icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

labaga
autor
15. nov 2011

@adrina a kde su???

adrina
15. nov 2011

@labaga o chvíľu na úrade práce...xixi

mandragora22
15. nov 2011

@labaga hm, ty si tak uboha, ze mna urazit nemozes 🙂

maggie2
15. nov 2011

@adrina ono to nie je o tom, čo sa tu snaží podsúvať labaga. Pravda je takáto:

Lekári žiadajú základný plat od 1250 do 2400 eur, čo však podľa ministra v reáli po započítavaní príplatkov predstavuje 2000 až 4000 eur. "Toto je grécka cesta, na ktorú sa odmietam vydať." Vyčíslil, že takéto zvýšenie by si ročne vyžiadalo asi 200 miliónov eur.

K 1. októbru tohto roka podalo podľa údajov odborov výpovede vyše 2400 lekárov, ktorí pracujú v slovenských nemocniciach. Ďalšie výpovede by mali padnúť na konci tohto mesiaca. V nemocniciach pracuje celkovo asi 6500 lekárov. Niektorí od začiatku októbra výpovede stiahli. Podľa ministerstva zdravotníctva tak urobilo asi 300 z nich, podľa odborárov je v obehu stále 2386 výpovedí. Minulý týždeň odbory vyhlásili, že ubudlo 141 a pribudlo 116 výpovedí.

adrina
15. nov 2011

no nič dievčence...debata ma naozaj pobavila....len škoda,že moje názory nepadnú na úrodnú pôdu....prajem brú noc
@labaga ty máš teraz nočnú a krátiš si tu čas????

mandragora22
15. nov 2011

@maggie2 nech si bezia... 🙂

aduskatt
15. nov 2011

@adrina no, nepadnu, ale ja ich zdielam🙂

mandragora22
15. nov 2011

@adrina 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 trefne. aj tebe dobru noc. idem aj ja pomalicky do perin.

mandragora22
15. nov 2011

dobru! 🙂

adrina
15. nov 2011

@maggie2 ja mám prehľad čo žiadajú....aj čo zamietli....ale grécko a jeho problémy sú tým,čo nechcem

aduskatt
15. nov 2011

no, na zaciatku to bolo fakt o nazore na strajk, teraz su to uz len urazky a to fakt radsej pojdem do tej postele...prajem vam, kocky, krasnu noc

labaga
autor
15. nov 2011

@maggie2 ale prečo ku základnému platu spomínaš príplatky za služby čo znamená že pracuješ 2xtolko robíš vlastne dve roboty??? čo bráni tebe chodit upratovat po nociach do firiem????? zrataj sitakdva platy ale nehovor že je to jeden plat. a 2400 v hrubom je max.špička, 1250 začiatok - a to v hrubomtj. 950 v čistom.no neskutočne peniaze za tak zodp.prácu

labaga
autor
15. nov 2011

@adrina ja v nočnej bud pracujem alebo oddychujem

abbey1
15. nov 2011

Prečo sa tu celá diskusia točí okolo peniazoch? Verím, že to nie je jediné, o čo lekárom ide. Je mi proti srsti hádzať ich od jedného vreca. Je mi jasné, že obrovská reforma v zdravotníctve musí nastať, ale určite to nesmie byť len o plošnom zvýšení platov.
Dodám už len jedno. Mám kopec priateľov lekárov, hlavne ambulantných a je mi fakt smutne, ako väčšina z nich platí svoje sestričky-v porovnaní so svojim príjmom.

aduskatt
15. nov 2011

@labaga policajti maju zakladny plat ubohy a nemaju priplatky za nocne a sluzby cez vikendy a robit to musia...........no dakujem, keby dali vypovede a isli strajkovat.....

maggie2
15. nov 2011

@labaga keby si aspoň neklamala, príplatky nie sú len nadčasy ale Ty to dobre vieš. Alebo ten cigán si od Tvojho svokra vypýtal napr. i osobné hodnotenie navyše? 😀 😀 😀 😀

adrina
15. nov 2011

@labaga 1250 čerstvo vypľutému absolventovi bez praxe..?????? nemožné..to nedostane žiaden absolvent z akejkolvek fakulty...a každá práca je zodpovedná!!!

adrina
15. nov 2011

@labaga ..odychuješ...čiže spíš...a sme doma...aká je to nočná..ked odychuješ..kto si to môže v nočnej dovoliť????

labaga
autor
15. nov 2011

@maggie2 infekčný príplatok 58 eur za to že prichádzaš do styku zo zásadne chorými ludmi, ktorí na teba kašlu, si v kontakte s ich krvou, v podstate riskuješ hep.C či iné ? to je všetko iný nemam

labaga
autor
15. nov 2011

@adrina ked čakam na pacienta mam robit čo? už som tu raz písala natiahnem sa zavriem oči vyložím nohy vyššie lebo od rana 7.00 mam dost. a tak využívam čas na regeneraciu síl aby som sa mohla naplno venovat pacientovi,lebo unavenej sa robí zle

labaga
autor
15. nov 2011

@aduskatt jasne a po 15 rokoch dochodok, tiež sa divím ak by štrajkovali policajti

alenka600
15. nov 2011

@labaga Pracovnik za priehradkou v banke v case crhipky a pod. nedostane ani cent naviac za to, ze cely den sedi za to priehradkou a ludia na neho chrchlu a on chyta do ruk cely den tie ochrchlane spinave peniaze....

maggie2
15. nov 2011

@labaga no konečne sa pochváľ, kde nemáme chodiť, aby sme Ťa nestretli 😉 podpoznámka: aj teraz si v práci ? 🙂

aduskatt
15. nov 2011

@labaga no, my musime v praci naplno vyuzivat pracovny cas............ked uz nie je nic ine, tak aspon samovzdelavanie..........predpokladam, ze budem teraz oznacena za blbca, alebo za nieco podobne........

aduskatt
15. nov 2011

@labaga z toho dochodku po 15 rokoch sa vyzit neda, z toho nezaplatis ani najom..........

labaga
autor
15. nov 2011

@maggie2 detektív kde robím?? kde sa neodoberá krv?? kde maš zdravých pacientov.a užsom ti vravel že TAM ma nestretneš

aduskatt
15. nov 2011

@alenka600 suhlas................

labaga
autor
15. nov 2011

@aduskatt povedz nam kolko dostane 35ročný mesačne???

mandragora22
15. nov 2011

@labaga sup sup za policajtku! pokial nemas viac ako 40 rokov, stale sa ti to mimoriadne oplati! 😀 😀 😀 mimochodom, snad vies, ze taki mestsky policajti nemaju vysluhovy dochodok, alebo ani to nevies?

aduskatt
15. nov 2011

@labaga, podla odpracovanych rokov a základneho platu, ktorý je dost ubohy.......