icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

minewka
16. nov 2011

@labaga jasné, že je to nepríjemné...ale múdre príslovie vraví, že nikdy nečakaj vďačnosť...inak - mne sa to stáva v mojej profesii pravidelne...ale zase - laik nikdy nepochopí náročnosť operácií, diagnostiky, a podobne...
Viem, že povolanie lekár je náročné a len človek z oboru si uvedomuje v čom...
Ale kopec pacientov by bolo oveľa viac priateľskejšie naklonených dnešnému štrajku - keby sa dr správali inak...keby veci jednoducho vysvetlili (jasné, že sa nemôžu 3 hodiny venovať príbuzným)...keby povedali v skratke čo idú robiť a prečo..keby sa pozdravili..keby bolo keby...

minewka
16. nov 2011

@janinah hej, pozrela som si...áno prístroje sa aj kradli - papierovo sa to ututlalo...no a predaj za smiešne prachy je čo vlastne? Je to to isté, ako keď sa kupujú štátne byty....za pár korún....

No nič, idem už spať...
Nech si lekári svoje prachy vybojujú - nezávidím..som len zvedavá, ako sa zmení ich správanie - ak sa im platy zvýšia...

Dobrú noc všetkým 🙂

janinah
16. nov 2011

@minewka ja si už niekedy myslím,že by aj bolo dobré,ak by to všetko krachlo,bol by nutný nový začiatok a možno by bol iný,lepší aj ked stále len začiatok...ale čo sa deje v celej Europe 😒 pán Boh nás ochraňuj 😒

minewka
16. nov 2011

@janinah aaaaale..ja to zas až tak čierne nevidím...nejak bolo, nejak bude..ako vraví môj kamoš - prežili sme vojnu, prežijeme aj blahobyt... 😀 😀 😀 ...pre mňa býva pohár poloplný, nie poloprázdny...som optimistický realista 😀 ...no už fakt končím...sedím tu pokrútená ako paragraf...budem musieť pozháňať nejakého ortopéda 😀

pici
16. nov 2011

@minewka ten argument urcite nepouzivaju
@minewka urcite vyssi ako sekretarky s tou istou praxou pri 40 hodinovom pracovnom tyzdni.

janinah
16. nov 2011

@mandragora22 mladý lekár čo ťa ošetroval po pôrode mal za zadkom staršieho,ktorý by nabehol v prípade komplikácií ,ak teda to bolo v našej slov. nemocnici,lebo takto to funguje,minimálne je ten starší na telefone kvôli konzultácii 😉

mataharyy
16. nov 2011

No rozhodně to nebudu dočítat 😀 Jen tolik k tomu, myslím že je spoustu zdravotnického personálu finančně nedoceněno a myslím že mnoho z nich si opravdu ty peníze zaslouží, ale je spoustu lékařů/zdrav. personálu kteří krom toho že si nezaslouží žádné navýšení, si podle mého nezaslouží ani to co mají teď 😒 Protože přístup některých doktorů je opravdu katastrofální, až k pláči....
Jináč zas se bojuje za lékaře, tak jsem zvědavá, v ČR si své vybojovali, no ale pak právem naštvané zdravotní sestřičky přestali dělat práci nad rámec, takže pro spoustu lékařů to bylo Pyrrhovo vítězství 😎 tak opravdu napjatě budu očekávat jak to dopadne tady 🙂

nejra
17. nov 2011

@labaga ja som sestra a je vidiet, ze asi dobre nepoznas pracu sestry, pretoze sestra je v najcastejsom kontakte s pacientom a moze zachytit zmenu jeho stavu ovela skor ako lekar, ktory sa venuje inym cinnostiam na svojej lek.izbe napr.je ta, ktora zodpoveda za podanie naordinovanej liecby, za starostlivost a prva zacina s resuscitaciou pacienta kym pride doktor...vela zavisi od nej ako sa zdravotny stav vyvija a ako uspesne pokracuje liecba-zotavovanie.ked je malo sestier-su pretazene, demotivovane a velmi velmi unavene, vystavene dalekosiahlejsim rizikam ako lekar...ja som bola sestrou na jednotke intenzivnej starostlivosti, preto viem co hovorim.je to sestra, ktora si vsimne aj pri naordinovanej liecbe-aha tak tento liek je ordinovany dva krat alebo tieto dva sa spolu nemozu kombinovat. v skratke povedane- ak napr.lekar naordinuje liek, ktory ma ,,pomoct " ale nie je cas sa venovat osetrovatelskym cinnostiam ako polohovanie-pacient dostane jedine tak zapal pluc, prelezaniny a moze pan doktorko predpisovat liecbu akukolvek a nepomoze nic...tak su dnes pretazene a demotivovane sestry a proste nevladzu robit viac ako mozu

nejra
17. nov 2011

nehovoriac kam toto zdravotnictvo do sraciek speje, ked nie su peniaze na lieky uz ani v nemocniciach? clovek dostane mozgovu prihodu, daju ho na jednotku intenzivnej starostlivosti a jeho liecba vyzera tak, ze namiesto lieku dostane len obycajny fyziologicky roztok a pribuzni si myslia, ze mazivotozachranujuce vsemohucne infuzie.ale co je v tych infuziach? zeby nic? toto je realita.realita je i to, ze na jednotke intenzivnej starostlivosti nie je defibrilator/ pristroj na obnovenie srdcovej cinnosti...len ma trapi, ze toto obycajni ludia nevidia, vlada nechce ohodnotit dostatocne pracu sestier, poctivych lekarov, zachranarov..hlavne, ze oni maju platy ake maju a ani nemusia prist do prace. nie len lekari, sestry by mali bojovat, ale hlavne pacienti za buducnost zdravotnictva

cmulinko
17. nov 2011

@nejra suhlasim a potvrdzujem....nie je len problem lekar-pacient,ale nefunguje tu ani vztah lekar-zdravotna sestra ci iny nissi radovy zdravotnik.nezazila som den na pracovisku bez toho,ze by jediny den nebol bez urazok a ponizovani pred pacientmi zo srany lekara.....a vyskakovali najma ti co este nemali za sebou ani prvu atestaciu.mozno teraz urazim vela lekarov,ale kto ich ucil na praxi v nemocniciach?zabudaju na to,ze su casto krat zverencami zdravotnych sestier s 20 rocnou praxou.skoncia skolu....zamestnaju sa a sestricka co toho lekara ucila je zrazu nic oproti jemu...to je realita v praxi.

lauritka
17. nov 2011

@mandragora22 na margo porovnania platov s Rakusanmi. .... nemozme mat take vysoke, ale ceny tu mozu byt ?
Mame najvyssie DPH, ceny potravin sa smelo vyrovnaju cenam v zapadnej europe, benzin, media, oblecenie, niektore dokonca drahsie ako vonku / ludia objednavaju radsej cez internet, aby kupovali tu / - uvadzam len ako priklad.
cize to je vsetkoo v poriadku ? , v duchu hesla- Slovaka mozete ozobracovat aj dalej, ten znesie vela ved on zaplati vsetko, pozicia si, bude splacat az do smrti. Hrame sa tu na male Svajciarsko, ktorym nie sme. Daj rakusanovi 600 eur mesacne a nech skusi vyzit. 😠 Cakal by mensie naklady na zivot, ale to by sakra mylil. Takze to vo com zijeme je uplny non sense.

tetapetra
17. nov 2011

Osobne si mysli, ze na Slovensku nema zmysel vobec o nieco bojovat. Ludia medzi sebou bojuju, hadaju sa pre platy a nasi ppolitici sa udrbavaju lebo tym je hej. Myslim si, ze kazdy clovek si zasluzi pekny plat. Ci je to lekar, ucitel ale aj taky pekar, ktory sa omaka v pekarni, ci predavacky, ktore stoja cele dni na nohach. Alebo aj smetiar, ci nebeha v zime po mraze, snehu? Keby vsetci strajkovali, to by bola sranda a asi by som bola aj za 🙂

lauritka
17. nov 2011

@tetapetra aj ja, ale tu ludia na to povahu nemaju, su zvyknuti trpiet 😔

nejra
17. nov 2011

@tetapetra to bola vyhoda socializmu, ze ludia mali podobne platy, mali kde byvat, museli pracovat aj ked nechceli a hlavne tu pracu mali 🙂 nemali rifle sice,ine cacky macky, stat bol sebestacny, produkoval, deti mala kazde po tri ...dnes v tento den boja za demokraciu si pripominame aka je to vlastne demokracia...percento ludi si zije v blahobyte a ta ostatna cast trednej vrstvy nema na nic, nema kde byvat, nemoze plodit deti a dopadneme tak, ze sa o nas nebude mat kto starat, kto platit dochodky a ine veci

cmulinko
17. nov 2011

@nejra nieco na tom bude.....neviem co je horsie...komunizmus ci demokracia.v komunizme clovek nemohol len tak cestovat kam chcel,ale mal slusne zaplatenu pracu a mohol napriklad spoznavat krasu domoviny a vychodu...teraz sice chod kam ches-za more,pred more na vsetky svetove strany,ale v zivote si na to zo svojej vyplaty nenasporis....mnohe rodiny nemaju ani na ten vylet okolo Slovenska.

stela01
17. nov 2011

Kazda minca ma 2 strany ,ale urcite by som sa nevracala do doby ( komunistickej ) srry :(

nejra
17. nov 2011

@cmulinko keby tak mohol byt zlaty stred

minewka
17. nov 2011

@nejra ale no..ozaj bolo všetko fasa?? Zase sme si vystrihli len to pekné? A čo tak tí, ktorí nemohli študovať, ísť na VŠ ...? čo tí, čo boli nezákonne uväznení?....že si musela vysvetľovať, prečo cheš niekam ísť? že sme tu boli izolovaní ako opičky? že nikto nemal nič a všetko bolo všetkých? že kto neokrádal podnik, bol hlupák?

minewka
17. nov 2011

@cmulinko A prečo nemajú ani na výlet okolo Slovenska? Možno pre to, že sa mnohí Slováci nepretrhnú v práci? Alebo tu máme kopec ľudí, ktorí ani nepracujú? Lebo majú nereálne požiadavky? Naše sociálne výhody nemotivujú ľudí robiť. Plačeme tu nad západnými platmi - a čo tak porovnanie, koľko títo ľudia robia? Koľko hodín pracujú?

nejra
17. nov 2011

@minewka ja som si nic nevystrihla, ja len konstatujem pozitiva...a tie negativa toho, co robi nasa vlada sa dostavia tiez...ako teraz napr. kauza lekari.ja som zvedava ako si obycajny clovek bude platit za zdravotnu starostlivost, ked nemocnice budu mat akciove spolocnosti

minewka
17. nov 2011

A už to tu máme..obraz typického Slováka - sestra nadáva na lekára, lekár na sestru, susedov trávnik je vždy zelenší, keĎ zdochne koza mne, nech zdochne aj susedovi...ak mám suseda, ktorý má viac - určite je to podvoník...nevidím, že každý deň chodí domov o 9 večer, že robí od vidím do nevidím, cez víkendy, sviatky....???
Durdím sa, že iní majú, ja nie, ja som ok, ostatní sú mafiáni, podvodníci, hnusní zlodejsí podnikatelia....fuuuuuuuuuuj....come back socializmus.... 😝 😝 😝 come back .....a zase bude vo večerných srávach slot,že či bude dostatok pánskych slipov 😀

minewka
17. nov 2011

@nejra počuj...veď choď do komunistických krajín...určite potrebujú zdravoťákov...len sa nedozvieme, ako sa tam máš, keďže tam je cenzúra....a na takéto fóra môže zabudnúť....Všade na západe si za zdravotnú starostlivosť musia platiť - ak nie priamo, tak komerčným poistením....už je načase sa zmieriť - že populácia starne - a že odvody už dávno pradávno nepostačujú na pokrytie nákladov v zdravotníctve.Proste tak to je a platiť sa bude musieť.

irriss
17. nov 2011

@cmulinko
@cmulinko
demokracie pokud je myslena ve smyslu "volnosti"..je ji prilis..a kdyz je ji prilis, je to horsi nez zivot s diktatorem😉

cmulinko
17. nov 2011

@minewka nemyslim si,ze moji rodicia ci iny obcania pracovali malo...moja mama pracuje od svojich 16 rokov a viac menej to bola vzdy praca na 3 smeny...otec viac ako 30 rokov robil sofera a z toho 20 rokov TIRaka co znamena,ze sviatky nesviatky bol na cestach a plateny bol za odjazdene km...za statia v kolone ci na hranici uz plateny nebol.nikdy v zivote sme ako rodina neboli nikde na dovolenke...ani jediny krat.v ZOO som bola ako 8 rocna,ked ma brali domov zo Sliacskych kupelov..a teraz ako 30 rocna som tam bola druhy krat s mojimi detmi.mojej mame ostane cisty plat 240 eur a nakolko nema este 52 rokov,tak nedostane do svojich 52 rokov ani vdovske po otcovi...zije z toho mala co ma a poviem uprimne,ze jej s bratom pomahame financne dost vela....nas rodinny dom co postavil moj otec sa predava,aby sme mame mohli kupit mensi byt a znizit jej vydavky.

irriss
17. nov 2011

@minewka
a vis proc nezbylo prave na generaci ROBOTNIKOV???
lebo sa rozkradlo vsetko po vzoru kapitalistickych hyen!! 😲 😲 😲 😲

nejra
17. nov 2011

z tychto platov si to zaplati len ta stastna mensina... v nasej krajine nebol nikdy nastoleny komunizmus ale socializmus!!!- pokial viem. tiez ta neposielam niekam, tak respektuj slusne moj nazor bez zbytocne blbych poznamok typu chod do komunistickych krajin. asi si nepochopila co som tym chcela povedat. Ano platit sa musi, ale nech vidim vysledok toho za co platim a nech mam z coho platit.

minewka
17. nov 2011

@nejra ja diskutujem slušne - ty sa urážaš. Posielam ťa tam pre to, aby si si uvedomila, kde a ako žiješ a čo za romantizmy píšeš o socializme...Už len to, že tu môžeš písať, sťažovať sa, že vôbec môžeš štrajkovať bez toho, aby si skončila v base - za to vďačíš tomu, že tu nie je komunizmus.

lauritka
17. nov 2011

.." a nech mam z coho platit" to je klucove slovo 😉 neviem si predstavit ako si nasi dochodcovia budu platiti zdravotnicku starostlivost ked teraz ziju ako zobraci a maju odpracovanych x rokov. na vine nie je odvodove zatazenie, ale zlodejska banda tohoto maleho statu. 😠
potom len uvidime umrtia vazeni, za to uz ani lekar nebude zodpovedny.

minewka
17. nov 2011

@nejra a aký je rozdiel medzi socializmom a komunizmom?

minewka
17. nov 2011

@lauritka a za čo si naši dôchodcovia platia? Nie sú ošetrení?