Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@v555 a preco si myslis ze nejaky bulharsky, ukrajinsky alebo jeruzalemsky lekar by mal byt horsi?
Mna liecil, aj bulhar, aj ind, aj cinan (ci japonec, ci co to bol) a s nasimi lekarmi, akych som tu doposial stretla, sa to neda porovnat, ani v profesionalite, ani v pristupe, ani vo vedomostiach.
@v555 ja som pracovala s indami, bulharmi, roznymi cincilmi, 😉 anglicanmi, aj arabmi a thajcanmi... ani raz som nemala problem. A som im vdacna, v mojej rodine diatnostikovali chorobu, o ktorej u nas roky ziadny dr. asi nepocul a ani doteraz nepocuje :-/ .... a nie len to, pristup a profesionalita, ako som pisala, sa neda porovnat. A to som s nimi bola v kazdodennom styku. Ja mam strach z nasich slovenskych doktorov.
neda mi sa nepridat... ked vidim co sa deje v telke a citam diskusiu... povodny plan precitat ju celu uz zlyhal, tolko casu nemam....
som zo Ziliny a ako tak pozeram, tak to tu vyzera s doktormi dost biedne...
no celkom nechapem jednej veci... co robili nemocnice doteraz, ze si pocas 2 mesiacov vypovednej doby nenasli ani jedneho nahradneho doktora??? cakali, ze sa vypovede stiahnu? ved ak vypoved da zamestnanec vo firme, tak firma ma pocas jeho vypovednej doby cas na hladanie nahrady....
netvrdim, ze by dokazali za 2 mes. nahradit vsetkych dr. co dali vypovede... ale neviem o vela nemocniciach, kde k takemuto kroku pristupili...
co sa tyka narokov lekarov... mam pocit, ze mali nejake poziadavky a stale len zvysuju a zvysuju... a ci sa to niekomu paci alebo nie - tiez mam pocit, ze z nas robia akruat rukojemnikov a prave buduce mamicky (a aj mamicky deticiek) to citia asi najviac... nakolko sa neboja iba o seba, ale aj o svoje pokladiky v "bruskach" alebo tie, co behaju po svete...
a ja ciastocne beriem poziadavky lekarov za opravnene... ale iba ciastocne... ale aby sa niekomu malilo pridanych 300 eur - ak som spravne pochopila na mesiac??? ved ani rodicovsky prispevok na mesiac taku vysku nedosahuje... 😒 😒 😒 a to som od pracovnicky na UPSVaR pocula aj definiciu toho, ze RP ma nahradit prijem mamicky, co mala pred materskou/rodicovskou... (!!!)
a este mi napadlo - som tu citala o tom, ze doktori neskoncia na UP, lebo maju moznost pracovat vo farm. firmach, urobit si sukromne ambulancie a pod.... - len mi napada otazka - preco to ti nespokojni doktori uz davno neurobili??? nemali na to odvahu ci ich nikde nechceli??? to len na okraj....
@fukylove pretoze nie kazdy lekar chce robit vo farmaceutickej firme, v zdravotnej poistovni, ci inu kancelarsku pracu a sukromna ambulancia.... to je tiez kopu inych starosti okrem samotneho "doktorovaniia".
to je ako keby si sa opytala murara preco nema stavebnu firmu alebo kadernicky preco nema kadernictvo alebo informatika preco nema firmu s vypoctovou technikou alebo filmoveho nadsenca preco nema kino alebo mamicky so styrmi detmi preco nema skolku (ved deti miluje) ........
@bambola - sice pekna odpoved... no vsetky tie ostatnne povolania sa nevyhrazaju vypovedami a nedrzia pacientov v sachu.... 🙂
ja viem aky je rozdiel v praci v robote a v praci pre samu seba,, ked clovek musi riesit aj ine ako len pracu... 🙂 len mi to pride trosku pritiahnute za vlasy... cela ta situacia...
lebo ako pises - nie kazdy lekar chce robit v ........ atd... a ked daju vypoved a odidu - budu mat na vyber? 🙂 ak teda nemaju nejake extra uspory,, tak nieco robit budu musiet....
@fukylove ale ako si napisala, nemocnice mali hladat nahrady..... ked som v praci nespokojna , dam vypoved..... oni nedrzia nikoho v sachu, proste su nespokojni tak dali vypoved, to, ze nemocnice (ministerstvo alebo kto uz) nehlada za nich nahradu im len nahrava. preco tu kazdy hovori, ze vsak pridu ukrajinci a pod a nadavaju, ze nasi lekari drzia v sachu pacientov. chapes? nahrava im samotna situacia, ze sa nehladaju ini lekari niekde inde.
ja tým lekárom celkom aj fandím...konečne niekto v tejto krajine verejne a oficialne protestuje proti niečomu a stojí si za tým...veď koľko ľudí pracuje vo firmách a sú nespokojní s platom, ale radšej sú ticho...zo všetkých štrajkov, ktoré doteraz boli na slovensku si štrajkujúci spravili guláš partiu...tak kto má potom brať tie problémy vážne? a problém slovákov je, že sa vôbec nevieme zjednotiť a podporiť sa navzájom...hlavne je, aby moje ja bolo v pohode....avšak situácia je čoraz horšia a ťažšia a nikomu to nevadí...to, že od decembra nebude mať, kto ordinovať nie je chyba lekárov, ale vedenia nemocníc, že nehľadajú žiadnu náhradu a sú to práve oni čo to nechávajú takto vyhrotiť až do samej krajnosti...ja mám termín tiež v decembri...v našej nemocnici na porodnici dali všetci do bodky výpoveď, ale stále verím, že sa to nejako vyrieši...
no ak zase pojde vsetko od januara hore, platy sa nezvysia, tak uz ani tie hypoteky nebudu mat ludia z coho platit. ☹
ceny vedia neuveritelne rychlo rast, ale platy sme zabudli v minulom tisicroci 🙂
@aduskatt jasné, že jednotlivec nevybojuje nič...však u nás štrajkuje 2000 lekárov a nie jeden...keď je nespokojných ľudí viac, tak sa zrazu vždy nájde nejaké riešenie...mňa by zaujímalo, ako to dopadne, ak sa nakoniec na nejakých tých podmienkach dohodnú...či ich priznajú len tým 2000 štrajkujúcim, alebo aj tým ostatným
no modlime sa aby horsie nebolo 😅 dobru noc.
No nie som si istá, či sa všetci vrátia na pôvodné miesto, ak Uhliarik neustúpi..... poznám viacero lekárov pracujúcich v nemocniciach a tí z nich, čo podali výpoveď , sú už naozaj unavení z neustálych nočných služieb, vyčerpaní z dlhoročného katastrofálneho stavu zdravotníctva , s ktorým žiadny minister nič neurobil, majú syndróm vyhorenia a kľudne si pobudnú po 1.12. nejaký čas na aj UP. Lekárov s praxou a atestáciami vo svojom odbore je naozaj málo , prácu mať vždy proste niekde budú. Absolventi ich nemôžu vôbec nahradiť, iné národnosti sčasti možno, ale určite nie všetkých 2400 . Ja osobne im držím palce.
@trucker59 presne si to vystihol!!! ten ich "vodca" je uz naozaj mimo reality.... co vyvadza to nema s pacientmi nic spolocne... ved o tom im ide!? Či?!?! Drzte sa p. minister, my Vam fandime... nedajte sa uz vydierat
ano fandime 😀 fandim vlade, ze tak krasne rozkradla tento stat a obycajni ludia ledva prezivaju, dochodcovia, ktori pracovali cely zivot su na kraji chudoby fandim teplarnam a elektrarnam, ze zase budu zvysovat ceny, uz tak neumerne vysoke, fandim kriminalnikom, ze stare babky na dedinach,zijuce osamote uz nevedia co robit, lebo sa boja o vlastny zivot.... fandim tomuto skvelemu systemu a nasim ministrom, len do toho !! zvyste DPH na 25% a odvody huraaaa- berte ludom este viac, ved sme partizani a vydrzime !! 😵 😅
sakra chyba mi tu vracajuci smajlik. 😝 😀
@melpomene - ktovie, mozno by som aj ja fandila doktorom, keby som o par tyzdnov nemala termin, nemam doma male dieta, ktore kedykolvek moze potrebovat niektoreho z nich....
a okrem ineho - doteraz mam v pamati strajk kamionistov.... a ako to dopadlo... vsetkym Fico viac - menej klepol po prstoch... a tiez ich bolo hodne... a tiez maju narocne povolanie...
a ako sa tu pisalo.... vacsina ludi ma splatky, ktore splacat musia a zdvihnut zrak, pozriet sa sefstvu do oci a povedat,, ze toto sa mi nepaci a chcem viac nie je take jednoduche... najma ak maju nejaky prijem... lebo vacsinou potom nasleduje veta - sa ti nepaci? chod! najdeme nahradu... a to si myslim, ze v tejto dobe nie je az take problematicke.... kedze je dost vysoka nezamestnanost...
@bambola - veru ako som pisala... nerozumiem celej tej situacii... preco 2 mesiace nemoncice, resp. manazment nemocnic nic nerobil a cakali co bude... a teraz ked hori pod zadkom, tak sa snazia aj o nemozne... 😠 😠 😠 😠
a este na okraj - citam, ze sa zase nedohodli... je sice krasne, ze lekari strajkuju... ale! uvedomil si niekto z tych strajkujucich ci samotny p. Kollar, ze v marci sa bude menit vlada a akykolvek prislub, co im teoreticky moze dat minister teraz v marci (resp. po prebrati vlady) sa vsetko moze zrusit???? osobne si nemyslim, ze aj minister a cela vlada su v situacii, kedy mozu slubovat a plnit svoje sluby... kedze vlada je iba provizorna, docasna...

@janinah nevravím, že takí nie sú, a vďaka za takých lekárov, no je ich hrozne málo takých, ktorí skutočne svoju prácu - prácu pre ľudí robia zodpovedne a s empatiou a pochopením pre utrpenie svojich pacientov