Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@lauritka predstav si, že presne viem..nože sa prejdi po Hlavnej v KE - a nájdeš minimálne 5 pracovných ponúk... 😉 kto pracovať chce, prácu si nájde. Nevravím, že vždy adekvátnu - ale na preklenutie krízového obdobia to stačí.
keď si našiel prácu môj 55 ročný otec bez VŠ (prepustený pre znižovanie stavov), s veľmi úzkošpecifikovaným vzdelaním - nájde si aj 40 ročný a vysokoškolák určite. 😉
@cecil36 nerada prímamam tvrdenia typu: keď si múdra šup sem alebo ak nie si - šup tam.
Ja nie som kompetentná na zhodnotenie reálnych miezd lekárov, lebo ňou nie som, nikde som netvrdila, že lekar je zodpovedny za chod zdravotnictva, samovrazdy, socialne problemy a podobne, len že práve v tomto ťažkom čase ešte ľuďom, ktorí sú na nich odkázaní, priložia na chrbát ďaľší, možno možno pre niekoho životne nebezpečný problém - že ich nebude mať kto ošetriť, či odoperovať. Myslela som vážne všetko čo som napísala a nemusím disponovať nejakymi relevantnymi statistikami o platoch a financnych pomeroch lekárov, stačí sa pozrieť kde bývajú a na čom chodia do práce. Ja som sa tu neoháňala žiadnymi faktami, neviem, že by som vo svojom príspevku písala čo - kto má, ja doprajem každému a myslím si, že lekár si skutočne zaslúži žiť v pohode a bezproblémovo, lebo len tak môže byť nápomocný iným..... O to v mojom príspevku nešlo, mne len vadí, že teraz začali štrajkovať, ja im nič neberiem ani nezávidím, ale ak budú teraz oni chcieť zvyšovať svoje príjmy, čo myslíš odkiaľ to naša vláda "vyčaruje"??? Myslím, že by mala zbierať financie "pre ťažšie prípady "! Pekný deň prajem 🙂
a mimochodom z odvodov aj tak platime najvacsich lenivcov - parlament 😀
@pici to samozrejme nie je správne a ani zákonníkom práce dovolené
- no toto je organizačný problém tej ktorej nemocnice
- lekár, tak ako každý iný pracovník má právo odmietnuť takúto službu, dokonca môže to nahlásiť na vyšší kontrolný orgán
- takýchto a im podobných donucovaní pracovať nad rámec pracovnej doby a povolených nadčasov, je strašne veľa hlavne v podnikateľskej sfére u ľudí s nižším vzdelaním, ktorí sa nevedia brániť. No myslím, že lekári nie sú tak bezmocní. Ak je lekár dobrý, má určité meno, tak nemá problém stáť si za svojím , v opačnom prípade sa zamestnať inde . Na druhej strane si nemocnice predsa nemôžu toto dovoliť bežne.....možno si sa dozvedela práve len o výnimke, ktorá sa môže vyskytnúť vždy a všade. No je lepšie ak si ten lekár napr.na pohotovosti aj zdriemne, no v čase núdze je tam 🙂 .
@eeerika.h ty si bud velmi naivna. alebo zijes na inej planete :D a to bez urazky. lekar sa moze zamestnat niekde inde, kde napriklad ked je z novych zamkov, tak ba, ke alebo kde by bolo fajn? s rodinou , detmi? ty si fakt myslis ze nikto sa nestazoval?ze vsetci len usta drzia? a komu sa postazovali, riaditelovi? alebo komu? jej velmi zjednodusene si to predstavujes....
napriklad, ze nepojdem robit murara, ked som to v zivote nerobila.
myslis, ze nikto nepojde predavat ??? 😕 to sa mi nezda. vsetci nezamestanni v KE su taki rozmaznani ? 🙂
@minewka dobre snazila som sa byt slusna ale ty fakt trepes nielen od temy ale aj riadne odveci. to naozaj lekar ma ist do butiku predavat handry? a predavacka popripade by mohla aj operovat nie? to ze robim na nejakych darmozracov, mimochodom dost ich je na vychode-nezamestnani asocialni a nevzdelani cigani, tak to je chyba tohto socialne citiaceho statu. nie vina lekarov. ved ty davas do suvisu take veci, ze ani omylom nejdu dokopy
v profesiach inych ... ok. budiz ked ako sekretarka zarobim menej s cestovanim do prace, ako v mieste bydliska ako predavacka textilu, idem robit to., preco nie? prepac, ale skutocne neviem kto podla teba bude riesit diagnozy , operacie atd
ano. vsetci nech migruju a ja budem chodit do spanielska k lekarovi, pripadne do belgicka. skvely napad... napis LOZ toto odporucenie. dufam ze sa toho nedozijes ze tvoja rodina by potrebovala pomoc a poslu ta za odbornikom na kamcatku.. lebo tu vsetci migrovali.
no mozno tam maju sialene podmienky, kto vie. 😝 ale v globale to naozaj s pracovnymi ponukami ruzove nie je, a uz vobec nerobia ziadne rekvalifikacne kurzy, pragmaticky dovod, ako vsade inde : nie su peniaze. 😒
@lauritka ja mám inú skúsenosť...nedávno som dala na fb veľmi slušnú ponuku na brigádu - plus to zdieľali kamoši - zárobok 22eur/max za 5hodín, upratovanie 3ks apartmánikov - vhodné pre kopec momentálne nezamestnaných - nech aspoň čosi kvapne - reakcia nulaaaaaaaaaaaaaaaa....
Je to o každom z nás - keď som v sračke, nezamestnaná, bude robiť aj upratovačku - aby som nejak toto obdobie preklenula...samozrejme, že si neustále bude hľadať lepší job...len plno ľudí tak neuvažuje....niekto si povie, že za žiadnych okolností tak "neklesne"...
@pici nechápem ťa, ja žijem na inej planéte? Neviem v akej sfere pracuješ, ale je to jedno, bežný prehľad musíš mať....... veď všetci majú ten istý problém, a ten je v nepriamej úmere so vzdelaním.. A to by mali začať štrajkovať naozaj všetci ??? Od pekárov , elektrikárov počnúc, informatikmi, poslancami končiac???? Ako by to dopadlo? Poznám aj ľudí, čo chodia denne do BA za prácou - neschvaľujem, ale dá sa.
No opäť sme odbočili, nehcem sa ako ty schyľovať ku krajným riešeniam, o tom tento problém nieje. Jednoducho lekári na tom nie sú tak zle, aby museli takto hazardovať so zdravím tisícov ľudí, ktorí im neublížili a ich kvalita života, možno život sám od nich závisí .
napis mi radsej IP, lebo sme mimo temu
baby, kuknite si toto a celé 😀 😀 to je zdravotník! 🙂
no dobre, stačí od 02:37 😀
@eeerika.h to ty vies zodpovedne povedat kto na tom ako je? z tych co dali vypovede? tak to potom ok...
ja hovorim ze kazda profesia ktora nezachranuje zivot je nahraditelna. neuzivis sa ako sekretarka, spravis si podvojne uctovnicto a si uctovnicka, ale ked sa hasic, policajt, lekar, zachranar vykasle na svoju pracu , tak co? budes platit odvody a budeme sa vysetrovat doma?
nikto nikomu neodopiera strajk. mas malo penazi, zdieraju ta, si v statnej sprave? mozes strajkovat. v opacnom pripade ak robis u sukromnika mozes ist do velkej makovej ale mas moznosti inej prace adekvatnejsie zaplatenej.
pleties sem profesie ktore su vacsinou zivnostnici, tak ti zial mozu strajkovat doma zenam nad vecerou. a poslanci by chceli strajkovat? nech sa paci, za nich je nahrada okamzite stopercentna. nic nerobit tvarit sa schvalovat si odmeny atd atd a urcite nie za plat 450 EUR a podobne
@pici A keď sa učiteľ vykašle na svoje zamestnanie - tak čo? Je nahraditeľný? Kým? Učiteľom z Maďarska? život nezachraňuje...kto by teda učil našich pánov doktorov? policajtov? - len jeden z kopec príkladov....
A kto by lekárom vynašiel a zostavil napr. rontgen? CT? svorky, nite a pod? Kto by im to opravil???
Kto by im namiešal lieky , vyrobil injekcie???
@eeerika.h s tvojou poslednou vetou z prispevku o 22:39 suhlasim.nie su na tom az tak zle(teda v porovnani s niktorymi inymi).a to co sa od decembra stane bude hazard s ludskym zdravim.bohuzial ☹ no lekari maju pravo sa ozvat pokial nie su spokojni.maju pravo podat vypoved.take iste pravo ma aj hocijaky iny clovek v hocijakom inom odvetvi.ked sa mi nepaci,dam vypoved a odidem.oni to podmienili tymz,e vsak maju iste poziadavky a su ochotni ostat na svojich miestach ak budu poziadavky slnene.su ochotni jednat.takze na jednej strane ostava chudak pacient a je to loteria s jeho zdravim,no na druhej strane je lekar,ktory ma za sebou narocne studium,ma za sebou dennodenne vzdelavanie sa a dennodennu zodpovednost za ludsky zivot,no nie je za to dostatocne ohodnoteny a v spolocnosti velmi nedoceneny.ja chapem aj jednu aj druhu stranu.stale neviem na koho stranu sa mam ale priklonit.chapem bezmocneho pacienta,ktory den za dnom caka aky osud mu ini pripravia a zas chapem aj lekarov a ich pravo vyjadrit nespokojnost .

po dnesnom vystuepni pana Kollara mi je jasna jeho IQ uroven