Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@lauritka Samozrejme škody, len tak námatkou: zasadania najrozličnejšieho druhu, telefonáty, výjazdy sanitiek s prevážaním pacientov, zriadenie informačných liniek a pracovníkov, povolanie a presuny lekárov, aj českých...
@stardust nezastávam Mikloša, ale mal by sa spomenúť aj Vlado a Jano a nie aj Robert?
@marian2011 Uhliarik sa chvalil, ze to zvladne, nech plati skody on 😀
ako mimo temu, ludia , ale koho pojdete volit ? 😕 😨 ved to je stale ta ista zberba, ja uz naozaj neviem koho... 🙄
@marian2011 Bol to Miklos, co nam stale radil, aby sme si utahovali opasky 😉
@stardust A Ty to máš ako v rodine? Keď nemáš peniaze, neuťahuješ opasky všetkým členom? Alebo sa na ich požiadavky požičiaš? Veď rodina je v podstate štát v malom.
@stardust A s tým súvisí aj Vlado, Jano a Robert, Kým Mikloš radšej uťahoval, oni radšej míňali.
@lauritka Ale veď lekári svojou PN a neúčasťou sposobili škody.
@marian2011 take reci si nechaj pre chudobnych a blbych 😎.
@stardust Keď Ti dochádzajú argumenty, aj tak sa dá odpovedať. Aspoň vieme, s kým diskutujeme.
@marian2011 a nie su to reci pre chudobnych a blbych?
@marian2011 Aké škody spôsobili lekári svojom neúčasťou a PN? Presné čísla, presné prípady prosím? Za čo všetko ešte obviníte lekárov, že môžu? Nebodaj môžu aj za celý zúfalý stav zdravotníctva? Opakujem, lekári čo dali výpovede, slúžili počas celej výpovednej lehoty a potom snáď majú právo odísť od bývalého zamestnávateľa!!! Nakoľko mu v tom bolo zabránené, boli porušené jeho základné ústavného práva demokratického a právneho štátu. Že má lekár povinnosť, lebo zložil Hippokratovu prísahu? A čo? On predsa nikoho neohrozil, je slobodný človek a pacientov predsa ohrozilo vedenie nemocnice a ministerstvo, ktoré za dva mesiace plynúcej výpovednej lehoty nedokázalo zabezpečiť náhradu!!! A mimochodom, prečo sa nikde nehovorí, že napriek tomu, že lekár skončil v práci, tak v podstate neskončil, pretože bol s kolegovcami dohodnutý, že ak by sa čosi stalo (napr. autonehoda a pod.) a tí čo sú v nemocnici, tak mu majú zavolať a on príde. Prečo sa o tomto ušľachtilom čine nikde nehovorí? Pretože je potrebné oblbnúť ľudí, akí sú tí lekári hyeny a nejde im o nič iné len o platy. A tí čo nakoniec skončili na PN? Vy sa im čudujete? Po ťahaní viacerých dní po sebe bez oddychu by snáď nikto z vás nešiel na PN, lebo dovolenku nikto nedostane, pretože je núdzový stav a vy viete, že svoju prácu už jednoducho od vyčerpania nezvládate? Bežný občan má právo byť ošetrený a lekár je povinný ošetriť. Aké práva má lekár????? Dúfam, že ste konečne pochopili, že vláda im nič pridať nechce. Chcela im len rýchlo zalepiť oči podpísaným memorandom, no nakoniec sa nič nedeje, lebo musí schváliť parlament. Ide tu vyslovene len o hru pre blbých a o naťahovanie času, o nič iné.
A články, že lekári si pomimo zarobia aj stovky eur - áno zarobia, no presne ako je v článkoch písané, jedná sa o gynekológov, gastráčov, a neviem koho ešte, no všetko je to na úrovni súkromných ambulancií. Prečo ak média už sa snažia na niečo poukázať, prečo nejdú pozisťovať skutočné platy nemocničných lekárov bez súkromnej praxe? To by asi nebolo zaujímavé čítanie a mediálna bublina okolo lekárov by veľmi rýchlo praskla.
A ohľadne toho uťahovania opaskov - kde si má bežný občan ho ešte utiahnuť? Dierky na opasku už došli a nové sa urobiť nedajú, takže ako, prosím o radu. Na uťahovanie opaskov sa treba obrátiť inde - vyššie, na tých to čo kážu a sami to nerobia. Prečo nejdú občania štrajkovať proti platom poslancov a najmä proti ich odmenám a odstupným a príspevkom na voľby a príspevkom na kancelárie, cestovné a neviem čo ešte. Tam sú peniaze pre všetkých, aj na platy lekárov - keďže tu bolo poznamenané, že kde má na to vláda vziať. Prečo nikto nejdete štrajkovať???? Prečo by ste mali? Lebo sa vás to nikoho netýka? Lebo vás do toho nič nieje? Lebo vás to nijako neohrozuje? Veď sa predsa nejedná o lekárov, ktorých tak veľmi potrebujeme? Lebo sa vám nechce? Lebo . . . . . neviem čo ešte? Máte na to však právo. Neberte to právo iným, ktorí sa na to odhodlali! A to, že boli za Fica ticho, nie je pravda, lekári svoje požiadavky presadzujú už cez desať rokov, no pokiaľ to nie je tak radikálne ako teraz, tak o tom nikto nevie, čiže ak o tom neviete, neznamená to, že sa to nedeje.
Nie všetko sa točí okolo Teba alebo mňa, že o tom musíme vedieť.....
@stardust Nuž keď im máš z čoho dať na všeličo, tak potom nie si chudobný /a snáď ani blbý/. Potom Ti može byť celá debata, štrajky, zloženie novej vlády, atď. úplne jedno a možeš sa venovať ušľachtilejšej činnosti ako tejto debaty. Ale ak máš obmedzený rodinný rozpočet, je kríza, potom musíš opasky utiahnuť. A nezaleží na slovíčku opasok či obmedzenie či šetrenie či rozumné míňanie. Ak ak nie si blbý, čo nepripúšťaš, potom by si mal pochopiť, o čom bola moja poznámka. A celé toto v rodine, len vo veľkom, je aj v štáte.
@andreah25 ""Aké škody spôsobili lekári svojom neúčasťou a PN? Presné čísla, presné prípady prosím?""
To si ľahko zistíš skoro v každej nemocnici, koľko zbytočných peňazí ich vyšiel štrajk. To hádam nemyslíš vážne, že žiadne škody neboli??? Spýtaj sa vodičov sanitiek, koľko nabehali navyše. Zbytočných príchodov a odchodov pacientov, lebo im odložili operácie. Len slepý nevidí, že škody nevznikli. A vobec nemáš pravdu, že úplatky berú LEN súkromní lekári a nie nemocniční. Bol som v lete na operácii a viem svoje. Nie, nedal som, hoci operatér všeličo naznačoval. A pacienti si medzi sebou povedia, aj rodina, aj kamaráti, aj v práci. Takže NEMÁŠ v tomto pravdu. """"""Prečo nikto nejdete štrajkovať????"""" keby aj ostatní ako lekári, bola by to anarchia! Hasiči by Ti nechali zhorieť dom, záchranárov by museli povolať buď z ďalšieho okresu/tak, ako sanitky prevážali pacientov ako mačence/, maturity by sa nekonali, lebo učitelia by ochoreli, atď.....Na toto tu navádzaš??? A že nenastúpili do práce po vyhlásení núdzového stavu? Chodil by som od lekára k lekárovi s odborníkom a policajtom a preskúmal ich. A keby klamali, zatvoriť ich. A dať celú akciu k náhrade. A keď si myslíš /a tiež niektoré ďalšie z vás/, že je to v politike také jednoduché, napíšte spravodlivý program, získajte voličov, zožeňte peniaze a čo hlavné PRESAĎTE svoje návrhy. To bude potom za život. Takže, buďme všetci, aj Ty, realisti. Mne neide o to NEDAŤ lekárom viac. Mne ide hlavne o to, akým sposobom to urobili, v akej dobe a že nadradili svoje záujmy nad záujmami ostatných. Tých, ktorí majú tiež svoje problémy. Tých, čo musia prežiť aj za menej ako 300 EURO, ako bolo lekárom pridané. A že sa to bude schvaľovať v parlamente? A kde by sa to malo? To chcete jednotný názor ako v minulom režime? To nemá mať nikto iný názor ako len lekári?
@marian2011 - prosím Ťa, je možné, aby si si zmenil ikonku "dievča" na "chlapec"??? 😅
@marian2011 - táto forma protestu bola právne čistá, takže Tvoje reči sú trochu surrealistické 🙄
@andreah25 A vieš aký vtip koloval v nemocnici ? Kvety a bonbiniéry nepijem. A z rodiny povedal, že keď sa pýtal po ťažkej operácii, koľko som dlžný, dostal odpoveď: a nakoľko si ceníte svoj život? A verte mi, stalo sa to skutočne.
@katja78 Áno, veď aj štát Ťa právne čisto okradne. Ale o to je to neserióznejšie. Tak u lekárov, ako aj u štátu.
@marian2011 počul si už - dajte, čo je cisárovo, cisárovi a čo je Božie, dajte Bohu? 😉
To je jedno, nepredpokladám, že pochopíš, moje myšlienkové pochody. No hoď nejaký príklad 🙄
@marian2011 realne tych "oblubenych" 😅 300 eur zrejme nikto nedostane, lebo ak sledujes spravy, tak to vyzera tak, ze realne nebudu mat nemocnice na zvysene platy lekarom ani sestram. Parlament nepodpori ani zastavenie transformacie nemocnic. Predpokladam, ze sa ani nezmeni system financovania.. Poistovne a ludia profitujuci z toho bordelu si mozu spokojne mädlit ruky. Strajk bol potlaceny k " spokojnosti pacietov" ??? ....
buducnost ukaze... 😅
@katja78 právne čistá možno bola, ale morálne neprijateľná. Aspoň z môjho pohľadu pacienta-laika, ktorý sa stal rukojemníkom. Je mi jedno, s kým majú lekári problém, nemôžu to riešiť na úkor ľudí. A tie pokrytecké reči o tom, že to robia pre nás...na to nemám slov. 😖
Na tejto stránke som našla veľmi zaujímavé názory od ľudí, ktorých si vážim.
http://www.svetkrestanstva.sk/2011/12/katolicki...
@molka perfektne nazory, uplne suhlasim....
skvely vyrok o.arcibiskupa :
"Morálnu krízu nie je možné prekonať aktivitami, ktoré prinášajú nespravodlivosť."
ja chapem lekarov, ich nastvatost, ja suhlasim trebars aj s vyhrazanim sa vypovedami..avsak v posl.dnoch protestu konali tak, ze trpeli nevinni...
ten strach pribuznych o svojich blizkych chorych, bezmocnost,prevazanie, rusenie operacii....ved len a jedine pacient tu bol rukojemnikom - ja ako matka zdraveho dietata, teraz sme v BA - inokedy aspon prechodne pobyvame v AT, som sa triasla, aby sa mu nic v tieto dni neprihodilo.... (teraz sa velmi hovori o tom, ze ti co nenastupili do prace boli "na linke" pre pripad potreby - ak aj ano, vedeli to pacienti)?
baby, lekarky, coi manzelky lekarov - mnohe ste tu fakt skvele baby, matky - ved musite aj vy vnimat tu bezmocnost pacientov pri tejto situacii a z mojho pohladu aj opravneny hnev na lekarov, hlavne teda vyjednavacov za LOZ (do toho este prihrava ista ludska antipatia Dr.Kollara a jeho cholericke prejavy, co uz mozu byt vedlajsie faktory...)
@katja78 Ja som to počul, keď si ešte nebola na svete. Naviac, ukazuje sa, že nechceš alebo nevieš pochopiť tie moje.
@lauritka Ukazuje sa, že lekári utrpeli víťazstvo. Ale nie všetko zo štrajku bolo len zlé. Dobré bolo aj to, že sa lekári konečne dozvedeli, čo si o nich myslia občania. Predstav si, že budeš mať svoju firmu a Tvoji zamestnanci si budú určovať, aká organizačná štruktúra bude v TVOJEJ firme. Alebo že by obchoďák či jeho pracovníci štrajkovali. To je predsa nonsens. Doplatili by na to, lebo je konkurencia. Áno, táto, ale aj predošlé vlády to nezvládli v tom, že lekárov je nedostatok. A minimálna konkurencia. Ak by to bolo naopak, asi by si nedovolili takto vydierať. Problém je aj v tom, že ak sa mi nepáči zamestnanie v ktorom som, idem preč. Obrazne aj konkrétne. Veď množstvo ľudí, vyštudovaných v jednom obore, v tomto nepracuje.
@stardust A kto ich núti? Nech si vypýta písomný príkaz a potom sa može ísť sťažovať. Veď dnes už nikoho nemože nikto nútiť, aby pracoval, kde nechce.

@lauritka len uz ked sme pritom, ja teda neviem o tom, ze by Fico a spol. nejako rozdavali chudobnym a brali bohatym...cize davat do do nejakej roviny modri (zli) a cerveni (dobri, najlepsi) je politicky silne populisticke....maslo na hlave maju jedni aj druhi, z mojho osobneho pohladu (nikomu ho nevnucujem) cerveni o nic menej - pre mna este viac, kedze oni maju propagandu lzivo postavenu na tom, ako "rozdavaju ludom"