Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@labaga hm, ty si tak uboha, ze mna urazit nemozes 🙂
@adrina ono to nie je o tom, čo sa tu snaží podsúvať labaga. Pravda je takáto:
Lekári žiadajú základný plat od 1250 do 2400 eur, čo však podľa ministra v reáli po započítavaní príplatkov predstavuje 2000 až 4000 eur. "Toto je grécka cesta, na ktorú sa odmietam vydať." Vyčíslil, že takéto zvýšenie by si ročne vyžiadalo asi 200 miliónov eur.
K 1. októbru tohto roka podalo podľa údajov odborov výpovede vyše 2400 lekárov, ktorí pracujú v slovenských nemocniciach. Ďalšie výpovede by mali padnúť na konci tohto mesiaca. V nemocniciach pracuje celkovo asi 6500 lekárov. Niektorí od začiatku októbra výpovede stiahli. Podľa ministerstva zdravotníctva tak urobilo asi 300 z nich, podľa odborárov je v obehu stále 2386 výpovedí. Minulý týždeň odbory vyhlásili, že ubudlo 141 a pribudlo 116 výpovedí.
@maggie2 nech si bezia... 🙂
@adrina 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 trefne. aj tebe dobru noc. idem aj ja pomalicky do perin.
dobru! 🙂
no, na zaciatku to bolo fakt o nazore na strajk, teraz su to uz len urazky a to fakt radsej pojdem do tej postele...prajem vam, kocky, krasnu noc
@maggie2 ale prečo ku základnému platu spomínaš príplatky za služby čo znamená že pracuješ 2xtolko robíš vlastne dve roboty??? čo bráni tebe chodit upratovat po nociach do firiem????? zrataj sitakdva platy ale nehovor že je to jeden plat. a 2400 v hrubom je max.špička, 1250 začiatok - a to v hrubomtj. 950 v čistom.no neskutočne peniaze za tak zodp.prácu
Prečo sa tu celá diskusia točí okolo peniazoch? Verím, že to nie je jediné, o čo lekárom ide. Je mi proti srsti hádzať ich od jedného vreca. Je mi jasné, že obrovská reforma v zdravotníctve musí nastať, ale určite to nesmie byť len o plošnom zvýšení platov.
Dodám už len jedno. Mám kopec priateľov lekárov, hlavne ambulantných a je mi fakt smutne, ako väčšina z nich platí svoje sestričky-v porovnaní so svojim príjmom.
@labaga sup sup za policajtku! pokial nemas viac ako 40 rokov, stale sa ti to mimoriadne oplati! 😀 😀 😀 mimochodom, snad vies, ze taki mestsky policajti nemaju vysluhovy dochodok, alebo ani to nevies?

@adrina a kde su???