icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

pici
5. dec 2011

@vejinka ja som spamatana, ale mne tu nebude cudzia osoba hadam vypisovat ze som chudera, aj ked bol jej prispevok upraveny, mne ho v notifikacii ukazalo cele a to si skutocne vyprosim

vejinka
5. dec 2011

@pici mudrejsi ustupi a prave preto ze sa nepoznate ju nechaj

pici
5. dec 2011

@vejinka to nie je mudrejsi ustupi. nemienim komunikovat s niekym bez fotky, kto zavidi druhemu aj vyrazku na cele. ale ako o chudere sa tu o mne nebude nikto vyjadrovat

sirinka
5. dec 2011

@czechzuzanaba supeeer, takze mas predmikulassky balicek? gratulujem!!!

vejinka
5. dec 2011

@pici asi kazdeho by urazilo co ti napisala ale niekedy je lepsie ignorovat dotycnu osobu .. 😉

vejinka
5. dec 2011

@sirinka aj ja chcem taky balicek.. ale bez rodenia 😀

lauritka
5. dec 2011

@czechzuzanaba este raz gratulujem ku zivemu balicku 😵 🤐 🤐 🤐

sirinka
5. dec 2011

@vejinka my hovor, ja uz toho mam dost...ale ked vidim takeho sladkeho novorodenca, emocie su silne...

pici
5. dec 2011

@czechzuzanaba dakujeme za info... a gratulujeme k vonavemu babatku :D

vejinka
5. dec 2011

@sirinka podobne...sak ked mal prvy rok sli sme do obchodu a videla som z auta vychadzat nejaku maminku a novorodencom na rukach...a reku drahy aj ja xcem... 😀 a za devat mesiacov bol na svete 😀 teraz ked idem do obchodu radsej zatvaram oci lebo dalsie dieta by som neprezila ..tymi dvaja mi riadne davaju zabrat 😅

zmslprmjr
5. dec 2011

@latvia praveze som tam nikoho nicim neurazala.
ziadne slovo 'chudera' ani nic podobne som nepouzila.
povedala som len, ze ma stardust riadne rozculila. a vyjadrila som podozrenie, ze labaga ma mozno dala zmazat. a zmazali ma znova. pritom ma dvakrat zmazali nefer, iba raz to bolo fer. co sa ma teda dotklo. preco ona a preco mna. no ale bol to argument riadny. vyznieval by dost v moj prospech. aj som tusila, ze si to mozno niekto vysvetli extremne zle. ale ja som sem fakt neprisla negativitu rozsievat. pritom ma z toho jednoznacne obvinili. mna sa tu tiez len vela veci dotklo, tak som si povedala, idem aj ja z ostra. proste tiez, byt tehotna, mozno aj predcasne rodim. ja tiez proste iba vravim, co si myslim, presne tak ako aj moji oponenti. este si aj priznam, ak to prezeniem. ini si to tu nepriznali a tiez to miestami prehnali. ale nech.

monnaa
5. dec 2011

@czechzuzanaba - aj ja sa pripájam ku gratulácii, to je super, že všetko dobre dopadlo ! Držte sa ! 🙂

zmslprmjr
5. dec 2011

@zmslprmjr aj teba latvia podozrievala, ze si ma mozno zmazat dala. uz aj tu ludi podozrievam, 😨 😨 nielen vy mna, ze som 'plateny saboter'

lauritka
5. dec 2011

@zmslprmjr jaaaaj, este furt to tu riesis. ser na to 😅 zivot je kratky.

lauritka
5. dec 2011

ja som ale zvedava, co bolo zle na tych zmluvach ?? neviete niekto?? v spravach len hovorili, ze niektori ostavaju stale na PN a niektori sa uz vobec nevratia.

zmslprmjr
5. dec 2011

@pici jeden koment mi zmazali pravom, uz ani neviem o kom bol, ak o tebe sorry, fakt som to vtedy raz trochu prestrelila. ale dva komentare ovela neskor /a tie urcite neboli smerovane na teba, to niem, ved tu vyssie pisem komu tie boli/ - proste dva komenty mi tu zmazali n e p r a v o m . asi preto, ze to boli fakt dobre argumenty. len tolko uz.

zmslprmjr
5. dec 2011

@lauritka oukej. uz to nejdem riesit. 😖

lauritka
5. dec 2011

🙂

monnaa
5. dec 2011

@lauritka - čo som počula o nových zmluvách, údajne lekárom v niektorých nemocniciach pobrali osobné príplatky, ktoré mali predtým. Neviem, či vo všetkých nemocniciach a či tento fakt bol príčinou vzniku novej zmluvy. Na stránke lozu je vzor novej zmluvy. 😉

lauritka
5. dec 2011

@monnaa ahha, takze by predsa kocky mali pravdu,.. ;) zvysia mzdu a zaroven odoberu priplatky. very clever 😎 😀

pici
Odpoveď bola odstránená
pici
5. dec 2011

@zmslprmjr @majas1 to bolo pardon. a za to, ze sa mam dobre, ze nemusim pracovat, aj ked pracujem. za to ze mam dobre auto, a za to ze na to nemusime kradnut nie som chudera

minewka
5. dec 2011

@sirinka tak som tu... 😀 (aj keĎ ledva žijem 🙄 )

Taakže - citát z memoranda LOZ - pre pacienta 3 dôležité body:

"LOZ sa zaväzuje aktívne spolupracovať pri uplatňovaní protikorupčných opatrení v súlade s
podmienkami výkonu lekárskej praxe ustanovenými platnou právnou úpravou. V prípade
preukázaného porušenia zákona členom LOZ, začne LOZ disciplinárne konanie proti členovi
v súlade so Stanovami LOZ. "

- to je síce pekné, že sa zaväzuje - ale čo znamená "aktívne" ?
Odvoláva sa na platnú právnu úpravu? Tá je stále veľmi biedna.
Čo bude odpočúvať svojich LOZ členov?
Pod LOZ spadá každý lekár povinne?
Disciplinárne konanie je čo? Vylúčia lekára zo svojich radov?
Aké sankcie môže LOZ udeľovať lekárom? Má na takéto sankcionovanie oprávnenie?
Môže sa lekár voči tomu odvolať?
Ak sa odvolá, ako sa to ďalej bude riešiť? Súdom?
Ak je korupcia aj v radoch LOZ? Potom čo? Kto dohliada na samotné LOZ?

"LOZ sa zaväzuje predložiť, za aktívnej spolupráce s riaditeľmi nemocníc, do konca februára
2012 na verejnú diskusiu návrh protikorupčných opatrení v nemocniciach."

Na to je potrebná verejná diskusia?
Aké protikorupčné opatrenia môžu byť? Odpočúvanie? Kamerový systém? Možnosť poskytovania rôznych foriem nadštandardov? Prednostných ošetrení? A ďalších xy spoplatnených služieb?
Osobne ma ďaleko viac zaujíma verejná diskusia k samotnému etickému kódexu.

"LOZ sa zaväzuje, že do konca februára 2012 vypracuje Kódex vzťahu lekára k pacientovi,
ktorý bude obsahovať sankcie voči členom LOZ za porušenie ustanovení a povinností
lekárov, ktoré im z kódexu vyplývajú."

Prečo toto nejde na verejnú diskusiu?
Opäť otázka - všetci lekári sú povinne členmi LOZ?
Majú s LOZ podpísanú zmluvu, kde sú zakotvené jednotlivé práva a povinnosti oboch zmluvných strán?
Ak áno - kto to podpisuje? Zamestnávateľ alebo priamo lekár?
Je LOZ oprávnená dávať sankcie?
Ak lekár nebude súhlasiť - bude sa to riešiť súdom?
Kto bude posudzovať porušenie etického kódexu?
Etický kódex môže tak akurát fungovať v súkromnej firme - ak je podpísaný priamo s pracovnou zmluvou (ja som v práci tiež musela podpísať etický kódex).
Ak lekár odmietne etický kódex podpísať a tak sa k niečomu zaviazať - potom čo?

A tak by som mohla ešte nejakú chvíľu pokračovať. Tieto body sú všeobecné, nič nehovoriace a defacto k ničomu sa nezaväzujúce prázdne populistické frázy.

sirinka
5. dec 2011

@minewka no tak na toto ti ja veru neviem odpovedat...
ale kedze aj mna tieto body dost zaujimaju a podla mna su velmi dolezite, co takto poslat tieto pripomienky LOZ a na ministerstvo...nech nam to objasnia...hm?

minewka
5. dec 2011

@student6 len na okraj - študovala som a ešte stále študujem UPJŠku - dosť príbuzný odbor - takže viem veľmi dobre posúdiť, aké nároky kladie UPJŠka na svojich študentov.

Medina je ťažká škola - ale nie je tak ťažká, ako sa ju lekári (aj ty) snažia prezentovať a rozhodne sú na SR porovnateľne náročné VŠ, či jednotlivé odbory. Dokonca pre mňa je veterina náročnejšia, ako medina.

Ľutovať ma nemusíš, ale díky..aj keď celkom nerozumiem tomu, prečo vlastne ma ľutuješ. 😎

Oceňujem tvoju snahu sa samovychváliť, aký super budeš doktor - ale skús to nechať na svojich budúcich pacientov. 😉

effkaa
5. dec 2011

@minewka ale samozrejme vsetci vieme, ze ked ide napriklad o peniaze, tak na to si vedia dat pozor, aby to bolo presne "osetrene" ... no a ostatne - robili co mohli, kvoli nam, kvoli zdravotnictvu, este im budeme vdacni ... 🙄

minewka
5. dec 2011

@sirinka ja som skeptická, voči takýmto veciam... 😀 smerovala by som to na LOZ...(keďže LOZ sa k tomu zaväzuje)..nemám čas sa tým momentálne zaoberať (škola, práca + dieťa) - ale ak ty čas máš alebo nieto iný - kľudne to pošlite...možno sa vyjadria 🙂

minewka
5. dec 2011

@effkaa uvidíme...na ten etický kódex som zvedavá... 😀 inak si myslím, že to bude a la Slovakia...ten etický kódex... pričom náš právny systém vôbec pojem etický kódex ešte veľmi nepozná.... 😀 U nás sú to skôr dobré mravy...či čosi podobné

sirinka
5. dec 2011

@minewka preco si hladas vyhovorky? je to tvoje dielo a vytlacit a poslat to na dve miesta....to ti fakt zaberie tak vela casu? no potom ta to asi nezaujima dostatocne, lebo inac by ti to nerobilo problem...
inac eticke kodexy v zdravotnictve existuju uz davno...
teraz skor ide o to, aby zamestnavatelia dbali o ich dodrziavanie...

chelonka
5. dec 2011

@oskvarka to prečo je taký aký je je preto že ich to už učia na skole úplne od začiatku , že budú niečo viac ako ostatní, viem to velmi dobre, presne tak to do nás tiež všetpovali na výške!!! A keď si to také rozmaznané a namyslené decko zosobní tak potom je z neho podobný arogantný a namyslený jedinec!