icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

cecil36
20. nov 2011

@minewka ale prave Uhliarik vo svojom memorande rozhodol pridat vsetkym (dobrym aj zlym aj prave nastupujucim doktorom) rovnaku ciastku, teda najskor 200 eur a potom 100 eur. A k tym nadstandardnym sluzbam, tie su predsa spoplatnene uz aj teraz. Napriklad v BA Kramare platis za vyber porodnika 232,36 Eur. Myslis, ze toto vsetko ide lekarovi??? Nie z toho, ze si niekoho zazmluvnim ide aj nemocnici. Takze nemocnica z toho urcite nieco ma 😉

pici
20. nov 2011

za priplatok si mozes vybrat operatera, pôrodnika, dokonca anesteziologa. aky problem? ked nechutia rozky v pekarni v tescu, tiez ides do kauflandu. stale sa ale bavime o zdravi. ak vy osobne ste lekara nikdy nepotrebovali, dakujte bohu, ale nehante, este dlhy zivot pred nami. a raz ho potrebovat zaiste budeme vsetky...

hajanka
20. nov 2011

@pici no ano, v podstate mas pravdu, nikto ma nepresviedca ze musim chodit prave k nemu, ale nikto mi ani dopredu nepovie, ci je prave on ten "pravy" prijemny a ludsky. Tiez som ich obchodila viacerych (ci uz nahodne, ci umyselne) ale asi mam na nich smolu. A myslim, ze nie som v tomto state na tom takto sama. Preto si dovolim tvrdit, ze nie kazdy lekar je Boh, niektorych kludne nazvem obycajnymi hnusnymi vypocitavymi mrchami, co si idu len za svojim vytycenym cielom a na blaho svojich pacientov zazeraju len tazko a asi len cez nejake tmave okuliare niekde zvrchu....
Pozri:
Vies, pre mna je to tiez niekedy ako ked " panna hovori o sexe" ... nemas asi priamu skusenost s lekarom, ktory si nim byt nezasluzi, lekar ti moze pripadat ako Boh, mas situaciu , kde bez tohto "Boha" by si nezila ty, tvoje dieta, rodina, blizki. Bohom by si ho nazyvala... Ja som takeho "boha" stretla a dakujem pekne, nechcem to zazit uz nikdy viac.
Som vsak rada, ze ty mas len same dobre skusenosti. Kieby sme ich mali my vsetci.

cecil36
20. nov 2011

@mandragora22 no ja neviem s akymi lekarmi sa stretavas ty, ale ja som si lekara pre seba i dieta vybrala sama. Tak ako ked mal mm problemy, vybrala som mu lekara s ktorym sme boli spokojni (a to bol naozaj mlady lekar, ale maximalne ochotny). Moja vseobecna dr. nejazdi na audine, ma ambulanciu zariadenu skormne, ale je mila a naozaj sa vo svojom odbore vyzna, ma totiz uz 70 rokov. Dr. mojej dcery rovnako. Ambulanica zariadena naozaj super pre deticky, tiez nejazdi na audine, ale chodi peso do prace a deti ju doslova miluju. Vzdy je ochotna poradit, pomoct. Moj gyndo jazdi na Hyundai (co si myslim, ze je celkom bezne auto), ma nestatnu ambulanciu a kedykolvek som nieco potrebovala pomohol, spravil vysetrenie atd. NIe je arogantny ani namysleny. A nakoniec dr. co nam pomohol otehu. Spickovy odbornik, skvele vedomosti, pracuje v sukromnom centre, jazdi na lexuse (co uz je teda riadny nadstandard 😀 ), napriek tomu je mily, vtipny a kedykolvek ochotny konzultovat moje problemy cez mail (podotykam, ze zadara, lebo som platila len vykon ziadny pausal sukromnemu centru). Takze tym som chcela povedat, ze su lekari aj dobri aj zli aj mili aj nemili, staci si len vybrat. A vzdy sa da vybrat len to chce trocha namahy.

lauritka
20. nov 2011

Vypocitave mrchy su aj niektori podnikatelia, stacilo si pozret lamparen a chudakov ludi , co nakupili cisticky vody.

cecil36
20. nov 2011

@hajanka ved uplne staci si lekara "ceknut" na www.nasilekari.sk pripadne ziskat referencie tu na konovi ci inych strankach alebo od znamych a potom sa rozhodnut.

pici
20. nov 2011

@hajanka ale kdeze. nemam. a od takeho som isla bokom. na to aby si vedela aky je lekar su dnes fora, vymienanie skusenosti o pristupe, vybaveni, profesionalite, su stranky, kde pacienti hodnotia lekarov. ano mala som aj velmi zle a smutne skusenosti, ked lekar vzal uplatok, mal manzela operovat a nehanbil sa prist povedat, ze ho odoperuje student... mala som skusenost, ked manzelovi nikto nevymenil obvaz na nohach , ktory bol presiahnuty krvou a smrdel ako po jatkach... len preto, ze proste na oddeleni nemali obvaz. a riesili sme to na mieste... do 5 minut bol aj obvaz aj previazane aj vsetko... a kopec kopec inych skusenosti, ked dedovi operovali sedy zakal a nakoniec nevidel vobec pre istotu... ked kamoska rodila v ruzinove u primarky, porod bol skvely a odflakli ju sestricky, ktore ignorovali jej prosby a bolest, keby zaspala umre lebo mala hematom jak oci a krvacala do brucha, ked kamoske hospitalizovanej v 25tt na podozrenie zlnikoveho zachvatu podali vyvolavacku na porod a lekar popritom ako jej hovorik ze jej pekne zmakne krcok dietatko postupi a rodi o chvilu skoro odpadol ked mu povedala v juny ze termin ma na koniec septembra a ten pan doktor si ani nevsimol ze nema brucho. nevsimli si ze zena caka na porod a dali to uplne inej, robili z nej idiota, nech necirkusuje, do polnoci boli vsetci posraty ci neporodi, a po polnoci rano na vizite uz inu spievali v style, nerevte ved sa nic nestalo... atd atd atd atd... preto, je pre mna vyber lekara velmi dolezitym procesom. nikdy by som sa nedala operovat hocikomu, nikdy by som nerodila u hocikoho, nikdy by moje dieta nevysetroval hocikto... lekarov vyberam starostlivo, mozno to vyznie nejako povysenecky z mojej strany, ale pre seba chcem maximum. vzdy som mala moznost lekara si vybrat, preto ked mi obvodna povedala ze mi neda papier na alergologiu lebo ona nevie moju diagnozu, pritom som cakala za poplatok na vysetrenie "len" tri mesiace... pricom ma upozornila, ze ona nie je dispecing aby halabala davala odporucenie na vysetrenie, tak som vypytala kartu a isla do prdele od nej, lekar ktory si nevidi na koniec vlastneho nosa, ten nebude kukat ani na ten moj... vsetky kamaratky som dotiahla k mojmu doktorovi gynekologovi, lebo chodili k vselijakych fuserom. ano , kym nemas problem, kazdy je dobry. to mozem povedat ja na kazdeho zubara v okoli, lebo mam 2 kazy. cize problem so zubami som nikdy nemala. ked vsak moj lekar pytal uz nehorazne sumy, tak som odisla, nech si ryzuje na niekom inom, isla som k mladej lekarke, a som spokojna. opat tuto informaciu posuvam svojim kamoskam, tak ako viem, kam ist na stitnu, kam k ocnej atd... referencie na daneho lekara vobec nie je tazke ziskat...

irriss
20. nov 2011

Mne pan primar gynekologickeho a novorozeneckeho oddeleni (40let praxe) pripravil svoji bezohlednosti o dite, o trojcatko(sestricku), mych narozenych dvojcatek. Byla identicka s jednou z narozenych, tak se stava, ze se ptam, "Ktera z Vas tu mela byt dvakrat?"...Trpim a urcite navzdy budu trpet "syndromem nenarozeneho ditete"..
Blizi se Vanoce, urcite opet na Vanocnim stole bude o talir vic...aniz by k nemu nekdo zasednul a ochutnal z neho... 😢
Uz navzdy budu slyset detsky plac a volani z postylky "Maminko" a budu vstavat k postylce, ktera nikdy nebyla..
Uz navzdy se budu zastavovat na krizovatce a cekat na nekolik zelenych, protoze uslysim "Maminko, pockej na mne"..a pritom budeme "v kompletnim stavu"
Uz nikdy nebudu kompletni, ale jemu zustal kompletni zivot, kompletni soukroma klinika, kompletni penzijni duchod..kompletni rodina...

Mou starsi dceru zachranil dobrovolnik Cerveneho Krize...nezistny jedine, ktery konal srdcem a sz Lasky..nic za svou sluzbu nebere ale slovo "Dekuju" je pro neho tim nejvetsim Darem...

Muj manzel pracuje za 8,55Euro / hodinu ....chodi do prace za tmy, prichazi za tmy a s plnyma taskama s nakupem...tesi se na deti, i kdyz jen casto z unavy je schopen odpovedet jinak nez "ano, ne"..ale pohlazeni a usmev mu nechybi a to detem staci..
Vanoce..tesime se na ne..Dary ani darky si nedavame..ale tesime se z rozbalovani darku a darecku nasich deti...

Zijeme skromne a preci nam nic nechybi...rika se, ze se bude muset jeste vice utahnout opasek - nam to nevadi, protoze vice, nez jsme zvykli, nejde a nam to staci...

Prispivam i ja svymi prekladami, recenzi na clanky, basnickami do casopisu...aby aspon v nedeli a o svatcich si mohl odpocinout...Abychom o case dovolenych mohli navstivit nase rodne kraje - on Sicilii a ja Prahu...

Je mi uzko, kdyz vidim, ze muj manzel se poctive nadre a je schopen se usmivat..a srovnam ho se skodolibym usmevem ocniho lekare me dcerky, ktery se nastve, kdyz chci za prohlidku v hodnote 80,--Eur (20minut) fakturu...
Pry ji nikdo nechce (kdyz nevezmes fakturu, mas slevu 10 Eur)...pakatel - pro mne..co muj manzel se nadre..bohatstvi pro toho, kdo 10 Eur za den znasobi hned 100x..

Dcerka ma uz 3. lekare...1. lekar ji spletl zmereni - ocni osy a zrak ji tim jeste vice poskodil...

Nez najdu lekare "Boha" zrejme budu jist korinky..
"Buh neni"...aspon ne ten, na ktereho bych si mohla sahnout ...a v pripade nutnosti ho koupnout do zadku... 😠

sharlotta
20. nov 2011

Ja len neskonale zasnem, aki dokazu byt ludia na Slovensku zavistlivi 😕 Nedajboze, aby mal niekto nieco viac, ako ja. Ano, lekari by mali mat minimalne taky plat, ako poslanci(ked uz sa tu bavime o zodpovednosti), podporujem lekarov! Konecne ste sa odhodlali bojovat.

lauritka
20. nov 2011

@sharlotta pockaj, zachvilku ta tu zrusia 😀

hajanka
20. nov 2011

@cecil36 @pici dakujem za link, checknem si to, len sa obavam toho, ze my ludia sme vsetci jedinecni, rovnako ako nase (zdravotne) problemy a kazdy z nas moze mat na vec iny nazor (ako vo vsetkom a vsade v zivote), to co je pre jedneho vyborne, pre ineho je len priemerne, alebo slabe. Preto tomuto (takymto referenciam) neverim. Kazdy problem si vyzaduje jedinecne riesenie, jednemu Dr. predpise liek na chorobu, ktory mu pomoze, ohodni lekara vyborne, ale druhemu zanedba priznak choroby a uz je ohodnoteny ako slaby, alebo zly. Poznam z vlastnych skusenosti, napr. pediatricka, vela ludi ju chvali, ale vela ju aj odsudzuje a neoporuca. Neviem od coho to, ako sa Dr. sprava k jednotlivemu pacientovi, zalezi... ci je to o nalade, o sympatiach, o znamostiach..... alebo od samotneho problemu... Preto pisem, ze ano, mozem si vybrat ineho dr. ale nikto ani ziadna recnezia mi vopred nedokaze povedat, ze prave on si vykonava svoje povolania poctivo. No neda sa vecne chodit od jedneho doktora k druhemu a hladat toho "normalneho", my pacienti sme ako handry a dr. si nas hadzu z jednej strany na druhu....?
Uplatok. To je este ten lepsi pripad. Ak mas peniaze, zaplatis, kupis si zdravie. Ak nie, to je uz horsie, ale nie o tom som chcela... Horsie je ak ti (alebo tvojmu dietatu) ide o zivot a Dr. sa ti surovo otoci opatkom chrbtom a este pred tebou zabuchne dvere, podobne ako pises tie pripady znamych hore...
Vyber lekara je velmi dolezity, ale to aky v skutocnosti je zistis az ked si ho "vyskusas", pises, ze nikdy by si sa nedala operovat u hocikoho, ak mas 100% presvedcenie ze ten je ten pravy, tak chod do toho... ale tych 100% ti ziadne forum, ziadna recenzia neda, to je presne to co pisem hore cecil.

A preto suhlasim s tym co napisala @minewka :

"Nikto tu nepopiera, že nárok majú - ale najprv nech povedia, ako sa zmení ich prístup voči pacientom, nech prestanú klamať a zavádzať verejnosť polopravdami ............., nech zavedú systém ich hodnotenia - pričom pri výrazne negatívnom hodnotení zo strany pacientov - automaticky sankcia z platu...a potom nech si kľudne pýtajú aj 2000,-eur.
A keď im nestačí, nech sa páči na ÚP a nech si potom na ÚP hľadajú prácu za 1300,-EUR...ideálne v súkromných firmách. Veľmi rýchlo zistia, ako dobre im bolo v nemocnici (ak teda všetkých 2000dr prácu nájde). Tiež kľudne nech idú do zahraničia - aspoň sa trošku naučia, ako sa má lekár správať!"

rainbow1
20. nov 2011

Ahojte kočky, nečítala som úplne celú diskusiu, nakoľko je teda obsiahla 😲 , ale chcela by som aj ja prispieť svojím názorom. V globále nesúhlasím so štrajkom lekárom, lebo štrajkovať za vyššie platy by potom mohli všetci poctivo pracujúci na Slovensku nakoľko naše platy sú veľmi úbohé v porovnaní s krajinami EU. Diskutovalo sa tu o nočných službách, sobotách, nedeliach. Môj manžel nie je lekár, pracuje v inom odvetví, ale pracuje aj nočné, 24h smeny, soboty, nedele, piatky, sviatky a nakoľko sa jedná o neptretržitú prevádzku, nemá za to ani príplatky, výsledok je mzda len o kúsok vyššia od minimálnej. Druhá vec je otázka vybrať si lekára. Nie vždy je to možné, v určitých oboroch na výber nie je, napr. moja svokra chodí k reumatológovi a v najbližšom okolí iný nie je. A to je lekár na zaplakanie, nevysvetlí, a vrcholom všetkého je, že často chodí do práce po fláme a ešte z neho tiahne. Poviete mi nech si nájde iného lekára napr. v Blave, na to ja poviem, že žije z dôchodku do dôchodku, k tomuti lekárovi chodí každý týždeň a z finančného hľadiska si to nemôže dovoliť (cestovanie). Ďalšia vec je, že lekári si predsa svoje povolanie vybrali ako každý druhý, vedeli do čoho idú a čo ich čaká, potvrdili hypokratovu prísahu a teraz toto ? Ohrozujú pacientov ? Áno sú medzi nimi aj špičkoví odbrorníci, čo robia neľahké operácie až sa človeku rozum zastavuje čo všetko je dnes možné, ale nezabúdajme, že aj iné odvetvia sú dôležité. Keby nám architekti navrhli špatne dom, spadne a zabije nás. Ak by ho obyčajní robotníci zle postavili spadne a zabije nás. Ak elektrikár zapojí špatne zásuvku zabije nás el. prúd a takto by som mohla pokračovať. Nepovažujme preto lekárov za bohov. Myslím si, že peňazí je v štáte dosť len sú špatne prerozdelené (napr. nenormálne príjmy športovcov...). Asi tak 😔

sharlotta
20. nov 2011

@lauritka Ja mam niekedy pocit, ze aj tolko rokov po revolucii stale zijeme akosi v socializme...

Ak ma lekar zly pristup, treba sa stazovat, tu moznost mame, mame moznost vyberu lekara, nikto nas nenuti uplatky davat...

lauritka
20. nov 2011

@sharlotta to nie je pocit , je to tak, 😅

pici
20. nov 2011

@hajanka ruka ruku myje. ja verim bezprostredne jednemu lekarovi, vsade kam ma zatial poslal, ci hematologia, urologia, atd... bola som maximalne spokojna. verim cloveku, ktory je lekarom 20 rokov, verim jeho skusenostiam , a schopnosti posudit, kto je spicka v odbore. nie je to otazkou penazi, aby sme sa chapali, ze ja na to mam, mozem vyberat. kto nema nech je tam kde je.
pre mna lekar musi byt predovsetkym profesional... odbornik. ... to ci sa umelo usmieva alebo opyta sa ma , aky mam den, pre mna nie je prioritou... na mojho lekara vela povie kvazi negativ, ze je moc mily, ze je moc empaticky atd. ale hodnotme jeho vykon, jeho zaujem o pacienta. vela nadava, ze kazdu operuje. zalezi ale aj na tom, kto nazor sprostredkuva, ak je to zena, ktorej je odporucena operacia, lebo rakovina klepe na dvere a pyta sa doktora, ci nepockame s operaciou.... tak to nie je pre mna relevantny zdroj, lebo nikto normalny na rakovinu cakat nebude... atd atd. myslim ze je to ale mimo temy...
v zahranici je lekar vazenym clovekom, takisto ako hasic a policajt. je ina uroven, inak nadstavene zdravotnictvo, inak zabezpecena starostlivost. opat hovorim, aj na svk sa lekar na teba bude usmievat a milo sa chovat. vacsinou su to tí, ktorí vypovede nedali, lebo nemusia. ja nepoznam jedineho cloveka na svk, ktorý by sa usmieval ak by sa citil vo svojej praci podhodnoteny.chod do mesta, pozri si dobre tvare ludi. nikto sa neusmieva. teraz su to lekari, a ja ich podporujem. nabuduce nech su to maly zivnostnici, ucitelia, hasicii.. a podporim rovnako.
problem nie je v lekaroch, problem je v tom, ze v tomto state sa okato kradne a na nic nie su peniaze. to je problem

lauritka
20. nov 2011

mimochodom tvrdenie "kupit si zdravie" je velmi relativne.. aj bohati zomieraju na rakovinu a nepomozu im ani vsetky peniaze sveta. Deti na mozgove nadory, krvne ochorenia... verim, ze v ich kozi je prave lekar pe nich bohom na zemi.

hajanka
20. nov 2011

@pici chapeme sa. Ja nezavidim nikomu. Som len sa spravodlive prehodnotenie, kazdemu co si zasluci, a nie nerealne ohodnotenie tich co si to vobec nezasluzia.
V zahranici to je vsetko vsetko vsetko ine. Nie len lekar, hasic a policajt. Je to uuuuplne ine, tam aj cleaner-ka, houskeeper-ka alebo trash collector je na inej urovni aku u nas (tam to robia bezni ludia, nikto sa im za to nevysmieva a zarobia takmer trojnasobok nasej min. mzdy) a ludia si ich vazia rovnako ako ostatnych zamestanancov v inych odvetviach. U nas to robia len romovia, alebo socialne slabsi a ako sa na nich splocnost zvacsa pozera? Da sa hovorit o nejakej urovni? Neda.
Kolko sa prida lekarom, rovnako umerne nech sa prida vsetkym pracovnym silam v ostatnych odvetviach.
Tolko sa tu porovnava... ze lekari v zahranici kolko zarobia a kolko zarobia ti u nas.... jednak si to niektori ani nezasluzia to zvysenie platu a jednak je nerealne porovnavat neporovnatelne, v zahranici aj upratovacka zarobi viac ako tu, nie len ten lekar. A co sa tyka kvality a pristupu lekarov v zahranici, o tom snad ani hovorit netreba. Kto nezazil, asi nepochopi. Tam im to ekonomika dovoli a zaroven si to aj zasluzia. A tka by to malo byt vsade.

hajanka
20. nov 2011

@lauritka to su ale nevyliecitelne choroby

lauritka
20. nov 2011

@hajanka suhlasim, vsetci si zasluzia zvysenie, ale zacat sa musi predovsetkym vo vlade. a u minimalnej mzdy.

lauritka
20. nov 2011

@hajanka no ved ano, ale prave to hovorim, ze zdravie sa kupit neda. ak dostanes napriklad rakovinu . za to nemoze ani lekar, ani ty ani nikto. a na lekara potom pozeras ako na niekoho vsemohuceho, kto by ti v tej situacii vedel pomoct.

pici
20. nov 2011

@hajanka ja by som chcela rodit na svk aj keby som na novom zelande zila. :D v "prasivej" nemocnici v galante? preco? lebo su tam skveli doktori, sestricky... sanitarky...

sharlotta
20. nov 2011

No, neviem, ako inde, ale v UK si teda velmi taketo profesie nevazia...Zarobia sice tak, aby mohli zit dostojny zivot, o tom potom, ale urcite ich neberie stredna a vyssia vrstava ako rovnocennych. Co sa lekarov a zdravotnej starostlivosti tyka, tak tam prichadza tvrda realita - bud si pekne mastne zaplatis, alebo ta bude liecit "saman" pod nazvom GP(a moze sa na teba aj milo usmievat a povie ti, aby si si na udretu ruku prilozila kapustny list, namiesto toho, aby ta poslal na rontgen...). Starostlivost v tehotenstve je takisto kapitola sama o sebe...

hajanka
20. nov 2011

@sharlotta no vidis a ja mam s UK uplne opacne skusenosti 🙂

cecil36
20. nov 2011

@hajanka citujem: "Nikto tu nepopiera, že nárok majú - ale najprv nech povedia, ako sa zmení ich prístup voči pacientom" A prosim ta ako sa ma este zmenit pristup kvalitneho, odborne zdatneho a mileho lekara k pacientom? Ved minister im chce pridat rovnako 😠 Co sa tyka vyberu lekara, ak ma niekto 30 dobrych referencii a jednu zlu tak si ho nevyberies iba preto, ze uz tam moze byt problem? Opakujem vsade sa da nasjt dobry dr.
@sharlotta len este ta doplnim 🙂 , ak chces ist v UK ku gyndovi, mas smolu. K takemu sa dostanes tazko, toto ma totiz na starosti vseobecny dr- rodinny lekar. A teda to by musel byt fakt odbornik na vsetko 😀

hajanka
20. nov 2011

@cecil36 v UK sa riadne chodi ku gynekologovi ak mas problem, potrebujes vsak odporucanie od GP. Inak sa robia pravidelne prehliadky a smear testy-y alebo pap testy kontrolujuce pravidlne krcok maternice, ktore vykonavaju sestry. Ale ak napr. potrebuejs len antikoncepciu, tak vobec nemusis ist za gynekologom ako u nas, predpise ti ju aj GP. Ale to sme uz odbocili od temy.
Ako sa ma zmenit prisup? Presne tak ako par stran dozadu napisala @minewka

cecil36
20. nov 2011

@hajanka dobry lekar ma este menit pristup????? Srandujes????? A zly ho nezmeni ako ked bude zarabat 5000 eur v cistom.

hajanka
20. nov 2011

@cecil36 ty asi vobec nechapes o com ja hovorim 😀
Ved pisem, ze dobry bude spokojny so zvysenym platom, aj pacient bude spokojny.
Ale zlemu ked sa neprida, lebo pacienti su s nim nespokojni, ma zly pristup, kasle na diagnostiku... tak bud nech da vypoved, alebo nech si ordinuje za taky plat ako doteraz, ale bez pacientov, lebo ti logicky pojdu za kvalitnejsou starostlivostou.

Este raz kopirujem.
Zvysit plat tomu ktory si to zasluzi. Nie tomu co si to nezasluzi. Tomu co si nezasluzi, nech ho este pre mna za mna aj znizia!
Nech zavedú systém ich hodnotenia - pričom pri výrazne negatívnom hodnotení zo strany pacientov - automaticky sankcia z platu.

cecil36
20. nov 2011

@hajanka a spät z toho oblacika dolu a pekne sup nohami do reality. Ako sama pises, 100 ludi 100 nazorov na lekara. Takze ja poviem, ze mne tento lekar pomohol a Anca odvedla bude na neho nadavat. Ako asi ohodnoti primar takehoto lekara? Komu da za pravdu? System odmenovania nebude nikdy objektivny, nie len u lakarov, ale i u policajtov, hasicov, pekarov....vzdy je to subjektivny pohlad. Kazdopadne, ani teraz nemaju vsetci rovnaku mzdu 😉

pici
20. nov 2011

@hajanka to,ci ma lekar dost pacientov do velkej miery zalezi od jeho pristupu atd.. a do nemalej aj od urovni ludi. lebo ked niekto bude chodit x rokov k lekarke co nadrbana uz do prace pride, tak to potom sorry... necudujme sa ze takyto lekari este ordinuju. ked maju plne cakarne. ked si tela a ostavas u lekara neschopaka, tak potom netreba plakat nad lekarmi ale nad samy sebou

pici
20. nov 2011

@hajanka a zdravotnictvo v uk sa mi absolutne nepaci. minimalne nie staroslivost v tehotenstve...