Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@minewka nie jasne, ze tam su aj platy a rezia celej nemocnice (od upratovania po mzdy tetusiek na personalnom ale aj mega plat riaditela a jeho namestnikov) ved nemocka zije iba z toho co dostane od ZP. ja by som bola za nejaky limit dajme tomu, ale vcetko co sa do limitu vmesti by malo byt plne kryte.
@latvia tak dobre som pochopila, ze jasne ze nadcasov sa to netyka, lebo tie su platene?to mi neprekaza, ked sa da, preco nevyuzit moznosti...ale nezda sa ti to uzmoc?boli sme ponuknuti ako "nieco za nieco" a teraz sa o nas ani nechcete komfortnejsie starat a tak nam oplatit nas strach a bezmocnost, ktoru sme prezivali?nevidite, ze sme zavisli na lekaroch??alebo vidite a preto sa lahsie s nami manipuluje?....vlastne je to aj tak jedno, lekar, ktory bol ohladuplny, hadam bude aj nadalej a lekar , ktory bol k pacientom drzy, nevrly, taky aj ostane...nas sa netyka ziadna zmena, ale som rada ze je po vsetkom a ze ich mame naspat, hoci...opakujem sa:prehnali to 😉
este raz pre vsetkych ja im nezavidim, ja im doprajem aj 3000 € aj ucitelom, aj policajtom, dokonca aj danovym uradnickam 😀 ....ale este raz tento stat na to nemaaaaaaaa a este raz nepaci sa mi sposob ktory zvolili, pacient rukojemnik...to je vsetko...
na nieco by stat mohol mat, ak by vedel hospodarit:
http://www.spolocnavec.sk/?p=4078
@anelehka stretavas sa s mongolmi nejak pravidelnejsie? lebo ja som mala kazdy tyzden na ambulancii minimalne jedneho mongola, ked som bola v CR a poviem ti, ze za 2 mesiace by sa ziaden mongol nenaucil tak dobre slovensky, aby bol schopny vykonavat velmi dobre svoje lekarske povolanie. ledatak anesteziolog, ktory sa vela pytat nemusi 😉 a samozrejme ze som vsetkych nehadzala do jedneho vreca, to nerobievam vacsinou 🙂
@katti77 ok, bolo to na hrane, odborari vraveli, ze je to uz za hranou.. ale co mali robit? keby sa stiahli nevybojuju hole nic! vlada (necinny uhliarik a radicova)ich do toho vlastne donutili. nebola ina moznost, len v tom pokracovat, alebo otocit a neziskali by nic.
nie nestretavam,Mongolov som spomenula ako jednych z mnohych,neviem preco ta zaujali prave oni,myslim,ze je tu kopec doktorov inej narodnosti ako slovenskej...
no a ked vidim, ze za vsetko moze radicova tak to uz ma vie len vytocit.....tak by som sa rozpisala, ale nema to vyznam, ano radicova kradla, radicova, klame, ano za vsetko vinme radicovu...
jaj fico to je borec, za toho nam bude lepsie, huraaaa caka nas super buducnost uz o par mesiacov
@teada komfortnejsie starat? co je to? neviem aky komfort mas namysli. moje dobre umysly pomoct nad ramec celeho mojho povolania? ja sa predsa o pacienta prikladne staram, dostane vsetku moznu dostupnu starostlivost ktoru mam k dispozicii, ale aby som utracala svoje sukromne financie a svoj sukromny cas na vyssi komfort pacienta ako mu poskytne system a lduia so mnou jednali ako s prasivym psom, to fakt nie.
@sunnysummer vies pre mna to uz bolo nad hranicou by som povedala minimalne slusnosti voci nam pacientom - obcanom... a hlavne ja viem, ze za to ani tak lekari nemozu, ale ich odborari tym, ze boli splnene vsetky podmienky okrem platov este stale strajkovali tak to ma vytocilo najviac...uz 30.11. boli dohodnuty na vsetkom okrem tych platov aj to im uz bolo ponuknutych 300€ takze tam ma presvedcili, ze islo hlavne o platy...tak nech ludi neklamu, mohli to podpisat 30.11. a boli by hrdinovia takto su pre mna vydieraci...je to mozno tvrde, ale tak to vidi podla mna velmi vela ludi...
@sirinka a zas to iste.......kedze si tak pekne zareagovala na mna vtedy, co som reagovala na to ze urcite sedia pri telefonoch ti strajkujuci, tak ako chces fakty?to ako ja ti mam teraz povedat, ze napokon nas mali ti strajkujuci viac pod kontrolou ako ti co ostali pre nas v nemocniciach??ty by si mi mala dat fakty , kedze sa ti pacil nazor, ze tam sedelei strajkujuci...ok, tak mali zapnute mobili a boli uz aj v plastoch obleceni a cakali pred nemocnicou keby nieco?jednoducho si to nemyslim...a fakty by si mi mala dat ty ja s tym druhym nickom, ktori takto chu zavadzat ostatnych
@anelehka to bol len priklad 🙂 ja som zazila mongolov, vietnamca - strasne sikovny v obore, ale komunikacia s pacientom tazka, palestinec - laxny pristup, tak ale pre peniaze sluzil od vidim do nevidim (netajil sa tym ze mu ide len o prachy), 3x ukrajinci - strasne sikovni, aj schopni slovensky komunikovat, 2x rus - boli po par mesiacoch prepusteni, napriek nizkemu poctu lekarov....
len tolko, ze aj zahranicnych treba selektovat, nie kazdy zahranicny je schopny vykonavat dobre svoje povolanie na slovensku (a ano, ani vsetci slovaci nie su schopni)
@latvia to vy tak jednate z ludmi ako z prasivymi psami nie ludia s vami, vam sa idu ludia vopchat do .....len aby dostali taku starostlivost na aku maju narok...ja vzdy ked pridem k lekarovi tak sa spravam normalne, skor som vyplasena, co mi je tak nemam chut robit zo seba frajera, ale ked sa pozriem na lekara, aky je nadrapeny a dolezity, tak mam chut odist, ale neodidem, lebo kde by som sla, kto iny by ma osetril?
@katti77 a to je prave OMYL!! toho 30.11. boli praveze dohodnuti LEN na platoch. preto sa tie koeficienty z 30teho nakoniec aj podpisali. to je prave dokaz, ze neslo len o platy. ak by im islo len o to, tak presne ako hovoris, mohli to podpisat a bolo by. ale im islo aj o nieco ine.
a ja nepisem, ze za to moze radicova, ja som jasny antifico, ale kto vyjednaval? uhliarik a radicova. a podcenili to.
@latvia chces povedat ze sa k tebe ludia spravali ako k psovi??pochybujem o tom...komfort je podla mna prijatelne podat informacie o mne, poskytnut nielen zakladnu starostlivost, nielen prvu pomoc, to dokazu aj studenti na gymnaziach, ale tiez ocakavam vludny pristup a uplnu zdravotnu starostlivost...tak ako to robime aj my ostatni
@sunnysummer to nie je omyl, sam kolar povedal, ze sa na 9z 10 dohodli, ale ze teraz ide o platy, a zda sa mi, ze to nepovedal 30.11. ale uz asi den vopred, ak chces najdem to na nete a hodim sem to video... a 30.11. sa to zmenilo, ze sa nedohodli ani na platoch ani nemaju este par jasnych zaruk na tie predchadzajuce body...ja ti poviem, kto najviac poskodil meno lekarov bol to kolar, jednoducho jeden arogantny clovek, ktory klamal verejnost a za chrbtom sa nam vsetkym smial
@teada tak to, co ty povazujes za komfort, ja povazujem za samozrejmost. za komfort povazujem ak pacientovi vybavim cez znamych specializovane pracovisko v BA na ktore by sa inac tazko dostal. Ak v ramci prednostneho plateneho vysetrenia nevezmem 5 eur, alebo po pracovnej dobe sa vratim na ambulanciu a urobim odkladne vysetrenie pred operaciou a pacient sa nemusi trepat na druhy den znova.toto je podla mna nad uroven klasickeho standardu
a to, ked po mne pacient bezdovodne stekal ako na psa, sa mi stalo nastastie len 2x
mimochodom keby boli take svine a hyeny ako ich niektori nazyvate, tak strajkuju dalej a nepristupili na tie platove podmienky ake navrhla vlada, ci nie ?? tak asi im tiez v konecnom efekte predsa len islo AJ o pacientov, ved to mohli natahovat dlhsie,,,
z niektorých reakcií tu vyplýva,že lekári by sa mali pacientom ospravedlniť,že si dovolili zabojovať za seba i za pacientov a láskavo pacientov požiadať,nechsapáči prísť na ošetrenie 😉 škoda,že mnohým sa nechcelo viac toho počítať a pochopiť k téme čo vlastne sa deje v slov.zdravotníctve a aký je celý systém,prečo sú nem. v dlhoch a čo všetko práca lekára obnáša 😒 média sa tiež vyznamenali,písali jednostranne a nedali priestor obom stranám,neoverovali si info,napr. v PO v piatok v tlači,že chod nemocnice nie je ohrozený a pritom chýbalo 101 lekárov a nem.kolabovala 😒 všetko sa zvrtlo len na boj o platy a každý videl 300 eur /btw kto koľko a či vôbec viac uvidí na vypl.páske je ešte otázne/...a ešte poznámka,lekári nebudú v nem.okamžite,to znovuprijatie chvíľu trvá /žiadosť do práce,výpis z registra trestov,zmluva.../
baby, tie čo tu nadávate na lekárov, buďte radi, že to dopadlo takto - bez obetí . V Nórsku si štrajk zdravotníkov vyžiadal 300 obetí, až potom to vláda pochopila a pristúpila n ich požiadavky .
@lauritka prosim ta napis mi ako konkretne mi pomohli? ale fakt ako mne osobne pomohli, v com sa pre mna nieco zlepsilo? fakt nechapem, a to ze sa zrusila transformacia pre mna nie je k lepsiemu, tak to ani nemusis pisat, ja som za transformaciu....tak daj ine pre mna super vymozenosti po 1.12. vdaka lekarom, prisim
@monnaa tym si chcela co povedat, ze by sme mali lekarom ruky bozkavat, ved od vlady dostali vsetko co chceli, ohrozili ludi, ale tak nikto nezomrel, protesovali len o 2 dni dlhsie ako sa ocakavalo, tak im ideme vzdat hold? jaj no ta vlada v norsku je hrozna, ona to pochopila a ustupila az tak neskoro 😕 hamba jej fuj ona sa nedala vydierat? lepsie povedane vydrzala znasat to vydieranie dlhsie, este raz hamba 😲 😲
@katti77 uz som ti to pisala. aby lekari netahali ako otroci od vidim do nevidim, ocenis to mozno v ohrozeni zivota, ked ta nebudu operovat vycerpani zdravotnici. Vidis to zase len v tvojom osobnom prospechu.
Takze ak budu ucitelia chciet vacsie platy, tiez poviem, ze mi to nepomoze, tak nech su ticho...
O transformacii uz nie som ani je uplne presvedcena, ale do financovania nevidim. to je fakt. Nie som makroekonom.
Ale tlieskam, ze sa tu nieco pohlo.
Alebo potom budme vsetci ticho a nech kazdy robi svoje a nech nas dalej ozobracuju.

@teada 😀 uz stracas prehlad...ja som netvrdila, ze ani jeden zo strajkujucich lekarov necakal na telefone pre pripad potreby...to tvrdil iny nick, ktory doverne poznas 😉 a netvrdila som ohladne tejto situacie ani nic ine...
mna proste zaujimalo, odkial mas ty tuto informaciu...a tym padom urcite poznas aj mena vsetkych strajkujucich lekarov sediacich doma na PN....takze by si nam pomohla, keby si ich mena zverejnila a vsetci, ktori su proti takemuto spravaniu sa im mozu zdaleka vyhnut v buducnosti....
a uz prestat hladat vyhovorky, bud daj fakt, alebo priznaj, ze je to iba tvoja domnienka...
...a takto sa siri panika... 🙂