Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@katti77 nemusis to hladat,lebo nic take som nepisala a nesud ma,lebo ma nepoznas...rozumiem tvojim slovam a je mi luto toho co sa tvojej svagrinej stalo,ale uplatkom nezachranis ludsky zivot...tragedie sa stavaju aj bez uplatku a tvoja svagrina dala uplatok zo strachu...ale zdravie si uplatkom nekupis....ani komplikaciam sa nevyhnes.a koniec koncov si myslim,ze obe piseme o tom istom...NIE je to spravne.
@cmulinko v zdravotníctve to funguje asi tak - že ja tebe ty mne.
Na oddelení sa všetci poznajú.
S jedným sa dohodneš - ten povie mám tu sestru, brata, kamošku, rodinu, atď atď...chce CS ...a ideš.
Samozrejme dohodne sa cena. Blízky rodinným príslušníkom aj zadara. Do karty sa zapíše to, čo je nutné tam mať mať, aby bol CS oprávnený.
V nemocnici to nefugnuje tak, ako ty píšeš - že ak jeden z "tímu" nesúhlasí - smola. Ten jeden súhlasí...lebo funguje ja tebe..ty mne...
@minewka tak uz vies, preco je situacia taka aka je...ludia to proste prijimaju a stazuju sa akurat doma, susedom, ci na forach...a este navyse opat pojdu k tomu istemu lekarovi, ak budu potrebovat, zase si trosku ponadavaju...a tak dokola
http://informovanypacient.sk/
http://www.pacienti.cz/sk_index.htm
mozno sa treba obratit na tychto, nech sa tym zaoberaju a nech dohliadnu na to, aby tie body maly zmysel...hlavu a patu...
ja by som kludne podala trestne oznamenie na doktora, ale nemam dokaz...na vizite boli 3 lekari, pochybujem, ze bude proti kolegom, a sestricka co je rada, ze ma pracu...do karty mi napisali, len to, ze stav je dobry (moj a este ktomu len fyzicky, psychicky som bola na dne) o mojom dietati ziadna zmienka, ani ci zije ani ci nezije, aj ked mi povedali, ze nezije a je koniec.... poslali ma domov s tym, ze dieta je mrtve a mam cakat co bude dalej...na druhy den som bola u obvodaka (ten bol aj v nemocnici na tej vizite) a zrazu bilo srdce, tak mi povedal, ze bije dako cudne, ze plod moze byt aj chybny a poslal ma domov...o tyzdne som isla k inemu lekarovi, a ten mi povedal, ze mojmu dietatu nic nie je, je vporiadku, vyvíja sa v poriadku a mozem sa tesit z tehu (4 roky snazenia)...ako a za co ho mam zazalovat, ze mi sposobil to co mi sposobil ked o tom nie su dokazy, lebo oni ich zamerne do karty nenapisali... a teraz mi ten doktor len povedal, budte rada, ze to tak dopadlo, a co moj psychicky stav cely tyzden? je to normalne? takto je to bezne, ale nemozem nic robit, este raz nemam dokaz, lebo oni sa poistili...co mi poradite? ja viem co mi ostava, drzat hubu a byt k nim mila, lebo my sme male mesto, tu nie je 100 lekarov a nemozem si vyberat
@sirinka máš pravdu. Neviem síce - ako podľa teba donútiť LOZ aby si zmenili stanovy (to ako keby si prišla ku mne do firmy a nútila ma zmeniť niečo, čo nebude pre mňa veľmi dobré. Nemáš na to oprávnenie)
Celý etický kódex - pokiaľ nebude zakotvený v zákone - je nič. Nieto sa ním môže a nemusí riadiť (V štátnej sfére)
Ja som len dala príklad - ako si ja predstavujem - záujem zo strany lekára v štrajku.
Nech sa páči - ak lekárom skutočne tak hrozne záleží na pacientoch - ako to momentálne všade prezentujú, ak je ich práca také poslanie - majú námet na to, čo pre nás, pacientov spraviť.
a na margo niektorych ktori si myslia, ze pouzivam viac nickov a nevedia sa ma zbavit argumetami ale klamivymi spravami pred adminom hovorim, ze nepouzivam ziadne viacnasobne nicky, ja sa viem ubranit aj sama, a nepotrebujem ziadne ine nicky na vyjadrenie nazoru, podpory atd...
len clovek, ktory nevie argumentovat sa snazi druheho odstranit
skoncila som s touto diskusiou, lebo chcem na tychto strankach byt aj po tom ako odznie tento nehorazny straj chamtivých lekarov...
@minewka - nedávno mi jeden právnik vysvetľoval, že žiadny etický kódex nemá právnu relevanciu, t.j.na základe jeho porušenia nemožno vyvodzovať žiadne právne (trestno-právne už vôbec) následky, jedine ak kárne opatrenie. Dokonca je jeden etický kódex zakomponovaný v jednom zákone, ale je tam len "na okrasu". takže buď sa definuje zákon a na základe jeho nedodržiavania právne následky, inak je to vždy na svedomí každého jedného človeka.
ahojte. btw. znama rodila tiez CR, vtedy este 10 000 sk davala porodnikovi. 😔 Tiez ma napadlo, ze tam ale muselo byt zapletenych viac ludi, kedze CR si dala urobit len kvoli strachu z porodu, ziadne indikacie na CR tam neboli.
@katti77 Celkom nerozumiem Tvojmu príspevku s ohľadom na to, že si bola v zlom psychickom stave, lebo si nevedela čo je s dieťatkom. Pochopila som, že si bola v nemocnici a odchádzala si odtiaľ a nevedela si presne čo a ako a či žije Tvoje bábo - chápem to správne?
Ak áno, tak nerozumiem potom, Ty sama si nezisťovala čo s ním je? Teda nepýtala si sa lekárov? O tom totiž nič nepíšeš, alebo si sa pýtala a nebolo Ti odpovedané? Alebo si sa bála pýtať? Lebo to je často problém, že ľudia sa boja čokoľvek sa lekára pýtať, alebo sa boja mu oponovať alebo čokoľvek iné a potom sa kdekade sťažujú len nie na správnom mieste.
Vieš, aj mne sa stalo, že išli ma prepustiť z nemocnice, že všetko pohoda, no ja som sa tak necítila, ťažko som sa dopátravala informácií a nakoniec som to vyriešila tak, že som urobila neskutočný bordel s tým, že odtiaľto neodídem, pokiaľ nebudem mať všetko do bodky vysvetlené. Vtedy ma asi všetci na oddelení isto pokladali za hysterickú nezvládnuteľnú ženskú a tu na fóre čo sú lekárky ma asi ukameňujú, ale dostala som sa k informáciám, čo som potrebovala.
Nedávam to ako návod, že sa tak treba chovať, ale dávam to ako návod, že keď čosi chceme, musíme sa o to zaujímať a postupne si aj lekári zvyknú na to, že sme síce pacienti, ale majú nás brať v podstate ako obchodných partnerov (divne nazvané, ale snáď chápeš pointu).

@pici a keby to s pacientami dopadlo horsie, urcite to nema na svedomi len minister ale hadam aj nejake koliesko zodpovednosti by pripadlo aj lekarom...