Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@mandragora22 hm zaujimave ako vies poskladat ,,,aspon by si mohla tak aby to malo aj zmysel...myslim to tvoje kopirovanie urobis to cez ctrl c a v...a trocha to podrz aby si aspon cele slova dala--- 😀 a dakujem ze som taky stredobod tvojej pozornosti viem ze som neodolatelna 😀
@mandragora22 no amerika tlaci nehovorim ze rozdava ale kazdy vie ze to nie je kryte...maju tkaciaren dolarov v sukromnych rukach ..znova opakujem si mimo temu
@dusika11 svata prostota .... ak ten chudacik lekar ktory doteraz si nemal za co kupit suciastku na svoju corzicku ... tak uz len potom si bude utekat kupit ... ale to ze dvihnu odvody vsetkym tym ludom co uz pomaly rataju ci maju na jogurt pre dieta to je ako ok....
inak niekedy ti doporucujem sa ist prejst na nemocnicne parkoviska kde su auta zamestnancov... a potom mi mozes porozpravat druhy diel rozpravky o tom ako chudacik lekarik nema na suciastky na svoj pokazeny favorit ci skodu 120 L 😀
@maznacik007 toto je chyba v našom národe holubičom..pomaly niet deťom na jogurt,ale ticho sme,maximálne tak na nete ponadávame 😒 ak sa niekto ozve s nespokojnosťou,tak sme proti nemu,nekrič,aj ja mám málo a čuším 😒 mňa štve ako sa tu kradne ,potom na nič niet peňazí..a že lekári sa postavili napr. aj proti Pente a jej ziskom na úkor pacienta ale toto verejnosť nevidí a nepriateľom č.1 sú teraz lekári 😒
@maznacik007 no...nemoze za to lekar ze si sa vzdala ucenia.mstis sa....ale ako pedagog ti vravim ze si spravila veeelmi dobre...pozeras po autach isteze ...kto aj dnes ma favorit???presne presne svata prostota...nevidis druhemu do hrnca..ja vravim ze si zasluzia ci auto ci peniaze.....a to ze ma niekto auto???jemine ty kde zijes..len slovac sa dokaze prechadzat po parkovikach a sledovat co ma kto a nema...ach jaj..nech ma ked pracuje..mna to netankuje..chod pred ministrestva tam uvidis auta z rozpravky...tam sa chod stazovat a pred poistovne kupene źo statnych..
dnes sme s kolegynami rozoberali,ktoré povolanie by nám chýbalo-v prípade nutnosti chleba viem napiecť,ušiť niečo,dorobiť niečo pod zub v záhradke,sliepky chovať,mm čo to opraviť,ale zoperovať zlomenú nohu by som nedokázala 😒
niektore vladne auta si nedovolia ani v zahranicnych parlamentoch, ale my na to mame 😵 😉
len tak na dobru noc... ;)
Dánsko: Do štrajku za vyššie mzdy vstúpilo 100.000 zdravotníkov
Približne 100.000 dánskych zdravotných sestier a ďalších zdravotníckych zamestnancov vstúpilo dnes do štrajku za zvýšenie miezd.
Štrajk, ktorý podporuje veľká časť dánskej verejnosti, prichádza po zlyhaní rokovaní medzi zástupcami odborov a zamestnávateľov. Zdravotníci žiadajú 15-percentný nárast platov v priebehu troch rokov, zamestnávatelia sú ochotní súhlasiť s maximálne 12,8-percentným zvýšením, ako je tomu u ostatných pracovníkov verejného sektora. Do práce dnes podľa odhadov nenastúpilo minimálne 22.000 zdravotných sestier, ďalších 13.000 sestričiek požiadavky štrajkujúcich podporuje, avšak zabezpečuje poskytovanie najnaliehavejších zdravotníckych služieb a výkon urgentných operácií. Nemocnice museli odložiť hospitalizáciu tisícov pacientov.
Do štrajku sa rôznym spôsobom zapojilo asi 70.000 členov Zdravotníckej konfederácie, združujúcej sestričky, pôrodné asistentky a pracovníkov laboratórií. Protestné zastavenie práce podporuje aj približne 23.000 členov odborového zväzu zamestnancov domovov dôchodcov a materských škôl. "Chceme rovnakú mzdu, akú majú pracovníci súkromného sektora s rovnakým vzdelaním," vysvetlila odborárska líderka Connie Kruckowová. Podľa prieskumu agentúry Gallup podporuje štrajkujúcich až 50 percent Dánov.
Autor článku: TASR
Dátum vydania: 16.04.2008
@dusika11
@janinah
absolutne ma nepoznate a vykreslujete ma tu ako zavistliveho Slovaka co chodi po parkoviskach nemocnic... /co ako inak chodim ale nie z dovodu obzerania aut, a veru rada by som nechodila ale aj to raz hadam pride/
ja sa popri svojom zamestnani venujem aj dobrovolnickej praci a velmi dobre viem ako tazko sa presadzuju zmeny kolko usilia to stoji kvanta ludi....
ked sa hovorilo o zmene poberania RP co tu bol ten strajk tak ja som stala s oboma detmi pred NRsr aj s tymi ostatnymi 10 mamickami... a vypisovala som kvanta mailov a hovorila o tom ze je treba zmenit pravidla poberania materskeho u nahradnych rodicov.. aj ked nas sa to uz nedotklo /lebo to neplati rektoaktivne/ ale pomohlo to inym buducim ludom co si beru deti z domovov...
ja som uz pisala ze poziadavka na zvysenie platov je uplne legitimna od lekarov... ale nech sa snazim ako chcem nevidim z ich strany snahu sa dohodnut... a co vidim a co hovorim s lekarmi /som dost casto v nemocnici za posledne tyzdne chodim tam ambulatne hadam kazdy druhy treti den/ tak vela z nich ani neni presvedcena o tom ako ich zastupcovia postupuju kam az tu situaciu hrotia ...
v tomto absolutne chapem premierku vlady ze prosto nemoze dat zaruky za vladu ktora len pride a ze prosto chce slubit len to co moze realne dat...
mne to prijde ako keby zo strany LOZ vypli rozumne uvazovanie a namiesto hladania kompromisu tak si prosto melu svoje ako gramafon.... mozno vam to pride v pohode ako ze sa nic nedeje ale ked sa kvoli tomu ze nechcu ustupit a prijat tych 300 EUR ci 30 percent rozhodli ist do krajnosti je to ich vec a zaroven nemozu cakat ze ich rodicia chorych deti ktore budu musiet cakat na zakroky alebo liecbu budu za to ospevovat....
nuz podla mna v tom danksu pozaduju rozumne percento navysenia a jednak aj napriek podpore dokazali byt zdravotnici natolko zodpovedni a profesionalni ze zabezpecuju akutnu zdravotnu starostlivost.... toto je presne ten pristup
že nudzový stav a povinné nastupenie do práce.... 🙂 🙂 niekomu už asi prepína.... či trestné stíhanie... za výpoved. ved je to uplne choré v r 2011 v EU
@maznacik007 aký kompromis ponuka štát?? 200 eur v hrubom?? na 20.rokov zas navýšené??? opať si uvedom že všetka právna zodpovednosť leží na poskytovatelovi zdrav.starostivosti. nemocnica, ministerstvo.
asi 1x v zivote sa hanbim za nas slovensky narod. je mi z tych lekarov uprimne na grc. a ked este raz uvidim v tv toho hnusneho a bezociveho kollara so svojimi poskokmi a ukazujucim ciselkom za chrbtom, tak sa uz naozaj pogrciam. hanbite sa, vsetci sa chceli dohodnut, hladali riesenia, ale vam to nestaci. DUFAM, ze zostanete vsetci nezamestnani a postupne sa najdu ochotnejsi lekari, ktori si svoju pracu vazia
mne je na grc z nasej vlady..co este vykonaju? Lekari nechcu nemozne! Chcu byt len adekvatne zaplateny je to snad zlocin?! Doteraz ich nik nebral vazne tak sa nasrali. Vy by ste na ich mieste spravili to iste! Teraz nasa podarena docastna vlada zrusi DNP a mamickam da naplast v podobe zvysenej materskej o par supiek! Nech idu do pekla! Kto si plati DNP asi chape co sa chystaju urobit. Je to hnus oni si myslia ze matky su padnute na hlavu a za toto im podakuju?!! trt makovy do marca sa este mame na co tesit!
vsak to pochopi aj 5 rocne dieta, ze chcu nemozne.... a co si myslis, ze ked im daju taky plat aky chcu, co si to vyskrabkaju alebo co??? aj tych 30% co im chcu navysit musia odniekal asi zobrat. A odkial???? tie ich nenormalne poziadavky nemoze splnit pretoze to potom musia aj niekomu zobrat. Mamickam na materskej?? vsak si ti dr. myslia, ze vo vlade maju miliony len tak a nevedia co s nimi????
ano a je to zlocin to co robia, pretoze vydieraju nas, normalnych ludi a ked budem potrebovat lek. osetrenie, nebude mat kto. vsak prisahali, podpisali prac. zmluvu a tych 30% je myslim kompromis pre obe strany, ale NIE!! to je totiz nasim papulkam malo
@lauritka plne podporujem pravo na strajk plne podporujem ludi co su sikovnejsi ako ja...a snazim sa ucit od tych co su pre do mnou...obdivujem odvahu a nebudem vrazat kudlu do zad niekomu kto sa snazi...slovaci..nic v zlom vzdy niekomu sluzili preto su taki uzavreti v sebe..len nic nepovedat..nebojovat..byt ticho...neda sa porovnat slovensky narod s inymi co maju svoju kulturu a hrdost..
@januska191 vlada mimochodom dnes avizovala investičné stimuly v hodnote 46 000 000 eur pre zahr.investorov. jasne že peniaze su
😉
@januska191 vela ochotnejsich lekarov uz odislo do zahranicia za lepsimi podmienkami. 🙂 len dufam, ze sa v zivote nedostanes k lekarovi, ktory bude podobnym sposobom nenavidiet pacienta. 🙂
ja neplatim odvody, nepodnikam 🙂
to som dala ako priklad, ako sa chovaju ludia v zahranici. 😉 ze ich podporuju. a ze si dovolili aj s ich platmi strajkovat
ano ved vtedy bola este lepsia situacia ako teraz 😉 vsade...
a predsa strajkovali...
a placem vseobecne nad celou cistuaciou na SK... lebo ked zvysia odvody podnikatelom, dotkne sa to kazdeho, tak preco by ma to nemalo zaujimat hmmmm 😨
plati zamestnavatel. ako vsade. 🙂 teda aspon by mal.
z minimalnej mzdy....
@januska191 Neviem, ale celkom asi nevidíš do diania čo sa týka štrajku. Lekári nechcú nič nenormálne, vôbec nie sú nenažraní ani nič podobné. Neviem, či Ty ak by si bola na ich mieste by si robila život zachraňujúcu prácu za ten plat, čo majú oni. Áno, ponúkli im zvýšenie platu plošne o 300 eur, lenže v čistom je to iba cca 240 eur a mimochodom, nie hneď, ale o 200 hrubého do júna 2012 a ďalších 100 do konca budúceho roka a bohužiaľ, nedávajú im na to žiadne zákonné záruky, tzn. áno, teraz podpíšu dohodu, v marci nastúpi nová vláda a povie nie.... Sorry, s tým by som nesúhlasila ani ja a dupľom nie lekári, ktorí nie sú predsa blbí.... Takže o akom kompromise hovoríš? Vláda si zo všetkých robí debilov. A mimochodom, kde na to majú vziať? Vraj vláda nemá zbytočné milióny? Čudovala by si sa, na čo všetko zbytočné milióny sú..... A taktiež, prečo sa stále čuší v tomto štrajku o zdravotných poisťovniach? Tam sú moja zlatá milióny, ktoré by bez mihnutia oka pokryli veškeré požiadavky aj na platy lekárov, aj na špičkovú zdravotnú starostlivosť. A ešte jedno, Tebe by sa tiež nepáčilo, keby Ťa niekto vydieral tým, že si predsa zložila Hypokratovu prísahu a ostaneš v úzkych? Peniaze sú, lebo treba ľudí, ktorí by s nimi vedeli správne hospodáriť a nie pozerať len na vlastné vrecko. Toto nie je o lekároch, toto je o vláde a bohužiaľ, žiadnu vládu, nech sú pri moci červení, modrí či zelení, nezaujíma osud občana SR......

@dusika11 iste, amerika tlaci bankovky navyse a rozdava ludom na den deti, jasnacka, mas super informacie, akurat netusim odkial 😉