icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

irriss
21. nov 2011

@minewka pises sobe 😉 minewka pro minewka

januska191
21. nov 2011

@pici este raz pisem.... nie vsetci lekari strajkuju a nie vsetci riskuju zdravie pacientov... pochopene????

pici
21. nov 2011

@januska191 nie vsetci robia za almuzny

fidka79
Odpoveď bola odstránená
eeerika.h
21. nov 2011

@cecil36 lekári nie sú na UP, lebo by to bolo " pod ich úroveň", a navyše sú dostatočne zabezpečení, ak by boli aj dlhšie obdobie bez /evidovaného - legálneho/ príjmu, okrem iného veľa robí korupcia, lekár má toľko známych a "jemu zaviazaných" ľudí, že mu nehrozí ÚP. Nebojte sa, ak by mu UP hrozil, ak by mal prázdne účty v bankách a doma 3 deti s manželkou na materskej, či by si páni lekári kládli takéto podmienky a boli schopní takéhoto nemorálneho vydierania.

eeerika.h
21. nov 2011

@fidka79 prečo si tam??? A kde to vlastne žiješ, v Irsku?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
minewka
21. nov 2011

@irriss hehe - neviem, čo to...ako sa to tam objavilo 😀 stále sa mi zaskene koník a blbne..😀 😀 😀

Ale je to len tak, všeobecne...nie je to pre niekoho.

😀 😀 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
eeerika.h
21. nov 2011

@fidka79 ešte som nevidela lekára, ktorý by " ledva vyžil"
Do zahraničia?, áno je tam lekár drahý, ale nie je na "chvoste platenia" sám, tak je to tu so všetkými profesiami a lekár je u nás odmeňovaný tak, aby nežil v nedostatku, a každý jeden má popri svojmu platu "príplatky - nemalé " od svojich pacientov.
A L E ja by som rada upozornila na platy ostatných ľudí - potencionálnych pacientov, ktorí žijú v chudobe, deti nemajú základne veci - na hygienu a potraviny, rodinám nevystáva, nemajú na lieky , na lekárov....... V tomto štáte je treba riešiť mnoho mnoho vecí a to naozaj hlavne v zdravotníctve a v školstve, ale určite by sa nemalo začať s platmi, ale s tým, aká práca lekára je za ne odvedená. S polutovaním musím povedať / česť výnimkám/, že výkony našich lekárov sa nedajú porovnať s ich výkonmi spred 20-tich rokov /odhliadnuc od napredovania vedy/. Zostali hrozne nafúkaní, arogantní, prácu flákajú, prac. čas skracujú a ten, ktorý pracujú ten akoby si na nás- pacientoch vylievali zlosť za to že musia byť v práci a zapodievať sa našimi chorobami...- s prepáčením, ale skutočne niekedy mám pocity, akoby sme boli u obchodníka ktorý si dá za každý úkon zaplatiť a snaží sa ho urobiť čo najrýchlejšie, najefektívnejšie a poprípade sa ešte si dáky čas uliať a dať si dobrú kávičku, či obed, alebo len tak utiecť domov.......

janinah
21. nov 2011

@eeerika.h prečo pod úroveň?môj brat lekár čo dal výpoved sa 1.dec. chystá na úrad práce....ak sa situácia nezmení 😒

janinah
21. nov 2011

@eeerika.h ty sa asi veľmi v nem. nepohybuješ,inak by si videla koľko lekárov sa nestihá najesť a s obedárom idú popoludní domovalebo ,najčastejšie zhltnú obed chladný z obedára medzi operáciami,hovorím o chir.odboroch toto poznám...a utiecť domov? to sotva,väčšinou sa odchádza po skončení práce a hlavne písačiek,niekedy sa to stihá do konca prac.doby ale niekedy nie...ale ak lekár ostáva po nočnej a pracuje,lebo nechce sklamať pacientov a namiesto o 7mej ide domov o 12tej to už nik nevidí...vidia len lekára,čo naobed domov si ide....nie je všetko len čierne alebo len biele 😉

trucker59
21. nov 2011

nedá mi, aby som sa nepripojil do diskusie o našich pažravých lapiduchoch. Stará mama mi vždy vravela - vytrhni
mi z dlane chlp. Nejde to - na dlani totiž nerastú. Po ústupku p. ministra Uhliarika sa im stále zdá málo, a stále pýtajú viac a viac. Jazdím po dialniciach celej Europy, sviatky, piatky v hmlách snehu či rozpálenom asfalte, jednou nohou v kriminále a druhou v hrobe za zákl. plat 400,- Eur. Čo by ešte chceli títo nenažranci v bielych plášťoch pod vedením arogantného p. Kollára? Viď jeho správanie dnes na Ministerstve zdravotníctva. Pán minister držte sa
nepovoľte a ak chcú naozaj odísť nebráňte im, nech si idú. Bulharský či ukrajinský lekár nášho pacienta, pre kt. je
súčasný nást. plat našich lekárov iba snom nás bude liečiť rovnako ak nie s ešte väčším zanietením.

pici
21. nov 2011

@trucker59 zmen miesto, jazdi na slovensku za raz taky plat. ked sa ti nepaci kde si, tak nesed na riti a neplac

lehotka
21. nov 2011

doteraz som som to vobec neriesila tuto situaciu, ale zial som v stave, kedy moj maly syncek musi na operaciu s oblickou a obidvaja lekari, ktori operaju v nemocnici v KE, kde sa chystame podali vypoved, neviem co ocakavat, ako sa to vyvinie, ale modlim sa, aby to dobre dopadlo 😒

janinah
21. nov 2011

no už sa to začína 😒 v žilinskom kraji.... ☹

martinaxx
21. nov 2011

lekári by sa mohli už konečne umúdriť a prestať štrajkovať-vôbec,ale vôbec im nezáleži na pacientoch!!!akože neviem kde pôjdem rodiť ak s tým dačo neurobia:(

eniko
21. nov 2011

@martinaxx budes rodit doma :D

eniko
21. nov 2011

@martinaxx to bol vtip....je tu taka tema...porod doma

stardust
21. nov 2011

@eniko no a? Ved kazda tretia v SR chce rodit doma...byt susedom niekde v panelaku, kde rodi zenska, asi by ma porazilo.

martinaxx
21. nov 2011

@eniko akože to je vážna vec,ak to takto pôjde ďalej tak to tak aj skončí

stardust
21. nov 2011

@martinaxx zavolaj si domov dulku gabulku, ta ti poradi este aj, ako dosiahnes orgazmus pri porode 😉

martinaxx
21. nov 2011

robte si zo mňa všetci srandu

eniko
21. nov 2011

@martinaxx ale noooooooooo....ved sranda musi byt....pred chvilou som citala temu porod doma a zrazu tvoja otazka....kde budem rodit....tak mi to pripadalo humorne....ale ked sme uz pri teme...lekari vyjednavaju s ministrom...co robi riaditel nemocnice? hlada novych lekarov na miesta strajkujucich? alebo ako to je? neverim vsak, ze nemocnice prestanu fungovat zo dn ana den, tomu neverim.

stardust
21. nov 2011

@eniko pacienti sa budu vozit do Innsbrucku ako nas exprezident 🙂

czechzuzanaba
21. nov 2011

By sem chtela videt, jak by ste si delali srandu, kdyby ste ted mely tesne pred porodem a nevedely co bude 😉

martinaxx
21. nov 2011

@eniko aj ja som ju už čítala na tvoje odporúčanie🙂akože riadna téma,no tak to dúfam,že to neprestane fungovať zo dňa na deň🙂ja som prave odtiaľ kde je to najvážnejšie

eniko
21. nov 2011

@martinaxx kolko mas este casu?

eniko
21. nov 2011
zaneta08
21. nov 2011

@pici to že je KP sme vedeli po celý čas, ale lekári tvrdili, že sa otočí. Do inej nemocnice som ísť nemohla, nakoľko som chodila do poradne do tejto nemocnice a môj gynekológ mi povedal, že to bude cisársky rez. Indikáciou na cisársky rez nebola len poloha, ale hlavne môj krvný tlak a vek. Mala si vidieť, ako ma počas operácie okrem anesteziológa chodil kontrolovať každých 5 minút primár z anestez.,