobne, ved z nas zase nerobte hlupakov...
a jedine co sa tu pohlo tak bol plat lekarov a zakonnik prace (ok to mali fakt opravnenu poziadavku)
ty si pisala, ze vdaka lekarom bude aj mne lepsie, tak preto som sa pytala, ucitel tiez vymoze lepsie vysledky pre ziaka, tak bud pripravena podporit aj ich, ked budu strajkovat....
no my co pracujeme u sukromnika ticho byt musime a sme, to len pracujuci v statnej sprave si mozu dovolit strajkovat

zuzin78
5. dec 2011

moj nazor na tento strajk? Lekar je ten, co ostal v nemocnici, ked jeho ze vraj " kolegovia" boli doma, a hovorili, ze to nerobia pre peniaze

vzdy budem tvrdit, ze sa na slovensku az tak zle nemaju, ani jeden nevlastni staru skodovku, nebyva v malom bytiku. a aj ini ludia pracuju a maju velmi vela nadcasov a dostavaju ubohych 300-400€ .

a teraz ma tu mozete aj kukamenovat za moj nazor 🙂 🙂

latvia
5. dec 2011

@katti77 ak dotycny lekar vie, ze si lekar, vacsinou sa sprava ako ku kolegovi. ak ides na pracovisko, kde ta nepoznaju, tak si tam za bezneho cloveka, cakas rovnako, spravaju sa k tebe rovnako ako k beznemu cloveku.a tiez su pripady, kedy ti nepomoze ani to, ze povies ze si lekar, to som tiez zazila

katti77
5. dec 2011

@lauritka ale ved to lekari tvrdia, nikde nie je tak hrozne ako tu, tak nech idu napr. do norska ked tam je tak super

sirinka
5. dec 2011

@teada ale rozdiel je v tom, ze ja ta o tom ani presvedcit nechcem...este raz to napisem...ty si jasne a zrozumitelne napisala, ze "ani jeden zo strajkujucich"..... ja nie som tu nikoho hovorca, takze ak to niekto iny napisal, je to na nom, aby to vysvetlil...mna prednostne zaujimalo, odkial mas ty informacie....
proste na jednoduchu otazku som cakala jednoduchu odpoved...namiesto toho sa ma snazis presvedcit, ze to ja som si volaco vymyslela...a odpovedat sa nezberas...preco?
alebo si novinar a mas tajne zdroje? 😅

lauritka
5. dec 2011

@katti77 ano, ja podporim kazdeho. Okrem vlady 😝

latvia
5. dec 2011

@zuzin78 tak aby som ti poopravila tvoj vyrok ze ANI JEDEN nevlastni staru skodovku - ano, ja nevlastnim ziadne auto, ani moja rodina, a ANI JEDEN nebyva v malom bytiku - pravda, byt vlastny nemam, byvam s dietatom a rodicmi v 2izbaku
to nie je ukamenovanie, len ti pisem fakty za seba

katti77
5. dec 2011

@latvia no myslim si, ze vacsinou si lekari volaju, ze pride tam ten a ten kolega, bud uprimna, ked chces tak vybavit si to vies, my tu moznost nemame...
a ako sa k tebe spravali ked nevedeli, ze si lekar?

lauritka
5. dec 2011

@katti77 no ved vela lekerov aj pojde do zahranicia, uz teraz odchadzaju dobri lekari, kvoli podmienkam v nasom zdravotnictve. Absolventi VS uz poskuluju po prac. prilezittostiach vonku. AK by sa tu nic nikde nepohlo, tak bude fakt akutny nedostatok lekarov.

sirinka
5. dec 2011

@zuzin78 prosim ta ani jeden...su aj taki, co maju iba bycikel a byvaju na ubytovni...

prestante uz pouzivat vyrazy ako NIKTO a ANI JEDEN, lebo je to zavadzajuce a klamete....

katti77
5. dec 2011

@lauritka a kto by podla teba mal v tej vlade sediet aby bolo vsetko super?

lauritka
5. dec 2011

nikto z komunistov 😀

teada
5. dec 2011

@latvia ano je pravda ze media zvelicuju, prifarbuju a podobne...ale ja nemala dobre skusenosti, ked lekari posielali spred dveri chorych ludi, ktory potrebovali urychlene liecbu, operaciu, az sa ich stav nezvrhe nie hned na smrt, ale k ovela horsiemu zdravotnemu stavu....to ma jednoducho nastvalo a to by urcite aj teba, neverim tomu, ze potom by si aj napriek skusenostiam uverila opaku

labaga
autor
5. dec 2011

@sunnysummer asi ano ako to urobím?

teada
5. dec 2011

@sirinka a to si myslim aj teraz, ze ani jeden zo strajkujucich lekarov nesedel pri telefone, totiz prisli ludia co potrebovali a neprisli doktori , ktori"boli"na telefone...nemam uz viac c o k tomu dodat

sirinka
5. dec 2011

@labaga poziadaj adminov

sirinka
5. dec 2011

@teada ano, ze si to myslis, na to mas plne pravo...je to proste tvoj subjektivny nazor a ten beriem...
len nemam rada, ak sa taketo reci podsuvaju ako fakty...

latvia
5. dec 2011

@katti77 pisala som ze ak ides na pracovisko, kde ta nepoznaju.vid priklad ja - ocne oddelenie, nemali ani tucha kto som, ani som sa nepredstavovala ze som dr., prislo mi to zbytocne - bola som slusna, nehystericka....bolo mi povedane na problem mojho dietata - nieco mu padlo do oka a plakal krvave slzy- ze si vymyslam a ze mi dieta nespolupracuje. ked som dotycnej sestricke povedala, ako som oko vyplachla kvapkami, tak sa len zasmiala ze ona tie kvapky nepozna 😕 a ze mame ist domov a ak sa to oko zhorsi, mame ist zajtra na polikliniku.ziaden doklad o tom, ze sme na ocnom boli, mi nedala, ze netreba....
na jednom nemenovanom onkooddeleni, som sa predstavila rovno ako dr, kedze to bolo uplne ine mesto, nemala som znameho dr, a ziadali sme akutnu hospitalizaciu...titul mi bol prd platny.nejdenali so mnou ako s dr, cakala som klasicky na vsetko ako bezny pribuzny, ani informacie mi neposkytli ako pre kolegu.urgentna hospitalizacia sa nakoniec uskutocnila, napriek tomu, ze najprv nemala byt.

janinah
5. dec 2011

ak budeme všetci v tomto štáte čušať,tak táto vláda a zopár vyvolených si nadalej bude robiť čo len chcú a ukradnú nám aj stoličku pod zadkom,že pritom zabezpečia svoje deti do 10ho pokolenia ani nehovorím 😒 konečne niekto ukázal,že dosť,že nebudeme donekonečna držať hubu a krok 😉 rátajú s tým,že sme slušní a pokorní,že vidíme,že je kríza,peňazí niet,že chápeme ako dobre to oni s nami myslia,aj s tou transformáciou,aj s gazdovaním poisťovní......NIE povedali lekári a v tom vidím najväčšie pozitívum ich akcie

latvia
5. dec 2011

@teada urychlene potrebovali operaciu - byt laik, tak to beriem ako zanedbanie.nakolko som dr, viem, ze toto ziaden lekar neriskne. presnejsie by som sa vyjadrila ku konkretnemu pripadu. niektore ochorenia pockaju rok, niektore mesiac, niektore 3 dni, nniektore ani 24 hodin.

katti77
5. dec 2011

@latvia a myslis si, ze takyto pristup lekarov a sestriciek je normalny a taky by mal byt?

labaga
autor
5. dec 2011

@minewka to nemysliš vážne že by poistovna do ktorej idu povinné zakonom garantované odvody mala vykazovať zisk????

minewka
5. dec 2011

@sunnysummer niektorí kradli (tunelovali) priamo - v 90 rokoch odchod do súkromného, poodkupovali dobré prístroje za babku.

Dnešní lekári nešetria a ani to nevedia. Z cudzieho sa ľahko míňa. Plus sú na školách lekári učení- nespolupracovať - každé oddelenie bije za seba, úplne zbytočné zdvojené vyšetrenia - napr. - nespolupracujú ako tím.

teada
5. dec 2011

@sirinka 🙂prosim ta, ked si taka zafaktovana, daj mi fakty, ze neboli ohrozene zdravia a zivoty....daj mi fakty na vsetko, co tu obhajujes, ine uz nechcem

latvia
5. dec 2011

@katti77 nepoznas odpoved? 😕 jasne ze by nemal

teada
5. dec 2011

@sirinka a pokial viem, toto je diskusia, nazory, skusenosti ak chces fakty aj na zle skusenosti, ktore clovek zazije, tak mozem nadalej radsej ostat neveriacim tomasom